یه سوال پایه اما خیلی مهم
-
سلام
لطفا توضیح بدید چرا وقتی از (X-1)به توان 2 جذر میگیریم باید عبارت وارد قدر مطلق بشه؟
چون مگه کل این عبارت به توان 2 نمیرسه؟
پس چرا نمیشه بگیم همواره مثبته و از داخل رادیکال فقط خودX-1بدون قدر مطلق میاد بیرون؟و همینطور مثلا اگه از4X به توان4 جذر بگیریم دیگه نیازی به قدر مطلق نداره.
چرا؟
دوازدهم یازدهم دهم ریاضیا تجربیا -
سلام
لطفا توضیح بدید چرا وقتی از (X-1)به توان 2 جذر میگیریم باید عبارت وارد قدر مطلق بشه؟
چون مگه کل این عبارت به توان 2 نمیرسه؟
پس چرا نمیشه بگیم همواره مثبته و از داخل رادیکال فقط خودX-1بدون قدر مطلق میاد بیرون؟و همینطور مثلا اگه از4X به توان4 جذر بگیریم دیگه نیازی به قدر مطلق نداره.
چرا؟
دوازدهم یازدهم دهم ریاضیا تجربیاHg L 0 سلام، دلیلش اینه جواب رادیکال باید نا منفی باشه، مثلا ببینید:
اینجا من ایکس رو منفی دو در نظر گرفتم، یعنی ایکس منهای یک مساوی منفی سه هست، اگه به توان دو برسه و بره زیر جذر سه در میاد، حالا میایم تست میکنیم ببینیم با قدر مطلقه اوکی میشه یا بدون قدر مطلق، میبینیم که بدون قدر مطلق منفی در میاد که جواب جذر نمیتونه منفی باشه.Hg L 0 در یه سوال پایه اما خیلی مهم گفته است:
و همینطور مثلا اگه از4X به توان4 جذر بگیریم دیگه نیازی به قدر مطلق نداره.
اونم میره زیر قدر مطلق، ولی درش میاریم، چون بعد از جذر گرفتن میشه چهار ایکس به توان 2 که میدونیم نا منفیه و از قدر مطلق در میاد. البته این مرحله رو توی ذهنمون انجام میدیم.
-
Hg L 0 سلام، دلیلش اینه جواب رادیکال باید نا منفی باشه، مثلا ببینید:
اینجا من ایکس رو منفی دو در نظر گرفتم، یعنی ایکس منهای یک مساوی منفی سه هست، اگه به توان دو برسه و بره زیر جذر سه در میاد، حالا میایم تست میکنیم ببینیم با قدر مطلقه اوکی میشه یا بدون قدر مطلق، میبینیم که بدون قدر مطلق منفی در میاد که جواب جذر نمیتونه منفی باشه.Hg L 0 در یه سوال پایه اما خیلی مهم گفته است:
و همینطور مثلا اگه از4X به توان4 جذر بگیریم دیگه نیازی به قدر مطلق نداره.
اونم میره زیر قدر مطلق، ولی درش میاریم، چون بعد از جذر گرفتن میشه چهار ایکس به توان 2 که میدونیم نا منفیه و از قدر مطلق در میاد. البته این مرحله رو توی ذهنمون انجام میدیم.
@Comrade_Bayat در یه سوال پایه اما خیلی مهم گفته است:
اینجا من ایکس رو منفی دو در نظر گرفتم، یعنی ایکس منهای یک مساوی منفی سه هست، اگه به توان دو برسه و بره زیر جذر سه در میاد، حالا میایم تست میکنیم ببینیم با قدر مطلقه اوکی میشه یا بدون قدر مطلق، میبینیم که بدون قدر مطلق منفی در میاد که جواب جذر نمیتونه منفی باشه.خب شما گفتید xرو منفی 2بگیریم
همون اول که زیر رادیکال هست کل پرانتز اگه جای ایکس بزاریم منفی 2 و با منفی یک هم جمع بشه میشه منفی 3
حالا این منفی 3 بالاش توان 2 هست میشه مثبت 9.
و حالا خود 3 میاد بیرون
ذهنیت من اینه
حالا لطفا طبق چیزایی که گفتم توضیح بدین چرا باید بره داخل قدر؟ -
@Comrade_Bayat در یه سوال پایه اما خیلی مهم گفته است:
اینجا من ایکس رو منفی دو در نظر گرفتم، یعنی ایکس منهای یک مساوی منفی سه هست، اگه به توان دو برسه و بره زیر جذر سه در میاد، حالا میایم تست میکنیم ببینیم با قدر مطلقه اوکی میشه یا بدون قدر مطلق، میبینیم که بدون قدر مطلق منفی در میاد که جواب جذر نمیتونه منفی باشه.خب شما گفتید xرو منفی 2بگیریم
همون اول که زیر رادیکال هست کل پرانتز اگه جای ایکس بزاریم منفی 2 و با منفی یک هم جمع بشه میشه منفی 3
حالا این منفی 3 بالاش توان 2 هست میشه مثبت 9.
و حالا خود 3 میاد بیرون
ذهنیت من اینه
حالا لطفا طبق چیزایی که گفتم توضیح بدین چرا باید بره داخل قدر؟Hg L 0 بزارید اینجور بگم، ما یک مجهولی داریم مثل ایکس که به توان دو رسیده و رفته داخل رادیکال، ما نمیدونیم این مجهول چیه که، هر عددی به توان دو برسه و بعد جذر بشه از لحاظ عددی خود اون عدد میشه، ولی لزوما علامتش همون نمیشه، مثلا منفی سه به توان دو نه، ولی جذر نه خود منفی سه نمیشه، میشه منفی سه، ما چون نمیدونیم اون عدده منفیه یا مثبته، میزاریمش زیر قدر مطلق تا همیشه نا منفی باشه و مشکلی پیش نیاد.
-
Hg L 0 بزارید اینجور بگم، ما یک مجهولی داریم مثل ایکس که به توان دو رسیده و رفته داخل رادیکال، ما نمیدونیم این مجهول چیه که، هر عددی به توان دو برسه و بعد جذر بشه از لحاظ عددی خود اون عدد میشه، ولی لزوما علامتش همون نمیشه، مثلا منفی سه به توان دو نه، ولی جذر نه خود منفی سه نمیشه، میشه منفی سه، ما چون نمیدونیم اون عدده منفیه یا مثبته، میزاریمش زیر قدر مطلق تا همیشه نا منفی باشه و مشکلی پیش نیاد.