Hiii
یه سوال داشتم
این نکته رو ببینین
1730752083445-_-resized.jpg
حالا این سوالو
1730752104654-_-resized.jpg
این تست کنکوره و از تیپ بالا نیست تو دسته ها قرار میگیره ولی از دسته ی اول که نوشتم نیس
بعد دقیقا طبق چیزی که داخل عکسا نوشتم
تو عکس بالایی بیشترین فاصله میشه برابری سرعتا
تو عکس پایینی(تست)کمترین فاصله میشه برابری سرعتا. سوالم اینه مگه چه فرقی میکنن که اینطوریه؟
تو یکی کمترین فاصله میشه برابری
تو یکی بيشترين
@دانش-آموزان-آلاء
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@ریاضیا
@تجربیا
Screenshot_2024-10-05-00-43-14-899_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-05-00-43-37-283_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام روزتون بخیر 🥰
ببخشید من سوال 40رو متوجه نمیشم از کجا باید بفهمم منظورش اینکه الکتروسکوپ به روش القا باردار شده ؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
فیزیک
-
سلام. پاسخ تست ۲، گزینه دو هست. لطفا توضیح بدید. -
@saba-lotfi سلام
ببینید خطوط میدان از مثبت خارج میشن و به منفی وارد
اینجا بارِ منفی را در خلاف جهت خطوط میدان جابجا کرده یعنی به سمت مثبتها(یا صفحه مثبت)
انرژی پتانسیل معادل انرژی ذخیرهای هست (راستش نمیدونم این بحث پتانسیلو چطور یادگرفتید ولی من با این توضیح خودم راحتتر میتونم جواب بدم سوالاتو و همینو میگم براتون امیدوارم قابل فهم باشه)
شما وقتی بار را به سمتی در میدان میبرید که انگار دارید مجبورش میکنید یا زور میزنید تا بار را به اون ناحیه نزدیک کنید این یعنی انرژی پتانسیل داره افزایش پیدا میکنه و اختلاف انرژی پتانسیل مثبته ( مثل وقتی بار مثبت را به صفحه مثبت میدان یا بار منفی را به صفحه منفی میدان نزدیک میکنید)
ولی وقتی خود بار ذاتا یا خودبهخودی مایل به حرکت به سمتی از میدان باشه و به اون ناحیه نزدیک بشه(بدون هیچ نیرو یا زوری) در اون حالت انرژی پتانسیل در حال کاهشه و اختلاف انرژی پتانسیل منفیه( مثل همین تست؛ نزدیک شدن بار منفی به صفحه مثبت)حالا تا اینجا مشخص شد اختلاف انرژی پتانسیل برای این تست منفیه، و کار نیروی میدان الکتریکی قرینهی اختلاف انرژی پتانسیل هست(میدانu=-W∆)، پس کار میدان اینجا مثبته(گ1 رد میشه و گ2 قطعا درسته)
تغییرات انرژی جنشی هم برابر کار میدان و قرینه اختلاف پتانسیله ولی اینجا اطلاعات مسئله کامل نیست( نگفته ذره بر اساس نیروی خارجی حرکت کرده، یا تندی داشته و پرتاب شده، یا تندی نداشته و خودبه خودی شروع به حرکت کرده و...) برای همین درباره گ3 و گ4 نمیتونیم قطعی رد یا قبول کنیم و خود صورت سوال هم گفته الزاما درست باشه...