ساده کردن x
-
خیلی ممنون
در چه صورتی اعلام میکنیم که عبارت یا x باید مخالف صفر باشد؟ -
خیلی ممنون
در چه صورتی اعلام میکنیم که عبارت یا x باید مخالف صفر باشد؟سونیا محمدپور
خواهش میکنم
منظورتون متوجه نشدم راستش
ولی در کل عبارتی که توی مخرج هست نباید صفر بشه و اونو مخالف صفر میزاریم -
من در ساده کردن اینها که در چه مواقعی باید مخالف یا مساوی صفر اعلام کنیم و بعد تاثیرشون در دامنه -
منظورم این هست که وقتی خط میزنیم باید حواسمان باشه که چه زمانی اون عبارت حذف شده رو مساوی صفر بزاریم که بعد در دامنه هم قرار بدین
ویا عبارت رو مخالف صفر قرار بدیم تا اگه این عدد در دامنه بود، حذف کنیم -
میشه لطفا توضیح بدید من در حل مسئله ها در این مورد همیشه شک داشتم.
اگه امکانش هست میشه دلیلش رو هم بگید -
من در ساده کردن اینها که در چه مواقعی باید مخالف یا مساوی صفر اعلام کنیم و بعد تاثیرشون در دامنهسونیا محمدپور در ساده کردن x گفته است:
خب بگم که دوباره متنی که اول نوشتم رو بخونین
ولی بزارین الان روی این عبارت هایی که فرستادی توضیح بدمتوی قسمت اول عبارت هایی که از صورت هر کسر خط زدین رو باید برابر صفر قرار بدین ( منظورم x+1 هستش)
و عبارت هایی که از مخرج هر کدوم خط زدین رو لازم نیست برابر صفر قرار بدین (منظورم x-2 هستش)خب توی قسمت دومی که مثال زدین هم عبارتی رو از صورت و مخرج یک کسر ساده کردین
اینجا هم لازم نیست که عبارت رو برابر صفر قرار بدین -
منظورم این هست که وقتی خط میزنیم باید حواسمان باشه که چه زمانی اون عبارت حذف شده رو مساوی صفر بزاریم که بعد در دامنه هم قرار بدین
ویا عبارت رو مخالف صفر قرار بدیم تا اگه این عدد در دامنه بود، حذف کنیمسونیا محمدپور در ساده کردن x گفته است:
ویا عبارت رو مخالف صفر قرار بدیم تا اگه این عدد در دامنه بود، حذف کنیمبزارین اینطور بگم وقتی دو تا کسر مساوی دارین :
۱- اگه عبارتی که ساده میکنین در صورت کسر ها باشه ==> برابر صفر قرار بده ( در صورت بودن در دامنه به عنوان ریشه معرفی کن )
۲- اگه عبارتی که ساده میکنین در مخرج های کسر ها باشه ==> لازم نیست برابر صفر قرار بدی با خیال راحت خط بزن بره
۳- اگه عبارتی که ساده میکنین در صورت و مخرج یک کسر هست( هر دوش توی یک کسر) ==> لازم نیست برابر صفر قرار بدین و بازم خط بزنین بره
-
میشه لطفا توضیح بدید من در حل مسئله ها در این مورد همیشه شک داشتم.
اگه امکانش هست میشه دلیلش رو هم بگیدسونیا محمدپور
سعی کردم ساده توضیح بدم اگر بازم مشکلی بود بپرسین توضیح بدم -
ممنون
اگر اون عبارتی که از مخرج حذف کردیم و جز دامنه باشه رو بایداز دامنه حذف کنیم؟
پس میشه اینطوری بگیم که هر چیزی رو که از صورت و مخرج حذف کردیم رو مساوی صفر قرار دهیم و بعد اون عددهایی که مخرج رو صفر میکرد از دامنه حذف کنیم که در واقع همون نامساوی قرار دادن عبارت حذف شده مخرج در برابر صفر هست؟ -
ممنون
اگر اون عبارتی که از مخرج حذف کردیم و جز دامنه باشه رو بایداز دامنه حذف کنیم؟
پس میشه اینطوری بگیم که هر چیزی رو که از صورت و مخرج حذف کردیم رو مساوی صفر قرار دهیم و بعد اون عددهایی که مخرج رو صفر میکرد از دامنه حذف کنیم که در واقع همون نامساوی قرار دادن عبارت حذف شده مخرج در برابر صفر هست؟سونیا محمدپور
اون عبارتی که از مخرج حذف میشه کلا جزو دامنه نیست چون مخرج نباید صفر بشه و ریشه اون عبارت صفرش میکنه
پس ریشه اش کلا از اول جزو دامنه نبوده