نقش در درک مزه غذا...
-
W wandering marked this topic as a question on
-
-
wandering
کسی جواب نداد
اینو دادم هوش مصنوعی گفتم برا یه کنکوری توضیح بده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اینارو گفتگزینه ۱: دارند – وجود پروتئینهای غشایی حساس به مولکولهای شیمیایی
روی زبان ما جوانههای چشایی وجود دارن که داخلشون سلولهای چشایی قرار دارن. این سلولها گیرندههایی دارن که میتونن مواد شیمیایی موجود در غذاها رو تشخیص بدن. این گیرندهها درواقع پروتئینهایی هستن که روی غشای سلولهای چشایی قرار دارن و وقتی غذا روی زبان قرار میگیره، مواد شیمیایی غذا به این گیرندهها متصل میشن و باعث تحریک سلولهای چشایی میشن.
گزینه ۳: دارند – ارسال پیام به مغز از طریق رشتههای عصبی یاخته(های) دیگر
وقتی سلولهای چشایی تحریک بشن، یه پیام عصبی تولید میکنن که از طریق اعصاب خاصی (مثل عصب زبانی-حلقی و عصب چهرهای) به مغز فرستاده میشه. مغز این پیامها رو دریافت میکنه و باعث میشه ما طعمهای مختلف رو حس کنیم. درواقع این اعصاب، مثل سیمهای برق عمل میکنن و پیام رو از زبان به مغز میرسونن تا ما بتونیم مزهها رو تشخیص بدیم.
اگه بخوایم یه مثال بزنیم، این پروتئینهای گیرنده مثل قفل هستن و مولکولهای غذا مثل کلید. وقتی کلید (مولکولهای غذا) وارد قفل (گیرندهها) بشه، یه پیام عصبی ساخته میشه و از طریق سیمهای عصبی به مغز فرستاده میشه تا ما مزه غذا رو درک کنیم.
-
wandering سلام
خب گزینه ۱ که مشخصه، مولوکولها میان به گیرنده پروتئینی سلولای بویایی و چشایی متصل میشن و پیام عصبی تولید میکنن
گزینه ۳ هم تفاوتشون اینه که سلولای چشایی پیام عصبی رو از طریق عصب به مغز منتقل میکنن ولی سلولای بویایی مستقیم خودشون پیام رو به لوب بویایی مغز متتقل میکنن و تو این مسیر از سلول دیگهای کمک نمیگیرن -
wandering
کسی جواب نداد
اینو دادم هوش مصنوعی گفتم برا یه کنکوری توضیح بده
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
اینارو گفتگزینه ۱: دارند – وجود پروتئینهای غشایی حساس به مولکولهای شیمیایی
روی زبان ما جوانههای چشایی وجود دارن که داخلشون سلولهای چشایی قرار دارن. این سلولها گیرندههایی دارن که میتونن مواد شیمیایی موجود در غذاها رو تشخیص بدن. این گیرندهها درواقع پروتئینهایی هستن که روی غشای سلولهای چشایی قرار دارن و وقتی غذا روی زبان قرار میگیره، مواد شیمیایی غذا به این گیرندهها متصل میشن و باعث تحریک سلولهای چشایی میشن.
گزینه ۳: دارند – ارسال پیام به مغز از طریق رشتههای عصبی یاخته(های) دیگر
وقتی سلولهای چشایی تحریک بشن، یه پیام عصبی تولید میکنن که از طریق اعصاب خاصی (مثل عصب زبانی-حلقی و عصب چهرهای) به مغز فرستاده میشه. مغز این پیامها رو دریافت میکنه و باعث میشه ما طعمهای مختلف رو حس کنیم. درواقع این اعصاب، مثل سیمهای برق عمل میکنن و پیام رو از زبان به مغز میرسونن تا ما بتونیم مزهها رو تشخیص بدیم.
اگه بخوایم یه مثال بزنیم، این پروتئینهای گیرنده مثل قفل هستن و مولکولهای غذا مثل کلید. وقتی کلید (مولکولهای غذا) وارد قفل (گیرندهها) بشه، یه پیام عصبی ساخته میشه و از طریق سیمهای عصبی به مغز فرستاده میشه تا ما مزه غذا رو درک کنیم.
-
wandering سلام
خب گزینه ۱ که مشخصه، مولوکولها میان به گیرنده پروتئینی سلولای بویایی و چشایی متصل میشن و پیام عصبی تولید میکنن
گزینه ۳ هم تفاوتشون اینه که سلولای چشایی پیام عصبی رو از طریق عصب به مغز منتقل میکنن ولی سلولای بویایی مستقیم خودشون پیام رو به لوب بویایی مغز متتقل میکنن و تو این مسیر از سلول دیگهای کمک نمیگیرن -
W wandering has marked this topic as solved on