مشتق از قلم چی
-
این تست رو همه جاشو میفهمم، فقط اینجا که خط کشیدم نمیفهمم
خب الزاما مگه باید پیوسته باشه که مشتق چپ و راست وجود داشته باشه ؟
میتونه همسایگی چپ و راست داشته باشه ولی در نهایت پیوسته نباشه(یعنی چپ و راست برابر نباشه) که بعدش مشتق چپ و راست داشته باشه
درسته برابر نیستن ولی خب در نهایت مشتق چپ و راست داره میتونه اون نقطه پیوسته هم نباشه .
ریاضیا
تجربیا
دوازدهم -
4082fe3be2c9d9 پاسخنامه ربطش داده دیگه مشکلم همینه
Aqua
شما میتونی از X = 1 که توی دامنه تابع دو ضابطه ای ذکر نشده مشتق بگیری؟ برای مشتق چپ باید پیوستگی چپ داشته باشه ، همسایگی چپ شرط کافی نیست
برای مشتق راست هم باید پیوستگی راست داشته باشه پس یک توی هر دو ابطه باید باشه که از این نتیجه میگیریم پیوسته است
اگر پیوستگی چپ نداشته باشه مشتق چپ هم نداره -
این تست رو همه جاشو میفهمم، فقط اینجا که خط کشیدم نمیفهمم
خب الزاما مگه باید پیوسته باشه که مشتق چپ و راست وجود داشته باشه ؟
میتونه همسایگی چپ و راست داشته باشه ولی در نهایت پیوسته نباشه(یعنی چپ و راست برابر نباشه) که بعدش مشتق چپ و راست داشته باشه
درسته برابر نیستن ولی خب در نهایت مشتق چپ و راست داره میتونه اون نقطه پیوسته هم نباشه .
ریاضیا
تجربیا
دوازدهم -
Aqua
سلام ممکنه بخاطر این باشه که مشتق دوم چپ و راست یک موجود هست این نتیجه رو برای خود F گرفته باشه ؟ -
Aqua
چرا من یه چیزایی تایپ کردم حتی ولی خب مطمئن نیستم باید شب جزوه ام رو چک کنم درست باشه بگم بهت -
سلام
مگه میشه از یه تابعی که پیوسته نیست دوبار مشتق بگیریم؟
یعنی همه جا میگن که شرط مشتق دوم گرفتن از یه مشتق اینه که خودش پیوسته باشه -
سلام
مگه میشه از یه تابعی که پیوسته نیست دوبار مشتق بگیریم؟
یعنی همه جا میگن که شرط مشتق دوم گرفتن از یه مشتق اینه که خودش پیوسته باشهGharibe Gomnam شرط مشتق پذیری در نقطه پیوستگی بود
اینجا مشتق پذیری مطرح نیست، یعنی مهم نیست که مشتق چپ و راست برابر باشن
صرفا موجود بودن رو گفته -
Gharibe Gomnam شرط مشتق پذیری در نقطه پیوستگی بود
اینجا مشتق پذیری مطرح نیست، یعنی مهم نیست که مشتق چپ و راست برابر باشن
صرفا موجود بودن رو گفتهAqua
منم با شما موافقم
یعنی بنظر من تابع میتونه یه همچین چیزی باشهکه دیگه فقط مشتق چپ و راست داره
ولی اینو به صورت نکته وار خونده بودم که میگفت وقتی پیوسته نیست دیگه نمیتونید مشتق دوم بگیرید یعنی میگفت زمانی میتونید راجع به مشتق دوم صحبت کنید که مشتق اول پیوسته باشه
اینجا هم درسته مشتق اول چپ و راست موجوده اما شرط موجودیت مشتق دوم اینه که مشتق اول پیوسته باشه
یعنی نکتهای که خوندم این بود
منم دیگه نمیدونم چرا منم واسم سوال شده بود حتی از دوستامم پرسیدم اوناهم همینو گفتن و خب اونقدری هم فرصت زیاد نبود که مینشستم دلیلشو میفهمیدم -
سلام
ریشه ی ساده داخل قدر مطلق نقطه ی گوشست و مشتق ناپذیره پس باید عامل صفر شونده پشتش ضرب بشه پس a باید 1- باشه تا درجه ی 3 ریشه ی یک بده -
Aqua
منم با شما موافقم
یعنی بنظر من تابع میتونه یه همچین چیزی باشهکه دیگه فقط مشتق چپ و راست داره
ولی اینو به صورت نکته وار خونده بودم که میگفت وقتی پیوسته نیست دیگه نمیتونید مشتق دوم بگیرید یعنی میگفت زمانی میتونید راجع به مشتق دوم صحبت کنید که مشتق اول پیوسته باشه
اینجا هم درسته مشتق اول چپ و راست موجوده اما شرط موجودیت مشتق دوم اینه که مشتق اول پیوسته باشه
یعنی نکتهای که خوندم این بود
منم دیگه نمیدونم چرا منم واسم سوال شده بود حتی از دوستامم پرسیدم اوناهم همینو گفتن و خب اونقدری هم فرصت زیاد نبود که مینشستم دلیلشو میفهمیدمGharibe Gomnam منطقی نیست . هوش مصنوعیم میگه لزوما اینطور نیست ولی خب ظاهرا به عنوان نکته باید حفظ کنیم
شما کجا دیدید این نکته رو ؟ استادتون گفته ؟ -
جواب همچنین که من گفتم برادر
-
توی درجه 3 a رو بنداز باید صفر بشه در نتیجه a میشه 1- چون ریشه ساده تو قدر مطلق اگه شکلش رو بکشی چون گوشه هست و زاویه داره مشتق نداره پس باید عامل صفر شونده پشتش ضرب بشه و تابع کاملا پیوسته هست و ربطی به پیوستگی نداره پاسخ نامه اشتباه نوشته
-
ولی من اونقدری که اینارو قاطی میکردم همه رو با فیزیک یاد گرفتم
مثلا یه متحرک نمیتونه حرکتش ناپیوسته باشه
الان این نموداری که پایین فرستادم این نمیتونه نمودار حرکت یه متحرک باشه که ازش مشتق بگیرم نمودار سرعتش به دست بیاد
یعنی من برای خودم اینجوری تحلیل میکنم که میگم خب این مشتق دومش ناپیوسته است و وجود داره پس فقط یه حالت داره اونم اینکه مال نمودار شتاب زمان باشه
و مشتق قبلیش که سرعت زمانه حتما پیوسته بوده
حالا منم قبول دارم ریاضی علم تجربی نیست میشه فضایی باشه ولی خب چون منم قاطی میکنم اینجوری در نظر میگیرم -
منظورم از درجه 3 همون درجه n پشت قدر مطلق که بعداً 3 به دست میاد
-
مثلاً lxl در 0 مشتق ناپذیره ولی xlxl در 0 مشتق پذیره چون عامل صفر شونده ریشه قدر پشتش ضرب شده که جبران کنه
-
همینی که من میگم درسته چرا مطلب رو پیچیده میکنید
-
مثلاً lxl در 0 مشتق ناپذیره ولی xlxl در 0 مشتق پذیره چون عامل صفر شونده ریشه قدر پشتش ضرب شده که جبران کنه
4082fe3be2c9d9 صورت سوالمو بخون راجب مشتق پذیری صحبت نکردم . سوالم چیز دیگه ست
-
آخه ربطی به پیوستگی نداره