رابطه ی K با دما در اصل لوشاتلیه
-
-
-
Hg L 0 در رابطه ی K با دما در اصل لوشاتلیه گفته است:
سوالم اینه همیشه باید اون حالت اولیه برای به دست آوردن افزایش یا کاهش K تو ذهنمون باشه؟
حالت اولیه منظورت کجاشه ؟
-
Aqua منطورم زمانیه که ما تشخیص میدیم واکنش گرماگیره"حالت های بعد که با توجه به جهت واکنش به دست میاد رو نادیده میگیریم"
-
Aqua ببینید اول سوال با نگاه کردن به جدول متوجه میشیم چون دما با K رابطه ی مستقیم داره پس واکنش گرما گیره و Q باید بره سمت چپ
اما در ادامه ی سوال که گفته دما رو کاهش میدیم خب چون واکنش تعادلیه جهت انتخابی میشه برگشت
حالا که انتخابی شده برگشت انگار واکنش گرماده میشه نه گرماگیر
سوال من اینه بخوام تغییرات K رو بسنجم باید با همون حالتی که اول تشخیص میدم بسنجم یا حالتای انتخابی دوم"مثل برگشت یا رفت" هم اثر گذاره
البته با توجه به سوالاتی که حل کردم فکر میکنم فقط حالت اولیه ای که مشخص میکنیم مهمه یعنی مثلا اینجا فهمیدیم گرما گیره
اما خب میخوام این فکره به اطمینان تبدیل بشه -
Aqua ببینید اول سوال با نگاه کردن به جدول متوجه میشیم چون دما با K رابطه ی مستقیم داره پس واکنش گرما گیره و Q باید بره سمت چپ
اما در ادامه ی سوال که گفته دما رو کاهش میدیم خب چون واکنش تعادلیه جهت انتخابی میشه برگشت
سوال من اینه بخوام تغییرات K رو بسنجم باید با همون حالتی که اول تشخیص میدم بسنجم یا حالتای انتخابی دوم"مثل برگشت یا رفت" هم اثر گذاره
البته با توجه به سوالاتی که حل کردم فکر میکنم فقط حالت اولیه ای که مشخص میکنیم مهمه یعنی مثلا اینجا فهمیدیم گرما گیره
اما خب میخوام این فکره به اطمینان تبدیل بشهHg L 0 نمیدونم فراهانی چجوری گفته چون نمیفهمم چی میگی
ببین من اینجا اینطوری افزایش یا کاهش یافتن k تشخیص میدم طبق تدریس اقای بابایی
خب واکنش گرماگیره ولی الان پس گرما داده یعنی دما کاهش یافته پس در جهتی میره که گرما تولید کنه و از بین ببره تغییر ایجاد شده رو و به حالت اول نزدیک بشه
تولید گرما هم یعنی واکنش برگشت با سرعت بیشتری فعالیت کنه یعنی واکنش در جهت برگشت جابه جا میشه
پس غلظت واکنش دهنده ها میره بالا و غلظت فراورده ها میاد پایین
طبق فرمول ثابت تعادل، صورت کاهش و مخرج افزایش پس ثابت تعادل کاهش یافته -
Hg L 0 نمیدونم فراهانی چجوری گفته چون نمیفهمم چی میگی
ببین من اینجا اینطوری افزایش یا کاهش یافتن k تشخیص میدم طبق تدریس اقای بابایی
خب واکنش گرماگیره ولی الان پس گرما داده یعنی دما کاهش یافته پس در جهتی میره که گرما تولید کنه و از بین ببره تغییر ایجاد شده رو و به حالت اول نزدیک بشه
تولید گرما هم یعنی واکنش برگشت با سرعت بیشتری فعالیت کنه یعنی واکنش در جهت برگشت جابه جا میشه
پس غلظت واکنش دهنده ها میره بالا و غلظت فراورده ها میاد پایین
طبق فرمول ثابت تعادل، صورت کاهش و مخرج افزایش پس ثابت تعادل کاهش یافته -
-
-
-
_ Reza _ ممنونم کامل توضیح دادین
ولیییی
متوجه همه ی گزینه ها بودم من رو K گیر کردم
متن پست قبلیم رو کپی پیست میکنم:
ببینید اول سوال با نگاه کردن به جدول متوجه میشیم چون دما با K رابطه ی مستقیم داره پس واکنش گرما گیره و Q باید بره سمت چپ
البته با توجه به سوالاتی که حل کردم فکر میکنم فقط حالت اولیه ای که مشخص میکنیم مهمه یعنی مثلا اینجا فهمیدیم گرما گیره -
_ Reza _ ممنونم کامل توضیح دادین
ولیییی
متوجه همه ی گزینه ها بودم من رو K گیر کردم
متن پست قبلیم رو کپی پیست میکنم:
ببینید اول سوال با نگاه کردن به جدول متوجه میشیم چون دما با K رابطه ی مستقیم داره پس واکنش گرما گیره و Q باید بره سمت چپ