عدم تمرکز و ناتوانی در حفظ کردن
-
سلام من دهم تجربیم و امسال با چند مشکل بزرگ مواجه شدم البته این مشکلاتو از اول ابتدایی داشتم ولی امسال به نظرم هم با تغییر کردن درس ها و هم مشکلات خانوادگی که تابستون برام پیش اومده بدتر شده و یکی از این مشکلا نداشتن تمرکزه مثلا من ۵ سال زبان خوندم ولی سر امتحان اصلا به چند تا کلمه توجه نکردم(اساسا نصف جمله مورد نظر رو نگاه نکردم) و از اون سوال نمره کامل نگرفتم یا مثلا تو بخش ریاضی فرمول رو میدونم اما مثلا منفی رو مثبت نوشتم درصورتیکه همه راه حل رو هم درس رفته بودم فقط اون منفی غلط بود انقدر فرمول و مطالب مختلف توی ذهنم رژه میره که اصلا گیج میشم کدومشونو انتخاب کنم مثل اینه که همزمان دارم به چندین چیز مختلف فکر میکنم.
سر کلاس درس هم یهو متوجه میشم که انگار چند دقیقه کلا روحم تو کلاس حضور نداشته و هیچ خاطره خاصی از اون چند دقیقه صحبتای معلم ندارم انگار که ذهنم چند دقیقه پریده و این موضوع سر درسایی که بهشون علاقه ندارم مثل ادبیات خیلی بیشتره.
و مشکل اخرمم اینه که اصلا تا حالا نتونستم کلمه به کلمه یه مطلبو حفظ کنم من همیشه دروس رو مفهومی یاد میگیرم بر همین هم تو امتحانات تستی خیلی موفق تر از تشریحیم و تو درسایی مثل فیزیک خیلی بهتر از درسی مثل دینی یا حتی آمادگیم! وضعیت تحصیلیم تو دوره اول متوسطه چندان بد نبود اما اخرش نمونه دولتی قبول شدم و الان تو دبیرستان نمونه تحصیل میکنم که جو رقابتی تری داره و سختگیرتر هستن
مشاور مدرسه چیزای چندان مهمی درمورد این مشکلا بهم نگفته و میگه که از نظر برنامه ریزی هم مشکلی ندارم و اتفاقا چون اول صبحا درس میخونم خیلیم خوبه.
به نظرتون مشکل من چطور حل میشه؟(ببخشید خیلی طولانی شد) -
سلام خسته نباشید
من دوازدهم تجربیم و امسال کنکور دارم هر دبیرستانی رو ببینید تو سال اول یه افت کاملا محسوسی داشته شما هم از این قاعده مثتثنی نیستی من هم نبودم.
این خیلی خوبه که سعی میکنین مفهومی بخونین،ولی فقط وقتی میشه درمورد درست خوندن شما نظر داد که تو آزمون های آزمایشی یا امتحانات مدرسه نمرات شما رو دید.
اما پیشنهاد من واسه دروس اختصاصی مثل شیمی و زیست اینه که حتما نکات مهم رو تو کتاب یادداشت کنین تو زیست ها به قید ها حتما توجه کنید برخی از سلول ها خیلی فرق داره با بسیاری از سلول ها در این حد باید ریز کار کنی.
برای درس دینی پیشنهادم اینه که از سال اول تست زنی نکنید چون اکثر دبیرای الهیات دنبال جمله کتاب میگردن تا برداشت شما از درس.
پس برای دروس عمومی از زیاد به تست زنی گیر نده ولی تابستون کاملا تستی کار کن
اما تخصصی رو از همین الآن تست زیاد بزن و روش های مختلف رو امتحان کن،دبیرای تخصصی هم سوالات شونو از کتاب های تست طرح میکنن
موفق و موُید باشید -
ببین دوست عزیز منم یه زمانی ای جوری بودم از این و ور و اون ور پرسیدم چند تا کتاب خواندم به این نتیجه رسیدم که خودت باعث میشی تا بی دقت شی،چون به احتمال خیلی زیاد به خودت در مورد عدم بی دقتیت چیزی خواهی گفت. بهتره که قبل از امتحانات تو دلت و اگه خجالت نمیکشی بلند بگی که ((من این امتحان رو با بیشترین دقت و بدون هیچ عجله ای مینویسم و بهترین نمره ممکن رو میگیرم))چند بار با خودت بگو تا ضمیر نا خود آگاهت به خودش بیاد و یواش یواش این کمتر و کمتر میشه تا روزی میرسه که کلا نمره الکی ای ازت کم نمیشه
بی زحمت نتیجشو به منم بگو ببینم به درد کسی(به غیر خودم)خورده به دیگران هم بگم.
موفق باشی -
-
سلام خسته نباشید
من دوازدهم تجربیم و امسال کنکور دارم هر دبیرستانی رو ببینید تو سال اول یه افت کاملا محسوسی داشته شما هم از این قاعده مثتثنی نیستی من هم نبودم.
این خیلی خوبه که سعی میکنین مفهومی بخونین،ولی فقط وقتی میشه درمورد درست خوندن شما نظر داد که تو آزمون های آزمایشی یا امتحانات مدرسه نمرات شما رو دید.
اما پیشنهاد من واسه دروس اختصاصی مثل شیمی و زیست اینه که حتما نکات مهم رو تو کتاب یادداشت کنین تو زیست ها به قید ها حتما توجه کنید برخی از سلول ها خیلی فرق داره با بسیاری از سلول ها در این حد باید ریز کار کنی.
برای درس دینی پیشنهادم اینه که از سال اول تست زنی نکنید چون اکثر دبیرای الهیات دنبال جمله کتاب میگردن تا برداشت شما از درس.
پس برای دروس عمومی از زیاد به تست زنی گیر نده ولی تابستون کاملا تستی کار کن
اما تخصصی رو از همین الآن تست زیاد بزن و روش های مختلف رو امتحان کن،دبیرای تخصصی هم سوالات شونو از کتاب های تست طرح میکنن
موفق و موُید باشید -
ببین دوست عزیز منم یه زمانی ای جوری بودم از این و ور و اون ور پرسیدم چند تا کتاب خواندم به این نتیجه رسیدم که خودت باعث میشی تا بی دقت شی،چون به احتمال خیلی زیاد به خودت در مورد عدم بی دقتیت چیزی خواهی گفت. بهتره که قبل از امتحانات تو دلت و اگه خجالت نمیکشی بلند بگی که ((من این امتحان رو با بیشترین دقت و بدون هیچ عجله ای مینویسم و بهترین نمره ممکن رو میگیرم))چند بار با خودت بگو تا ضمیر نا خود آگاهت به خودش بیاد و یواش یواش این کمتر و کمتر میشه تا روزی میرسه که کلا نمره الکی ای ازت کم نمیشه
بی زحمت نتیجشو به منم بگو ببینم به درد کسی(به غیر خودم)خورده به دیگران هم بگم.
موفق باشی -
سلام
در مورد اینکه مثلا توو امتحانا منفی رو مثبت مینوشتی و .. یه راه حلش توو امتحانای تشریحی واسه خودم این بود که قبل اینکه برگمو تحویل بدم چن بار سوالا و جوابا رو چک میکردم
اینکه سرکلاس یه مدت ممکنه حواست از حرفای معلم پرت شه طبیعیه و واسه همه حتی خود من هم پیش اومده اما کم و زیاد داره که راه حلاش از نظرم اینه که با دبیر توو کلاس مشارکت داشته باشی ازش سوال بپرسی یا جایی رو متوجه نشدی البته خیلی کم بگی میشه خانوم اینو دوباره توضیح بدید این جاشو متوجه نشدم یا مثلا به دوستت بگی بپرسه اگه خودت زیاد سوال پرسیدی و روت نمیشه و .....
من خودم بیشتر مطلبو درک میکردم تا اینکه بخوام حفظش کنم و حفظیاتم زیاد خوب نبود ما برای مطالب حفظی هم پیشنهاد میکنم مطالب مختلف و حتی بی ربط رو هم بهم ربط بدی یا چیزای خنده دار و حتی جالب برا خودت بسازی یا رمزگذاری کنی و مرور مطالب حفظی هم خیلی کمکت میکنه مخصوصا اگه پیوسته یعنی با تعداد روز بیشتر و ساعت کمتر باشه خیلی خوبه و اینکه دیگه سعی کن اطلاعاتی که از قبل داری توو ذهنت حالا علمی یا شاید هم غیرعلمی با اطلاعات جدید وصل کنی ماندگاریش طولانی تره و یه سری چیزا رو با خلاقیت ذهنی توو ذهنت برای همیشه ماندگار کن مثلا من یادمه سعدی رو گذاشتم قرن 7 به خاطر اون عین وسطش س**%(#ff0000)[ع]**دی که پایینشو به هفت تشبیه کردم یا حافظ اون ح رو بالاشو به هشت که قرن هشتش کردم اما این رمزا رو هم باید مرور کنی تا یادت بمونه یا اینکه یه مثال از تاریخ ادبیات که میگفتن یحیی دولت آبادی یه نامزد داشته که اسمش شهرزاد بوده و اینطوری اثر و نویسندش رو بهم مربوط میکردن
یه مثال دیگه اینکه دبیر زمین ما خیلی خوب بود ولی چه فایده که زمین توو کنکور زیاد تاثیر نداشت ولی درساشو با مثالای جالب میگفت مثلا میگفت بچه ها دیدید که برنجو میخواید دم بذارید نمیدونم وسطش برای دم کردنتووش چنگال میزنید تا فضا ایجاد شه یا اینکه آبه داره جوش میکنه یه حبابایی تشکیل میشه بعد اونو میومد به اون مبحثی که داشت درس میداد مربوط میکرد :|
و اینگونه بود که ما با مطالب حفظی یا با روش های خودمون یا بقیه بیشتر خو میگرفتیم و یادمون بود
امیدوارم روش های جالب و جدیدی خودت کشف کنی و به ماهم بگی :)
موفق باشی