برخی عوامل مؤثر برای حضور بهتر در آزمون سراسری عبارتند از:
1- توکل بر خدا:
اگر شما در یک سال گذشته تلاش لازم را کرده اید دیگر نباید نگران نتیجه باشید و آن را به او که مظهر عدالت است بسپارید.چون خداوند متعال هیچ تلاشی را بدون نتیجه نمی گذارد.
2- حفظ اعتماد بنفس:
حضرت علی (ع) می فرماید: " بزرگترین سرمایه انسان اعتماد بنفس است"
ارز یابی ضعیف از خود و ناچیز دانستن اندوخته های علمی به ضعف روحیه و ازدست دادن اعتماد بنفستان منجر می شود.توصیه می شود که از افکار منفی همچون سختی سؤالات کنکور. و عدم توانایی خود در جلسه کنکور بپرهیزید. افکار منفی شما را نسبت به جلسه کنکور و پاسخگویی به سؤالات دچار تردید کرده و نهایتا" اعتماد به نفستان را تضعیف می کند.
درا ین روزها به خود ترس و تردید راه ندهید،به خودتان اعتماد کنید ومطمین باشید که یکی از پذ یرفته شد گان کنکور خواهید بود.
3- حمایت خانواده:
در این روز های آخر بزگترین مسؤلیتها بر دوش خانواده هاست که باید روحیه بچه ها را تقویت کنند و به جای اینکه هر دقیقه و هر ثانیه به بچه ها تذکر بدهند که امتحان دارند و باید درس بخوانند محیطی آرام ،امن و به دور از تنش برای آنها فراهم کنند تا فرزندشان در این چند روز باقی مانده تا کنکور بیشتر استراحت کنند و روحیه مناسب داشته باشند.
4- آشنایی با امتحا نا ت تستی :
داوطلبان باید خود را برای یک آزمون- تستی اماده کرده باشند تا بتوانند در زمانهای تعیین شده به سؤالات پاسخ دهند.
زیرا برخی از دا وطلبان اطلاعات لازم را دارند ولی آشنایی به آزمونهای تستی ندارند و وقت زیادی را صرف پاسخ دادن می کنند در پاسخگویی به سؤالات تستی باید پنج اصل را رعایت کرد که عبارتند از :
اصل اول : زمان
در خانه شرایطی شبیه به جلسه آزمون سراسری به وجود آورید و به سؤالات با زمانی مشخص پاسخ دهید.
اصل دوم : سرعت عمل
برخی از کنکوری هامطالعه ی دقیق داشته اندو بر مطالب مسلط هستند،امااز سرعت عمل لازم برخوردار نیستند،داوطلبان باید دقت کنند که سرعت عمل در کنکور بسیار اهمیت دارد و باید به سؤالات در زمانهای تعیین شده پاسخ دهند در غیر اینصورت با کمبود وقت مواجه می شمند و نمی توانندبه نتیجه مطلوب دست یابند.
برای اینکه در تست زدن سرعت عمل داشته باشید تمرین و تکرار کنید.البته سرعت را فدای دقت نکنید
اصل سوم : دقت
لازم است توجه کنید خانه ها را اشتباه پر نکنید.مثلا" در سؤال 3 گزینه 4 صحیح است و شما به اشتباه گزینه 3 را به عنوان پاسخ درست انتخاب نکنید.
حتما"خانه ها را بطور کامل پر کنید.
شماره ی سؤال حین انتقال پاسخ به پاسخنامه تطبیق شود.
به سؤالهایی که آخر آنها با (نیست،نمی شود )ختم میشود توجه کنید که اشتباه نکنید.
به کلماتی مانند (نه،همیشه،هرگز،هیچ وقت و.....) دقت کنید.
در موقع حدس زدن معمولا"اولین حدس شما درست است،بنابر این زیاد وسواس به خرج ندهید.
اصل چهارم : تعادل روحی
آرامش داشته باشید و به خود اعتماد کنید و اجازه ندهید افکار منفی و مخرب ،تمرکز شما را به هم بریزد و در شما اضطراب ایجاد کند.
از روش علمی تلقین مثبت استفاده کنید.انتخاب عبارت های کوتاه و مثبت،تلقین انها به صورت مکرر در تقویت روحی و بر طرف شدن اضطراب بسیار مؤثر می باشد. توجه داشته باشید آنانی که در زندگی پیروز و کامیاب شده اند اول از نظر فکر و روح پیروز و کامیاب بوده اند.
اصل پنجم : فهم مطالب درسی
برای آمادگی در کنکور ،فهم و درک مطلب خیلی مهم است یعنی باید همه ی دروس را خوب خواند،یاد گرفت و درک کرد و سپس اشتباهات و نقاط ضعف را شناسایی و رفع نمود.
بهره گیری از هوش و استعداد
در جلسه کنکور تمام هوش و استعدادخود را بکار گیرید.زیرا سؤالات چهار گزینه ای است و معمولا"دو پاسخ به هم نزدیکتر است که شما باید کاملا"تمرکز داشته باشید و پاسخ درست را انتخاب کنید.
دوری ا ز هر گونه اضطراب و استرس
این روزها اضطراب ناشی از کنکور ،مشکل برخی از داوطلبان است.و متاسفانه این دسته از داوطلبان،علیرغم مطالعه خوب و آمادگی کامل،به دلیل اضطراب در کنکور،نا موفق عمل می کنند( البته باید متذکر شد ،وجود کمی اضطراب در هر امتحانی طبیعی است.) به همین دلیل لازم است راههای غلبه بر اضطراب کنکوربه داوطلبان ارایه شود.که عبارتند از:
یاد بگیرید خود را آرام کنید.
مواجه ساختن
والدین محیط آرامی را ایجاد کنند.
از مکانهای پر هیجان دوری کنید.
اعتماد بنفس داشته باشید.
مطالعه بس است ..... تست بزنید.
رعایت توصیه های بهداشتی.
برای اینکه بتوانید به خوبی در جلسه آزمون حضور یابید چند روز مانده به کنکور،به نکات بهداشتی زیر توجه کنید:
1- سعی کنید که از غذاهای مقوی،خوب و کم حجم استفاده کنید.
2- خوردن صبحانه،ناهار ،شام و میان وعده های را فراموش نکنید.
3- نوشیدن آب تاثیر زیادی در کاهش اضطراب دارد. سعی کنید قبل از پاسخگویی به سؤالات آ ب بنوشید و نفس های عمیق بکشید تا اکسیژن بیشتری به شما برسد.
4- بکوشید تا آرامش خود را حفظ کنید و از هر چیزی که هیجان و اضطراب شما را تنشد ید می کند،اجتناب کنید.هیجان و اضطراب زیاد،تمرکز حواس شما را مختل میکند.
5- خواب خود را تنظیم کنید.شبها زودتر بخوابیدو روزها کمی زودتر از خواب بیدار شوید.
6- اگر امکان دارد کمی قبل از خواب قدم بزنید و یا کارهای آرامش بخش دیگری انجام دهید.
7- ورزشهای سبک و پیاده روی در رفع خستگی و تخلیه انرژی مضاعف بسیار مفید است.
8- اصلااز کنکور نترسید و فکر کنید که یک امتحان عادی است.
9- اعتماد به نفس داشته باشید و تواناییهای خود را دست کم نگیرید .
10- به خدا توکل کنید؛توکل به خدا دلها را آرام می کند.
روز قبل از کنکور
اگر حوزه امتحان خود را نمی شناسید،آن را شناسایی کنید.
روز قبل از کنکور، درس خواندن به منظور یادگیری جایز نیست. در صورت نیاز فقط به دوره ی نکات مهم بسنده کنید.
سعی کنید در آرامش کامل به سر ببرید و به شایعه ها اصلا توجه نکنید. بهتر است همراه اعضای خانواده در هوای آزاد قدم بزنید.
شب قبل از کنکور
در شب قبل از کنکور اصلا مطالعه نکنید.
مداد و مداد پاکن و مداد تراش خوب به تعداد متعارف و سایر وسایل مورد نیاز را قبل از خوابیدن آماده کنید و در جای مناسب قرار دهید .
مناسب است شب قبل از کنکور ،پس از خواندن نماز با خوردن یک غذای مغذی و کم حجم در حدود ساعت 22 بادعا و توکل به خدا و آرامش بخوابید.،
صبح کنکور
بهتر است صبح با صدای زنگ ساعت از خواب بیدار نشوید و این کار را به یکی از اعضای مطمن خانواده بسپارید تا شما را با آرامش بیدار نماید.
پس از نماز صبح و نرمش،صبحانه همراه با مواد قندی استفاده کنید.
جلسه کنکور
یک تا نیم ساعت قبل از کنکور در حوزه امتحانی حاضر شوید تا بتوانید در کمال آرامش و خونسردی ، بدون هیچ گونه دلهره و نگرانی ،حوزه امتحانی،ساختمان ،سالن،کلاس و صندلی هم شماره با شماره روی کارت خود را پیدا کنید و روی صندلی بنشینید و با اعتماد بنفس و بدون هیچ گونه اضطرابی منتظر بمانید تا امتحان شروع شودو به سؤالات به خوبی پاسخ دهید.
با نشستن در جلسه برای بسیاری از داوطلبان دلشوره و نگرانی خاصی بوجود می آید که طبیعی است. با خواندن دعا و یا آیات قرآن و با یلری خدا بر آن غلبه خواهید کرد.
یکی از حالاتی که برای تعدادی از داوطلبان کنکور در ساعاتی قبل از بر گزاری آزمون رخ می دهد «احساس » فراموشی است. توجه کنید این یک «احساس» کاذب است و وقوع آن طبیعی است و در همان شروع آزمون با گرم شدن ذهن از بین می رود.
تطبیق اسم و مشخصات پاسخنامه و شماره ی صندلی با کارت ورود به جلسه و امضاء پاسخنامه را همان ابتدا انجام دهید.
حتما" به وقت تعیین شده برای پاسخگویی به سؤالات توجه جدی داشته باشید.
حتما"پاسخ هر سؤال را با چک کردن شماره ی آن در پاسخ نامه وارد کنید و محل گزینه را کاملا"سیاه کنید.
اصل سؤال را بدون حذف هیچ کلمه ای به طور کامل و بدون عجله و با دقت بخوانید.
سؤالهای آسان را زودتر پاسخ دهید.اگر احساس می کنید سؤالی دشوار است وقت را زیاد روی آن سؤال تلف نکنید.کنار آن علامت بگذارید تا بعدا" به آن پاسخ دهید.
تا جایی که امکان دارد از پاسخهای تصادفی پرهیز کنید.چون نمره منفی در پی دارد.
هیچگاه وقت خود را صر ف سؤال هایی که نمیدانید نکنید. حتی اگر بتوانید به سؤالی بعد از چند دقیقه پاسخ دهید باز هم به تلف کردن وقتش نمی ارزد.زیرا ممکن است در پایان وقت کم بیاورید و نتوانید 12 سؤال آخر را بخوانید،مطمين باشید بین آنها 5-4سؤال بوده که به راحتی می توانستید جواب دهید.
چنان چه وقت باشد پاسخها را مرور کنید اما سعی در عوض کردن پاسخها نداشته باشید.
در وقت باقی مانده به سؤالهایی که سخت و مشکل می باشند بپردازید.
سؤالهایی را احساس می کنید اشتباه پاسخ داده اید،یک بار دیگر بررسی کنید تا اشکال بر طرف شود.
امید واریم با رعایت نکات یاد شده در آزمونی که طی چند ساعت نتیجه ی یک سال،برنامه ریزی و تلاش شما را تعیین می کند به موقعیت واقع بینانه و معقولی که انتظار دارید دست یابید.
@دانش-آموزان-آلاء
@فارغ-التحصیلان-آلاء