سلام
بریم سراغ تصویر غشای یاخته جانوری 👇🏻
unnamed.jpg
🐤 مولکول های فسفولیپید در دو لایه قرار گرفته اند ، هر فسفولیپید دارای دو بخش شامل سر آبدوست و دم آبگریز میباشد .
🐤 کلسترول دارای یک بخش آبگریز شامل 4 حلقه ( 3 حلقه 6 ضلعی و یک حلقه 5 ضلعی ) و یک بخش آبدوست بیرون زده میباشد و در هر دو لایه غشا میتواند دیده شود .
🦋 انواع پروتئین ها غشا :
🐤 پروتئین ها سطحی : فقط در یک سطح غشا قرار دارند که میتوانند در سطح داخلی یا خارجی غشا قرار بگیرند .
🐤 پروتئین های سراسری در تمام طول غشا کشیده شده است که میتواند دارای منفذ ( پروتئین سراسری منفذ دار ) یا بدون منفذ ( پروتئین سراسری بدون منفذ ) باشد .
🐤 کربوهیدرات های غشا فقط در سمت خارج غشا قرار دارند .
🐤 کربوهیدرات ها میتوانند به پروتئین ها ( سطحی خارجی ، سراسری منفذ دار و سراسی بدون منفذ ) متصل شوند .
🐤 کربوهیدرات های غشا توانایی اتصال به کلسترول را ندارند .
🐤 پروتئین های سراسری غشا با هر دو بخش آبدوست و آبگریز فسفولیپید ها در ارتباط اند .
🐤 همه پروتئین ها غشا به کربوهیدرات ها متصل نیستند اما همه کربوهیدرات ها به پروتئین های غشا متصل اند .
🐤 انواع مختلفی از کربوهیدرات های شاخه دار در غشا وجود دارد .
🐤 مقایسه فراوانی مولکول های بکار رفته در غشا : کربوهیدرات < پروتئین < کلسترول < فسفولیپید
🐤 در یک اندامک دو غشایی ( مثل هسته ) ، فضای بین دو غشا با بخش آبدوست فسفولیپید ها در تماس است اما فضای بین دو لایه هر غشا ، با بخش آبگریز فسفولیپید ها در تماس است .
🌹 امیدوارم مفید بوده باشه 🌹
🌺 دوستان اگر نکته ی مهم دیگه ای میدونند ممنون میشم اضافه کنند 🌺
@تجربیا