jalalihesam در کلی یا جزئی ؟ گفته است:
سلام
کتاب منطق من قطعا کلی هست. چون شما میتونی چند کتاب منطق در ذهنت تصور کنی... مثلا من واقعا توو کتابخونه ام بیش از بیست تا گتاب منطق دارم... پس مصداقهای متعدد میتونه داشته باشه پس میشه کلی...
برای اینکه توو ذهنت بمونه میتونی بجای اینکه کلی ها رو یاد بگیری جزیی ها رو یاد بگیری و هر چی جزیی نبود میشه کلی...
جزیی ها فقط سه مورد هستند
1- این و ان دارها
2- اسمهای خاص و علم
3- خود کلمات. مثلا بگیوم انسان 5 حرف دارد
هر چی غیر از اینا بود میشه کلی حتی مادر من، تنها پیراهن من، بلندترین قله جهان و....
نمیدونم چرا پاک کردین ولی دیده بودم گفتم جواب بدم
اینکه میگم ناقصه و اشکال علمی داره بخاطر اینه که شما الان بری از اساتید و دبیر ها هم بپرسی هر کدوم یچیزی میگن ...اینی که شما میگی هم اختلاف نظر توش هست
بله اگه بشه مصداق های مختلف برای چیزی در نظر گرفت کلی هست ... اما شما وقتی میگی مادر من ، چند تا مصداق واسه مادر در نظر میگیری ؟ اگه منطق همون تفکر هست پس قاعدتا چیزی که شما منظورت بوده ملاکه ! من وقتی میگم پیرهن آبی من منظورم یه پیرهن خاص هست به طور مثال و مصداق دیگه ای براش در نظر نمیگیرم ! حالا اگه بخوام در نظر بگیرم میشه کلی !
اینجور بحث ها هم به نتیجه مشترک نمیرسه اکثر اوقات تو منطق ، هرکس استدلال خودشو داره و قرار نیست هرچی یه عده گفتن بقیه هم قبول کنن ،،، تو سوالات هم کمتر دیدم بخواد یه همچین فرمی سوال بیاد