Skip to content

جلسه سی و یکم رفع اشکال زیست: جمع بندی بی مهرگان

قراره باهم رفع اشکال کنیم تا کامل به درس زیست مسلط بشین

16 موضوع ها 286 دیدگاه‌ها
  • پایان جلسه 31

33
    10 رای ها
    33 دیدگاه‌ها
    337 بازدیدها
    دریا دریایید
    @81sobhan در پایان جلسه 31 گفته است: @دریا-دریایی بعد N جلسه چهار خط دلیل نوشتی من این جلسه اینقدر داستان فی البداهه گفتم که شکسپیر اینقدر فی البداهه نگفته بود در عوض من از پارسال از همون جلسه ی اول وقتی هیچکی نبود تو کلاس بودم تا الان ولی خوب چه فایده که به موز فروخته شدم
  • بی مهرگان-بندپایان -حشرات

17
    5 رای ها
    17 دیدگاه‌ها
    201 بازدیدها
    81Sobhan8
    @81sobhan تا من داستان سرایی کردم تموم شد @mehranmirzaei در بی مهرگان-بندپایان -حشرات گفته است: @mehranmirzaei در بی مهرگان-بندپایان -حشرات گفته است: بچه ها در مورد حشرات مثل کرم خاکی جون ، دستگاه به دستگاه بررسی کنید . بنویسید که بی مهرگان تموم شه 🦟 • سخت پوستان : میگو و خرچنگ ویژگی ها : دفع مواد نیتروژن دار با انتشار ساده / دارای غدد شاخکی / دارای لقاح داخلی • هزارپایان : صدپا ویژگی ها : دارای تنفس نایدیسی / عدم نقش دستگاه گردش مواد در انتقال گازای تنفسی • عنکبوتیان: عنکبوت ویژگی ها : دارای غدد پیش رانی (کیسه کروی ) • حشرات کتاب که زیاد بودن خودتون میدونین ویژگی ها: دارای لوله گوارش ملخ فاقد سنگدان تنفس نایدیسی دستگاه گردش مواد نقشی در انتقال گازای تنفسی نداره دارای سامانه متصل به روده ی لوله های مالپیگی دارای قلب منفذ دار که منفذ ها دریچه دارن دارای دستگاه عصبی مرکزی و محیطی مغز دو گره به هم جوش خورده دو طناب عصبی و رشته های بینشون و... موهای حسی مگس که دارای گیرنده های شیمیایی بود گیرنده مکانیکی روی پاهای جلویی جیرجیرک دارای چشم مرکب • در هر واحد بینایی یک قرنیه یک عدسی و تعداد گیرنده نوری دارند گردش خون باز فاقد مویرگ و خون لقاح خرچنگ داخلی قلب لوله ای زنبور گیرنده های حساس به پرتو فرابنفش داره که شهد گلهارو تشخیص میده استفاده زنبورا از فرومون مولکول ویژه مگس میوه که میتونه صدها انتی زن مختلف رو شناسایی کنه بکرزایی زنبور عسل ملکه طناب عصبی شکمی دارن مغزشون چند گره به هم جوش خوردس هر بند از بدنشونو یک گره کنترل میکنه یه سری رشته ی عصبی از بخش محیطی به طور مستقیم به مغزشون متصله چشم مرکب دارن هر واحد بینایی یک قرنیه یک عدسی و گیرنده‌های نوری داره اسکلت خارجی دارن جذب در لوله ی گوارش ملخ در معده انجام میشه گوارش شیمیای در دهان آغاز میشه و گوارش فیزیکی قبل از ورود غذا به دهان آغاز میشه توسط آرواره‌ها گوارش نهایی توی کیسه ‌های معده انجام میشه از کیسه‌های معده و معده به پیش معده آنزیم ترشح میشه 1- فراوان‌ترین گروه بندپایان ان 2- چشم مرکب دارن البته برخی چشم ساده دارن 3- شش عدد پا و بیشتر اونا دو جفت بال دارند. 4- بدن بندبند دارند. قطعات بدنشون به 3 قسمت سر، سینه و شکم تقسیم می‌شه. 5- بیشتر اونا اسکلت خارجی سختی از جنس کیتین دارن 6- دستگاه گوارش کامل و گوارش برون‌سلولی دارن 7- به عنوان مثال لولۀ گوارش در ملخ شامل آرواره‌ها، دهان، مری، چینه‌دان، غده‎‌های بزاقی، پیش‌معده، کیسه‌های معده، معده، روده، راست روده و مخرجه 8- سامانۀ گردش باز دارن. جانورانی ک این نوع گردش خونو دارن مویرگ ندارن و به جای خون هم، همولنف دارن و همولنف رو به حفره‌های بدن پمپ می‌کنن 9- در سیستم تنفس نایدیسی دستگاه گردش خون در انتقال گازهای تنفسی نقشی نداره. چون سلول‌های بدن مستقیماً از طریق انشعابات پایانی نایدیس‌ها، تبادل گازهای تنفسی با هوا رو انجام می‌دن 10- قلب حشرات لوله‌ایه و منفاذ دریچه‌دار داره همولنف از طریق رگ‌ها از قلب خارج می‌شه و از طریق منافذ دریچه‌دار به قلب برمی‌گرده. 11- سامانۀ دفعی حشرات لولۀ مالپیگیه که متصل به روده است. و یه نکته اونم اینه ک به‌طور کلی، می‌شه گفت که در همۀ جانوران، سلول‌ها به‌طور مستقیم در ارتباط با گازهای تنفسی قرار دارن. چون، لازمه که سلول ها اکسیژن رو برای انجام تنفس سلولی دریافت کنن و بعد کربن‌دی‌اکسید تولیدشده رو دفع کنن. تو حشرات، نایدیس‌ها هوای غنی از اکسیژن رو وارد بدن می‌کنن. اکسیژن از انتهای انشعابات پایانی نایدیس خارج می‌شه و به سمت سلول‌ها می‌ره. کربن‌دی‌اکسید تولید شده تو سلول‌ها هم وارد نایدیس‌ها می‌شه تا از بدن خارج شن پس میشه گفت که هم نایدیس‌ها و هم سلول‌ها، در ارتباط مستقیم با گازهای تنفسی(اکسیژن و کربن‌دی‌اکسید) قرار می‌گیرن و در نهایت هم اینه ک همولنف و دستگاه گردش خون در انتقال گاز های تنفسی نقش ندارن نکته تکراری هم وسطش پیدا میکنی خلاص @تجربیا
  • بی مهرگان -بندپایان

16
    4 رای ها
    16 دیدگاه‌ها
    288 بازدیدها
    reyhane karimi 0R
    @reyhane-karimi-0 زنبور ملکه / کارگر(ماده و عقیم:رفتار دگر خواهی)/نرها که گامت با میتوز تولید میکنن و خودشونم حاصل بکرزایی هستند انجام حرکات و صدای وزوز خاص توسط این زنبورهای کارگر برای زودتر تشخیص دادن محل غذا که بر اساس انتخاب طبیعی این رفتار برگزیده شده
  • بی مهرگان-کرم ها-کرم های لوله ای

3
    9 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    126 بازدیدها
    mehranmirzaeiM
    @dr-rashidi در بی مهرگان-کرم ها-کرم های لوله ای گفته است: با سپاس @mehranmirzaei
  • بی مهرگان-کرم ها -کرم های حلقوی

27
    5 رای ها
    27 دیدگاه‌ها
    436 بازدیدها
    ramses kabirR
    @81sobhan در بی مهرگان-کرم ها -کرم های حلقوی گفته است: @dr-rashidi من فقط از دوران راهنمایی ( متوسطه اول جدید ) یادم که آسکاریس لوله ای بود و در بچه ها بیشتر دیده میشد به علت عدم رعایت بهداشت البت اگ اشتباه نکنم کرمک بود ک در بچه ها شایع بود ن اسکاریس ولی حالا کرمکم ی نوع کرم لوله ایه دیگه نمیخواد سخت بگیری
  • بی مهرگان -کرم ها -کرم پهن

26
    3 رای ها
    26 دیدگاه‌ها
    269 بازدیدها
    ramses kabirR
    @kosar-mortazavi بلی
  • بی مهرگان-اسفنج ها

25
    6 رای ها
    25 دیدگاه‌ها
    396 بازدیدها
    reyhane karimi 0R
    @mehranmirzaei حرکت حداقلی داره دستگاه عصبی نداره با اینکه جانوره سلولهای یق دار داره که به حرکت آب در بدنش کمک میکنه سلولهای سازنده منفذ داره آب از طریق سوراخ یا سوراخ هایی وارد از سواراخ یا سوراخهای بزرگتری خارج میشه یق دارا تاژک دارن نسبت سطح به حجم در یق دار بیشتر از سازنده منفذه چون کوچیک تره بی مهره است و ایمنی یر اختصاصی داره
  • بی مهرگان-کرم ها

16
    4 رای ها
    16 دیدگاه‌ها
    171 بازدیدها
    OpalO
    @ramses-kabir چی دارین دیگه....
  • بی مهرگان-نرم تنان

27
    6 رای ها
    27 دیدگاه‌ها
    276 بازدیدها
    reyhane karimi 0R
    @mehranmirzaei حلزون و لیسه بی مهره اند و تنفسشون ششیه جز نرم تنان هستند پس: سامانه دفعی بیشتر نرم تنان متانفریدی هست/بیشترشون گردش خون باز دارنیعنی مویرگ ندارن / تنفس نایدیس کتاب گفته در بی مهرگان خشکی زی هست حالا دیگه نمیدونم
  • بی مهرگان -خارتنان

25
    6 رای ها
    25 دیدگاه‌ها
    248 بازدیدها
    reyhane karimi 0R
    @mehranmirzaei اسکلت داخلی داره استاد؟
  • بزاق!

حل شده
    20
    1 رای ها
    20 دیدگاه‌ها
    213 بازدیدها
    Infinitie. AI
    @دریا-دریایی
  • بی مهرگان - کیسه تنان

16
    9 رای ها
    16 دیدگاه‌ها
    307 بازدیدها
    reyhane karimi 0R
    @mehranmirzaei شقایق دریایی به حرکات مداوم آب پاسخ نمیده که نوعی یادگیری از مدل خوگیریه عروس دریایی حفره گوارشی داره که به حرکت مواد در چتر و بازوهاش کمک میکنه هیدر سر و مغز نداره سلول ماهیچه ای /عصبی و پوششی داره دسته بندی مرکزی محیطی نداره و فقط یک ساختار عصبی به هم پیوسته و ساده داره بازوهاش در نزدیکی دهانش قرار گرفته و سلولهای حفره گوارشی یه سریشون تاژک دارن و در گوارش برون سلولی نقش دارن و یه سری دیگشون در عمل فاگوسیتوز و گوارش درون سلولی نقش دارند انجام این گوارش با کمک آنزیم های درون لیزوزوم صورت می گیره ودر ضمن فاگوسیتوز که نوعی آندوسیتوزه همراه با کاهش سطح غشا /مصرف ATP و مصرف مولکول آب به واسطه ی هیدرولیز پیوند بین دو فسفات است شقایق و عروس دریایی هردو جز کیسه تنان هستند و هرسه هیدر /عروس و شقایق بواسطه ی بی مهره بودنشون ایمنی اختصاصی ندارن چون این ایمنی اساسا مخصوص مهره دارانه پس لنفوسیت T/B و این داستانا رو ندارن ولی ایمنی غیر اختصاصی دارن
  • دهم

حل شده
    12
    1
    3 رای ها
    12 دیدگاه‌ها
    125 بازدیدها
    OpalO
    @دریا-دریایی تست قشنگی بود ولی...
  • NAD+

3
    1 رای ها
    3 دیدگاه‌ها
    98 بازدیدها
    دریا دریایید
    @mehranmirzaei در NAD+ گفته است: @دریا-دریایی در NAD+ گفته است: سلامی مجدد بافت پوششی میتواند در عدم حضور اکسیژن برای تولید ماده ی آلی فسفات دار NAD + را مصرف کنند ص/غ به نظرتون گلیکولیز رو باید اینجا حساب کنیم ؟ و نمیشه لایه ی شاخی رو استثنا بگیریم سلام صحیحه گفته "میتونه " که بله درسته هوم پس زیادی حساس شده بودم تنکیو
  • شروع جلسه 31

16
    9 رای ها
    16 دیدگاه‌ها
    216 بازدیدها
    دریا دریایید
    سلام سلام سلام من برم ادامه ی سوال هام بنویسم بعد بیام احوال پرسی
  • دسته بندی بی مهرگان

4
    9 رای ها
    4 دیدگاه‌ها
    130 بازدیدها