رفع اشکال آرایه های ادبی ... :\
-
@سما-نویدفر واقعا ممنونم بابت اینکه کسانی ک احتمال میدین بتونن راهنمایی کنن رو تگ میکنید 🙏🙏🙏
-
Winner درستش هم همینه . ما اینجاییم تا سوالامون جواب داده بشه. نه اینکه سرش دعوا کنیم و آخرش هم بدونه نتیجه رهاش کنیم. :)
@سما-نویدفر در رفع اشکال آرایه های ادبی ... :\ گفته است:
Winner درستش هم همینه . ما اینجاییم تا سوالامون جواب داده بشه. نه اینکه سرش دعوا کنیم و آخرش هم بدونه نتیجه رهاش کنیم. :)
دقیقا همینه
ممنون از شما ک امرور خیلی من رو راهنمایی کردین 🙏🙏☺ -
دقیقا همینه
ممنون از شما ک امرور خیلی من رو راهنمایی کردین 🙏🙏☺ -
Winner در رفع اشکال آرایه های ادبی ... :\ گفته است:
سلام دوستان
توی سوال 5 اینکه گزینه 4 ایهام تناسب داره درست ولی چرا گزینه های دیگ ایهام تناسب ندارن ؟!
دلیل من برای داشتن ایهام تناسب توی 3 تا گ دیگ 👇👇
گ 1 : واژه دل تو مصرا اول ب معنی قلب اومده ولی معنیش تو مصرا دوم قلب نیس ولی چون ی معنی دل قلب هس پس با دل توی مصرا اول تناسب داره...گ2 : عین واژه ایهام بر انگیز هست ک 3 چار تا معنی متفاوت داره مثلا ذات و چشم
مشخصه توی عبارت عین انتظار منظور ذات هست ولی معنی چشم هم با قسمت نور چشم مستان و واژه چنگ توی مصرا دوم متناسب هست
از طرفی خود چنگ دو تا معنی داره :دست و نوعی ساز
دست با چشم مصرا اول متناسب هست و ساز هم ک معنی اصلی هستگ3: روان دو تا معنی داره : جاری و روح و روان
جاری معنی اصلی هست و روح با دل متناسب...بچه-های-همخوانی
همیار
دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
دانش-آموزان-آلاء
ناظمMohsen Taheri 🙏
فقط ميدونم بين روح و دل نميشه تناسب برقرار كرد من تاحالا همچين مراعاتي نديدم
ولي ١ و ٢ رو نميدونم توضيحتون درست به نظر مياد منم اين تستا رو مشكل دارم دقيقا@خانوم-وكيل در مورد ایهام میگیم حداقل دو معنی میده بعد برای ایهام باید هر دو معنی ش بخوره!بعضی وقتا ی قرینه هایی میارن شاعرا که یکی از معانی رو ضعیف می کنه یا از بین میبره که ایهام رو نخواهیم داشت.ولی در ایهام تناسب یکی از معانی حضور داره و اون یکی معنی حضور نداره که اونی که حضور نداره با کلماتی تناسب برقرار می کند.
- دل شب تشخیص داره و ایهام نداره
2)عین: معنی چشم نمیده اصلا
3روا اینجا فقط جاری معنی میده - خویش ایهام تناسب داره: خویش به معنی خود که حضور داره ولی به معنی "خویشاوند" که نمیخوره با بیگانه تناسب دارد(البته ب نظر من ایهام تضاد قشنگ تره اگه بگیم!)
-
@خانوم-وكيل در مورد ایهام میگیم حداقل دو معنی میده بعد برای ایهام باید هر دو معنی ش بخوره!بعضی وقتا ی قرینه هایی میارن شاعرا که یکی از معانی رو ضعیف می کنه یا از بین میبره که ایهام رو نخواهیم داشت.ولی در ایهام تناسب یکی از معانی حضور داره و اون یکی معنی حضور نداره که اونی که حضور نداره با کلماتی تناسب برقرار می کند.
3روا اینجا فقط جاری معنی میده - خویش ایهام تناسب داره: خویش به معنی خود که حضور داره ولی به معنی "خویشاوند" که نمیخوره با بیگانه تناسب دارد(البته ب نظر من ایهام تضاد قشنگ تره اگه بگیم!)
Mohsen Taheri در رفع اشکال آرایه های ادبی ... :\ گفته است:
@خانوم-وكيل در مورد ایهام میگیم حداقل دو معنی میده بعد برای ایهام باید هر دو معنی ش بخوره!بعضی وقتا ی قرینه هایی میارن شاعرا که یکی از معانی رو ضعیف می کنه یا از بین میبره که ایهام رو نخواهیم داشت.ولی در ایهام تناسب یکی از معانی حضور داره و اون یکی معنی حضور نداره که اونی که حضور نداره با کلماتی تناسب برقرار می کند.
خیلی ممنون و وقت گذاشتین و جواب دادین
ولی سوال ایهام تناسب خواسته ن ایهام... - دل شب تشخیص داره و ایهام نداره
-
Mohsen Taheri در رفع اشکال آرایه های ادبی ... :\ گفته است:
خیلی ممنون و وقت گذاشتین و جواب دادین
ولی سوال ایهام تناسب خواسته ن ایهام...Winner بله منم سوال رو فهمیدم.
در گزینه های 1 و 2 و 3 اون کلمه ای که از نظر شما ایهام برانگیزه فقط یک معنی ش رو در بیت حاضر می بینیم! معنی دیگرش اصلا وجود نداره.من این رو ی بار قبلتر هم توی تاپیک"دستور سرا" توضیح داده بودمMohsen Taheri در دستور سرا گفته است:
@سما-نویدفر سلام. خیلی ممنونم :folded_hands_light_skin_tone:
دیشب نتم قطع شد نتونستم جواب بدم.
در مورد ایهام فقط ی نکته بگم اونم اینکه هرجا کلمه ی ایهام خیز دیدیم نمی تونیم بزنیم ایهام درجا!
مثلا در بیت زیر "خشت" ایهام داره:ز دیوارها خشت و از بام سنگ/ و به کوی اندرون تیغ و تیر خدنگ" ولی توی بیت روبه رو نداره:لاف از سخن چو در توان زد/ آن خشت بود که پر توان زد
یا ما میدونیم که کلمه ی "روی" معانی مختلفی داره مثل:رخ/فلز روی/متضاد زیر/ حرف اضافه به معنی بر روی. حالا توی بیت روبه رو:خسرو روی زمین، غوث زمان بواسحاق/که به مه طلعت او نازد و خندد بر گل....حالا به نظر شما ایهام بگیریم؟
یا آیا اینجا "مدام" ایهام داره؟خوشا دلی که مدام از پی نظر نرود/به هر درش که بخوانند بیخبر نرود
موفق باشید:rose: - دل شب تشخیص داره و ایهام نداره
-
Winner بله منم سوال رو فهمیدم.
در گزینه های 1 و 2 و 3 اون کلمه ای که از نظر شما ایهام برانگیزه فقط یک معنی ش رو در بیت حاضر می بینیم! معنی دیگرش اصلا وجود نداره.من این رو ی بار قبلتر هم توی تاپیک"دستور سرا" توضیح داده بودمMohsen Taheri در دستور سرا گفته است:
@سما-نویدفر سلام. خیلی ممنونم :folded_hands_light_skin_tone:
دیشب نتم قطع شد نتونستم جواب بدم.
در مورد ایهام فقط ی نکته بگم اونم اینکه هرجا کلمه ی ایهام خیز دیدیم نمی تونیم بزنیم ایهام درجا!
مثلا در بیت زیر "خشت" ایهام داره:ز دیوارها خشت و از بام سنگ/ و به کوی اندرون تیغ و تیر خدنگ" ولی توی بیت روبه رو نداره:لاف از سخن چو در توان زد/ آن خشت بود که پر توان زد
یا ما میدونیم که کلمه ی "روی" معانی مختلفی داره مثل:رخ/فلز روی/متضاد زیر/ حرف اضافه به معنی بر روی. حالا توی بیت روبه رو:خسرو روی زمین، غوث زمان بواسحاق/که به مه طلعت او نازد و خندد بر گل....حالا به نظر شما ایهام بگیریم؟
یا آیا اینجا "مدام" ایهام داره؟خوشا دلی که مدام از پی نظر نرود/به هر درش که بخوانند بیخبر نرود
موفق باشید:rose: -
قصه نیستم که بگویی
نغمه نیستم که بخوانی
صدا نیستم که بشنوی
یا چیزی چنان که ببینی
یا چیزی چنان که بدانی
من درد مشترکم را فریاد کنهمونطور که میدونین این قسمت از شعر شاملو 12 جلمه داره.ده تا فعل که مشخصه و دوتا هم به قرینه حذف شدن.نوع قرینه و فعل هایی که حذف شدن رو بگین.
-
قصه نیستم که بگویی
نغمه نیستم که بخوانی
صدا نیستم که بشنوی
یا چیزی چنان که ببینی
یا چیزی چنان که بدانی
من درد مشترکم را فریاد کنهمونطور که میدونین این قسمت از شعر شاملو 12 جلمه داره.ده تا فعل که مشخصه و دوتا هم به قرینه حذف شدن.نوع قرینه و فعل هایی که حذف شدن رو بگین.
-
Nazanin_Ahmadi
یا چیزی که چنان بینی: یا چیزی "همانند این هانیستم"که ببینی. حذف به قرینه لفظی
یا چیزی چنان که بدانی: یا چیزی همانند این ها نیستم" که بدانی. بازم حذف به قرینه لفظی.@سما-نویدفر
چطور اینو از توش کشیدی بیرون :|
بعد اینطوری خب معنوی نمیشه؟ -
Nazanin_Ahmadi
یا چیزی چنان که بدانی: یا چیزی همانند این ها نیستم" که بدانی. بازم حذف به قرینه لفظی.@سما-نویدفر در رفع اشکال آرایه های ادبی ... :\ گفته است:
Nazanin_Ahmadi
یا چیزی چنان که بدانی: یا چیزی همانند این ها نیستم" که بدانی. بازم حذف به قرینه لفظی.سلام سما جون میشه بیاای پی وی کار واجب داشتم باهات
-
@سما-نویدفر
چطور اینو از توش کشیدی بیرون :|
بعد اینطوری خب معنوی نمیشه؟ -
Nazanin_Ahmadi مقصود "نیستن" هستش و نه . معنوی نیست چون تو بیت های قبلی این کلمه اومده
@سما-نویدفر
اخه شما نوشتیدهماند اینها نیستم -
@سما-نویدفر
اخه شما نوشتیدهماند اینها نیستم -
@سما-نویدفر
سلام ممنون میشم جواب این دوتا تست رو بهم بگین😍💜
‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️
-
@سما-نویدفر
-
@سما-نویدفر
-
@سما-نویدفر
Mobina Hatami2511 در رفع اشکال آرایه های ادبی ... :\ گفته است:
@سما-نویدفر
پاسخنامه کلیدی ندارین؟
-
Mobina Hatami2511 سوال دوم گزینه 4 تنها گزینه ایه که جناس داره و البته که بقیه ی آرایه های خواسته شده رو هم داره .@golenarges
Mobina Hatami2511 سوال دوم گزینه 4 تنها گزینه ایه که جناس داره و البته که بقیه ی آرایه های خواسته شده رو هم داره .@golenarges
من فکر کنم سوال 2 گزینه 2 و 3،یکی از اینا باید باشه
نظرم روی 3