b9034647-ef65-40a8-b73c-67439f911493-image.png
f9d0b2d0-ef62-48ac-a8c0-68b1d8cc70ac-image.png
3b695d9f-eda5-4059-b526-e397be8c9ec6-image.png
درود بر شما ، امیدوارم زنده و پاینده باشید...
ایشون Zirconium هستن همون زیرکـونیم معروف که در واقع این نام از زبان فارسی گرفته شده
نام این عنصر "زرگـــون" بوده به معنی "مانند طلا" که وقتی وارد زبان های بیگانه میشه تبدیل میشه به زَرکـُن به صورت نام زیــرکـونیم در چهلمین خانه جدول تناوبی جای میگیرد.
تلفظ :
Your browser does not support the audio element.
تا عنصر بعدی بدرود 🙂
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
@ریاضیا
شیمی دوم
-
سلام
من متاسقانه عدد اکسایش و بار و ظرفیتو قاطی کردم...
توی کتاب مبتکران نوشتهه ک یون تک اتمی دارای بار بیش از +3 و-3 ناپایدار است و تشکیل نمیشود پس این بار +4 تیتانیوم یا +5 وانادیوم و حتی +6 کروم و قلع و..از کجا اومدن؟مگه این بارشون نیست؟؟
لطفا هرکی میتونه راهنماایی کنه خیلی گیج شدم -
خواهشا هرکی میدونه جواب بده :(((
-
بار یه یون بر اساس پایداری در اون زمانی که به آرایش 8 تایی میرسه تعیین میشه
یعنی مثلا هالوژن ها همه اگه 1 الکترون بگیرن یه بار منفی میشن و به آرایش 8 تایی پایدار میرسن ولی اگه یه عنصربرای رسیدن به آرایش 8 تایی بیشتر از 3 الکترون جذب کنه یا بیشتر از 3 الکترون از دست بده پایدار نمیشه
ولی عدد اکسایش بر اساس تعداد الکترون هایی که یه عنصر میتونه از یه عنصر دیگه جذب کنه تعیین میشه یعنی به الکترونگاتیوی بستگی داره نه آرایش 8 تایی -
-
mona966
نه این 6 و 4 عدد اکسایشه
گفتم که ما بار 3 بار منفی یا 3 بار مثبت بیشتر نداریم
اصلا عدد اکسایش هیچ وقت ثابت نیست
عدد اکسایش رو شما فقط میتونی زمانی تعیین کنی عنصر با یک یا چند تا عنصر دیگه ترکیب ساخته باشه
6 بار مثبت کروم و 4 بار مثبت تیتانیوم رو کجا دیدی؟ -
Reza.Tah در شیمی دوم گفته است:
mona966
نه این 6 و 4 عدد اکسایشه
گفتم که ما بار 3 بار منفی یا 3 بار مثبت بیشتر نداریم
اصلا عدد اکسایش هیچ وقت ثابت نیست
عدد اکسایش رو شما فقط میتونی زمانی تعیین کنی عنصر با یک یا چند تا عنصر دیگه ترکیب ساخته باشه
6 بار مثبت کروم و 4 بار مثبت تیتانیوم رو کجا دیدی؟ما قلع و سرب +4 هم داریم ها!
بار لزوما ربطی به رسیدن به آرایش هشتایی نداره
بعضی عناصر بدون اینکه به آرایش هشتایی برسن پایدار میشن -
m.jafari9877
نه نمیشن
چیزی که ما تو کتاب میخونیم صرفا یه چیز حفظیه
پاورقی صفحه 253 مبتکران رو اگه داری بخونش
یون های با بار بیشتر از 3 هیچ وقت تو طبیعت ایجاد نمیشن
اونجا دقیقا توضیح داده همه این سوال هارو
اگه ندارید کتاب رو عکس بگیرم بفرستم -
Reza.Tah در شیمی دوم گفته است:
m.jafari9877
نه نمیشن
چیزی که ما تو کتاب میخونیم صرفا یه چیز حفظیه
پاورقی صفحه 253 مبتکران رو اگه داری بخونش
یون های با بار بیشتر از 3 هیچ وقت تو طبیعت ایجاد نمیشن
اونجا دقیقا توضیح داده همه این سوال هارو
اگه ندارید کتاب رو عکس بگیرم بفرستممن هم نگفتم یون 4+
گفتم بار +4
ما بار 50+ هم داریم آخه! :| -
m.jafari9877
مگه میشه آخه یه عنصر بار داشته باشه و یون نباشه! -
m.jafari9877
اون عدد اکسایشه بار نیست آقا
3 بار بیشتر تو طبیعت با قاطعیت ناپایداره
اصلا تشکیل نمیشه
جدول کتاب یه چیز حفظیه فقط و فقط -
پاورقی مبتکران:
در طبیعت یون تک اتمی دارای بار بیشتر از +3 و -3 پایدار نیست
پس یون هایی مانند وانادیم 5 بار مثبت و یا کروم 6 بار مثبت در طبیعت تشکیل نمیشوند ما نیز این یون هارا با توجه به جدول صفحه 51 کتاب درسی آورده ایم
توجه داشته باشید که عنصر هایی مانند کروم در ترکیب هایی مانند k2Cr2O7 میتوانند عدد اکسایش +6 ایجاد کنند اما یون کروم 6 بار مثبت تشکیل نمیشود -
Reza.Tah
کتابتون چاپ چ سالیه ..من چاپ امسالو گرفتم این چیزی ک گفتید نبود فقط تو درسنامه نوشته
یون تک اتمی دارای بار +3 یا _3 ناپایدار است و در طبیعت تشکیل نمی شود علت این است ک اگر میزان بار از+3 یا _ 3 بیشتر باشد تراکم بار سطحی یون بیش از حد زساد شده و شدیداا با ذره های پیرامون خود واکنش میدهد بنابراین نمیتواند بصورت پایدار باقی بماند ب همین دلیل یون هایی مانند تیتانیوم +4 ...کربن _4 ..فسفر +5 ناپایدارند و در شرایط معمولی تشکیل نمیشوند....
این دقیقا نوشته ی کتاب مبتکرانه ...ولی پس جدول صفحه ی 51 چرا بار +4 +5 و نوشته!!! -
الان دوباره تدریس اقای اقاجانی بخش فرمول نویسی همین سایتو دیدم گفته عنصرهای گروه اصلی حدا کثر بار +3 و _3 تشکیل میدن ولی یک استثنا داریم اونم قلع و سرب ک بار +2 و +4 دارن ک البته ب ارایش چایدار گاز نجیب نمیرسن...در مورد عنصرهای واسطه هم گفت ک عناصر واسطه لزما ب ارایش گاز نجیب نمیرسن ولی یتانیوم و وانادیومم دو ظرفیتی هستند و با بالاترین ظرفیت یعنی +4 و +5 ب ارایش گاز نجیب قبل خودشون میرسن تازه کروم +6 همم هست...پس مبتکران چی میگه ین وسط ..من گیج شدم ک