سلام دوستان
من یه چند هفته ای هست که شیمی آقای پویان نظر رو گرفتم ولی چند تا سوال برام پیش اومده بود..
1.راه ابریشم شیمی امسال ضبط جدید داره؟ یعنی مال خود امسال هست یا همون پارسالی؟
2.الان من خودم همه جزوه های استاد رو چاپ بگیرم؟
سوالی بعدی درمورد یه سری عیب های فیلم هاست که نمیدونم جا به جا شدهیا چه مشکلی واسش پیش اومده مثلا همین پیله اول انگار با جلسه صفر جا به جا شده و پیله اول کلا نیست...
4.برای راه ابریشم شیمی چاپار و تورق و کنکورچه نداریم؟چون داشتم چک میکردم فقط فرسنگ اول برا من کنکورچه داشت... و طبیعتا همونطور که مشخصه بقیه فرسنگ ها نداره...اصن انگار جزوه ها ناقصه
حالا نمیدونم مشکل سایت هستش یا کلا همچین جزوه هایی که من میگم نداریم
دوستان لطفا با یک توضیح جامع و کامل راهنمایی کنید 🙏🏻 🙏🏻
سلام بچه ها
۲ تا سوال دارم ممنون میشم بی زحمت اگه کسایی جواب رو میدونن یه توضیح بدن🌱
۱) یه جمله کتاب که میگه واکنش پذیری آلکان ها بسیار کمه بخاطر همین حدود ۹۰ درصد از اون به عنوان سوخت استفاده میشه
ربطشونو به هم نفهمیدم؟
۲) در تقطیر جز به جز نفت خام با تغییر ارتفاع، روند تغییرات دما و اندازه مولکول های خروجی از برج عکس یکدیگر است
این جمله غلطه
اما سوالم اینجاست که چرا در بالای برج اندازه مولکول های خروجی کوچیک و در پایین برج اندازه مولکول ها بزرگ و درشته
یعنی آیا به حالت موادش بستگی داره چون بالای برج گازه پس اندازه مولکول هاش کوچیکن و پایین برج چون نفت بصورت مایع ست اندازه مولکول هاش درشتن؟اصلن کجای کتاب گفته که بالای برج اندازه مولکول های خروجی کوچیکن؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا @یازدهم @دوازدهم @ریاضیا
Screenshot_۲۰۲۴-۱۱-۲۷-۲۱-۰۴-۵۶-۹۶۹_com.android.chrome.jpg
به این توجه کنید
Screenshot_۲۰۲۴-۱۱-۲۷-۲۲-۰۶-۵۴-۷۲۵_com.android.chrome.jpg
حالا به این توجه کنید
خبببببببب
مثلا میگه اسید پالمیتولئیک
امگا 7
∆^۹ : ۱ : ۱۶
دلتا رو متوجه نمیشم
دلتا میشه پیوند دوگانه دیگه ؟
یعنی بین کربن شماره ۹ و ۱۰ یک عدد پیوند دوگانه داریم 🤌
ولی از کجا شروع کنم بشمارم
این ویدیو رو که دیدم گیج شدم
از انتهای متیل باید بشماریم ؟
مثلا بگم 16,15,14,13,12,11,10 تا وقتی برسم به ۱۰ ؟؟؟؟
میشه لطفا این ویدیو رو دقیقه ۹ تا ۱۰ رو ببینید توضیح بدید واقعا گیج شدم
https://www.aparat.com/v/c318g27
زهرا بنده خدا 2
Succinate
@سینا-0
_ Reza _
Maaah
Blue28
شیمی تجربی /طیف نشری خطی
-
لطفا میشه کسی مشکل من رو حل کنه من این متن ( هر نوار رنگی در طیف نشری خطی هر عنصر ، پرتوهای نشر شده هنگام بازگشت الکترونها از لایههای بالاتر به لایههای پایینتر است ) میخونم و بعد به طیف نشری خطی عنصرها نگاه میکنم مثلا طیف نشری خطی هیدروژن که در ناحیه مرئی چهار خط رنگی دارد و میگم مگه ما در هیدروژن یک الکترون نداریم این خطهای رنگی که هر کدوم نشون دهنده الکترونی هستند که از لایه بالاتر به لایه پایینتر میاند اونوقت خطوط طیف نشری چندتا هستن چجوری تشکیل میشن ؟
@دانش-آموزان-آلاء -
S.M Dadash اشتبات همین جاس دوست عزیزم که فکر میکنی هر طیف رنگی مربوط به یک الکترون ببین اگه الکترون از لایه بالاتر بره به لایه پایین تر طیف نشر میکنه خوب ؟ حالا همون 1 الکترون هیدروژن اگه از لایه مثلا 7 بیاد 5 1 نوع طیف اگه از 5بیاد 4 یه نوع دیگه و اگه از 7 بیاد مثلا 3 یه نوع دیگه
اصلا تعداد طیف ربطی به تعداد الکترون نداره
و طبق متن کتاب اسان ترین راه برای از دست دادن انرژی که الکترون گرفته نشر است
امیدوارم مفید بوده باشه ... -
S.M Dadash این خطوط موقعیت همون یک الکترون رو توی لایه های مختلف نشون میده
-
این پست پاک شده!
-
این پست پاک شده!
-
این پست پاک شده!
-
miIad1 / مشکل من اینه که وقتی نور نشر شده از عنصر هیدروژن رو از منشور عبور می دی یک طیف نشری ایجاد میشه که چند خط رنگی متفاوت داره من نمی فهمم توی همون زمان چطوری یک الکترون می تونه هم از لایه 3به 2 رفته باشه و هم از لایه 4 به 2 رفته باشه و....؟
@تجربیا @ریاضیا @رتبه-های-انجمن-آلاء @دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا @دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا @همیار -
miIad1 یه سوال اساس تشکیل این طیف نشری چیه ؟
-
S.M Dadash
یه سری از این جابجایا که تو انتقال به تراز 2 هست، تو محدوده نور مرئیه بقیش دیده نمیشه -
S.M Dadash همزمان نیست عزیزم چون سریعه همزمان میبینیم
-
S.M Dadash اساسش حرکت الکترون از لایه که انرژی بیشتری داره به حالت پایس و اگه از ماکسیموم مقدار خودش انرژی بگیره الکترون از اتم میپره بیرون و یونزه میشه این جمله طلایی رو در همه چیز یادت بمونه
چیز هایی که انرژی زیادی دارند میخواهند انرژی از دست بدهند
حالا راحت ترین و بهترین باسه الکترون چیه ؟
اینکه نشر کنه و این نشر پرتوهای الکترون مغناطیسی است که ما فقط بخش مریو با چشم میبینم اون قسمت های سیاه که در طیف نشری میبنی اونا در واقع سیاه نیستن بلکه موج های دیگه ای هستن که با چشم دیده نمی شوند -
miIad1 ممنون بابت پاسختون / شما توی پست قبلی گفتین که اون خطوط رنگی توی طیف نشری مربوط به الکترون نیست پس مربوط به چیه ؟ / واینکه من پرسیدم الکترون چطوری می تونه همزمان از لایه 3به 2 و از لایه 4به 2 بره شما جواب دادین که این انتقال ها سریع هستن به همین دلیل ما همزمان توی طیف نشری میبینیمشون / آقا من با این خطوط رنگی طیف نشری مشکل دارم لطفا اگه میشه بهترین و واضح ترین توضیح رو راجب خطوط طیف نشری بهم بدید
-
S.M Dadash نه ایشون گفتن «تعداد» خطوط رنگی ربطی به تعداد الکترون نداره
-
S.M Dadash در واقع این جا به جایی الکترون این قدر سریعه که ما فکر میکنیم همزمان اتفاق می افته در حالی که همزمان نیست و به ترتیب و با سرعت زیاد انجام میشه
-
Alphabet ممنون بابت پاسختون
-
Alphabet مثلاً اگه الکترون از لایه ۳ بیاد به لایه ۲ یک موج خاص رو نشر میده، دوباره اگه همون الکترون از لایه ۵ به ۲ بیاد یه موج دیگه ای رو نشر میده که طول موجش با قبلی فرق داره ولی هر دو تا طول موج توسط یه الکترون به وجود اومدن
-
S.M Dadash خواهش میکنم
-
وقتی گاز هیدروژن رو توی لامپ تخلیه ملتهب می کنن چو شامل میلیاردها میلیارد اتم و درنتیجه تعداد بسیار زیادی الکترون هست و این الکترونها همگی به یک میزان انرژی دریافت نمی کنن و به یک میزان برانگیخته نمی شن پس ممکنه یک الکترون به تراز 5 رفته باشه و یکی دیگه به تراز 6 و ...(انواع حالات گذار رو داریم) حالا اینا وقتی میخوان برگردن وحی منزل نیومده که همه برگردن به لایه 2 ولی چون تعداد الکترون های برانگیخته بسیار زیاده بنابراین تعدادی شون شانس برگشت به لایه ی 2 را خواهند یافت که به نشر نور مرئی منجر میشه. مثلا از n=6 بهn=2 رگ بنفشه و n=5 به n=2 آبی.
-
S.M Dadash ببین اون طیف ها توسط انتقال الکترون از لایه ای به سایر لایه هاس
حالا با توجه به اینکه از کدوم لایه به کدوم لایه میره رنگ متفاوتی هم داره -
Alphabet خدای وکیلی چیزی که من گفتم غیر این بود که تو گفتی ؟ خخخخ این لامصب عجب چیزیای میندازه دهن ادم ای خدا
S.M Dadash داداشششششش الکترون یکم سرعتش از سرعت نور کمتره
بعد تو میخوای خطوطی که میبینی گسسته ببینی و بعد 2 ثانیه قرمز ببینی خخخ
الکترون از هر لایه به لایه دیگر بره مقداری انرژی ازاد میکنه
ببین طبق قبل صحفه طیف نشری خطی میگه انرژی کوانتمیه یعنی چین این حرف
یاته کلاس دهم بودیم میگفتیم 54 5بسته 10 تایی است و 4 تا عدد ..؟
یا مثلا میگن 1دونه تخم مرغ ؟ یا میگن 24 دانش اموز هیچ وقت نمیگن 24.5 دانش اموز ؟ میدونی ؟ درک کردی اینو ؟
خوب عزیز دلم حالااااااااااااااا اینو بدون هر لایه از الکترون انرژی خاصی داره
و هرچه لایه ها از هسته دور تر بشه انرژی بیشتری داره مثلا سطح انرژی لایه 7
40 ژول باشه لایه 2 پنج ژوله
حالا میگی چرا اینجوریه ؟ دلیلیش اینکه الکترون توسط هسته جذب میشه و انرژی از سوی پرتون دریافت میکنه طبق قانون کولن که یازدهم خوندی
خوب ؟ تا اینجا به حمد قوه الهی فهمیدی ؟
خوب برای اینکه الکترون از پروتون دور بشه 1 انرژی میخواد قبول داری ؟ که بتونه از اون نیرو پروتون بگریزه قبولللللل؟ خوب وقتی میخوای دورتر بشه باید انرژی بیشتری بده و به همین دلیل لایه 7م انرژی پایه ایش از لایه 2 بیشترهه و الکترون در لایه 7 در حالت برانگیخته قرار داره و با ادامه اضافه کردن الکترون از اتم الکترون میپره بیرون و یونیزاسیون یا همون یون به وجود میاد
خوب حالا الکترون وقتی انرژی میگیره میخواد به حالت پایه خود یعنی بدون انرژِی بشه تو وقتی انرژی داری میخوای بترکی ولی جاش میری مثلا ورزش میکنی یا درس میخونی انرژیت تخلیه میشه الکترون برخلاف تو جای اینکه ورزش کنه به صورت پرتوالکترو مغناطیسی انرژیشو نشر میکنه و تو اون طیف ها رو میبینی حالا میگی چرا ما پیوسته میبینیم انگار 50 تا الکترون تو هسته س ؟ جوابش اینکه الکترون سرعتش یه خورده از سرعت نور کمتره و اینقدر سریع هست که نمی تونی تشخیص بدی اون سرعتو در نظر بگیر بعد 1 اتم چقدر اندازه داره مگه با اون سرعت زیاد بخواد طی کنه دیگه خودت تصور کن چقدر زمانش کمه این ساده ترین و اسون ترین روش بود میتونسم بگم اگه نفهمیدی دیگه امیدوارم بترکی :|