Screenshot_2025-01-01-23-27-53-938_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2025-01-01-23-28-26-076_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر
ببخشید تو سوال 10منظورش آکسون ولی چرا باید غلط باشه پایانه اکسونی انشعاب داره و جز آکسون یا من منظور این سوال نمیفهمم؟
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@تجربیا
سلام
صورت تست این هست:
کدام گزینه درباره ی مراحل همانند سازی درست است؟
و گزینه ی جواب میشه:
آنزیم شکننده ی پیوند های هیدروژنی، فقط به بخش های فاقد پروتئین دنا وصل می شوند.
پاسخنامه در ادامه برای این گزینه بیان کرده:
آنزیم هلیکاز فقط پس از جدا شدن پروتئین های همراه دنا به آن وصل می شود.
سوال من اینه منظورش از فاقد پروتئین
اینه که هیچ پروتئینی نباشه یا فقط هیستون؟
چون تو متن کتاب داریم که: قبل همانند سازی دنا باید پیچ و تاب فامینه، باز و پروتئین های همراه آن یعنی هیستون ها از آن جدا شوند.
(تست از آزمون ماز هستش)
@دوازدهم @تجربیا @دانشجویان-پزشکی @دانشجویان-پیراپزشکی
IMG_20241205_110806.jpg
[متن لینک](آدرس لینک)
IMG_20241205_110916.jpg
سلام. اون قسمتی که دورش خط کشیدم زائده عقبی ستون مهره هست؟
یک سوال دیگه هم داشتم. طبق شکل کتاب نیم لگن راست از نمای جلویی حالت برآمده داره و از نمای پشتی فرورفته تر از فرورفتگی نمای عقبی نیم لگن چپ هست. حالا در تصویر دوم، دقیقا همون برآمدگی مشابه برآمدگی نیم لگن راست از نمای جلویی مشاهده میشه اما در جزوه استادم نوشته شده بود که نیم لگن راست از نمای پشتی. نمای پشتی نیم لگن راست که حالت برآمده نداره. این سوالی که پرسیدم برداشت من از شکل کتاب بود و اطلاعی از اینکه واقعا درست باشه یا نه ندارم.
@یازدهم
@دوازدهم
@تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
دوستان تازگیا شنیدم تو کنکور به بعضی میگن بسیاری و ما باید بعضی هارو بسياري و بسیاری ها رو بعضی در نظر بگیریم و طراح کنکور معتقده بعضی و برخی همون بسیاریه ....
اینا درسته ؟
یعنی اگه تو سوال بگه بعضی یاخته های دیواره نای مژک دارن درسته چون بعضی همون بسیاریه! ؟؟
تجربی
@فارغ-التحصیلان-آلاء
@دانشجویان-درس-خون
@دانش-آموزان-آلاء
جوابگویی سوالات شما
-
@mahta-kamali چون آنزیماش از بافت پوششی مخاطش ترشح میشه
-
Hesam Mohammadi پس اونوقت آنزیم هایی که از پانکراس ترشح میشن چی میشه؟؟!
آنزیم های موجود در روده باریک هم از سلول های مخاط روده باریک ترشح میشن و هم از پانکراس
-
@mahta-kamali پانکراس یک غده است و غدد از بافت پوششی غده ای تشکیل شده اند و همانطور که از اسمش پیداست نوعی بافت پوششی است با این تفاوت که توانایی ترشح برخی مواد را دارد .
سلول های بافت پوششی به هم نزدیک هستند که این مورد برای بافت پوششی غده ای هم صدق می کند . => هم سلول های پوششی مخاط روده به هم نزدیک هستند و هم سلول های غده پانکراس.
پس جمله "همه آنزیم های موجود در روده باریک انسان توسط سلول هایی با فضاهای بین سلولی اندک ، تولید می شوند " درست است . -
ما درمورد بنداره ها می دانیم که نوعی ماهیچه حلقوی هستند . آیا این ماهیچه حلقوی ، همان ماهیچه حلقوی لایه ماهیچه ای است ؟
خودم فکر میکنم که هست اما می خواهم از پاسخم اطمینان پیدا کنم . -
Hoorieh sh در جوابگویی سوالات شما گفته است:
Bio آهان
فهمیدم ینی اینی که گفته منظورش باکتریهایی غیر از اوناییه که هستن و از خارج بدن روی غذا بودن و اومدن داخل...نه الزاما
باکتری های موجود در هزارلا و شیردان میتونن باکتری های موجود در سیرابی و نگاری باشن که همراه با غذا به هزارلا و شیردان وارد شدن -
این پست پاک شده!
-
zahra_yp در جوابگویی سوالات شما گفته است:
Hoorieh sh در جوابگویی سوالات شما گفته است:
سلام آیا این جمله درسته؟(بخشی از معده گاو که مسئول ترشح آنزیمهای گوارشی است غذا را بهمراه باکتریهایی که وارد ان شده اند گوارش میدهد)
@تجربیا nima H و بقیه دوستانبنظر من غلطه
درسته که غذا قبل از شیردان نزدیک ۲ بار وارد سیرابی میشه و یه بارش گوارش میکروبی شدید داره ولی الزاما باکتری های توی سیرابی با غذا حرکت نمی کنن و به جاهای دیگر معده برن و ثابتن (اگه ثابت نبودن ما میتوانستیم علاوه بر سیرابی توی قسمت های دیگه هم گوارش میکروبی ببینیم)مگه اینکه باکتری بمیره همونجا و لاشه اش همراه با غذا به شیردان وارد بشه و تجزیه بشه یه حالتم وجود داره غذایی که گاو میخوره خودش باکتری همزیست باشه که اونم توی دهان آنزیم لیزوزیم می کشدش
فرا تحلیل کردم براتونHoorieh sh
Mr.Fantastic
zahra_yp
Hesam Mohammadi
Mahan Xodayi
Bio
سلام مجدد
ببخشید دیشب فرصت نشد کامل بگم
یه بخشی از فراتحلیل یکی از عزیزان اشتباهه. کامل توضیح میدم که بقیه دوستان هم متوجه بشن
در معده چهار قسمتی گاو، میکروب های تجزیه کننده سلولز (دقت کنید گفتم میکروب ها، نه فقط باکتری ها. دلیلشو بچه های نظام قدیم میدونن. تو کتاب درسی نظام جدید هم از لفظ میکروب ها استفاده کرده و بازش نکرده. منم توضیح نمیدم) در سیرابی و نگاری زندگی میکنن و عمل گوارش میکروبی رو انجام میدن ولی اینطور نیست که این میکروب ها تو هزارلا و شیردان دیده نشن. این میکروب ها همراه با مواد غذایی و ترشحات لوله گوارش، در طول لوله گوارش جانور جا به جا میشن (چسبیده به یه جا و ثابت در سیرابی و نگاری نیستن که!) و ممکنه در هزارلا و شیردان هم دیده بشن
پس در مجموع میکروب های تجزیه کننده سلولز در گاو، در همه قسمت های معده میتونن دیده بشن ولی فقط در دو قسمت از معده، یعنی سیرابی و نگاری فراوان ترن و به همین دلیل هم گوارش میکروبی گاو رو در سیرابی و نگاری در نظر میگیریم، نه هزارلا و شیردان
شاید براتون سوال پیش بیاد که اگه تو سیرابی و نگاری ثابت نیستن و میتونن به هزارلا و شیردان برن، چرا با یه بار غذا خوردن و رفتن میکروب ها به هزارلا و شیردان، بازم میگیم سیرابی و نگاری گوارش میکروبی داره، نه هزارلا و شیردان؟
جواب سوالتون رو تقسیم سریع میکروب ها به خصوص باکتری هاست! به علت سرعت تقسیم زیاد این میکروب ها (به خصوص باکتری ها)، هر قدر هم که انتقال میکروب ها از سیرابی و نگاری به هزارلا و شیردان صورت بگیره، بازم میکروب های زیادی تو سیرابی و نگاری هستن که گوارش میکروبی رو انجام بدن
ضمنا ممکنه این میکروب ها از خارج از بدن هم به بدن وارد بشن (مثلا حین غذا خوردن و همراه با غذا). پس علاوه بر معده، در دهان و مری هم میشه این میکروب ها رو مشاهده کرد. حتی بعد از معده (در صورتی که در شیردان تجزیه نشن و فرار کنن) و در روده هم میتونیم این باکتری ها رو مشاهده کنیم ولی بازم گوارش میکروبی رو سیرابی و نگاری در نظر میگیریم! تاکید میکنم تعداد میکروب ها در سیرابی و نگاری خیلی بیشتر از قسمت های دیگه لوله گوارش هست و اگه هم غیر از سیرابی و نگاری در قسمت های دیگه لوله گوارش، میکروب ها اقدام به ترشح آنزیم های گوارشی کنن، در حدی نیست که بشه بهش گفت گوارش میکروبی
در شیردان، آنزیم های گوارشی خود گاو، موجب گوارش انواع مختلف مواد غذایی (به جز سلولز البته!) و تجزیه خود باکتری ها میشن و مقدار زیادی از مواد غذایی آماده جذب میشنجدا از این حرف ها، آنزیم لیزوزیم یه پروتئاز هست (پروتئاز بودنش تو کتاب درسی نیست) که کارش تجزیه پروتئین دیواره باکتری هاست. هر باکتری ای هم دیواره نداره (این یک) و جنس دیواره ها هم با هم فرق میکنه (این دو). بعضی باکتری ها هم ممکنه حالا به یه طریقی از دست لیزوزیم فرار کنن! مثلا لیزوزیم بزاق دهان ما که هر باکتری ای رو از بین نمیبره (این سه). به این سه دلیل نمیشه گفت لیزوزیم هر باکتری درون دهان گاو رو از بین میبره و ممکنه میکروب هایی که از خارج از بدن به دهان وارد میشن، با عبور از دهان به سایر قسمت های لوله گوارش هم برسن
-
ZDM در جوابگویی سوالات شما گفته است:
سلام
من توی یه مفهوم گیر کردم اونم گوارش برون سلولیه
نمی تونم اینو درکش کنم که چجوری قارچ ها و باکتری ها گوارش برون سلولی دارند
مگه باکتری ها یه سلول بیشتر ندارن دیگه بیرون سلولشون کجاست که بخوان اونجا گوارش انجام بدن
نمی فهمممم:
شایدم گیج شدمZDM
Mr.Fantastic
ftm.dh
Mahan Xodayi
آقا ماهان و حسام عزیز، گوارش برون سلولی با گوارش نداشتن فرق میکنه. کرم های پهن گوارش ندارن و مواد غذایی رو به صورت آماده از سطح بدن جذب میکنن. خب، این یعنی گوارش ندارن (البته وقتی کتاب از لفظ کرم پهن استفاده کرده یعنی هر کرم پهنی در صورتی که از نظر علمی اشتباهه. بعضی از کرم های پهن هم گوارش دارن. بیشتر از این بازش نمیکنم)
جاندارانی که فقط گوارش برون سلولی دارن نه تو کتاب اومده، نه تو کمک درسی ها (البته به جز الگوی حاشیه گو) و نه تو آزمون های ازمایشی و کنکور. احتمالا خوندین باکتری ها و قارچ ها فقط گوارش برون سلولی دارن (نگفتم تک سلولی ها! تک سلولی هایی مثل پارامسی گوارش درون سلولی دارن)
تو دوازدهم میخونید برای آزاد شدن آنزیم های مالتاز و لاکتاز باکتری اشرشیا کلای، ابتدا باید لاکتوز و مالتوز به باکتری وارد بشن (بدون گوارش!) و روی پروتئین تنظیمی اثر کنن. وقتی این اتفاق بیفته، طی فرایند هایی که احتمالا چون به دوازدهم نرسیدین نخوندین!، آنزیم های تجزیه کننده لاکتوز و مالتوز تولید میشن و به فضای خارج از یاخته آزاد میشن. بنابراین گوارش مواد غذایی در خارج از یاخته ها صورت میگیره و مواد حاصل از گوارش مواد غذایی جذب میشن
خواهشا هر جایی درباره این خوندین رو خط بزنید! اولا همه قارچ ها تک سلولی نیستن و ممکنه براتون ابهام پیش بیاد درباره نحوه گوارش قارچ های پرسلولی. دوما تو کتاب درسی هم نیست و سوما برای همه قارچ ها و باکتری ها هم شاید صدق نکنه
لب کلام تو کنکور نمیاد. فراموشش کنید -
سلام آقا نیما حالتون خوبه؟؟
یه سوال از تنفس داشتم
اگه بخوایم خیلی دقیق نگاه کنیم توی خون روشن هم کربن دی اکسید داریم؟؟سلام عزیز
هم تو خون روشن و هم تو خون تیره و هم تو هوای دمی و هم تو هوای بازدمی، کربن دی اکسید و اکسیژن داریم. فقط مقدارشون با هم فرق میکنه -
ftm.dh در جوابگویی سوالات شما گفته است:
@Mahan-Xoday عذر میخوام و اینکه می تونیم بگیم فقط سرخرگ ششی خون تیررو منقل میکنه؟
نه عزیز
سرخگ های ششی و سرخرگ های بند ناف از استثنائات هستن که با وجود سرخرگ بودن خون تیره رو منتقل میکنن
سیاهرگ های ششی و سیاهرگ های بند ناف هم از استثنائات هستن که با وجود سیاهرگ بودن خون روشن رو منتقل میکنندر حد کتاب درسی این چند تا استثناء رو بلد باشید کافیه. بقیه سرخرگ های بدن خون روشن و بقیه سیاهرگ های بدن خون تیره رو منتقل میکنن
-
Mahan Xodayi در جوابگویی سوالات شما گفته است:
ZDM هم توی خون روشن و هم خون تیره هر دو کربن دی اکسید و اکسیژن دارن منتها مقدار اونی که کربن دی اکسیدش بیشتر از اکسیژنش هست رو میگیم تیرو اونی که نسبت اکسیژنش بیشترع میگن روشن!
سلام.بسیار سپاس گزارم
پس توی هر دو نوع خون هم اکسیژن داریم هم کربن دی اکسید ولی مقدارشون فرق میکنهبله دقیقا
-
nima H در جوابگویی سوالات شما گفته است:
سلام
مگه باکتری ها یه سلول بیشتر ندارن دیگه بیرون سلولشون کجاست که بخوان اونجا گوارش انجام بدن
نمی فهمممم:
شایدم گیج شدمZDM
Mr.Fantastic
ftm.dh
Mahan Xodayi
آقا ماهان و حسام عزیز، گوارش برون سلولی با گوارش نداشتن فرق میکنه. کرم های پهن گوارش ندارن و مواد غذایی رو به صورت آماده از سطح بدن جذب میکنن. خب، این یعنی گوارش ندارن (البته وقتی کتاب از لفظ کرم پهن استفاده کرده یعنی هر کرم پهنی در صورتی که از نظر علمی اشتباهه. بعضی از کرم های پهن هم گوارش دارن. بیشتر از این بازش نمیکنم)
جاندارانی که فقط گوارش برون سلولی دارن نه تو کتاب اومده، نه تو کمک درسی ها (البته به جز الگوی حاشیه گو) و نه تو آزمون های ازمایشی و کنکور. احتمالا خوندین باکتری ها و قارچ ها فقط گوارش برون سلولی دارن (نگفتم تک سلولی ها! تک سلولی هایی مثل پارامسی گوارش درون سلولی دارن)
تو دوازدهم میخونید برای آزاد شدن آنزیم های مالتاز و لاکتاز باکتری اشرشیا کلای، ابتدا باید لاکتوز و مالتوز به باکتری وارد بشن (بدون گوارش!) و روی پروتئین تنظیمی اثر کنن. وقتی این اتفاق بیفته، طی فرایند هایی که احتمالا چون به دوازدهم نرسیدین نخوندین!، آنزیم های تجزیه کننده لاکتوز و مالتوز تولید میشن و به فضای خارج از یاخته آزاد میشن. بنابراین گوارش مواد غذایی در خارج از یاخته ها صورت میگیره و مواد حاصل از گوارش مواد غذایی جذب میشن
خواهشا هر جایی درباره این خوندین رو خط بزنید! اولا همه قارچ ها تک سلولی نیستن و ممکنه براتون ابهام پیش بیاد درباره نحوه گوارش قارچ های پرسلولی. دوما تو کتاب درسی هم نیست و سوما برای همه قارچ ها و باکتری ها هم شاید صدق نکنه
لب کلام تو کنکور نمیاد. فراموشش کنیدسلام. ️️️
دستتون خیلییییییییی درد نکنه.
نه درباره ی این مطلب جایی نخونده بودم. سوال بود بام اینجا شد بود که برطرف شد
بعد درسته بگیم که فقط مخمر ها قارچ تک سلولین؟! البته در حد سواد دوره متوسطه -
سلام آقا نیما حالتون خوبه؟؟
یه سوال از تنفس داشتم
اگه بخوایم خیلی دقیق نگاه کنیم توی خون روشن هم کربن دی اکسید داریم؟؟سلام عزیز
هم تو خون روشن و هم تو خون تیره و هم تو هوای دمی و هم تو هوای بازدمی، کربن دی اکسید و اکسیژن داریم. فقط مقدارشون با هم فرق میکنهممنون
-
nima H عذر میخوام الان منظورتون در نهایت اینه که ما نمی تونیم بگیم که قطعا قارچ و باکتری گوارش برون سلولی دارن ؟ چون ممکنه قارچ ما پرسلولی باشه؟
و اینکه این قسمتی که درباره ی مالتوز و لاکتوز توضیح میدین من نامفهومه برام اگه لطف کنین یکم بیشتر توضیح بدین ممنون میشم! -
nima H و تو کنکور عبارت ب رو اشتباه درنظر میگیریم!؟این جمله رو الگو+فاگو+ی کی از دوستان میگفت خیای سبزم ی همچین جمله ای رو درست در نظر گرفتع،ولی خب واقعا کتاب گفته بعد از اینکه ی کم ازRجلو بریم صدای اول شنیده میشه نه بلافاصله بعد به استراحت دراومدن دهلیز ها!
شما همون که من گفتم رو ملاک بگیرید
تضمینش با خودمی سوال این شکاف بین یاخته ای رو تو مویرگ ها بود!اقا مقاری گفتن تو هر سه منفذ دار و پیوسته +ناپیوسته داریم ولی الگو گفته مخصوص پیوستس بنظر من جمله الگو اشتباهه درسته دیگه!؟
و اینکه توی یکی از کتابا نوشته توی مویرگ پیوسته میتونیم منافذبســــیار ریز ببینیم و توی یکیش گفته پیوسته فاقد منفذ میباشد الان حق با کدومع!؟؟؟؟فقط کتاب درسی رو بررسی کنید، تحلیل دبیران و کمک درسی ها اولویت کنکور نیست
تو شکل کتاب درسی هم مشخصه هر سه نوع مویرگ شکاف بین یاخته ای دارن. کتاب اومده فقط تو مویرگ پیوسته مشخصش کرده. شما خودت میتونی تو بقیه مویرگ ها هم مشخصش کنی. ضمنا کتاب درسی برای مویرگ پیوسته منفذ در نظر نگرفته، نه تو شکل و نه تو متن. همین رو ملاک بزارید -
سلام
نمی فهمممم:
شایدم گیج شدمZDM
Mr.Fantastic
ftm.dh
Mahan Xodayi
لب کلام تو کنکور نمیاد. فراموشش کنیدسلام. ️️️
دستتون خیلییییییییی درد نکنه.
نه درباره ی این مطلب جایی نخونده بودم. سوال بود بام اینجا شد بود که برطرف شد
بعد درسته بگیم که فقط مخمر ها قارچ تک سلولین؟! البته در حد سواد دوره متوسطهخواهش میکنم
اینو یادتون باشه: هر مخمری قارچ تک سلولی است ولی هر قارچ تک سلولی ای مخمر نیست