سلام سلاااام🤩
بچه ها تو این تاپیک میخوایم دانشجوها هم مثل کنکوریا ساعت مطالعه شون رو اعلام کنن ✌
هم انگیزه بشه برای فارغ التحصیلای آلاء تا تو محیط دانشگاه هم دست از تلاشِ آلائی برندارن 💪و هم اینکه کنکوریای با درسایی که دانشجوها میخونن یکم آشنا میشن🤗
پس از امشب استارت این تاپیک رو میزنیم و هرشب میایم و میگیم در طول روز چ درسایی رو خوندیم ،چند ساعت و چیکارا کردیم😁
دعوت میکنم از @فارغ-التحصیلان-آلاء که باهامون همراه بشن🤝
خیلی ممنون از z Gheibi و M.ba78 بابت پیشنهاد و همراهیشون❤
راستی از romisa جانم هم دعوت میکنم بهمون سر بزنه و همراهیمون کنه😍
سلام به بچه های عزیز آلا🌻
خب دوستان تو این تاپیک قراره که تجربه هامون رو از دانشجویی بگیم
نحوه درس خوندن، نحوه ارتباطات،خوابگاه و... هر صحبتی که تو ذهن تون هست
که ورودی های امسال مون بتونن استفاده کنن😊
ممکنه حتی یه سری نکات و صحبت ها بگیم که خودمون هم ندونیم و بهمون کمک بشه😅
و اینکه بچه های جدید حتما سوالات شون رو بپرسن
@فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1402
@همیار
سلام.
تا حالا فک کردین به یه سیستم عامل دیگه مهاجرت کنین؟ گاهی اوقات حس نکردین از ویندوز خسته شدین؟
خب من درمانش رو دارم بیاین لینوکس بریزیم، همه!
اصلا لینوکس چیه؟
خب اینه: "لینوکس (Linux) یک سیستم عامل رایگان و متن باز است که بر پایه هسته Linux (کرنل) توسعه داده شده است. هسته لینوکس مسئولیت مدیریت منابع سختافزاری و ارتباط بین نرمافزار و سختافزار در سیستم را بر عهده دارد."
متن بازی (open source ) یعنی چی؟ یعنی کد هاش برای همه آزاد و همه می تونن بیاین لینوکس رو تغییر بدن، (گویی انگولش کنن) اما ویندوز این شکل نیست کدهای توسعه ویندوز، رو فقط خود مایکروسافت داره. (واسه همین ویندوز گرونه 199 دلار ویندوز 11 پرو 😲 )
خلاصه اش اقا اینکه لینوکس یه هسته ی اصلی داره حالا می رسیم به توزیع های لینوکس.
اینم تاریخچه ش :در سال 1991 فردی با نام لینوس توروالدز (Linus Torvalds)، دانشجوی رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه هلسینکی فنلاند، تصمیم گرفت یک سیستم عامل جدید بر اساس یونیکس (Unix) طراحی کند. او نیازمند یک سیستم عامل برای استفاده شخصی و توسعه برنامههای خود بود. لینوس کد منبع سیستم عامل خود را در اینترنت منتشر کرد و خواستار کمک و بازخورد از جامعه برنامهنویسی شد. این کد با عنوان “هسته لینوکس” شناخته میشد.
گروهی از برنامهنویسان از سراسر جهان به لینوس پیوستند و شروع به توسعه و بهبود هسته لینوکس کردند. این جامعه برنامهنویسی فعال با همکاری بینالمللی سایر برنامه نویسان باعث شد هسته لینوکس به سرعت رشد کند. در سال 1994، نسخه اولیه رسمی Linux با ورژن 1.0 منتشر شد. این نسخه اولیه شامل امکانات اساسی سیستم عامل شبیه به یونیکس بود و از آن پس، توسعه و بهبودهای بیشتری در هسته لینوکس صورت گرفت.
(اینجاش مهمه)
با گذر زمان، جامعه برنامهنویسی Linux رشد کرد و شرکتها و سازمانها نیز به توسعه و پیشرفت لینوکس کمک کردند. این شرکتها شامل ردهت (RedHat)، اینتل (Intel)، آیبیام (IBM) و بسیاری دیگر بودند. به مرور و با گذشت زمان، Linux به عنوان یک سیستم عامل پرکاربرد، به ویژه در سرورها و دستگاههای همراه، شناخته شد. همچنین، توزیعهای لینوکس محبوبی مانند اوبونتو (Ubuntu)، فدورا (Fedora) و دبیان (Debian) با امکانات و رابط کاربری متنوعی ارائه شدند.
از آن زمان تا به امروز، Linux به یکی از قدرتمندترین و پرطرفدارترین سیستم عاملها تبدیل شده است و در بسیاری از زمینهها از توزیع های مختلف Linux استفاده میشود، از جمله سرورها، دستگاههای هوشمند و رایانههای شخصی.
اگه به میخواین در آینده مهندسی نرم افزار، کامپیوتر، ای تی، شبکه و هزاران چیز دیگه مربوط به علوم کامپیوتر و کامپیوتر بخونین پیشنهاد می کنم همین الان لینوکس رو نصب کنید.
حالا چه توزیعی بریزیم؟
من نزدیک 1.5 ساله از ویندوز مهاجرت کردم به لینوکس و تاحالا سه تا توزیع مختلف روی ماشین مجازی ریختم و تست کردم. عملا انچنان تفاوت خاصی با هم ندارند ولی
برای شروع پیشنهاد می کنم (یعنی خیلی نوبی) : اوبونتو (ubuntu) یا linux mint یا manjaro ، این توزیع های خوبن
من در حال حاضر از manjaro استفاده می کنم که واقعا توزیع مناسبیه، ولی اگه اصلا لینوکس کار نکردین ubuntu یا linux mint بریزین.
حالا چجوری لینوکس بریزیم؟
مثلا برای نصب ubuntu میرم تو گل سرچ می کنیم download ubuntu و وبسایت رسمی ubuntu نسخه اخرین نسخه LTS اوبنتو رو بریزین ( در حال حاضر اخرین نسخه Ubuntu 24.04.1 LTS) هستش
[LTS یعنی چه مخفف long-term support یعنی ما معنی پنج سال به روز رسانی رایگان امنیتی میدیم که یعنی توزیع پایدار و با ثباتی واسه همین برای تازه کارا مناسبه]
یه فایلی به پسوند iso. دانلود میشه.
با نرم افزار refus این فایل رو روی یه فلش یا سی دی بوت می کنیم ( آموزش هاش داخل آقای گوگل هست و می تونین سی دی اوبونتو رو بخرید که بوت شده)
فلش رو وصل می کنیم، سیستم یه ریستارت می زنیم بعد قبل اینکه سیستم بالا بیاد یکی از دکه های f12 یا f10 یا del یا ... ( با توجه به نوع مادربرد، لپتاپ و ... احتمال 99 درصد f12 هستش) از منو بوت فلش رو انتخاب می کنیم و تامام وارد پنجره نصب اوبونتو میشیم که به شدت ساده هستش، داخل اینترنت میلیون ها آموزش نصب اوبنتو و بقیه توزیع ها هستش)
▶️| #معرفی_رشته
بریم برای یه معرفی رشته ی جداب
#مهندسی_پزشکی
☁️رشته ی مهندسی پزشکی چیه؟
ساخت تجهیزات پزشکی یکی از کارهایی هست که بچه های این رشته انجام میدن
این علم تلاش می کنه تا مهندسین پزشکی بتونن از ایده های پزشکی استفاده کنن
🌥کسی که این رشته رو خونده باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟
خلاقیت و نو اوری داشته باشه
مسلط به زبان انگلیسی باشه
نرم افزار های تخصصی طراحی رو بلد باشه
قادر به تحلیل نیاز های مشتریان و بیماران باشه
ریاضی، فیزیک، زیست و شیمی اش قوی باشه
⛅️ تهش چی میشه؟
کار در شرکت های تخصصی تجهیزات پزشکی
کار در شرکت های دانش بنیان در حوزه ی مهندسی پزشکی
نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی وارداتی
طراحی و ساخت دستگاه های تشخیص مشکلات پزشکی و بیماری ها
کار و تحقیق در جنبه های فنی و مهندسی مربوط به سیستم های بیولوژیکی انسان ها و حیوانات
نصب، تنظیم و نگهداری، تعمیر یا پشتیبانی فنی تجهیزات پزشکی با عنوان متخصص تجهیزات پزشکی بیمارستانی
🌤 مسیر تحصیلی اش چیه؟
کارشناسی: مهندسی پزشکی
کارشناسی ارشد: بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
دکتری: مهندسی بافت، رباتیک پزشکی، پردازش سیگنال ها با تصاویر پزشکی، ابزار دقیق پزشکی، مهندسی ورزش، بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
منبع یک کاناله امیدوارم اطلاعات درست باشند. باز هم خودتون بررسی کنید
@ida-shateri
@بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
@ریاضیا
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه
یلدای گذشته مبارکتون 🙂❄️🌸
یه سوال داشتم از دانشجو های آلایی
روش خاصی برای جزوه نویسی دارین ؟
اون دسته دروسی که علاوه بر فایل ، صحبتای استاد هم مهمن رو چیکار میکنین ؟
من خودم نکات اضافه ی گفته شده سر کلاس و فایل خود استاد ( در صورتی که استاد فایلشو بده 🙄 ) رو با هم تو جزوه پاک نویس میکنم ولی خب آخر ترم با حجم بالای نکات چرکنویس و فایلای نوشته نشده روبرو میشم😐💔
و از طرفی خوندن و تسلط روی مطالب نسبت به جزوه نویسی مهم تره ، مخصوصا الان که نزدیک به امتحانات ترم هستیم
ممنون میشم تجربیاتتون در این زمینه رو به اشتراک بذارین 🙏🌸
سلول های بنیادی راهی به آینده
-
Bio
VID_20200812_091903_946.mp4استخراج سلول های بنیادی از مغز استخوان
-
کاربردهای #سلولهای_iPS و مزایای آن ها نسبت به سلول های بنیادی #جنینی(1)
همان طور که قبلا گفته شد، سلول های بنیادی پرتوان از جمله سلول های iPS قادرند علاوه بر تولید یک سلول بنیادی مانند خود که هرگز نمی میرد، تمام انواع سلول های تمایزیافته موجود در بدن را ایجاد کنند، از این رو به آن ها «پرتوان» می گویند.
اولین مزیت سلول های iPS نسبت به سلول های بنیادی جنینی (که قبلا معرفی شدند) این است که می توان از هر فردی، سلول تمایزیافته (مثلا سلول پوست، سلول خونی و غیره) گرفت و آن را به سلول iPS تبدیل کرد، یعنی هر فردی می تواند سلول های iPS خاص خود داشته باشد، اما نمی توان از هر فردی سلول بنیادی جنینی تولید کرد؛ در نتیجه در صورت نیاز به پیوند سلول برای درمان برخی بیماری ها، هیچ رد پیوندی در مورد سلول های تمایزیافته مشتق از سلول های iPS اتفاق نمی افتد چون فرد بیمار در واقع سلول های خودی را دریافت می کند نه سلول های غیرخودی را. -
کاربردهای #سلولهای_iPS و مزایای آن ها نسبت به سلول های بنیادی #جنینی(2)
مزیت دیگر سلول های iPS برخلاف سلول های بنیادی جنینی این است که لازم نیست برای تولید آنها، هیچ جنینی دستکاری شود. پس کار راحت تر است و هیچ مشکل اخلاقی نیز به وجود نمی آید.
سلول های iPS کاربردهای متعددی در درمان بیماری ها دارند که به طور ساده در تصویر ضمیمه می بینید. در واقع می توان سلول های iPS را به هر نوع سلول دلخواه (نظیر سلول های کبدی، سلول های انسولین ساز و سلول های عصبی یا قلبی) تبدیل کرد و سلول های حاصل را برای درمان بیماری هایی که با این سلول ها قابل درمان هستند، به کار برد. -
سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق شده از بافت چربی و مغز استخوان
سلولهای بنیادی #مزانشیمی(1)
#سلولهای_بنیادی، از لحاظ منشا به دو دسته اصلی سلولهای بنیادی مشتق از جنین و سلولهای بنیادی بزرگسالان تقسیم میشوند. سلولهای بنیادی مزانشیمی از مهمترین انواع سلولهای بنیادی بزرگسالان است که توجه محققان را به خود جلب کرده است. سلولهای بنيادی مزانشيمی در ترميم بافتهایی با منشا مزانشيمی مثل #استخوان، #غضروف، #ماهيچه، #تاندون و #چربی شرکت میکنند و البته اين سلولها به عنوان سلولهای حمايت کننده براي سلولهای بنیادی خونساز در #مغزاستخوان نيز نقش دارند.
-
سلولهای بنیادی مزانشیمی مشتق شده از بافت چربی و مغز استخوان
سلولهای بنیادی #مزانشیمی(2)
در دسترس ترين منبعی که براى استفاده از اين سلولها پيشنهاد میشود، همان مغزاستخوان است، اگر چه اين سلولها از منابع ديگری مثل خود نوزادان، #بندناف و مايع آمينوتيک نيز قابل جداسازی هستند.
سلولهای بنيادی مزانشيمی توانايی تبديل شدن به سلولهایی از ردههای مختلف را در شرايط آزمايشگاه نشان دادهاند. جداسازی و تکثير به نسبت راحت و اتولوگ بودن #سلولهای_بنیادی مزانشيمی آنها را کانديد مناسب براى #سلول_درمانی ساخته است.
-
انواع #سلولهای_بنیادی:
سلولهای بنیادی #همه_توان، سلولهای پرتوان را تولید میکنند که این سلولها به سلولهای بنیادی چند توان و تک توان تبدیل میشوند. سلولهای تک توان میتوانند تنها به یک نوع سلول تمایز پیدا کنند. سلولهای چند توان به سلولهایی تمایز مییابند که میتوانند سلولهای تک توان مانند سلولهای خونی را بسازند. سلولهای لنفوئید و میلوئید از سلولهای مغز استخوان چند توان هستند که انواع سلولهای خونی را تولید میکنند.
-
انواع #سلولهای_بنیادی از لحاظ توانایی #تمایزی و #تکوینیسلولهای بنیادی از لحاظ تکوینی، یعنی از این نظر که علاوه بر قابلیت #خودنوزایی، چه نوع و چند نوع سلول تمایزیافته میتوانند ایجاد کنند، به چند دسته تقسیمبندی میشوند.
سلولهای بنیادی تک توان
سلولهای بنیادی چندتوان
سلولهای بنیادی پرتوان
سلولهای بنیادی همه توانسلولهای بنیادی با توانایی تمایزی بیشتر، معمولاً در دوران #جنینی بیشترند، اما در بزرگسالان، بیشتر سلولهای بنیادی موجود در بافت های بدن، از نوع چندتوان یا تک توان هستند.
-
سلولهای بنیادی #تک_توان (unipotent stem cells)(1)
سلولهای بنیادی تک توان سلولهایی هستند که علاوه بر قابلیت خودنوزایی (یعنی تولید یک سلول بنیادی دیگر مثل خود)، می توانند فقط یک نوع سلول تمایزیافته را تولید کنند.
به عنوان مثال، سلولهای بنیادی اسپرماتوگونیال (spermatogonial stem cells) از جمله سلولهای بنیادی تک توان هستند چون علاوه بر خود، فقط می توانند یک نوع سلول تمایزیافته (یعنی اسپرم) را بسازند.
-
سلولهای بنیادی #تک_توان (unipotent stem cells)(2)
به عنوان مثالی دیگر سلولهای پوستی یکی از فراوانترین انواع سلولهای بنیادی تک توان هستند. اپیتلیوم، بیرونیترین لایه بافت پوست است که بر روی خود یک لایه بالایی از سلولهای اپیتلیال مرده دارد. با گرفتن بخشی از سلولهای بنیادی پوست از یک بیمار که در بخشی از پوست خود دچار آسیب سوختگی شده، میتوان برای پیوند بر روی نواحی سوخته بدن او، لایههایی از پوست ایجاد کرد.
همچنین سلولهای بنیادی ماهیچه ای موسوم به سلولهای ماهوارهای (satellite cells) این گونه اند، چون علاوه بر خود، فقط می توانند سلول ماهیچه ای بسازند.
-
سلول های بنیادی #چندتوان (multipotent stem cells)(1)
سلول های بنیادی چندتوان سلول هایی هستند که علاوه بر قابلیت خودنوزایی (یعنی تولید یک سلول بنیادی دیگر مثل خود)، می توانند بسته به شرایط محیطی، چند نوع یا چندین نوع سلول تمایزیافته (یعنی غیربنیادی) مختلف را تولید کنند.
به عنوان مثال، سلول های بنیادی خونساز (hematopoietic stem cells) از جمله سلول های بنیادی چندتوان هستند چون علاوه بر خود، می توانند چند نوع سلول تمایزیافته متفاوت را بسازند. برخی از سلول های تمایزیافته که توسط سلول های بنیادی خونساز تولید می شوند، عبارتند از:
گلبول های قرمز خون (که مسئول حمل اکسیژن به بافت ها هستند)
انواع گلبول های سفید خون (که مسئول مبارزه با میکروب ها هستند) شامل:
— نوتروفیل ها
— ائوزینوفیل ها
— بازوفیل ها
— منوسیت ها
— لنفوسیت های T و B
— و غیره
پلاکت ها (که به تشکیل لخته خون و انعقاد خون در هنگام بریدگی یا پارگی رگ خونی کمک می کنند)
و برخی دیگر از سلول های بافت خون -
سلول های بنیادی #چندتوان (multipotent stem cells)(2)
مغز استخوان شامل سلولهای بنیادی سوماتیکی است که میتوانند به انواع سلولهای موجود در خون مانند گلبولهای سفید، قرمز و پلاکتها تبدیل شوند. این سلولها برای دوباره تولید کردن سلولهای خونی ضروری هستند.
همچنین سلول های بنیادی عصبی که در یکی از مطالب پیشین معرفی شدند، از جمله سلول های بنیادی چندتوان هستند، چرا که علاوه بر تکثیر نامحدود خود، قادرند نورون ها، الیگودندروسیت ها و آستروسیت ها را ایجاد کنند.
-
سلول های بنیادی #چندتوان (multipotent stem cells)(3)
نکته مهم: سلول های بنیادی چندتوان اگر چه ممکن است انواع متعددی از سلول های مختلف را تولید کنند، اما با این وجود «پرتوان» خوانده نمی شوند، چون انواع سلول های مختلفی که توسط سلول های بنیادی چندتوان تولید می شوند، همگی در یک دودمان سلولی جای می گیرند. مثلا سلول های بنیادی خونساز فقط سلول های موجود در خون را تولید می کنند، نه سلول های استخوانی و غیره را. سلول های بنیادی پرتوان را در ادامه معرفی خواهیم کرد.
مثالهایی از تمایز سلولهای #چندتوان
-
تاثیر استرس بر #سلولهای_بنیادی بدن ما
سلول های بنیادی با دو ویژگی «بقا و #تکثیر طولانی مدت» و «توانایی #تمایز» شناخته می شوند. مشخص شده است که برخی از شرایط، تاثیرات مخربی بر سلول های بنیادی دارند.
گروهی از محققان، تاثیر استرس اکسایشی را بر «زنده مانی»، «طول تلومر» و «تکثیر» سلول های بنیادی #مزانشیمی که از جمله سلول های بنیادی بسیار مهم در بدن ما هستند، ارزیابی کردند. آن ها مشاهده کردند که استرس، پیرشدن سلول های بنیادی مزانشیمی را تسریع می کند و قدرت تکثیر آن ها را کاهش می دهد، ضمن این که باعث کاهش طول تلومر می شود. #تلومر، به بخش انتهایی کروموزوم ها می گویند که نقش مهمی در سلامت ما و سلولهایمان دارد.
مقاله مربوطه
http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0014482711000784در نتیجه، استرس احتمالا به سایر سلول های بنیادی ما هم آسیب وارد میکند.
-
سلولهای بنیادی #پرتوان (pluripotent stem cells)(1)
سلول های بنیادی پرتوان سلول هایی هستند که علاوه بر قابلیت خودنوزایی (یعنی تولید یک سلول بنیادی دیگر مثل خود)، می توانند همه انواع سلول تمایزیافته بدن را تولید کنند. در واقع، در سختگیرانه ترین تعریف، سلول های بنیادی پرتوان باید بتوانند تحت شرایط خاص و مناسب، یک موجود کامل مثل انسان را بسازند یعنی همه 200 نوع سلول موجود در بدن انسان چه بنیادی و چه غیربنیادی. پس سلول های بنیادی پرتوان باید بتوانند نه تنها همه انواع سلول های خونی، بلکه همه انواع سلول های دستگاه عصبی، همه انواع سلول های دستگاه ماهیچه ای و قلبی و همه انواع سلول های پوستی و دستگاه گوارش و غیره را بسازند.
-
سلولهای بنیادی #پرتوان (pluripotent stem cells)(2)
به عنوان مثال، سلول های بنیادی جنینی (embryonic stem cells) که از جنین های مرحله بلاستوسیست (یعنی جنینی که به اندازه یک «نقطه روی کاغذ» است و هنوز در رحم مادر مستقر نشده است) تهیه می شوند، از جمله سلول های بنیادی پرتوان هستند چون علاوه بر خود، قادرند تمام انواع سلولهای تمایزیافته بدن را بسازند.
سلول های بنیادی پرتوان، بخاطر این که قادرند به طور نامحدود در آزمایشگاه زنده بمانند و تکثیر شوند و همچنین از این جهت که می توانند همه انواع سلول های دیگر را بسازند، کاربردهای زیست-پزشکی بسیاری دارند.
-
سلولهای بنیادی #پرتوان (pluripotent stem cells)(3)
در آزمایشگاه، این سلولها تحت شرایطی کشت داده میشوند که قابلیت تمایز در آنها به طور موقت مهار شود و بتوانند به صورت نامحدود تکثیر پیدا کنند. سلولهای بنیادی پرتوان، پروتئین ای-کادهرین را به مقدار زیادی تولید میکنند که باعث میشود سلولها به هم بچسبند و مجموعههای سلولی موسوم به #کلونی را همانند آنچه که در شکل میبینید، ایجاد کنند.
در بسیاری از سلولهای دیگر، وقتی سلولها در اثر تقسیم پی در پی به یکدیگر میرسند، پیامی به درون آنها مخابره میشود تا دست از تقسیم شدن بردارند. اما در سلولهای بنیادی پرتوان، سازوکاری وجود دارد که به سلولها اجازه میدهد در عین اتصال به یکدیگر برای طولانی مدت به تکثیر خود ادامه دهند. -
سلولهای بنیادی جنینی موشی، نوعی از سلولهای بنیادی #پرتوان هستند
منبع عکس: مقاله دکتر مرادی و همکاران
Moradi et al, Small-RNA sequencing reveals Dlk1-Dio3 locus-embedded microRNAs as major drivers of ground state pluripotency, 2017, Stem Cell Reports -
سلول های بنیادی #همهتوان (totipotent stem cells)(1)
سلول های بنیادی همهتوان سلولهایی هستند که علاوه بر قابلیت خودنوزایی (یعنی تولید یک سلول بنیادی دیگر مثل خود)، می توانند نه تنها تمام سلول های تمایزیافته موجود در بدن را بسازند (یعنی نه تنها پرتوان هستند و می توانند یک بدن کامل را به تنهایی ایجاد کنند)، بلکه قادرند سلول های تشکیل دهنده پرده های خارج جنینی از جمله آمنیون (که جنین را در برمی گیرد)، کیسه زرده (که در مقطعی از زندگی جنین، خون سازی انجام می دهد) و جفت (رابط غذایی مادر و جنین) را تولید کنند.
-
سلول های بنیادی #همهتوان (totipotent stem cells)(2)
یک نوع کرم پهن به نام #پلاناریا وجود دارد که اگر آن را دهها بلکه صدها قطعه بکنید، هر قطعه اش قادر است یک کرم پهن کامل و سالم را ایجاد کند و این بخاطر حضور سلول های بنیادی خاصی در بافت های مختلف بدن این کرم است که همه توان هستند.
در انسان، فقط خود سلول تخم و همچنین سلول های جنین سه چهار روزه انسان (حداکثر تا مرحله «مورولا»)، همه توان هستند، یعنی نه تنها جنین، بلکه بافت های خارج جنینی نظیر جفت را نیز می توانند ایجاد کنند. اما پس از این مرحله، فقط سلول های پرتوان (pluripotent) در جنین دیده می شوند. سلول های پرتوان را قبلا تعریف کردیم.
-
https://www.aparat.com/v/tmTc1
تشکیل کولونی سلول های بنیادی