سلام سلاااام🤩
بچه ها تو این تاپیک میخوایم دانشجوها هم مثل کنکوریا ساعت مطالعه شون رو اعلام کنن ✌
هم انگیزه بشه برای فارغ التحصیلای آلاء تا تو محیط دانشگاه هم دست از تلاشِ آلائی برندارن 💪و هم اینکه کنکوریای با درسایی که دانشجوها میخونن یکم آشنا میشن🤗
پس از امشب استارت این تاپیک رو میزنیم و هرشب میایم و میگیم در طول روز چ درسایی رو خوندیم ،چند ساعت و چیکارا کردیم😁
دعوت میکنم از @فارغ-التحصیلان-آلاء که باهامون همراه بشن🤝
خیلی ممنون از z Gheibi و M.ba78 بابت پیشنهاد و همراهیشون❤
راستی از romisa جانم هم دعوت میکنم بهمون سر بزنه و همراهیمون کنه😍
سلام به بچه های عزیز آلا🌻
خب دوستان تو این تاپیک قراره که تجربه هامون رو از دانشجویی بگیم
نحوه درس خوندن، نحوه ارتباطات،خوابگاه و... هر صحبتی که تو ذهن تون هست
که ورودی های امسال مون بتونن استفاده کنن😊
ممکنه حتی یه سری نکات و صحبت ها بگیم که خودمون هم ندونیم و بهمون کمک بشه😅
و اینکه بچه های جدید حتما سوالات شون رو بپرسن
@فارغ-التحصیلان-آلاء @رتبه-های-انجمن-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
@بچه-های-ریاضی-کنکور-1402
@همیار
سلام.
تا حالا فک کردین به یه سیستم عامل دیگه مهاجرت کنین؟ گاهی اوقات حس نکردین از ویندوز خسته شدین؟
خب من درمانش رو دارم بیاین لینوکس بریزیم، همه!
اصلا لینوکس چیه؟
خب اینه: "لینوکس (Linux) یک سیستم عامل رایگان و متن باز است که بر پایه هسته Linux (کرنل) توسعه داده شده است. هسته لینوکس مسئولیت مدیریت منابع سختافزاری و ارتباط بین نرمافزار و سختافزار در سیستم را بر عهده دارد."
متن بازی (open source ) یعنی چی؟ یعنی کد هاش برای همه آزاد و همه می تونن بیاین لینوکس رو تغییر بدن، (گویی انگولش کنن) اما ویندوز این شکل نیست کدهای توسعه ویندوز، رو فقط خود مایکروسافت داره. (واسه همین ویندوز گرونه 199 دلار ویندوز 11 پرو 😲 )
خلاصه اش اقا اینکه لینوکس یه هسته ی اصلی داره حالا می رسیم به توزیع های لینوکس.
اینم تاریخچه ش :در سال 1991 فردی با نام لینوس توروالدز (Linus Torvalds)، دانشجوی رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه هلسینکی فنلاند، تصمیم گرفت یک سیستم عامل جدید بر اساس یونیکس (Unix) طراحی کند. او نیازمند یک سیستم عامل برای استفاده شخصی و توسعه برنامههای خود بود. لینوس کد منبع سیستم عامل خود را در اینترنت منتشر کرد و خواستار کمک و بازخورد از جامعه برنامهنویسی شد. این کد با عنوان “هسته لینوکس” شناخته میشد.
گروهی از برنامهنویسان از سراسر جهان به لینوس پیوستند و شروع به توسعه و بهبود هسته لینوکس کردند. این جامعه برنامهنویسی فعال با همکاری بینالمللی سایر برنامه نویسان باعث شد هسته لینوکس به سرعت رشد کند. در سال 1994، نسخه اولیه رسمی Linux با ورژن 1.0 منتشر شد. این نسخه اولیه شامل امکانات اساسی سیستم عامل شبیه به یونیکس بود و از آن پس، توسعه و بهبودهای بیشتری در هسته لینوکس صورت گرفت.
(اینجاش مهمه)
با گذر زمان، جامعه برنامهنویسی Linux رشد کرد و شرکتها و سازمانها نیز به توسعه و پیشرفت لینوکس کمک کردند. این شرکتها شامل ردهت (RedHat)، اینتل (Intel)، آیبیام (IBM) و بسیاری دیگر بودند. به مرور و با گذشت زمان، Linux به عنوان یک سیستم عامل پرکاربرد، به ویژه در سرورها و دستگاههای همراه، شناخته شد. همچنین، توزیعهای لینوکس محبوبی مانند اوبونتو (Ubuntu)، فدورا (Fedora) و دبیان (Debian) با امکانات و رابط کاربری متنوعی ارائه شدند.
از آن زمان تا به امروز، Linux به یکی از قدرتمندترین و پرطرفدارترین سیستم عاملها تبدیل شده است و در بسیاری از زمینهها از توزیع های مختلف Linux استفاده میشود، از جمله سرورها، دستگاههای هوشمند و رایانههای شخصی.
اگه به میخواین در آینده مهندسی نرم افزار، کامپیوتر، ای تی، شبکه و هزاران چیز دیگه مربوط به علوم کامپیوتر و کامپیوتر بخونین پیشنهاد می کنم همین الان لینوکس رو نصب کنید.
حالا چه توزیعی بریزیم؟
من نزدیک 1.5 ساله از ویندوز مهاجرت کردم به لینوکس و تاحالا سه تا توزیع مختلف روی ماشین مجازی ریختم و تست کردم. عملا انچنان تفاوت خاصی با هم ندارند ولی
برای شروع پیشنهاد می کنم (یعنی خیلی نوبی) : اوبونتو (ubuntu) یا linux mint یا manjaro ، این توزیع های خوبن
من در حال حاضر از manjaro استفاده می کنم که واقعا توزیع مناسبیه، ولی اگه اصلا لینوکس کار نکردین ubuntu یا linux mint بریزین.
حالا چجوری لینوکس بریزیم؟
مثلا برای نصب ubuntu میرم تو گل سرچ می کنیم download ubuntu و وبسایت رسمی ubuntu نسخه اخرین نسخه LTS اوبنتو رو بریزین ( در حال حاضر اخرین نسخه Ubuntu 24.04.1 LTS) هستش
[LTS یعنی چه مخفف long-term support یعنی ما معنی پنج سال به روز رسانی رایگان امنیتی میدیم که یعنی توزیع پایدار و با ثباتی واسه همین برای تازه کارا مناسبه]
یه فایلی به پسوند iso. دانلود میشه.
با نرم افزار refus این فایل رو روی یه فلش یا سی دی بوت می کنیم ( آموزش هاش داخل آقای گوگل هست و می تونین سی دی اوبونتو رو بخرید که بوت شده)
فلش رو وصل می کنیم، سیستم یه ریستارت می زنیم بعد قبل اینکه سیستم بالا بیاد یکی از دکه های f12 یا f10 یا del یا ... ( با توجه به نوع مادربرد، لپتاپ و ... احتمال 99 درصد f12 هستش) از منو بوت فلش رو انتخاب می کنیم و تامام وارد پنجره نصب اوبونتو میشیم که به شدت ساده هستش، داخل اینترنت میلیون ها آموزش نصب اوبنتو و بقیه توزیع ها هستش)
▶️| #معرفی_رشته
بریم برای یه معرفی رشته ی جداب
#مهندسی_پزشکی
☁️رشته ی مهندسی پزشکی چیه؟
ساخت تجهیزات پزشکی یکی از کارهایی هست که بچه های این رشته انجام میدن
این علم تلاش می کنه تا مهندسین پزشکی بتونن از ایده های پزشکی استفاده کنن
🌥کسی که این رشته رو خونده باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟
خلاقیت و نو اوری داشته باشه
مسلط به زبان انگلیسی باشه
نرم افزار های تخصصی طراحی رو بلد باشه
قادر به تحلیل نیاز های مشتریان و بیماران باشه
ریاضی، فیزیک، زیست و شیمی اش قوی باشه
⛅️ تهش چی میشه؟
کار در شرکت های تخصصی تجهیزات پزشکی
کار در شرکت های دانش بنیان در حوزه ی مهندسی پزشکی
نمایندگی فروش و خدمات پس از فروش تجهیزات پزشکی وارداتی
طراحی و ساخت دستگاه های تشخیص مشکلات پزشکی و بیماری ها
کار و تحقیق در جنبه های فنی و مهندسی مربوط به سیستم های بیولوژیکی انسان ها و حیوانات
نصب، تنظیم و نگهداری، تعمیر یا پشتیبانی فنی تجهیزات پزشکی با عنوان متخصص تجهیزات پزشکی بیمارستانی
🌤 مسیر تحصیلی اش چیه؟
کارشناسی: مهندسی پزشکی
کارشناسی ارشد: بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
دکتری: مهندسی بافت، رباتیک پزشکی، پردازش سیگنال ها با تصاویر پزشکی، ابزار دقیق پزشکی، مهندسی ورزش، بیوالکتریک، بیومکانیک، بیومتریال
منبع یک کاناله امیدوارم اطلاعات درست باشند. باز هم خودتون بررسی کنید
@ida-shateri
@بچه-های-کنکور-ریاضی-1400
@ریاضیا
سلام
امیدوارم حالتون خوب باشه
یلدای گذشته مبارکتون 🙂❄️🌸
یه سوال داشتم از دانشجو های آلایی
روش خاصی برای جزوه نویسی دارین ؟
اون دسته دروسی که علاوه بر فایل ، صحبتای استاد هم مهمن رو چیکار میکنین ؟
من خودم نکات اضافه ی گفته شده سر کلاس و فایل خود استاد ( در صورتی که استاد فایلشو بده 🙄 ) رو با هم تو جزوه پاک نویس میکنم ولی خب آخر ترم با حجم بالای نکات چرکنویس و فایلای نوشته نشده روبرو میشم😐💔
و از طرفی خوندن و تسلط روی مطالب نسبت به جزوه نویسی مهم تره ، مخصوصا الان که نزدیک به امتحانات ترم هستیم
ممنون میشم تجربیاتتون در این زمینه رو به اشتراک بذارین 🙏🌸
سلول های بنیادی راهی به آینده
-
حسین بهاروند در 6 اسفند 1350 در اصفهان به دنیا آمد. او میگوید «پسرکی بازیگوش و سرزنده بودم. شاخصه بارز من در آن دوران که در حال حاضر نیز دارم حرکت و فعالیت بود. از ابتدایی تا دانشگاه، تابستانها کارهایی مانند دستفروشی، بنایی و کشاورزی میکردم و با درآمدم کتاب و وسایل مدرسه میخریدم.» او معتقد است که برای اثرگذار بودن، باید سخت کار کرد. کار برایش لذتبخش است و آن را برای پرورش روح خود لازم میداند.
بهاروند فرزند نخست خانوادهای پرجمعیت بود و از او انتظار میرفت که در مراقبت از برادرها و خواهرهایش کمک کند. با این همه به طریقی وقت میکرد کتابهایی مانند ماجراهای علمی-تخیلی ژول ورن را بخواند. میگوید «کتابی بود به نام آلبرت شوایتزر که روایت خاطرات پزشکی بود که از اروپا رفته بود آفریقا، به مردم آنجا کمک کرده و مایه خیر و برکت زیادی شده بود، و البته چقدر سختی کشیده بود در این راه. این کتاب خیلی روی من اثر داشت.» دلش میخواست مانند کسانی همچون شوایتزر، و همچنین لوئی پاستور، رامون کاخال، و ماری کوری اثرگذار باشد.
به گفته بهاروند «در شکلگیری یک اندیشه و یک شخصیت، کنج بومشناختی نیز موثر است. کنج یک ابرحجم nبُعدی است که خانواده یک قسمت از آن است، محیط اطراف یک قسمتش است، همسر، دوستان، فامیلها و جامعه و نظایر اینها قسمتهایی از آن است. و همه دست به دست هم میدهند تا یک شخصیت شکل بگیرد.»
با این فلسفه، تعجبی ندارد که بهاروند برای افراد بسیاری که او را به زیستشناسی تکوینی علاقهمند ساختند و کمکش کردند تا در کارش پیشرفت کند، سهم قائل است. اما بهطور خاص دو نفر را به یاد میآورد که نامشان شایان ذکر است: مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی (1340 تا 1384)، زیستشناس تکوینی و مدیر پژوهشگاه رویان؛ و دکتر کلاس اینگو ماتایی، سرپرست آزمایشگاه هدفگیری ژن در پژوهشگاه پزشکی جان کرتین در کانبرای استرالیا، که بهاروند از بهمن 1380 به مدت پنج ماه برای فرصت مطالعاتی به آنجا رفت و در تولید موشهای تراریخته و ناکاوت – که یکی از ژنهایش از کار انداخته شده - آموزش دید.
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
@دهم @یازدهم @دوازدهم
دریا دریایی ZDM Dr.Rashidi -
دانشمند پرتوانپس از بازگشت به ایران، برنامهای برای تولید سلولهای بنیادی در پژوهشگاه رویان آغاز کرد که سرآغاز ورود ایران به پژوهشهای کاربردیسازی و پزشکی بازساختی یا ترمیمی بود. او و گروهش در رویان، برای نخستین بار در ایران، در سال 1382 موفق به تولید سلولهای بنیادی رویان موش و انسان شدند و در سال 1387 سلولهای بنیادی پرتوان القایی را تولید کردند. او این دانش را بارها در کارآزماییهای بالینی و پیوند سلولهای بنیادی بافت-ویژه به کار گرفته است.
بهاروند نویسنده بیش از 350 مقاله علمی به زبان انگلیسی است که تاکنون بیش از 11 هزار بار به آنها ارجاع داده شده و شاخص اچ او در علمسنجی را به 52 رساندهاند. او دبیر چهار مجموعه مقاله از نویسندگان مختلف درباره سلولهای بنیادی است که از ناشران بینالمللی همچون اشپرینگر و وایلی منتشر شدهاند. بهاروند تعدادی کتاب به فارسی نیز ترجمه و تالیف کرده که عمدتا درباره سلولهای بنیادیاند. از این گذشته بر ترجمه چندین کتاب راهنما درباره حرفه و ارتباطات علمی و همچنین کتاب درسی پرطرفدار «زیستشناسی تکوینی»، نوشته اسکات گیلبرت، نیز نظارت داشته که کتاب مقدس این رشته به شمار میرود.
بهاروند ضمنا عضو هیات دبیران ژورنالهای بسیاری با ضریب اثرگذاری بالا مانند «ژورنال شیمی زیستی» و «گزارشهای علمی» است. او دارای دو اختراع ثبتشده در آمریکا است و سه شرکت در ایران بر اساس دانشی که او و گروهش تولید کردهاند فعالیت میکنند.
در طول سالهای گذشته جایزههای ملی و بینالمللی بسیاری ارزش پژوهشهای او را به رسمیت شناختهاند، ازجمله جایزه جشنواره بینالمللی خوارزمی در سال 1392 و جایزه امسال «فرهنگستان جهانی علوم» در رشته زیستشناسی در سال 2019. این جایزه اخیر که هر سال به پیشرفتهای علمی کشورهای در حال توسعه تعلق میگیرد، «به دلیل خدمات ارزنده بهاروند در شناخت چگونگی تولید و نگهداری سلولهای بنیادی و مفاهیم پرتوانی و تمایز» به او اعطا شد.
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا @ریاضیا @انسانیا
@دهم @یازدهم @دوازدهم
دریا دریایی ZDM Dr.Rashidi -
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
یافته محققان در زمینه واکنش سلول ها به آسیب های مغزیمطالعات نشان داده است که ریز محیط درون ناحیه تحت بطنی تمایز #سلولهای_بنیادی و پیش ساز (NSPCs) را به سمت #سلولهای_بنیادی بافت عصبی هدایت می کند. با این حال، محققین هنوز نتوانسته اند توضیح دهند که چرا NSPCs بعد از آسیب به جای تبدیل شدن به نورون بیشتر تمایل دارند که به آستروسیت تبدیل شوند. آستروسیت ها نقش بزرگی را در تشکیل بافت اسکار بازی می کنند و بنابراین در فرایند بازسازی اعصاب در سیستم عصبی مرکزی تداخل ایجاد می کنند.
حال محققان نشان داده اند که بدنبال آسیب قشر مغزی موش، فیبرینوژن خون در نیچ سلول های بنیادی در ناحیه تحت بطنی مغز غنی شده و به نوعی تجمع پیدا می کند. فیبرینوژن یک فاکتور انعقادی و یک پیش ساز پروتئین فیبرین محسوب می شود که پلاکت های خونی مجتمع شده در ناحیه آسیب عروقی را پوشانده و تثبیت می کند. به طور هم زمان، فیبرینوژن غنی شده منجر به افزایش آستروسیت زایی می شود. به عقیده محققین فیبرینوژن منجر به فعال سازی یک مسیر پیام رسانی گیرنده BMP می شود.
کاهش فیبرینوژن در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از یک سم مار موسوم به Ancrod نشان داد که تشکیل آستروسیت ها از NSPCs بلوک می شود و در نتیجه بافت اسکار کمتری نیز شکل می گیرد. این کشف که یک پروتئین انعقادی خون می تواند آستروسیت زایی سلول های بنیادی ناحیه تحت بطنی را القا کند و یک فاکتور تعیین کننده در عملکرد بازسازی کنندگی #سلولهای_بنیادی و پیش ساز عصبی در مغز باشد، می تواند کاربردهای بالقوه ای در شناسایی مکانیسم برخی از بیماری های سیستم عصبی مرکزی و در نتیجه یافتن راهکارهای درمانی داشته باشد.
Reference:https://www.nature.com/articles/s41467-020-14466-y
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
القا سلول های بنیادی برای تمایز به استخوان به کمک روشی جدیدسال هاست که محققین بدنبال تمایز سلول های بنیادی به سلول ها و بافت های هدف با استفاده از دستکاری محیط آن ها هستند. در همین راستا آن ها به تولید مواد جایگزینی پرداخته اند که بتوانند در قالب مهندسی بافت، بافت های بیولوژیک آسیب دیده را جایگزین یا احیا کنند. با این حال اغلب تحقیقات روی داربست های استاتیک صورت می گیرد.
در مطالعه ای جدید محققین از یک داربست دینامیک استفاده کرده اند. آن ها از صفحات پلیمری استفاده کرده اند که شبیه یک عضله مصنوعی عمل می کنند. این صفحه دارای یک ویژگی غیر معمول است و زمانی که معرض تغییرات دمایی مکرر قرار می گیرد، به طور برگشت پذیری تغییر شکل می دهد.
در ادامه محققین این صفحات را با سلول های بنیادی کشت کردند و به دقت تغییر شکل این داربست ها و سلول ها را مورد مشاهده قرار دادند. به کمک این عضله مصنوعی و تنها یک سیگنال فیزیکی(تغییر دما)، سلول ها به طور هم زمان در معرض محرک هایی قرار می گیرند که آن ها را برای تبدیل شدن به سلول های استخوانی القا می کند. به عقیده محققین این صفحات پلیمری قابل برنامه ریزی می توانند با انجام تست های تاییدی بیشتر برای درمان استخوان های شکسته مورد استفاده قرار گیرند.
Reference:https://www.pnas.org/cgi/doi/10.1073/pnas.1910668117
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
استفاده از سلول های بنیادی برای ساخت مدل های ریویسلول های بنیادی پرتوان القایی(iPSCs)که حاصل بازبرنامه ریزی سلول های سوماتیک هستند و ویژگی های شبه سلول های بنیادی جنینی را دارا هستند، قابلیت تمایز به انواع سلول های تمایز یافته را دارا هستند.
در مطالعه ای جدید، محققین توانسته اند سلول های خونی را به سلول های بنیادی پرتوان القایی تمایز دهند و در ادامه آن ها را طی یک دوره یک ماهه با فاکتورهای رشد تیمار کردند و سلول هایی بسیار شبیه سلول های ریوی را تولید کردند.
از آن جایی که درصد خلوص سلول های حاصله بسیار پایین بود و قادر نبودند که ویژگی های سلول بالغ را مدت زمان طولانی حفظ کنند، محققین به دنبال یافتن راهکاری موثر گشتند. در ادامه آن ها تکنیک هایی ترکیبی را ایجاد کردند که بیان ژن هزاران سلول منفرد را در ترکیب با DNA بارکد کننده هر سلول منفرد و ماشین یادگیری ترکیب می کند تا یک تصویر دینامیک از فاکتورهایی که موجب تمایز موثر سلول های ریوی می شوند را ارائه دهد. با استفاده از اطلاعات بدست آمده از این رویکرد، محققین پروتکلی را ارائه کردند که موجب ایجاد مدل سلولی ریوی باثبات تری شد.
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
استفاده از سلول های بنیادی در مطالعه برای ایجاد ریه دارای عملکرد در مطالعات پیش بالینیمحققان در مطالعه ای جدید نشان داده اند که ایجاد استراتژی های جدید برای تولید ریه های انسانی در جانوران برای پیوند، به عنوان جایگزینی برای ریه های پیوندی، امکان پذیر است. محققین از رشد سلول های بنیادی روی داربست های سنتتیک یا ریه های سلول زدایی شده استفاده کرده اند و پیشرفت های قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است اما تاکنون موفق به تولید ریه های کاملا دارای عملکردی که بتوانند در مدل های جانوری بقا داشته باشند نشده بودند. یکی از چالش ها شرایط کشتی است که بتواند شرایط لازم را برای کشت و تکثیر سلول های بنیادی و حفظ توانایی آن ها برای تمایز به بسیاری از سلول های مختلف حفظ کند.
در این مطالعه محققین سلول های بنیادی را به دو نوع جنین موشی مهندسی شده پیوند کردند. یکی از جنین ها فاقد سلول های بنیادی بود که بتواند به سلول های ریوی بالغ تبدیل شود و جنین دیگر قادر به تولید سلول های کافی برای تولید ریه نبود. این رویکرد را تولید جنین های کایمرا می نامند که حاصل مخلوط سلول های اهدایی و میزبان بود. سلول های بنیادی منجر به تشکیل ریه های دارای عملکردی شد که به موش اجازه زنده ماندن تا زمان بلوغ را دادند. تست های عملکرد ریوی زیادی صورت گرفت که نشان داد ریه های کایمریک به همان خوبی ریه های طبیعی موش کار می کنند و هیچ نشانه ای از رد پیوند را نشان ندادند.
Reference: https://www.nature.com/articles/s41591-019-0635-8
-
#تصاویر_میکروسکوپی
یک تصویر میکروسکوپ فلورسانس از سلولهای بنیادی مغز ، در مغز در حال توسعه، مشاهده میشود، که دارای چین های عمیقی است که به طور معمول در پستانداران دیده می شود. یافته های تحقیقاتی گروه Matsuzaki در مورد تکثیرو رشد سلول های بنیادی مغز می تواند به توضیح در شکل گیری چنین ساختارهایی کمک کند. -
#تصاویر_میکروسکوپی
تصویر میکروسکوپ فلورسانت از تمایز سلول گانگلیون شبکیهی چشم که از سلول بنیادی انسان بالغ در آزمایشگاه به دست آمده است. هستهی سلولها با رنگ آبی، سلولهای عصبی با رنگ سبز، و سلولهای گلیا با رنگ ارغوانی روشن رنگآمیزی شدهاند.
bioarts -
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
یافته محققان در زمینه شناسایی ساعت زیستی توسط سلول های مغزی (1)
محققان از کشف سه نوع سلول در چشم خبر دادند که نور را تشخیص میدهند و ساعت زیستی مغز را با نور محیط تراز میکنند. طی این مطالعه پژوهشگران سلولهایی به نام "سلولهای حساس به نور گانگلیون شبکیه"(ipRGCs) را مورد بررسی قرار دادند. نور روشن در شب چرخههای طبیعی روز-شب را که ساعت زیستی نامیده میشود مختل میکند و میتواند باعث بیخوابی شود. در حقیقت، ساعت زیستی نقش عمدهای در سلامت دارند. چرخه شبانه روزی مختل شده با افزایش ابتلا به بیماریهایی مانند سرطان، بیماریهای قلبی، چاقی، اختلالات افسردگی و دیابت نوع ۲ در افرادی که در شیفت شب کار میکنند مرتبط بوده است. بنابراین درک چگونگی احساس چشمان انسان به نور میتواند منجر به توسعه درمانهای بهتری برای مبازه با بیماری مانند افسردگی شود. اخیر محققان موسسه سالک از کشف سه نوع سلول در چشم که نور را تشخیص داده و ساعت زیستی مغز را با نور محیط ما تراز میکنند، خبر دادهاند.سچیداناندا پاندا"(Satchidananda Panda) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: ما اکثرا به یک گونه داخلی تبدیل شدهایم و از چرخه طبیعی نور روز در طول روز و تاریکی تقریباً کامل در شب خارج شدهایم. درک چگونگی پاسخ ipRGC به کیفیت، کمیت، مدت زمان و توالی نور به ما کمک میکند تا نورپردازی بهتری را برای ICU های نوزادان، مراکز مراقبت از کودکان، مدارس، کارخانهها، دفاتر، بیمارستانها، خانههای سالمندان و حتی ایستگاه فضایی طراحی کنیم. درک جدید از ipRGCs همچنین ممکن است به ما در تحقیقات آینده که در زمینه ایجاد نور درمانی است، کمک کند تا بتوان افسردگی، بیخوابی، کمبود توجه و بیش فعالی(ADHD)، درد میگرنی و حتی مشکلات خواب در بین بیماران را درمان کنیم. در حالی که قبلاً ipRGC در شبکیه موشها مشخص شده بود، این سلولها هرگز در شبکیه انسان دیده نشده بود.
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
یافته محققان در زمینه شناسایی ساعت زیستی توسط سلول های مغزی (2)در این مطالعه جدید، پژوهشگران از روش جدیدی استفاده کردند. پژوهشگران طی این مطالعه نمونههای شبکیه سالم افرادی که فوت کرده بودند را مورد بررسی قرار دادند. محققان سپس این نمونهها را در یک شبکه الکترود قرار دادند تا نحوه واکنش آنها به نور را بررسی کنند. آنها دریافتند که گروه کوچکی از سلولها پس از تنها ۳۰ ثانیه پالس نور ملتهب شدند و پس از خاموش شدن چراغ، برخی از این سلولها چند ثانیه طول کشید تا التهاب آنها متوقف شود. محققان چندین رنگ از نور را آزمایش کردند و دریافتند که این سلولهای "حساس به نور" نسبت به نور آبی حساس هستند. پس از انجام آزمایشهای مختلف آنها متوجه سه نوع مجزا سلول از ipRGC شدند. نوع ۱ نسبتاً سریع به نور پاسخ داد اما خاموش شدن مدت زمان زیادی طول کشید. برای روشن کردن نوع ۲ مدت زمان بیشتری طول کشید و خاموش بودن آن نیز بسیار طولانی بود. نوع ۳ فقط هنگامی که یک چراغ بسیار روشن بود پاسخ داد، اما آنها سریعتر روشن شدند و به محض اینکه چراغ خاموش شد، خاموش شدند. درک چگونگی عملکرد هر نوع ipRGC ممکن است به محققان در طراحی بهتر چراغها و توسعه درمانی که بتواند فعالیت سلول را روشن یا خاموش کند، کمک کند. مطالعه جدید در واقع به توضیح پدیده گزارش شده در مطالعات گذشته نیز کمک میکند که در آنها گفته شده بود برخی از افراد نابینا با وجود عدم توانایی دیدن، هنوز هم میتوانند چرخه خواب و بیداری و ساعت زیستی خود را با چرخه شبانهروزی هماهنگ کنند. بنابراین، آنها باید به نوعی نور را حس کنند. آنها دریافتند که ipRGC سلولهایی هستند که وظیفه ارسال آن سیگنال نوری به مغز را دارند.
Reference:https://www.salk.edu/news-release/three-types-of-cells-help-the-brain-tell-day-from-night/
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
تولید موشهای مدل ملانوما به کمک مهندسی ژنتیکبرخلاف پیشرفت های زیاد صورت گرفته در زمینه تولید مدل های موشی، ایجاد آلل های موشی و تولید مثل موش های آزمایشگاهی چند آللی مستعد ملانوما گران قیمت، آهسته، طاقت فرسا و اغلب غیر موثر است و نمی تواند اطلاعات مناسبی برای مطالعه عملکردهای ژنی درون تنی ارائه دهد. محققان در مطالعه ای جدید روش موثری را برای تولید موش هایی با تغییرات ژنتیکی متعدد در ملانوسیت هایشان تولید کردند.
آن ها در ابتدا سلول های بنیادی جنینی را از موش های مهندسی ژنتیک شده ای که دارای تغییراتی در ژن های ملانوسیتی شان(BRAF، NRAS، PTEN و CDKN2A) جداسازی کردند. سپس، محققین ژن های این سلول های بنیادی جنینی را بیشتر مهندسی کردند تا آن ها را به جنین های موشی از همان گونه تزریق کنند.
این جنین ها در ادامه به یک موش ماده ایمپلنت شدند و در نهایت موش کایمرایی با تغییرات ژنتیکی متعدد تولید شد. این موش های کایمرا قادر به ایجاد ملانوما شبیه به آن چه در حالت طبیعی(پاتولوژیک) برای موش ها اتفاق می افتد بودند. ارزیابی های بیشتر نشان داد که مدولاسیون بیان ژن PTEN می تواند تکوین و پیشرفت ملانوما را تحت تاثیر قرار دهد و هم چنین نشان داده شد که می توان رده های سلولی ملانومایی را از این موش های کایمرا ایجاد کرد که قابلیت استفاده در مطالعات آزمایشگاهی را دارند.
Reference:https://cancerres.aacrjournals.org/content/80/4/912
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
سلول های پیش ساز فیبرو/چربی و نقش آنها در تنظیم رفتار سلول های بنیادیپیش سازهای فیبرو/چربی زا تنظیم کننده های فعال ارتباطات سلولی در نیچ عضلات اسکلتی هستند، جایی که آن ها به طور مستقیم هموستازی و بازسازی بافت را بوسیله حمایت از سلول های بنیادی عضلانی و میوفیبرها حمایت می کنند. در این مطالعه جدید، محققان نحوه تاثیر پذیری این پیش سازهای فیبرو/چربی زا از روند پیری و ارتباط آن ها با سلول های بنیادی عضلانی برای تنظیم تعادل بین عضله زایی، چربی زایی و فیبروز زایی در عضلات اسکلتی را بررسی کردند.
جالب این بود که پیش سازهای فیبرو/چربی زای پیر بدنبال آسیب عضلانی قادر به تکثیر موثر نیستند و پیری ظرفیت پیش سازهای فیبرو/چربی زا برای حمایت از تکثیر و متعهد شدن سلول های بنیادی عضلانی را تغییر می دهد. هم کشتی برون تنی و هم پیوند درون تنی پیش سازهای فیبرو/چربی زا جوان، عملکرد سلول های بنیادی عضلانی پیر را جوان کرد اما پیش سازهای فیبرو/چربی زای پیر توانایی حمایت موثر از سلول های بنیادی عضلانی را از دست داد.
به عقیده آنها، پیش سازهای فیبرو/چربی زا احتمالا جمعیتی ناهمگون هستند و انتخاب کلونی سرنوشت های مختلف پیش سازهای فیبرو/چربی زا طی پیری یک اثر افتراقی پیری روی زیر جمعیت های مجزا را نشان می دهد. در این میان پیش سازهای فیبرو/چربی زای بیان کننده Tie-2 غالبا درون عضلات نوزادی و عضلات در حال هموستازی بالغ وجود دارند که نقش موثری را در حمایت سلول های بنیادی عضلانی بازی می کنند.
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
یافته محققان در زمینه تغییرات سلولی دخیل در ترمیم شکستگی های استخوانشکستگی استخوان یک شرایط اورژانس برای انسان و سایر مهره داران محسوب می شود و هر چه سلول ها بتوانند کارشان را سریع تر آغاز کنند، زودتر و بهتر می توانند فرایند بهبودی را پیش ببرند. در یک مطالعه جدید، محققان گزارش کرده اند که سلول های استرومایی مغز استخوان بعد از آسیب دچار متامورفوز(تغییر شکل) می شوند تا شبیه سلول های بنیادی اسکلتی بتوانند در فرایند ترمیم استخوان کمک کننده باشند.
در این مطالعه پیش بالینی، سلول های Cxcl12 موجود در مغز استخوان به سیگنال های سلولی پس از آسیب پاسخ داده و به سلول های بازسازی کننده شبه سلول های بنیادی اسکلتی تبدیل می شوند. به طور طبیعی، وظیفه اصلی این سلول های بیان کننده Cxcl12 که آن ها را به طور گسترده به عنوان سلول های CAR می شناسند، سیتوکین هایی را ترشح می کنند که به تنظیم سلول های خونی مجاور کمک می کنند. این سلول ها بلافاصله بعد از آسیب به ناحیه آسیب رفته و به بهبودی کمک می کنند.
Reference:https://www.nature.com/articles/s41467-019-14029-w
-
#اخبار_جدید_سلولهای_بنیادی
محققان کشور با استفاده از تزریق همزمان سلولهای بنیادی عصبی و لیتیوم کلراید برای درمان ضایعات نخاعی به نتایج خوبی رسیدند.
نتایج امیدبخش تحقیق محققان کشور؛ درمان ضایعات نخاعی با تزریق سلولهای بنیادی عصبی و لیتیمکلراید
آوریل 23, 2020 توسط میترا سعیدی کیا
به گزارش خبرنگار مهر، روشهای درمانی متعددی برای بهبود ضایعات نخاعی مورد استفاده قرار گرفته که از آن میان، استفاده از سلولهای بنیادی امیدوار کنندهتر بوده است.
برای پاسخ به این سوال که آیا استفاده از سلولهای بنیادی عصبی در کنار لیتیم کلراید میتواند زندهمانی، تقسیم و تمایز سلولها را در حیوان مدل آسیب نخاعی تسهیل کند یا خیر، دکتر سحر کیانی، آتیه محمد شیرازی، هدی صدرالسادات، زهرا نقد آبادی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه صنعتی شریف، پژوهشی را طراحی کردند که طی آن نخست آسیب نخاعی در حیوانات مدل آزمایشگاهی ایجاد شد.
طی پروژه سه گروه آزمایشی شامل گروه کنترل (بدون دریافت درمان)، گروه دریافت کننده لیتیم کلراید و گروه دریافت کننده لیتیم کلراید و سلولهای بنیادی، در نظر گرفته شد.
در تمام گروهها توان حرکتی حیوانات مدل ارزیابی شد تا از میزان بهبود حرکتی در کنار ارزیابیهای بافت شناسی برای محاسبه میزان درمان، استفاده شود.
نتایج این پژوهش که در مجله بینالمللی Cellular Physiology به چاپ رسیده است، نشان داد در گروه دریافتکننده سلولهای بنیادی و لیتیمکلراید و همچنین در گروه دریافت کننده لیتیمکلراید به تنهایی، بهبود توان حرکتی به شکل معنیداری روی داده بود.
نتایج این پژوهش نشان داد، استفاده همزمان از سلولهای بنیادی عصبی و لیتیمکلراید، یا لیتیمکلراید به تنهایی میتواند باعث بهبود در آسیب نخاعی شود. -
جدیدترین نشانه ابتلا به کرونا در کودکانمحققان دانشگاه کینگز لندن در جدیدترین بررسیهای خود متوجه یک نشونه جدید ابتلا به #کرونا در کودکان شدند.
به گفته این محققان از دست دادن اشتها میتونه نشونه ابتلا به ویروس کرونا در کودکان باشه، ۵۲ درصد کودکان مبتلا به کرونا علائم ابتلایی که در بزرگسالان خیلی شایع هست رو از خودشون نشون نمیدن.
علائم کرونا در کودکان ممکنه با از دست دادن اشتها، سردرد و خستگی بروز کنه؛ علاوه بر این، از هر ۶ کودک مدرسهای، حدود یک نفر دچار بثورات پوستی میشه.
#کرونا
#سلامت -
کمخوابی منجر به خودخوری مغز میشود !محققان میگویند برخی سلولهای مغز در پستانداران اگر خواب كافی را تجربه نكنند شروع به وارد آوردن آسیب به بخشهای مهمی از مغز میكنند
تحقیقات نشان میدهد خواب ناكافی مداوم باعث میشود مغز مقدار قابلتوجهی از ارتباطات بین نورونها را پاك كند، كه حتی با بهبود شرایط خواب این آسیب به حالت اول برنمیگردد!
-
ویروس کرونا ممکن است مستقیما به مغز حمله کند !!!
نتایج پژوهشی که به تازگی منتشر شد نشان میدهد: سردرد، سرگیجه و هذیانگویی که از علائم مبتلایان به ویروس کروناست ممکن است نتیجه حمله مستقیم این ویروس به مغز بیمار باشد
تیم پژوهشی دانشگاه ییل ایالات متحده به سرپرستی آکیکو ایواساکی مدعی است که ویروس کرونا ممکن است در مغز تکثیر شود و در این صورت سلولهای مغز را از اکسیژن کافی محروم کند
- اگرچه میزان شیوع این عارضه نامعلوم است و مشخص نیست این ویروس، در چه تعدادی از مبتلایان مستقیما به مغز حمله میکند
#کرونا
#سلامت -
محققان پژوهشگاه رویان و همکارانشان در راستای درمان آسیبهای وارده به نفرون از پودوسیتهای حاصل از تمایز سلولهای بنیادی پرتوان القایی در رفع عارضه «پروتئینوریا» (ترشح پروتئین در ادرار) در مدل آزمایشگاهی استفاده کردند.(1)
به منظور یافتن روشی برای درمان آسیبهای وارده به نفرون به دنبال از دست رفتن پودوسیتها، دکتر حسین بهاروند، دکتر ناصر اقدمی، دکتر رضا مقدسعلی، امین احمدی، دکتر نصیری، دکتر رهبر قاضی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تبریز، پژوهشی را طراحی کردند که طی آن ابتدا با تزریق آنتیبادی علیه پودوسیت به حیوان آزمایشگاهی (موش) و تخریب این سلولها مدل آزمایشگاهی پروتئینوریای شدید ساخته شد؛ سپس پودوسیتها در شرایط آزمایشگاهی از تمایز سلولهای بنیادی پرتوان القایی موش تولید و به مدلهای آزمایشگاهی بیماری پیوند زده شدند.نتایج این پژوهش که در نشریه بینالمللی Scientific Reports به چاپ رسیده است، نشان داد، پیوند پودوسیتهای دارای عملکرد مشتق از سلولهای بنیادی پرتوان القایی به مدل آزمایشگاهی، باعث جایگیری سلولهای مذکور در گلومرولهای آسیب دیده و منجر به بهبودی پروتئینوریا و تغییرات بافت ایجاد شده، میشود.
نتایج این پژوهش شواهدی را فراهم کرد که نشان میدهد بهکارگیری سلولهای کلیوی مشتق از سلولهای بنیادی پرتوان القایی میتواند به عنوان یک استراتژی درمانی مناسب برای بیماریهای گلومرولی مطرح باشد.