یه بار برای همیشه
-
سلام به دوستای آلایی ️
نمیدونم چرا وقتی بچه بوديم بيشتر سر رسيدن به خواسته هامون اصرار می كرديم
اونقدر يه بازی رو انجام ميداديم كه يا ببريم يا ديگه از فرط خستگی نتونيم ادامه بديم
تازه وقتي دوباره جون پيدا می كرديم سريع ادامش می داديم.
تو اين روزا اكثرمون پريشونيم ...
ببينين فعلا اون عددی كه می بينی به عنوان يكی از مشخصه های قابل تغيير زندگيت
همونه خوب یا بد
اينجا %(#ff0000)[نكته ای] نهفته است برگرد و با دقت بخون
گفتم مشخصه قابل تغيير
آيا كسی پيدا شده كه تو اين چند روز ،
رتبه ی نه چندان خوبتو بهش بگی و بگی با اينكه اين همه خوندم نمی دونم چی شد ️
شده که بعد بهت پوزخند بزنه ؟
ميتونی اون نگاهشو تحمل كنی !؟
دوست داری با مشت بری تو صورتش وقتی میدونی كه چقدر جون كندی و اون نمیفهمه
اصلا رگ غيرتت می زنه بالا
ميگی من بايد به اين بفهمونم كه يه بازنده نيستم .....
اون نميخواد تو رو باور كنه
اما من دركت میكنم
بيا و قول بده
به من ؟
نه، به من نه
به خودت
منم پا به پات هستم.همونطور که متوجه شدید
%(#18a350)[این تاپیک برای قرار دادن نکات مهم و ]%(#eb0c0c)[کلیدی] و %(#eb0c0c)[انگیزشی] %(#18a350)[برای همه ی کنکوری هاست]امیدوارم تکراری نباشه
دعوت میکنم از
@دانش-آموزان-آلاء
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-نظام-قدیم-آلا
@تجربیا
@ریاضیا
@انسانیا
@ادمین -
اگر فقط روزی نیم ساعت از وقتت تلف بشه
میشه ماهی ۱۵ ساعت
توی ۶ ماه میشه ، ۹۰ ساعت
۹۰ ساعت یعنی ۵۴۰۰ دقیقه !
۵۴۰۰ دقیقه یعنی ۵۴۰۰ نکته درسی !اینجوری عقب میوفتی!
اینا فقط برای نیم ساعتش بود ! -
%(#002bff)[چگونگی مطالعه هم با کیفیت عالی و هم با سرعت مناسب:]
تصور غلط بسیاری از دانش آموزان این است که برای یادگیری بهتر و دقیق تر و کسب نمرات خوب در امتحانات مطالب را باید با سرعت خیلی کم مطالعه کرد. این مسئله که یادگیری مطلوب نیازمند تمرکز است، غیر قابل انکار است اما اگر سرعت مطالعه شما کمتر از سرعت مطلوب باشد، تمرکز شما کاهش پیدا کند.
برای اینکه بتوانید دروس را با کیفیت مطلوب یاد بگیرید، باید با سرعت مطلوب مطالعه نمایید. این سرعت در افراد مختلف متفاوت است.بنابراين بايد سرعت مطالعه خود را در هر واحد مطالعاتی و براي هر درس مشخص كرده و سعي كنيد هر بار نسبت به بارقبل پيشرفت كنيد.برای اینکار باید از هدف گذاری استفاده نمایید. به این صورت که ساعت مطالعه و تعداد تست خود را در هر واحد یادداشت کنید و سعی کنید هر بار مقدار کمی نسبت به واحد قبل این مقدار را افزایش دهید.
ابتدا سرعت فعلي خود را ثبت كنيد ،سپس تلاش كنيد سرعتتان را كمي (حدود ٢٠٪ ) افزايش دهيد.تصور غلط رایج ديگری که وجود دارد ،این است که براي موفقيت در امتحانات،دانستن تمامی جزئیات لازم است. این را بدانید كه موفقیت در امتحانات و حتی آزمون سراسری نیازمند سرعت عمل است و ابزار این سرعت عمل تکرار (مرور و حل تمرین ) است.
بنابراین، اگر براي یادگیری همه جزئیات سرعت مطالعه خود را کاهش دهید، در واقع به خاطر مقدار بسیار کمی از مطالب، فرصت تکرار و مرور حجم زیادی از مطالب را از دست می دهید. نگران نکته های از دست رفته نباشید، شما می توانید با مرور و حل تمرین و شرکت در آزمون های آزمایشی نکته هایی که فراموش کرده اید، یافته و آن ها را وارد خلاصه نویسی های خود نمایید.
-
%(#0000ff)[کجا درس بخونيم بهتره؟]
جاهایی که رفت و آمد زیاده درس نخونید. چون سریع حواستون پرت میشه و نمی تونید درست و حسابی تمرکز کنید.
اگر تو محل مطالعه تلویزیون یا کامپیوتر دارید، اونا رو به جای دیگه ای منتقل کنید. چون هم فضای اتاق بیشتر می شه و هم یه وقت وسوسه نمی شید که ازشون استفاده کنید.
در محیط مطالعه از همراه داشتن موبایل حتی در حالت سکوت یا به بهونه ی گرفتن وقت ،پرهیز کنید. اگه نمی تونید گوشی رو از خودتون جدا کنید ، موقعی که درس می خونید ، حتما خاموشش کنید.
زودتر از موعد محیط مطالعه رو ترک نکنید و به بودن در اون عادت کنید . چون هر بار که تو درس خوندن وقفه بندازید، ذهنتون تمرکزش رو از دست می ده و به همین راحتی بازده مطالعه کم می شه. به علاوه باید چند دقیقه ای رو هم صرف مرور کردن چیزهایی بکنید که قبلا خونده بودید.
موقع درس خوندن نه دراز بکشید و نه راه برید. یک میز و صندلی مناسب برای درس خوندن در نظر بگیرید و خودتون رو بهش محدود کنید، چون با پشت میز نشستن ، تمرکز بیش تری خواهید داشت
-
-
هرم یادگیری
پس از دو هفته چه چیزهایی در حافظه ما خواهد ماند؟
@دانش-آموزان-آلاء -
مثل بنز درس بخون!
%(#0055ff)[افزایش سرعت مطالعه، بازده و کیفیت مطالعه]
️ تصور غلط بسیاری از دوطلبان این است که برای یادگیری بهتر و دقیق تر مطالب را باید با سرعت خیلی کم مطالعه کرد.
این مسئله که یادگیری مطلوب نیازمند تمرکز است، غیر قابل انکار است اما اگر سرعت مطالعه شما کمتر از سرعت مطلوب باشد، تمرکز شما کاهش پیدا کند.
️ برای اینکه بتوانید دروس را با کیفیت مطلوب یاد بگیرید، باید با سرعت مطلوب مطالعه نمایید. این سرعت در افراد مختلف متفاوت است. بنابراين بايد سرعت مطالعه خود را در هر واحد مطالعاتی و براي هر درس مشخص كرده و سعي كنيد هر بار نسبت به بارقبل پيشرفت كنيد.
️ برای اینکار باید از هدف گذاری استفاده نمایید. به این صورت که ساعت مطالعه و تعداد تست خود را در هر واحد یادداشت کنید و سعی کنید هر بار مقدار کمی نسبت به واحد قبل این مقدار را افزایش دهید.
ابتدا سرعت فعلي خود را ثبت كنيد ،سپس تلاش كنيد سرعتتان را كمی (حدود ٢٠٪ ) افزايش دهيد.
@دانش-آموزان-آلاء ارادتمند
-
-
هرگز نگو "خسته ام..!
زیرا اثبات میکنی ضعیفی؛ بگو..نیاز به استراحت دارم.
هرگز نگو "نمی توانم..!"
زیرا توانت را انکار میکنی؛ بگو....سعی ام را میکنم.
هرگز نگو "خدایا پس کی؟؟؟!"
زیرا برای خداوند، تعیین تکلیف میکنی؛ بگو..خدایا بر صبوریم بیفزا.
هرگز نگو "حوصله ندارم..!"
زیرا...برای سعادتت ایجاد محدودیت میکنی؛ بگو..باشد برای وقتی دیگر..
با بیان کلمات درست مسیر زندگیت را عوض کن! -
%(#ff00ff)[از هردرس چندتا تست بزنم؟]
اینکه چندتا تست از هردرس بزنیم به خیلی چیزها بستگی داره:
رشته هدف
سطح درسی
سرعت مطالعه و...اما ...
اما میخوام یه ملاک خیلی خوب بهتون معرفی کنیم تا بفهمید آیا تعداد تستی که میزنید کافی هست یا نه.براساس تجربه چندین سال من از کار با دانشآموزای مختلف و یه حساب کتاب ساده، به این نتیجه رسیدم که برای قبولی توی رشتههای تاپ، نیازه که چنتا تست از هر درس بزنیم. (توی سال کنکور)
ادبیات: جمعا ۶۶۰۰ تا تست
قرابتمعنایی: تقریبا ۳۶۰۰ تا تست
آرایه: تقریبا ۱۰۰۰ تا تست
لغت: تقریبا ۱۵۰۰ تا تست
دستور زبان: تقریبا ۵۰۰ تا تستعربی: جمعا ۳۸۰۰ تا تست
قواعد: تقریبا ۱۵۰۰ تست
ترجمه: تقریبا ۱۰۰۰ تست
درک مطلب (مفهوم متن، تشکیل و اعراب، تحلیلالصرفی): تقریبا ۱۳۰۰ تستدینوزندگی: جمعا ۱۸۰۰ تست
هر درس حدود ۵۰ تا تستزبان انگلیسی: جمعا ۴۵۰۰ تست
قواعد: تقریبا ۱۲۰۰ تست
واژگان: تقریبا ۱۵۰۰ تست
کلوز تست: تقریبا ۷۵۰ تست
ریدینگ: تقریبا ۱۰۰۰ تست -
رشد سخته،
تغییر سخته،
اما هیچ چیز سخت تر از
گیر کردن توی جایی که بهش تعلق نداری نیست.
برای اهدافت بجنگ ... -
-
%(#f200ff)[خستگی در دوران مطالعه]
خب اول بیاین ریشه یابی کنیم ببینیم علت وجود همچین مشکلی چی میتونه باشه و سپس راه حل اون رو ارائه بدیم.
ممکنه شما برنامه ریزی خوبی نداشته باشید: داشتن یه برنامه ریزی اصولی به شما کمک که برای همه درس ها تایم بزارین و سر تایم خودشون اونا رو مطالعه کنید.
همچنین یه برنامه ریزی اصولی علاوه بر این که همه درس ها رو پوشش میده و نمیزاره حتی یه نقطه هم از قلم بیوفته، برای شما تایم های استراحتی در زمان های مناسب میزاره که باعث میشه خستگی مطالعه رو رفع کنید و برای تایم بعدی مطالعتون انرژی کافی داشته باشید.
بهتره یه نگاه به برنامه ریزی تون بکنید و ببینید تا چه اندازه طبق اصول نوشته شده و آیا اصلا برای شما زمان استراحت در نظر گرفته یا نه، اگه برنامه ریزی تون مناسب نبود حتما تو برنامه ریزی تون تجدید نظر کنید.سبک زندگی تون رو تغییر بدید: شاید فکر کردن به کنکور و استرس اون باعث بشه به غیر از مطالعه کردن هیچ کاری دیگه ای انجام ندید و همین موضوع باعث بشه اکثر اوقات رو تو خونه سپری کنید.
بدن و مغز انسان برای اینکه همیشه سرحال باشه و بتونه عملکرد بالایی داشته باشه به یسری چیزا احتیاج داره.
مثلا ورزش کردن باعث میشه اکسیژن کافی به مغز و سایر اندام های بدنتون برسه و گردش خون رو تنظیم میکنه تاهمیشه خون کافی بهشون برسه تا ازش اکسیژن و مواد غذایی بگیرن.
یا تغذیه مناسب باعث میشه از غذایی که میخورین انرژی کافی دریافت کنین و این انرژی رو هنگام مطالعه مصرف کنین.
از نور خورشید غافل نشید و سعی کنید حتما مدتی از روز رو در معرض نور آفتاب قرار بگیرید نور خورشید تاثیرات مهمی بر بدن داره که میشه به موارد زیر اشاره کرد.- افزایش سطح ویتامین دی
حس و حال خوب و شادی
کمک به داشتن خواب بهتر
این موارد میتونه تاثیر خیلی مهمی روی عملکرد شما داشته باشه،ولی اگه این موارد رو انجام دادید و باز هم خستگی های گاه و بیگاه شما اذیت کرد حتما به مشاور مراجعه کنید تا با بررسی موردی ویژگی های شما علتش رو پیدا کنه و راه حلش رو ارائه بده
- افزایش سطح ویتامین دی
-
%(#ff00e1)[روابط عاطفی و عشقی در سال کنکور]
روابط عاطفی و عشقی بخشی مهمی از زندگی هر فردی رو تشکیل میده و سنگ بنای تشکیل خانواده و زندگی مشترک از اولین جرقه های روابط عاطفی و حس عاشقی شروع میشه و ادامه پیدا میکنه.
این موضوع انقدر مهم و تاثیر گذار هست که همواره تاثیر اون رو چه در زندگی فردی و چه در زندگی اجتماعی دیدیم و شنیدیم.
روابط عاطفی یا همون عشق و عاشقی سن و سال نمیشناسه و ممکنه تو هر سنی سراغ کسی بیاد و وقتی بیاد و فرد رو با خودش درگیر کنه اثرات مختلفی روی افراد مختلف میذاره.بچه های کنکوری با توجه به داشتن روابط عاطفی و عشقی به سه دسته تقسیم میشن:
دسته اول اونایی هستن که قبلا یه رابطه ای رو شروع کردن ولی خوب بنا به دلایلی اون رابطه دوام نداشته و الان اون رابطه تموم شده ولی الان ذهن طرف درگیر طرف درگیر طرف دوم دوم رابطه هستش و این درگیر شدن ذهن اجازه نمیده که روی کنکور و درس خوندن تمرکز کنه و مدام فکرش میره به سمت رابطه ای که داشته.
دسته دوم افرادی هستن که رابطه ای که داشتن رو دارن ادامه میدن ولی خوب این رابطه با درس و کنکورشون تداخل ایجاد میکنه و نمیزاره که کنکورشون متمرکز بشن و یا وقتی که برای رابطشون میزارن باعث میشه نتونن به برنامه ریزی و کنکورشون برسن و این موضوع داره به کنکورشون صدمه میزنه.
دسته سوم هم اونایی هستن که تازه با یه نفر آشنا شدن و میخوان یه رابطه ای رو شروع کنن. حالا یا از تاثیری که داشتن روابط تو دوران کنکور آگاهن یا اینکه در این مورد آگاهی ندارن، خلاصه میخوان هر طوری شده دل رو بزنن به دریا.
%(#2600ff)[هر کدوم از بچه هایی که تو دسته بندی های بالا قرار میگیرن باید برای کنترل رابطه و احساساتشون و جلوگیری از اثرات اون روی کنکور باید کار های مختلفی انجام بدن تا بتونن با کنترل خودشون و احساساتشون به درس و کنکورشون برسن و یه نتیجه خوب تو کنکور بگیرن.]
گفتیم دسته اول کسایی هستن که رابطه شون تموم شده ولی هنوز ذهنشون درگیر اون رابطه هست و این درگیری ذهن اجازه نمیده که بتونن رو کنکورشون تمرکز کنن به این افراد چندتا توصیه میکنیم:
با خودتون رو راست باشین: ببیند دوستان اول کاری که باید انجام بدین اینه که تکلیفتون رو با خودتون مشخص کنین.فکر کردن به گذشته و روابطی که داشتین نه تنها هیچ حسنی نداره بلکه باعث میشه نتونین رو اهدافتون متمرکز بشین و برای رسیدن به اونا همه سعی و تلاشتون رو انجام بدید.
پس گذشته رو رها کنید و به این فکر کنید که شاید اون آدم مناسبی برای شما نبود چون واقعا اگه شما رو میخواست رهاتون نمیکرد و شاید تقصیر خوتون بود که انتخاب اشتباهی داشتید.
در هر صورت فکر کردن به این چیزا فقط وقتتون رو هدر میده. مطمئن باشین چند سال دیگه که به این روزا فکر میکنید تنها کسی که سرزنشش میکنین خودتونین،چرا که خودتون مسئول کار هایی هستین که انجام میدید.
زمان همه چیز رو تغییر میده: همه چیز رو بسپارین دست زمان و مطمئن باشین با گذشت زمان اثر اون فرد تو زندگی شما کمرنگ میشه، همچنین بعد ها تو موقعیت های بهتری قرار میگیرین و با آدم های مناسب تری آشنا میشید، اون موقع مطمئن باشید رفتارتون منطقی تر از الان خواهد بود و شاید هم اگه به امروز خودتون فکر کنید خنده تون بگیره.
%(#2600ff)[دسته دوم کسایی هستن که تو رابطه هستن ولی رابطشون به کنکورشون لطمه میزنه]
گفتیم دسته دوم رابطشون رو دارن ادامه میدن و هیچ مشکلی با طرف مقابلشون ندارن. ولی وقت و انرژی که برای رابطشون میزارن باعث میشه نتونن یرای کنکورشون وقت کافی بذارن و تمرکزشون رو درس خوندن به شدت کم هست.
کاری که باید این افراد انجام بدن اینه که رابطشون رو کنترل کنن. یعنی اینکه بین رابطه شون و کنکور یه تعادلی ایجاد کنن که اولا به کنکور و موفقیتشون برسن و دوما رابطشون پایدار بمونه و برای هیچ کدوم از دو طرف رابطه مشکلی پیش نیاد.
برای این کار باید آگاهی خودتون و طرف مقابلتون رو بالا ببرید. اگر هر دوتان در گیر کنکور هستید، بهترین راه اینه که بشینید با هم دیگه در این مورد منطقی صحبت کنید. حتما خودتون میدونید که هدف اصلی هر دوتون اینه که تو کنکور موفق بشید و با قبول شدن تو یه رشته خوب آینده شغلی تون رو هم تضمین کنید.
میتونید زمانی که باهم دیگه سپری میکنید رو محدود کنید، مثلا روزی نیم ساعت تلفنی با باهم دیگه صحبت کنید یا در هفته چند ساعت همدیگه رو ببینید. نکته ای که هست اینه که وقتی شما با هم به توافق میرسید نشون دهنده درک بالای هر دوتا تون هست که درک میکنید برای رسیدن به موفقیت های بزرگ نباید اجازه داد مسائل کوچیک مانع راه شما بشه.%(#2600ff)[دسته سوم هم کسایی بودن که تازه میخواستن یه رابطه ای رو شروع کنن]
رو راست میگم بهتون اگه تازه یه نفر رو دیدید و ازش خوشتون اومده و قصد دارید یه رابطه عاشقانه با اون فرد رو آغاز کنید، بهتره این کار رو %(#ff0000)[نکنین] به چند دلیل:
اول اینکه شما تو موقعیت حساسی هستین و قراره تو این مدت که برای کنکور تلاش میکنید آینده خودتون رو بسازید. اگه رابطه ای رو شروع کنید مطمئن باشین فکرتون همش درگیر اون رابطه و طرف مقابلتون میشه و نمیتونید به خوبی روی کنکور تمرکز داشته باشید.
وقت و انرژی که برای رابطه میذارید میتونه شما رو از رسیدن به یه نتیجه خوب تو کنکور سراسری محروم کنه و تلاش و زحمت چند سالتون هدر بره.
مطمئن باشین بعد از کنکور انقدفرصت هست بتونین برای روابط عاطفی تون وقت بزارید و یه رابطه عاشقانه رو آغاز کنید.
همچنین اگه شما تو کنکور یه نتیجه خوبی کسب کنید و یه رشته خوب تو یه دانشگاه خوب قبول بشید، تو یه موقعیت بهتری قرار میگرید. این احتمال رو هم در نظر بگیرید که شاید کسی که قصد دارید باهاش رابطه عاطفی داشته باشید دوست نداشته باشه با شما وارد رابطه بشه.
اگه شما الان خودت رو درگیر ایشون کنی اولا اینکه کنکورت رو خراب میکنی، ثانیا ممکنه نتونی یه رابطه خوب با کسی که دوسش داری داشته باشی و این یعنی یه بازی دو سر باخت هست. پس بهترین کار اینه که تا روز کنکور به این چیزا فکر نکنی و تمام تمرکزت رو بزاری روی کنکورت. مطمئن باش یه رتبه خوب تو کنکور و رسیدن به هدفی که داری ارزش همه اینا رو داره.
%(#ff00d9)[چندتا توصیه کلی]
%(#ff0000)[توجیه نکنید:] بعضی وقت ها میبینم که بچه های کنکوری برای داشتن و یا ادامه دادن رابطشون توجیه های مختلفی میارن.
%(#ff0000)[مثلا میگن ما وقتی با کسی که دوسش داریم حرف میزنیم یا در ارتباطیم کلا انگیزه مون زیاد میشه] و تلاشی که میکنیم چند برابر میشه، بیشتر درس میخونیم ولی وقتی چند روز نمیبینیمش اصلا حال درس خوندن نداریم.
خب حتما متوجه شدیند که انگیزه ای که این روابط به شما میدن یه انگیزه کاذب و بیرونی هستش، و اگه اهدافی دارین که میخواین با انگیزه دادن بقیه به شما به اون اهداف برسید بهتره یه تجدید نظر تو اهدافتون بکنید.
چراکه اگه اهداف تون واقعی بود نیازی نبود بقیه به شما انگیزه بدن حالا فرض کنیم اهدافتون واقعیه و مصمم هستید که بهش برسید اگه این فرد به هر دلیلی دیگه با شما در ارتباط نباشه چی اون موقع کی بهتون انگیزه میده؟%(#1e00ff)[اجازه ندین قلبتون بر منطقتون حاکم بشه!]
خیلی وقت ها پیش میاد احساساتمون بر عقل و منطق غلبه میکنه و باعث میشه نتونیم یه تصمیم درستی بگیریم. بچه های کنکوری هم چون تو سنی هستن که غلبه کردن بر احساساتشون یه ذره سخت تره و غالبا احساساتشون بر منطقشون غلبه میکنه.
مثلا وقت از یه نفر خوششون میاد، حس میکنن تمام دنیا حول محور ایشون میچرخه و اصلا زندگی بدون اون معنی نداره و نمیتونن حتی بدون اون نفس بکشن.
همین موضوع باعث میشه همه کار و زندگیشون بشه ایشون و به باقی مسائل توجهی ندارن. مثلا همین کنکور که بیخیالش میشن و با خودشون میگن همین که تو رو دارم برام کافیه یا من از دنیا فقط تو رو میخوام و ….
دوست من آیا شما شغلی نیاز نداری که بتونی با در آمدش مخارج خودت و شریک زندگیت رو تامین کنی؟ آیا دوست نداری یه جایگاه اجتماعی خوب داشته باشی؟%(#1e00ff)[واقعا چرا با این کار ها لگد به آیندتون میزنید؟]
%(#ff002b)[امیدوارم صحبت هایی که در این مقاله کردیم به کسی بر نخورده باشه]، ما هم هدف مون فقط آگاهی شما عزیزان هست و دوست داریم تو کنکور یه نتیجه خوب بگیرید و به یه جایگاه خوبی برسید
-
-
برای ساختن یک امپراطوری باید
برای تک تک قسمت های آن عرق بریزید.
شما یک شبه پادشاه زندگی خودتان نخواهید شد.
پیشرفت پله به پله است،
مثل کنار هم قرار دادن قطعه های یک پازل!
پس صبور باشید و محکم ادامه بدهید -
%(#ff00ff)[نکته برداری از تستها]
تستزنی در منزل باید با برنامه و هدفمند باشد. تستهایی را که در زمان مطالعه حل میکنید مانند جلسهی آزمون دستهبندی کنید و سؤالات شکدار و فراموششده را علامت بگذارید. چند نکتهی کوچک در مورد تستزنی در منزل:
در نظر گرفتن زمان
حل تستهای مجموعهای
علامتدار کردن تستها
تستهایی را که اشکال دارید علامتگذاری کنید و بعد از پایان تستزنی دوباره تستهای علامتدار را حل کنید و در روزهای بعدی روی آنها تمرکز بیشتری داشته باشید.
تستهای دشوار را که حاوی نکتهی آموزشی هستند ستارهدار کنید.
نکاتی را که از پاسخ تستها میآموزید در دفتر نکات یادداشت کنید.
هنگام مطالعهی پاسخنامه سعی کنید تمام پاسخها را مطالعه کنید، نه فقط سؤالاتی که پاسخ اشتباه دادهاید.
سعی کنید راهحل تشریحی و تستی (پاسخ کوتاه) مسئله را در کنار هم یادداشت کنید. این روش برای افزایش سرعت عمل یادگیری شما مؤثر است.
-
%(#f700ff)[دلایل کندخوانی و روشهای برطرف کردن آن]
روشهای مطالعهی اشتباه
وسواس بیش از حد (دانشآموز فقط به حفظ کردن و تکرار بیهدف و چندبارهی جملات مشغول میشه.)
نداشتن آمار و اطلاعات کافی در مورد بودجهبندی و تیپبندی سؤالهای کنکور و بارمبندی امتحانات مدارس
توجه بیش از حد به نتیجهی امتحان (دانشآموز بیش از حد لازم نسبت به گرفتن نمرهی کامل در مدرسه و داشتن تراز بالا توی آزمون حساسیت نشون میده و این مورد باعث دوبارهخوانی و تکرار زیاد و غیر ضروری مطالب درسی و درنهایت ایجاد استرس میشه)
نداشتن انگیزهی کافی برای مطالعه (دانشآموز در مورد امتحان و کنکور سراسری ذهنیت منفی داره و اونو بسیار دشوار تصور میکنه و رسیدن به نتیجهی ایدهآل رو غیر ممکن میدونه و این مورد باعث بیانگیزه شدن و کند بودنش در مطالعه میشه.)
راهکارها:
️ روشهای مطالعهی خودتونو تصحیح کنین.
️ فقط به حفظ کردن مطالب مشغول نشین، سعی کنین مطالعهی مفهومی و تحلیلی داشته باشین.
️ مطالب بعضی درس هارو از طریق حل مسئله یاد بگیرین (مخصوصا توی درسایی مثل ریاضی و فیزیک).
-
میلتون، با وجود اینکه نابینا بود، مینوشت!...
بتهوون، در حالی که ناشنوا بود آهنگ میساخت!...
هلن کلر، در حالی که نابینا و ناشنوا بود سخنرانی میکرد!...
رنوار، در حالی که دستهایش دچار عارضه رماتیسمی بود، نقاشی میکرد!...آدمها علیرغم نابینایی، ناشنوایی، معلولیت، پیری، فقر، کم سنی، مشقت یا بیسوادی بر سختیها غلبه میکنند ، از همه پیشی میگیرند ، کار را به اتمام میرسانند و موفق میشوند . شما هم %(#ff0000)[شک نکنید] میتوانید علیرغم سختیها و مشکلات خود را به هدفها برسانید.
-
%(#dd00ff)[بررسی آزمون]
- اول اینکه حتما بررسی آزمون رو انجام بدین چون آزمونی که بررسی نشده یه کار نیمه تمامه .
- سعی کنین بعد از آزمون یا یکی دو روز بعد از اون تا هنوز سوالای آزمون خوب یادتونه آزمونو ارزیابی کنین.
- نکاتی که از ارزیابی آزمون به دست میارید رو، یا گوشه کتاب یا توی یه دفتر یادداشت کنید که دوران جمع بندی یه گنجینه مهمی از اطلاعاته.
- اگر براتون خسته کنندس که کل آزمون رو پشت سر هم ارزیابی کنین قبل از اینکه خوندن هر درس رو شروع کنین تستای آزمون اون درس رو بررسی کنید البته بررسی تستها بعد از آزمون خیلی بهتره اما واسه کسایی که اول کارند و خسته میشن یا تنبلی میکنن این روش هم خوبه.
- از پاسخ های غلط به راحتی نگذرید که خیلی خطرناکن، وقتی یه سوالی رو غلط جواب میدیم که جوابشو ناقص بلدیم یعنی جزو مواردی هستن که بلدیم ولی دست و پا شکسته .اگر اونهارو ارزیابی نکنیم،این موارد میتونن بارها و بارها تکرار بشن،پس باید یادگیری ناقصمون رو کامل کنیم.
-
%(#e100ff)[استراحتکردن مهم است:]
وقتی خواب هستیم مغز ما حافظههای جدیدی را به وجود میآورد و مطالب خواندهشده را طبقهبندی میکند.
کمخوابی تأثیر خود را به صورت ناگهانی نشان نمیدهد بلکه ممکن است تأثیر منفی آن روی تمرکز حواس، عدم یادگیری و... خود را نشان دهد.
مراقب میزان خواب خود باشید، اگر هنگام خواب افکار مزاحم به سراغتان آمد با آنها مقابله نکنید.
بعد از بیداری 15 دقیقه برای بازگشت به حالت طبیعی در نظر بگیرید و از شستن دست و صورت و خوردن یا آشامیدن برای تسریع در بازگشت به حالت طبیعی استفاده کنید.
-
تحقیقات نشون داده
اگه بصورت "سوم شخص" با خودمون صحبت کنیم
میتونیم با شدت بیشتری از ناراحتی مون کم کنیم و بصورت کلی حالمونو تغییر بدیممثلا اسم شما رضاست
بجای اینکه بگین : من چرا امروز حالم بده ؟!
بگین : رضا چرا حالش بده ؟ نباید اینجوری باشه و ...سال کنکور پر از اتفاقات و فراز و نشیبای مختلفه
گاهی وقتا فکر میکنی رسیدی به آخر خطاین صحبت کردنا با خودتون بهتون کمک میکنه به شرایط سخت سال کنکور غلبه کنین و قهرمان کنکوری بشین
-
پست 17 از 76