تفاوت دورترین الکترون وآخرین الکترون در دستهd
-
0-0ftm دوستان به صورت سوال توجه کنید.نوشته: مجموعn+l %(#ff0000)[الکترونها] ی لایه ی ظرفیت! یعنی باید برای %(#ff0000)[تمام الکترونها] ی ظرفیتی بیایم و n+l رو حساب کنیم و سرآخر همش رو جمع بزنیم! نگفته فقط برای یک الکترون ظرفیتی که!!
اتفاقا سوال جالبیه: در تناوب 4 ام کلا به سه جورر آرایش لایه ی ظرفیت برخورد می کنیم:گروه های اول و دوم هستن که به صورت4s هستن
گروه های3 تا 12 یا واسطه ها که آرایش لایه ی ظرفیتشون به صورت4s3d هست و
گروه های13 تا18 که به صورت 4s4p میشن!
حالا من بررسی کردم دیدم دو مورد( یا دو عنصر) میتونن از تناوب 4 این ویژگی رو داشته باشن!( یعنی لایه ی ظرفیتشون جمع n+l الکترونهاش بشه23)
عنصر وانادیم23(V23) مربوط به گروه5 که آرایش لایه ظرفیتش اینجوریه:
و عنصر آرسنیک33(As33) از گروه 15 که آرایش لایه ظرفیتش اینجوریه:
خودتون میتونید بیاید و برای تک تک الکترون های لایه ظرفیت این دوتا n+l رو حساب کنید و بریزید رو هم که تو هر دو مورد23 میشه!
گزینه1:برای As33 صادق هست( به "می تواند" دقت کنید)
گزینه2:در مورد هر دو صادقه و یون سه مثبت هیچ کدومشون به آرایش گاز نجیب نمی رسه
گزینه3: در مورد V23 صادقه( به " میتواند" دقت کنید)
گزینه4: غلطه!! چون گفته حداکثر باید As رو برداریم چون این الکترون بیشتری داره! وقتی حساب می کنی می فهمی که8 الکترون با l=0 درسته ولی حداکثر15 الکترون با l=1 داره نه13 تا!@Mohsen-Taheri-0
دقیقا همینطوره که شما گفتید -
0-0ftm در تفاوت دورترین الکترون وآخرین الکترون در دستهd گفته است:
@Mohsen-Taheri-0 ببخشید
ولی من نفهمیدم الان کدومو با کدوم جمع کردید شد23:(ببینید هر الکترونی خودش همn داره و هم l پس برای هر کدوم باید لحاظ بشه چون تو صورت سوال گفته الکترونهای لای ظرفیت!
-
0-0ftm
سلام این سوال میشه گزینه ی 4
عنصر میتونه آرسنیک یا وانادیم باشه که آرسنیک عدد اتمیش 33 در نتیجه گزینه ی یک نمیتونه باشه
گزینه ی دو هم درسته
گزینه ی سه هم درسته وانادیم واسطه ای از گروه 5 امه
اخری غلطه