جناس قلب
-
سلام وقت بخیر
جناس قلب فقط باید دو تا حرف باهم جابجا شده باشن ؟
یعنی مثلا قبل و قلب را میشه جناس گرفت
بعد قبل و لقب را نمیشه..یه سوال دیگه اینکه : بر و بحر ار ز آتش و آبش بیابد بهره ای
آتش و آبش با هم جناس اختلافی دارن دیگه ؟؟
دوازدهم تجربیا ریاضیا بچه-های-کنکور-تجربی-1400@mitra-ism-rahmani سلام.ببین فکر کنم بله حداکثر دو حرف بتونه جابجا شه. و قبل و لقب جناس فکر نکنم بشه . برو بحر که باهم جناس دارن ولی آیا شین آبش مربوط به خود کلمه است یا ضمیره. شاید بعضی جاها جناس بگیرن با اطمینان نمیتونم بگم. چون آخه اگه ضمیر باشه دوتا کلمرو که میخوایم جناس بگیریم فکر کنم باید بدون در نظر گرفتن ضمیر این کارو کنیم مثلا دو کلمه دستش و مست میگیم که دست و مست با هم جناس دارن یعمی شین دستش رو حساب نمیکنیم .
-
@mitra-ism-rahmani سلام.ببین فکر کنم بله حداکثر دو حرف بتونه جابجا شه. و قبل و لقب جناس فکر نکنم بشه . برو بحر که باهم جناس دارن ولی آیا شین آبش مربوط به خود کلمه است یا ضمیره. شاید بعضی جاها جناس بگیرن با اطمینان نمیتونم بگم. چون آخه اگه ضمیر باشه دوتا کلمرو که میخوایم جناس بگیریم فکر کنم باید بدون در نظر گرفتن ضمیر این کارو کنیم مثلا دو کلمه دستش و مست میگیم که دست و مست با هم جناس دارن یعمی شین دستش رو حساب نمیکنیم .
reyhane karimi 0 ممنونم . متوجه شدم
-
سلام وقت بخیر
جناس قلب فقط باید دو تا حرف باهم جابجا شده باشن ؟
یعنی مثلا قبل و قلب را میشه جناس گرفت
بعد قبل و لقب را نمیشه..یه سوال دیگه اینکه : بر و بحر ار ز آتش و آبش بیابد بهره ای
آتش و آبش با هم جناس اختلافی دارن دیگه ؟؟
دوازدهم تجربیا ریاضیا بچه-های-کنکور-تجربی-1400@mitra-ism-rahmani سلام
تااونجایی که من میدونم جناس قلب یعنی دوکلمه تو حروفشون اشتراک داشته باشن ولی در ترتیب حروف تفاوت داشته باشن
مثله: به گنج اندرش ساخته خواسته / به جنگ اندرش لشکر آراسته
اینجا گنج وجنگ حروفشون یکیه؛ج ن گ،ولی ترتیب حروفشون یکی نیست واینکه چنتا اختلاف باشه شرط نیست.
اینجا: از آن جادوانه دو چشم سیاه/دلم جاودانه عدیل عناست
اینجا هم جاودانه وجادوانه جناس قلبن ولی تو دوحرف اول وسه حرف آخر مشترکن
با دونسته های من قبل وقلب جناس قلبن(مثه مثال دوم) وقبل ولقب هم جناسن (مثه مثال اول)بازم پستوچک میکنم نظربقیرو بدونم
-
دوستان درباره سوال اول میشه نظرتون را بگید (جناس قلب )
دانش-آموزان-آلاء همیار انسانیا@mitra-ism-rahmani سلام دوست عزیز جناس قلب تکیه بر اینکه بر اختلاف و جابجای چند حرف باشه تکیه نداره مهم مقایسه بین دو کلمه(ملکه) هست پس باید ب این دید بهش نگاه کرد قلب لقب قبل تماما جناس قلب هستند سرد درس ی نکته دیگه جناس قلب و عکس رو میشه در یک دسته قرار داد میشه جابجای کل حروف رو داشت یا جابجای میانی حروف یا ابتدای و انتهای این نظر منه طبق اطلاعاتی ک دارم.
-
@mitra-ism-rahmani سلام دوست عزیز جناس قلب تکیه بر اینکه بر اختلاف و جابجای چند حرف باشه تکیه نداره مهم مقایسه بین دو کلمه(ملکه) هست پس باید ب این دید بهش نگاه کرد قلب لقب قبل تماما جناس قلب هستند سرد درس ی نکته دیگه جناس قلب و عکس رو میشه در یک دسته قرار داد میشه جابجای کل حروف رو داشت یا جابجای میانی حروف یا ابتدای و انتهای این نظر منه طبق اطلاعاتی ک دارم.
یلدا وکیلی نکات خوبی اشاره کردن ولی در کل من که تستای کنکورو بررسی کردم روی این موضوع خیلی مانور داده نشده. من تدریس آقای حسین خانی رو در سایت آلا دنبال میکنم فعلا که به مبحث جناس نرسیدن ولی اگر برسن ریز به ریز نکاتشو بررسی میکنن
-
@mitra-ism-rahmani سلام
تااونجایی که من میدونم جناس قلب یعنی دوکلمه تو حروفشون اشتراک داشته باشن ولی در ترتیب حروف تفاوت داشته باشن
مثله: به گنج اندرش ساخته خواسته / به جنگ اندرش لشکر آراسته
اینجا گنج وجنگ حروفشون یکیه؛ج ن گ،ولی ترتیب حروفشون یکی نیست واینکه چنتا اختلاف باشه شرط نیست.
اینجا: از آن جادوانه دو چشم سیاه/دلم جاودانه عدیل عناست
اینجا هم جاودانه وجادوانه جناس قلبن ولی تو دوحرف اول وسه حرف آخر مشترکن
با دونسته های من قبل وقلب جناس قلبن(مثه مثال دوم) وقبل ولقب هم جناسن (مثه مثال اول)بازم پستوچک میکنم نظربقیرو بدونم
-
@mitra-ism-rahmani سلام دوست عزیز جناس قلب تکیه بر اینکه بر اختلاف و جابجای چند حرف باشه تکیه نداره مهم مقایسه بین دو کلمه(ملکه) هست پس باید ب این دید بهش نگاه کرد قلب لقب قبل تماما جناس قلب هستند سرد درس ی نکته دیگه جناس قلب و عکس رو میشه در یک دسته قرار داد میشه جابجای کل حروف رو داشت یا جابجای میانی حروف یا ابتدای و انتهای این نظر منه طبق اطلاعاتی ک دارم.
یلدا وکیلی در جناس قلب گفته است:
ممنون
-
یلدا وکیلی نکات خوبی اشاره کردن ولی در کل من که تستای کنکورو بررسی کردم روی این موضوع خیلی مانور داده نشده. من تدریس آقای حسین خانی رو در سایت آلا دنبال میکنم فعلا که به مبحث جناس نرسیدن ولی اگر برسن ریز به ریز نکاتشو بررسی میکنن
reyhane karimi 0 مرسی
-
reyhane karimi 0 باشه عزیزم تونستی مارو هم حتما در جریان بزار ک اگر اشتباهی صورت گرفته رفع بشه
-
یلدا وکیلی در جناس قلب گفته است:
ممنون
@mitra-ism-rahmani فدات گلم
-
reyhane karimi 0 باشه عزیزم تونستی مارو هم حتما در جریان بزار ک اگر اشتباهی صورت گرفته رفع بشه
یلدا وکیلی باشه حتما