ایهام
-
سلام دوستان
توی این بیت مهر ایهام دارهدم صبحگاهان چو گردان سپهر
بر آفاق مگشای جز چشم مهرممنون میشم بیت رو هم با معنی مهر و محبت و هم به معنی خورشید معنا کنید
-
در حد خودم فقط میتونم معنا کنم که میشه
در صبحدم که آسمان گردان و چرخنده است، بر جهان جز چشم (خورشید ؛ مهر و محبت) را باز نکن. -
سلام
اگه مهر رو به معنی خورشید در نظر بگیریم ترکیب چشم مهر میشه اضافه تشبیهی لذا معنی بیت این طور میشه:
در هنگام صبح مثل اسمان چرخنده ، جز چشمی که مثل خورشید است چیزی بر افق ها مگشامعنی دوم هم میشه در هنگام صبح گاه مثل اسمان گردان ، جز چشمی که با دید محبت جهان را میبیند بر افاق مگشا
دقت کنید که اینجا چو به معنی زمانی که نیست و به معنی مثل و مانندی به کار میره و مصرع دوم هم کلا وجه شبه بین شما و گردان سپهر هستش -
سلام دوستان
بر آفاق مگشای جز چشم مهرممنون میشم بیت رو هم با معنی مهر و محبت و هم به معنی خورشید معنا کنید
@danial-hosseiny
nasirimahdi01ممنونم
-
سلام دوستان
@sara-haghighatrad در ایهام گفته است:
سلام دوستان
سلام نظر من اینه که در این بیت گردان سپهر (گرداننده ی سپهر)کنایه از خداست و مهر از ان جهت تلمیح داره که یه دور خورشید رو به چشم اسمان تشبیه کرده که خداوند صبحگاه اون چشم رو باز میکنه یه دورم میشه اینطور گفت که خدا با چشم محبت و مهربانی هر روز که شروع میشه به بندگانش نگاه میکنه وهمیشه مهربونه باهاشون و در کل بیت به انسان میگه که تو هم مانند خدا روشنایی بخش و مهربان باش و چو هم دقیقا ادات تشبیه هست (مانند مثل)+برخلاف نظر دوستان من معتقدم گردان سپهر یک ترکیب وصفی مقلوبه و گرداننده ی سپهر بوده که نده ی فاعلیش حذف شده
-
@sara-haghighatrad در ایهام گفته است:
سلام دوستان
سلام نظر من اینه که در این بیت گردان سپهر (گرداننده ی سپهر)کنایه از خداست و مهر از ان جهت تلمیح داره که یه دور خورشید رو به چشم اسمان تشبیه کرده که خداوند صبحگاه اون چشم رو باز میکنه یه دورم میشه اینطور گفت که خدا با چشم محبت و مهربانی هر روز که شروع میشه به بندگانش نگاه میکنه وهمیشه مهربونه باهاشون و در کل بیت به انسان میگه که تو هم مانند خدا روشنایی بخش و مهربان باش و چو هم دقیقا ادات تشبیه هست (مانند مثل)+برخلاف نظر دوستان من معتقدم گردان سپهر یک ترکیب وصفی مقلوبه و گرداننده ی سپهر بوده که نده ی فاعلیش حذف شده
-
@sara-haghighatrad خواهش میکنم فقط اونجایی که گفتم گردان سپهر ترکیب وصفی مقلوبه دوباره خوندم دیدم اشتباه شده
گردان سپهر باهم صفت جانشین اسمه.