ایهام تناسب
-
سلام
بچها من هیچی از ایهام تناسب نمیدونم فقط ایهام خوندیم ربطی به همون ایهام داره یا یه چیز جداگونس؟ مثلا ببینین نوشته تو کتابمون در «شهناز» شوری به پا کرده بود ، معلممون گفت این شور ایهام تناسب داره و برا ایهام تناسب باید از بین دو تا معنی یکیشو انتخاب کنیم اینجا چون با دستگاه موسیقی تناسب داره نمیشه پس میشه شور و هیجان که من هنگ کردماین قاعدش چطوریه؟ فک کنم حواسش نبوده یا چی یکی توضیح بده ممنون میشم
دانش-آموزان-آلاء -
سلام، ببخشید فکر کنم بشه شور و هیجان _غوغا و هیا هو به پا کرد، البته دستگاه موسیقی و همچنین مزه شور
-
سلام، ببخشید فکر کنم بشه شور و هیجان _غوغا و هیا هو به پا کرد، البته دستگاه موسیقی و همچنین مزه شور
Maryam Nateqi
که اینجا همون غوغا و هیاهو هست -
Maryam Nateqi یکم میشه بیشتر توضیح بدی درکل درباره پیدا کردنش و انتخاب کدوم معنی
-
Maryam Nateqi یکم میشه بیشتر توضیح بدی درکل درباره پیدا کردنش و انتخاب کدوم معنی
Fa Fa
خب من اینو با توجه به فیلم اول ادبیات موضوعی آقای حسین خانی گفتم
شما میتونید ببینید و بهره ببرید -
Fa Fa
شما میتونید ببینید و بهره ببریدMaryam Nateqi
بجز اون خب اگه دقت کنیم گفته شهناز شوری بپا کرد چون غوغا به پا کردن بیشتر معنی میده تا بقیه چیزایی که گفتم -
Fa Fa
شما میتونید ببینید و بهره ببریدMaryam Nateqi در ایهام تناسب گفته است:
Fa Fa
شما میتونید ببینید و بهره ببریداین فایل ها کلا مربوط به ایهام تناسبه
-
Fa Fa
شما میتونید ببینید و بهره ببریدMaryam Nateqi آها پس سرفرصت همه رو میبینم خیلی ممنون ازینکه وقت گذاشتی موفق باشی
-
Maryam Nateqi آها پس سرفرصت همه رو میبینم خیلی ممنون ازینکه وقت گذاشتی موفق باشی
Fa Fa
خواهش میکنم همچنین -
سلام
بچها من هیچی از ایهام تناسب نمیدونم فقط ایهام خوندیم ربطی به همون ایهام داره یا یه چیز جداگونس؟ مثلا ببینین نوشته تو کتابمون در «شهناز» شوری به پا کرده بود ، معلممون گفت این شور ایهام تناسب داره و برا ایهام تناسب باید از بین دو تا معنی یکیشو انتخاب کنیم اینجا چون با دستگاه موسیقی تناسب داره نمیشه پس میشه شور و هیجان که من هنگ کردماین قاعدش چطوریه؟ فک کنم حواسش نبوده یا چی یکی توضیح بده ممنون میشم
دانش-آموزان-آلاءFa Fa
سلام. ایهام تناسب ایهامیه که به خاطر وجود یه کلمۀ مشابه و داشتن تناسب با کلمۀ مدنظر توی بیت پدید میاد. همیشه هم یکی از معانی ایهام تناسب اشتباه و یکی از معانی درسته. غالبا هم همون معنی ای اشتباهه که در اثر تناسب به وجود اومده.
برای مثال توی همین بیتی که شما گفتین، شور به دومعنی میاد
یکی که به معنی شور و هیجان
و یکی هم به علت وجود واژۀ شهناز، بینشون یه تناسبی ساخته میشه. شهناز و شور هر دو یکی از دستگاه های موسیقی هستن.
خب معنی دوم غلطه و همون معنی اول رو درنظر میگیریم. اما ایهام تناسب رو داریمش
یه مثال دیگه ای اگه بخوام براتون بگم میتونم این بیت رو بگم
یکی را حکایت کنند از ملوک
که بیماری رشته کردش چو دوک
خب اینجا واژۀ رشته دوتا معنی داره
یکی معنی نوعی بیماری میده
و معنی دیگه ش هم به علت ایجاد تناسب با واژۀ دوک، میشه نخ و ریسمان
که خب معنای دوم قابل قبول نیست و همون نوعی بیماری صحیحه.
یکم تشخیص ایهام تناسب سخته. هم دقت بالایی میخواد و هم تسلط روی معانی کلمات.
البته اگه بتونیم خیلی از ابیاتی که ایهام و ایهام تناسب دارن رو بخونیم و یاد بگیریم که توی ذهنمون بمونن خیلی به خودمون کمک کردیم.
همچنین یه سری لغات هستن که اینا عموما ایهام میسازن. مثل بو ، مُدام، نگران، باز (بازی) و ...
این لغات رو هم اگه حفظ باشیم خیلی میتونه ما رو بندازه جلو -
Fa Fa
سلام. ایهام تناسب ایهامیه که به خاطر وجود یه کلمۀ مشابه و داشتن تناسب با کلمۀ مدنظر توی بیت پدید میاد. همیشه هم یکی از معانی ایهام تناسب اشتباه و یکی از معانی درسته. غالبا هم همون معنی ای اشتباهه که در اثر تناسب به وجود اومده.
برای مثال توی همین بیتی که شما گفتین، شور به دومعنی میاد
یکی که به معنی شور و هیجان
و یکی هم به علت وجود واژۀ شهناز، بینشون یه تناسبی ساخته میشه. شهناز و شور هر دو یکی از دستگاه های موسیقی هستن.
خب معنی دوم غلطه و همون معنی اول رو درنظر میگیریم. اما ایهام تناسب رو داریمش
یه مثال دیگه ای اگه بخوام براتون بگم میتونم این بیت رو بگم
یکی را حکایت کنند از ملوک
که بیماری رشته کردش چو دوک
خب اینجا واژۀ رشته دوتا معنی داره
یکی معنی نوعی بیماری میده
و معنی دیگه ش هم به علت ایجاد تناسب با واژۀ دوک، میشه نخ و ریسمان
که خب معنای دوم قابل قبول نیست و همون نوعی بیماری صحیحه.
یکم تشخیص ایهام تناسب سخته. هم دقت بالایی میخواد و هم تسلط روی معانی کلمات.
البته اگه بتونیم خیلی از ابیاتی که ایهام و ایهام تناسب دارن رو بخونیم و یاد بگیریم که توی ذهنمون بمونن خیلی به خودمون کمک کردیم.
همچنین یه سری لغات هستن که اینا عموما ایهام میسازن. مثل بو ، مُدام، نگران، باز (بازی) و ...
این لغات رو هم اگه حفظ باشیم خیلی میتونه ما رو بندازه جلو@danial-hosseiny آهاا خیلی ممنون عالی بود
-
Fa Fa
خواهش میکنم