7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
تحلیل میراث کمپبل با چاشنی کنکور !
-
H_R در تحلیل میراث کمپبل با چاشنی کنکور ! گفته است:
۱۹.چند مورد، ویژگی مشترکی از آنزیم لیزوزیم و آنزیمهای لیزوزومی موجود در بدن انسان را به درستی بیان می کند؟
الف - از ژن رمز کننده آنها در یاخته های بنیادی مغز استخوان همانندسازی می شود.
ب - توسط ریبوزوم های موجود بر روی شبکه آندوپلاسمی ساخته میشوند.
ج - توانایی تجزیه مولکولهای تشکیل دهنده ساختار باکتری ها را دارند.
د- در نخستین خط دفاعی موجود در بدن انسان فعالیت می کنند.
۱)۱
۲)۲
۳)۳
۴)۴گزینه %(#ff0000)[3]
الف و ب و ج -
۲۰. کدام گزینه، عبارت مقابل را به درستی تکمیل می کند؟
《در رفتار ........، میتوان گفت .........》۱) غذایابی گروهی از طوطی ها - تغذیه از خاک رس، در جهت کاهش اثرات سمی غذاهای گیاهی انجام می گیرد.
۲)غذایابی خرچنگ های ساحلی - شکار صدف های بزرگ تر، انرژی خالص بیشتری برای جانور تأمین خواهد کرد.
۳) حل مسئله در شامپانزه ها - برای حل مشکلی که در گذشته تجربه آن را داشته، آگاهانه برنامه ریزی می کند.
۴) نقش پذیری جوجه غازها - تنها یک محرک طبیعی و زنده بروز آن رفتار را ایجاد خواهد کرد.گزینه %(#ff0000)[1]
-
@kosar-mortazavi در تحلیل میراث کمپبل با چاشنی کنکور ! گفته است:
H_R تموم شد، برم؟
فکر کنم همرو جواب دادم.
#حتی_به_غلطسپاس️
بله برای امروز همینا بود که تا امشب تحلیل رو قرار میدم...خسته نباشی
خواهش میکنم -
۱۶. با توجه به منحنی اسپیرو گرام در یک فرد سالم، می توان بیان داشت که هوای........... برخلاف هوای ........... بخشی از ظرفیت حیاتی محسوب می شود.
۱) ذخيره دمی - مرده
۲) ذخيره دمی - ذخیره بازدمی
۳) مرده - باقی مانده
۴) باقی مانده به ذخیره بازدمی3
-
۱۷. کدام گزینه، عبارت زیر را به طور مناسب کامل می کند؟
((در یک فرد، کاهش شدید هورمون های.........، سبب میشود تا ........کاهش یابد و بر میزان ........افزوده شود.))
۱) موجود در هیپوفیز پسین - ترشح هورمون آزاد کننده - غلظت ادرار
۲) هیپوفیزي محرک تخمدان - ضخامت دیواره رحم - ترشح هورمون های جنسی
۳) تیروئیدی تنظیم کننده سوخت و ساز - رسوب کلسیم در بافت استخوانی - برونده قلبی
۴) بخش قشری غدد فوق کلیه - پاسخ دیر پا به تنش های طولانی مدت - دفع سدیم توسط کلیه ها4
-
۱۸. کدام مورد، درست بیان شده است؟
۱) حدود ۹۰ درصد گیاهانی که آوند دارند، با قارچ ها رابطه قارچ - ریشه ای دارند.
۲) در رابطه قارچ - ریشه ای، گیاه می تواند مواد معدنی و آلی مورد نیاز قارچ را تأمین نماید.
۳) گیاهی که در رابطه قارچ - ریشه ای شرکت می کند، فقط به کمک مریستم ها بر تعداد یاخته های خود می افزاید.
۴) هر قارچی که در قارچ - ریشه ای شرکت می کند، توسط پیکر رشتهای خود مواد معدنی را از خاک به گیاه می فرستد.4
-
۱۹.چند مورد، ویژگی مشترکی از آنزیم لیزوزیم و آنزیمهای لیزوزومی موجود در بدن انسان را به درستی بیان می کند؟
۱)۱
۲)۲
۳)۳
۴)۴2
-
《در رفتار ........، میتوان گفت .........》۱) غذایابی گروهی از طوطی ها - تغذیه از خاک رس، در جهت کاهش اثرات سمی غذاهای گیاهی انجام می گیرد.
۲)غذایابی خرچنگ های ساحلی - شکار صدف های بزرگ تر، انرژی خالص بیشتری برای جانور تأمین خواهد کرد.
۳) حل مسئله در شامپانزه ها - برای حل مشکلی که در گذشته تجربه آن را داشته، آگاهانه برنامه ریزی می کند.
۴) نقش پذیری جوجه غازها - تنها یک محرک طبیعی و زنده بروز آن رفتار را ایجاد خواهد کرد.1
-
خب خب خب من اومدم با تحلیل سوال هایی که گذاشتم بزنید که بریم واسه تحلیل تووووووپ و کامل
-
۱۶. با توجه به منحنی اسپیرو گرام در یک فرد سالم، می توان بیان داشت که هوای........... برخلاف هوای ........... بخشی از ظرفیت حیاتی محسوب می شود.
۱) ذخيره دمی - مرده
۲) ذخيره دمی - ذخیره بازدمی
۳) مرده - باقی مانده
۴) باقی مانده به ذخیره بازدمیجواب گذینه ۳ /برای پاسخ به این سؤال کافی است که تنها تعریف ظرفیت حیاتی را بدانید. ظرفیت حیاتی شامل هوای جاری، هوای ذخیره دمی و ذخیره بازدمی است و از آنجائی که هوای مرده بخشی از هوای دمی محسوب می شود پس این هوا نیز جزئی از ظرفیت حیاتی به حساب می آید. اما هوای باقی مانده، بخشی از ظرفیت حیاتی را تشکیل نمیدهد.
-
۱۷. کدام گزینه، عبارت زیر را به طور مناسب کامل می کند؟
((در یک فرد، کاهش شدید هورمون های.........، سبب میشود تا ........کاهش یابد و بر میزان ........افزوده شود.))
۱) موجود در هیپوفیز پسین - ترشح هورمون آزاد کننده - غلظت ادرار
۲) هیپوفیزي محرک تخمدان - ضخامت دیواره رحم - ترشح هورمون های جنسی
۳) تیروئیدی تنظیم کننده سوخت و ساز - رسوب کلسیم در بافت استخوانی - برونده قلبی
۴) بخش قشری غدد فوق کلیه - پاسخ دیر پا به تنش های طولانی مدت - دفع سدیم توسط کلیه هاجواب گذینه ۴ / بخش قشری غدد فوق کلیه به تنش های طولانی مدت، مثل غم از دست دادن نزدیکان، با ترشح کورتیزول پاسخ دیرپا میدهد. بنابراین، با کاهش ترشحات بخش قشری غدد فوق کلیه، پاسخ دیرپا به تنش های طولانی مدت نیز کاهش می یابد. از این بخش هورمون آلدوسترون نیز ترشح می شود که کاهش ترشح آن، سبب می شود تا دفع سدیم و به دنبال آن دفع آب از کلیه افزایش یابد.
بررسی سایر گزینه ها:
۱)هورمون های ترشح شده از هیپوفیز پسین، با ترشح هورمون های
آزاد کننده ارتباطی ندارد! هورمون های هیپوفیز پیشین، به کمک چرخه بازخوردی، با هورمون های آزاد کننده و مهارکننده هیپوتالاموس تنظیم می شوند.
۲)هورمون های هیپوفیزی محرک تخمدان، FSH و LH هستند همان طور که در شکل ۸ فصل ۷ یازدهم مشاهده می کنید، در اواخر نیمه دوم چرخه جنسی، به دلیل تحلیل جسم زرد، هم ضخامت دیواره رحم و هم ترشح هورمونهای جنسی استروژن و پروژسترون کاهش یابد.
۳) هورمون های تیروئیدی تنظیم کننده سوخت و ساز، T3 , T4 هستند که برخلاف کلسی تونین، نقشی در تنظیم کلسيم خوناب ندارند. -
۱۸. کدام مورد، درست بیان شده است؟
۱) حدود ۹۰ درصد گیاهانی که آوند دارند، با قارچ ها رابطه قارچ - ریشه ای دارند.
۲) در رابطه قارچ - ریشه ای، گیاه می تواند مواد معدنی و آلی مورد نیاز قارچ را تأمین نماید.
۳) گیاهی که در رابطه قارچ - ریشه ای شرکت می کند، فقط به کمک مریستم ها بر تعداد یاخته های خود می افزاید.
۴) هر قارچی که در قارچ - ریشه ای شرکت می کند، توسط پیکر رشتهای خود مواد معدنی را از خاک به گیاه می فرستد.جواب گذینه ۴ / در قارچ - ریشه ای، قارچ توسط پیکر رشته ای خود، سطح جذب بیشتری را فراهم می کند تا مواد معدنی بیشتری از خاک جذب کند. در این رابطه، قارچ مواد معدنی از جمله فسفات را به گیاه منتقل میکند.
بررسی سایر گزینه ها:
۱) حدود ۹۰ درصد گیاهان دانه دار (نه آونددار) با قارچها رابطه همزیستی (از نوع رابطه قارچ - ریشه ای) دارند. گیاهان آونددار شامل گیاهان دانه دار (بازدانگان و نهاندانگان) و سرخس است؛ بنابراین،
کمتر از ۹۰ درصد گیاهان آونددار رابطه قارچ - ریشه ای دارند.
۲) در رابطه قارچ - ریشه ای، گیاه مواد آلی مورد نیاز قارچ و قارچمواد معدنی گیاه را تأمین می کند.
۳) در گیاهان، مریستم ها و یاخته های پارانشیمی می توانند تقسیم شوند. -
۱)۱
۲)۲
۳)۳
۴)۴جواب گذینه ۳ / تنها مورد (د) ویژگی مشترک این آنزیم ها را بیان نمی کند.آنزیم های لیزوزومی، نوعی از آنزیمهای درون سلولی هستند که درون اندامک لیزوزوم قرار دارند. همچنین آنزیم لیزوزیم، نوعی آنزیم برون سلولی است که سبب مرگ باکتریها می شود.
بررسی موارد:
(الف): میدانید که تمامی یاخته های هسته دار پیکری بدن انسان دارای تمامی ژن های موجود در بدن انسان هستند. ژن رمز کننده آنزیم لیزوزیم و آنزیمهای لیزوزومی در یاخته های بنیادی مغز استخوان در حین فرایند تقسیم، همانندسازی می شود، اما در درون
این یاخته ها بیان نمی شود.
(ب): آنزیم های برون سلولی و همچنین آنزیم های موجود در اندامک لیزوزوم، توسط ریبوزومهای موجود بر روی شبکه آندوپلاسمی تولید شده و سپس وارد شبکه آندوپلاسمی می شوند.
(ج): آنزیم های لیزوزومی به هنگام فاگوسیتوز ذرات خارجی توسط سلول های فاگوسیت کننده، به درون واکوئول های حاوی ذرات خارجی وارد شده و سبب تخریب بخش های مختلف ذرات خارجی می شوند. زمانی که یک سلول فاگوسیت کننده به فاگوسیت باکتری ها بپردازد ، این آنزیم ها با اثر بر روی بخش های مختلف باکتری مانند دیواره یاخته ای آنها اثر گذاشته و آنها را تجزیه و تخریب میکند.همچنین آنزیم لیزوزوم نیز با اثر بر روی اجزای سازنده باکتری ها (تخریب دیواره یاخته ای) منجر به مرگ باکتری ها میشود.
(د):آنزیم لیزوزوم در اولین خط دفاعی بدن و آنزیم های لیزوزومی در دومین خط دفاعی بدن فعالیت میکند. -
۴) نقش پذیری جوجه غازها - تنها یک محرک طبیعی و زنده بروز آن رفتار را ایجاد خواهد کرد.جواب گذینه ۱ / گاهی جانوران غذایی را مصرف می کنند که محتوای انرژی چندانی ندارد اما مواد مورد نیاز آنها را تأمین می کند. برای مثال گروهی از طوطی ها خاک رس می خورند تا مواد سمی حاصل از غذاهای گیاهی را در لوله گوارش آنها خنثی کند.
بررسی سایر گزینه ها:
۲)در رفتار غذایابی خرچنگ های ساحلی، شکار صدف های بزرگتر انرژی بیشتری را برای خرچنگ ها ایجاد خواهد کرد؛ اما باید توجه داشته باشید، خرچنگ ها زمانی به بیشترین انرژی خالص می رسند که صدف هایی با اندازه متوسط را شکار کنند، زیرا برای شکستن صدف های بزرگتر باید انرژی بیشتری صرف شود.
۳)در رفتار حل مسئله، جانور برای حل مسئله ای که قبلا با آن روبه رو نشده است (موقعیت جدید از طریق ارتباط تجربه های قبلی و موقعیت جدید
آگاهانه برنامه ریزی می کند .
۴) جوجه غازها پس از بیرون آمدن از تخم، نخستین جسم متحرکی را که می بینند، دنبال می کنند. جسم متحرک معمولا مادر آنهاست. پس این رفتار، می تواند در اثر دیدن محرک های غیر طبیعی و غیر زنده نیز بروز کند. -
تا امشب سوالات جدید رو می زارم
باشد که همکاری کنید و پاسخ بدید دونت بی لِیزی -
امشب اومدم با خوراک تستی این دفعه...
امیدوارم مفید باشن و شما هم موفق -
۲۱. چند مورد، عبارت مقابل را به طور مناسب کامل می کند؟((در ماهیچه سه سر بازو، هنگام انجام انقباض .......))
الف - از طول نوار های روشن سارکومرها کاسته می شود.
ب ۔ خطوط Z به رشته های ضخیم نزدیک تر می شود.
ج - رشته های موجود در سارکومرها به نوبت کوتاه می گردند.
د. قطعا با مصرف یک مولکول گلوکز، بیشترین مقدار انرژی تولید می شود.
۱)۱
۲)۲
۳)۳
۴)۴ -
۲۲. در یک فرد سالم، هر یاخته موجود در خون که توانایی ............. را دارد، نمی تواند ............
۱) انجام دیاپدز - در طول حیات خود، از نظر ساختار و اندازه تغییر نماید.
۲) بیگانه خواری - یک میکروب خاص را از سایر میکروب ها شناسایی کند.
۳) ورود به مرحله می چرخه یاخته ای - گیرنده آنتی ژنی داشته باشد.
۴) تولید ماده گشاد کننده رگها - نوعی ماده ضد انعقاد خون در سیتوپلاسم خود داشته باشد. -
این پست پاک شده!