Skip to content
  • دسته‌بندی‌ها
  • 0 نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
  • جدیدترین پست ها
  • برچسب‌ها
  • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
  • دوره‌های آلاء
  • گروه‌ها
  • راهنمای آلاخونه
    • معرفی آلاخونه
    • سوال‌پرسیدن | انتشار مطالب آموزشی
    • پاسخ‌دادن و مشارکت در تاپیک‌ها
    • استفاده از ابزارهای ادیتور
    • معرفی گروه‌ها
    • لینک‌های دسترسی سریع
پوسته‌ها
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Default (بدون پوسته)
  • بدون پوسته
بستن
Brand Logo

آلاخونه

• سوال یا موضوع جدیدی بنویس

• سوال مشاوره ای
  • سوال زیست
  • سوال ریاضی
  • سوال فیزیک
  • سوال شیمی
  • سایر
  1. خانه
  2. دروس
  3. ادبیات و زبان فارسی
  4. ☘ادبیات کنکور☘
نهاد یا مسند ؟
AquaA
سلام تو جمله زیر کان سوخته را جان شد الان جان مسند هستش یا نهاد ؟ چجوری اینو تشخیص میدید؟ (تشخیص نهاد و ... بلدم اینجا مشکل خوردم ) @ریاضیا @تجربیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
امتحان نهایی
منتظر ظهورم
سلام میشه بگین برای امتحان نهایی کودوم شعرها حفظیه؟ و اینکه قسمتی هست که حذف کرده باشن؟ بارم بندی درس ها چجوریه؟ من دوباره میخوام کنکور بدم و امتحانای نهایی رو باید شرکت کنم برا همین چیزی نمیدونم ممنون میشم کمکم کنین
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
این چیه؟
Hg L 0H
سلام مجدد مشت خونین قلبم داخل درس9 گفته میشه اضافه ی تشبیهی معنی جمله رو خوب متوجه نمیشم یا چی؟ چون من فکر کردم اضافه ی استعاره ایه و تشخیص یعنی قلب به انسانی تشبیه شده که مشت داره @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
چند سوال...
wanderingW
سلام توی این جمله که میگه تو از آن منی و من از آن. تو حذف فعل به قرینه لفظی نمیشه؟ یجا نوشته بود به قرینه معنایی حذف داریم درسته ؟ چرا؟ یه سوال دیگه میشه بگید تو این جمله جوان چرا مسند هست؟ عشق جاودانی همواره معشوق را جوان می‌بیند. @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
نوع را
AquaA
[image: 1747637711673-93106a8f-c54d-46e8-806c-14123fc7c91f-image.png] سلام اینجا نوع را مفعولی هست یا فک اضافه ؟ چرا ؟ @تجربیا @ریاضیا @دوازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نقش دستوری
آیلینآ
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
از کجا میشه فهمید؟
Hg L 0H
سلام داریم: زیبا ترین نواحیِ عالم نواحی میشه هسته زیبا ترین میشه صفت برای هسته اما عالم چطور صفته؟ @دوازدهم @تجربیا @ریاضیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
معنی و مفهوم
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
مجاز و کنایه
msoq sharifM
سلام خسته نباشید دوستان فرق بین مجاز و کنایه مگر این نیست که کنایه یه عبارته و مجاز یه کلمه هست اما پیش اومده که تو متن در پیز دیگه داره میگه مثلا عبارت سر و کله اش پیدا شد رو در نطر بگیرید چون یه عبارته فکر میکنم کنایه باشه اما در واقع مجازه چرا؟ یا مثلا اسم و رسم داشتن یه عبارته درسه؟ولی کنایه در نطر گرفته نشده و مجازه میشه توضیح بدید ولی مثلا رنگین بودن سفره کنایه از انواع مختلف غذا در نطر گرفته شده
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
تشبیه
msoq sharifM
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
سوال دستور
AquaA
[image: 1747333504968-1000013067-resized.jpg] سلام جواب این چی میشه ؟ من خودم گزینه دو زدم ولی خب غلط گرفته شده @ریاضیا @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
یه سوال کوچیک
Hg L 0H
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
._.Zahra.K.
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات زمینه های مختلف
._.Zahra.K.
سلام این زمینه های حماسی داستانی قهرمانی و خرق عادت چی هستن و از کجا تشخیصشون بدم؟ توی یک سری درسای حماسی و شاهنامه اینا خیلی ازشون استفاده میشه اگه ویدیو یا چیزی رو هم می‌شناسید که خوب توضیح داده باشه ممنون میشم معرفی کنین @دانش-آموزان-آلاء @دوازدهم @یازدهم
ادبیات و زبان فارسی
نوع این وابسته وابسته
Anzw 18A
دوستان سلام چطورین؟ یه سوال کوچولو داشتم تو عبارت " معلم کلاس سوم و چهارم ابتدایی من"، کلمه "ابتدایی" وابسته وابسته از چه نوعیه؟! صفت مضاف الیهه برای کلاس؟ یا صفت صفته برای سوم و چهارم؟ @دانش-آموزان-آلاء @تجربیا
ادبیات و زبان فارسی
ادبیات
E
Topic thumbnail image
ادبیات و زبان فارسی

☘ادبیات کنکور☘

زمان بندی شده سنجاق شده قفل شده است منتقل شده ادبیات و زبان فارسی
830 دیدگاه‌ها 25 کاربران 13.4k بازدیدها 27 Watching
  • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
  • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
  • بیشترین رای ها
پاسخ
  • پاسخ به عنوان موضوع
وارد شوید تا پست بفرستید
این موضوع پاک شده است. تنها کاربرانِ با حق مدیریت موضوع می‌توانند آن را ببینند.
  • فاطمه خلیلیف آفلاین
    فاطمه خلیلیف آفلاین
    فاطمه خلیلی
    دانش آموزان آلاء
    نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط فاطمه خلیلی انجام شده

🌸%(#0010f0)[۳_]مفهوم مقابل منظومۀ «%(#0010f0)[اي منتظر، مرغ غمین در آشیانه! / من گل به دستت می دهم، من آب و دانه... / می کارمت در چشم ها گل نقش امید / می‌بارمت بر دیده ها باران خورشید»]از همۀ گزینه ها به جز ........................................................ دریافت می شود.
    %(#0010f0)[۱)]هزار پلّه سبک بارتر بود قارون%(#0010f0)[/] ز تخم هاي امیدي که در گل است مرا
    %(#0010f0)[۲)]ناامیدي می کند خون گریه بر احوال من%(#0010f0)[/] کشت امیدم ز چشم نوبهار افتاده است
    %(#0010f0)[۳)]جگر سنگ به نومیدي من می سوزد %(#0010f0)[/]آب حیوانم و از ریگ روان تشنه ترم
    %(#0010f0)[۴)ّ] آن چه اول غرق گردد کشتی امید ماست%(#0010f0)[/] گر سراب ناامیدي را فلک دریا کند

OpalO م فاطمه خلیلیف 3 پاسخ آخرین پاسخ
    4
    • فاطمه خلیلیف آفلاین
      فاطمه خلیلیف آفلاین
      فاطمه خلیلی
      دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff7777)[۴_]مفهوم کدام ابیات با بیت زیر یکسان است؟
      درنیابد حال پخته هیچ خام/ پس سخن کوتاه باید، والسلام
      %(#ff7777)[آ)] آتش روي تو ین گونه که در خلق گرفت %(#ff7777)[/]عجب از سوختگی نیست که خامی عجب است
      %(#ff7777)[ب)] راز من در عشق او پنهان نباشد تا مرا%(#ff7777)[/] روي زرد و باد سرد و دیدة گریان بود
      %(#ff7777)[پ)] با اهل هنر گوي گریبان بگشاي%(#ff7777)[/] وز نااهلان تمام دامن درکش
      %(#ff7777)[ت)] ز سوز نیمه شبانه کسی خبر دارد%(#ff7777)[/] که چون چراغ شبی زنده تا سحر دارد
      %(#ff7777)[ث)] از من اکنون طمع صبر و دل و هوش مدار %(#ff7777)[/]کان تحمل که تو دیدي همه بر باد آمد
      %(#ff7777)[ج)] آن را که غمی چون غم من نیست چه داند%(#ff7777)[/] کز شوق توام دیده چه شب می گذراند
      %(#ff7777)[۱)]ت آ ج
      %(#ff7777)[۲)]آ ب ث
      %(#ff7777)[۳)]ث ب ت
      %(#ff7777)[۴)]ت ج پ

4
      • فاطمه خلیلیف آفلاین
        فاطمه خلیلیف آفلاین
        فاطمه خلیلی
        دانش آموزان آلاء
        نوشته‌شده در آخرین ویرایش توسط انجام شده

🌸%(#0ff777)[۵_]کدام گزینه با بیت %(#0ff777)[«یار در خوبی قیامت می کند / حسن بر خوبان غرامت می کند»] قرابت دارد؟
        %(#0ff777)[۱)]نیاز سرکشان حسن آشوبی دگر دارد %(#0ff777)[/]کمینگاه تغافل شد اگر ابرو خمید اینجا
        %(#0ff777)[۲)]اي خواجه غرامت مکش از اطلس و دیبا%(#0ff777)[/] آدم چقدر ناز کند، رو، جل خر پوش
        ّ %(#0ff777)[۳)]سرو ز قدش خجل گل ز رخش منفعل%(#0ff777)[/] غیرت گل رشک سرو، در شرف و در صفا
        %(#0ff777)[۴)]هر طرف از بوي اوست مشک فشان روز و شب%(#0ff777)[/] جیب نسیم سحر، دامن باد صب

4
        • فاطمه خلیلیف آفلاین
          فاطمه خلیلیف آفلاین
          فاطمه خلیلی
          دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff0000)[۶_]کدام گزینه با بیت «%(#ff00ff)[دردناك است که در دام شغال افتد شیر / یا که محتاج فرومایه شود مرد کریم»] تناسب مفهومی دارد؟
          %(#ff00ff)[۲)]به چشم سفلگان دهر ظالم را بود شأنی %(#ff00ff)[/]مگس زنبور را شهباز زرین بال می بیند
          %(#ff00ff)[۲)]بزد چنگ وارونه دیو سیاه%(#ff00ff)[/] دوتا اندر آورد بالاي شاه
          %(#ff00ff)[۳)] به خواري منگر اي منعم ضعیفان و نحیفان را%(#ff00ff)[/] که صدر مجلس عشرت گداي ره نشین دارد
          %(#ff00ff)[4)]نرگس ز برهنگی سرافکنده به پیش%(#ff00ff)[/] صد پیرهن حریر پوشیده پیاز

OpalO فاطمه خلیلیف 2 پاسخ آخرین پاسخ
          4
          • فاطمه خلیلیف آفلاین
            فاطمه خلیلیف آفلاین
            فاطمه خلیلی
            دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff774d)[۷_]همۀ گزینه ها به جز .................. دو بیت با هم ارتباط معنایی دارند.
            %(#ff774d)[۱)]«سینه خواهم شرحه شرحه از فراق %(#ff0000)[/] تا بگویم شرح درد اشتیاق»
            ّدردمندی کز محبت در دلش دردیست کو؟ %(#ff0000)[/]بی دلی کز درد داغی بر جگر دارد کو کجاست؟
            %(#ff774d)[۲)]«آتش عشق است کاندر نی فتاد%(#ff0000)[/] جوشش عشق است کاندر می فتاد»
            «دور گردون ها ز موج عشق دان%(#ff0000)[/] گر نبودي عشق بفسردي جهان»
            %(#ff774d)[۳)]«نی حدیث راه پر خون می کند%(#ff0000)[/] قصه هاي عشق مجنون می کند»
            «خونین اگر بود سخن عشق، دور نیست%(#ff0000)[/] دل هاي چاك هم چو قلم در بنان اوست»
            %(#ff774d)[۴)]«هر که جز ماهی ز آبش سیر شد%(#ff0000)[/] هر که بی روزي است روزش دیر شد»
            تا نگرید دیدة عاشق نمی گیرد قرار%(#ff0000)[/] هست ماهی را مهیا بالش و بستر در آب

4
            • فاطمه خلیلیف آفلاین
              فاطمه خلیلیف آفلاین
              فاطمه خلیلی
              دانش آموزان آلاء

🌸%(#007787)[8_]آرایه های بیت %(#007787)[مژگان تو خنجر به رخ ماه کشید/ بابروت زده بر سر خورشید کمان را] کدام است؟
              %(#007787)[۱)]تشبیه،کنایه،مراعات نظیر،استعاره
              %(#007787)[۲)]اسلوب معارله، مجاز،تشبیه،کنایه
              %(#007787)[۳)]تلمیح، تشبیهّ، کنایه ، ایهام تناسب
              %(#007787)[۴)] مجاز، مراعات نظیر، ایهام، اسلوب معادله

4
              • فاطمه خلیلیف آفلاین
                فاطمه خلیلیف آفلاین
                فاطمه خلیلی
                دانش آموزان آلاء

🌸%(#0888ff)[9_]در کدام بیت بعضی از آرایه های ذکر شده در مقابل آن، بکار نرفته است؟
                %(#0888ff)[۱)]سبزه ی خوابیده را بیدار سازد آب و من%(#0888ff)[/] چون شوم مست از شراب ناب خوابم می برد(%(#0888ff)[تضاد‌، تشخیص)]
                %(#0888ff)[۲)]از سرم تا نگذرد می ، کم نگردد رعشه ام، هم چو ماهی در میان آب خوابم میبرد(%(#0888ff)[اغراق ، تشبیه])
                %(#0888ff)[۳)]نیست غیر ازگوشه ی عزلت مرا جایی قرار%(#0888ff)[/]در صدف چون گوهر سیراب خوابم می برد%(#0077ff)[(تناسب ، اسلوب معادله)]
                %(#0888ff)[۴)]غفلت من از شتاب زندگی خواهد فزود%(#0888ff)[/]رفته رفته زین صدای آب خوابم می برد %(#0077ff)[(استعاره،نغمه حروف)]

4
                • فاطمه خلیلیف آفلاین
                  فاطمه خلیلیف آفلاین
                  فاطمه خلیلی
                  دانش آموزان آلاء

🌸%(#00f777)[۱۰_]کنایه در کدام بیت کمتر یافت میشود؟
                  %(#00f777)[۱)]سبک سری که زند پیش بحر لاف وجود%(#00f777)[/]اگر به باد دهد سر بجاست هم چو حباب
                  %(#00f777)[۲)]هر که سجاده ی خود بر سر آب اندازد%(#00f777)[/]همچو کف در نظر همت مردان پوچ است
                  %(#00f777)[۳)]دهر سپید دست سیه کاسه ای است صعب%(#00f777)[/]منگر به خوش زبانی این ترش میزبان
                  %(#00f777)[۴)]فلک با تنگ چشمان گوشه ی چشمی دگر دارد%(#00f777)[/]که چون فرزند کور آید، شود چشم گدا روشن

4
                  • فاطمه خلیلیف آفلاین
                    فاطمه خلیلیف آفلاین
                    فاطمه خلیلی
                    دانش آموزان آلاء

🌸%(#00ff00)[۱۱_] کدام بیت فاقد آرایه تلمیح و دارای دو استعاره است؟
                    %(#00ff00)[۱)] عشق کوتاه گرم سازد این دل رنجور را ؟%(#00ff00)[/]در حریم سینه افزود چراغ طور را؟
                    %(#00ff00)[۲)] فریب خال گندمگون او خوردم ندانستم%(#00ff00)[/] که خواهد ساختن این نقطه بی پرگار عاشق را
                    %(#00ff00)[۳)] شکوه مهر خاموشی می خواست گیرد از لبم%(#00ff00)[/] ریختم درشیشه باز این باده پر زور را
                    %(#00ff00)[۴)] پا منه بیرون ز حد خویش تا بینا شوی%(#00ff00)[/] نیست حاجت با عصا در خانه خود کور را

4
                    • فاطمه خلیلیف آفلاین
                      فاطمه خلیلیف آفلاین
                      فاطمه خلیلی
                      دانش آموزان آلاء

🌸%(#ff00ff)[۱۲_]اگر ابیات زیر را با توجه به ترتیب داشتن آرایه های %(#ff00ff)[«جناس - تشخیص - ایهام - متناقض نما - حس آمیزی»] مرتب کنیم، گزینه درست کدام است؟
                      %(#ff00ff)[الف)] دلش را ساخت سخت و بی مدارا%(#ff00ff)[/] به عینه چون دلش یعنی که خارا
                      %(#ff00ff)[ب)] اگر دشنام فرمایی وگر نفرین دعا گویم %(#ff00ff)[/]جواب تلخ می زیبد لب لعل شکرخا را
                      %(#ff00ff)[ج)] صبح محشر که من از خواب گران برخیزم %(#ff00ff)[/]به جمال تو چو نرگس نگران برخیزم
                      %(#ff00ff)[د)] تاز بندت شدم آزاد گرفتار شدم%(#ff00ff)[/] هست آزادی مابند گرفتاری ما
                      %(#ff00ff)[ه)] غلغلی انداختی در شهر تهران ای قلم%(#ff00ff)[/] خوش حمایت می کنی از شرع قرآن ای قلم
                      %(#ff00ff)[۱)]ج - الف - د - ه - ب
                      %(#ff00ff)[۲)] الف - ھ - ب - ج - د
                      %(#ff00ff)[۳ )] ج - د - ه - ب - الف
                      %(#ff00ff)[۴)] الف - ھ - ج - د - ب

4
                      • فاطمه خلیلیف آفلاین
                        فاطمه خلیلیف آفلاین
                        فاطمه خلیلی
                        دانش آموزان آلاء

🌸%(#00ffff)[۱۳_] در کدام بیت جابه جایی ضمیر متصل صورت نگرفته است؟
                        %(#00ffff)[۱)] از آن رنگ رخم خون در دل افتاد%(#00ffff)[/] وز آن گلشن به خارم مبتلا کرد
                        %(#00ffff)[۲)] دلم ربودی و رفتی ولی نمی روی از دل%(#00ffff)[/] بیا که جان عزیزت فدای شکل و شمایل
                        %(#00ffff)[۳)]به تن مقصرم از دولت ملازمتت %(#00ffff)[/] ولی خلاصه ی جان خاک آستانه ی توست
                        %(#00ffff)[۴)] شهسوار من که مه آیینه دار روی اوست %(#00ffff)[/] تاج خورشید بلندش خاک نعل مرکب است

4
                        • فاطمه خلیلیف آفلاین
                          فاطمه خلیلیف آفلاین
                          فاطمه خلیلی
                          دانش آموزان آلاء

🌸%(#005888)[۱۴_] آرایه های مقابل کدام بیت «همگی» درست است؟
                          %(#005888)[۱)] تا رقیب از لب او کامروا شد گفتم%(#005888)[/]خاتم دست سلیمان به کف اهرمن است %(#005888)[(اسلوب معادله، کنایه)]
                          %(#005888)[۲)] سزای من که دمی خرم از وصال شدم%(#005888)[/] هزار مرتبه عشق از غم جدایی داد %(#005888)[(مجاز، ایهام)]
                          %(#005888)[۳)] تا سرو پی بندگی قد تو برخاست%(#005888)[/]دور فلک آزاد ز بند محتش ک رد %(#005888)[(تشبیه، حسن تعلیل)]
                          %(#005888)[۴ )] گر جذبۂ محبت، آتش به دل فروزد%(#005888)[/] برگ هوس توان سوخت ترک هوا توان کرد %(#005888)[(استعاره، تضاد)]

OpalO ابوالفضل ریسیا فاطمه خلیلیف 3 پاسخ آخرین پاسخ
                          4
                          • فاطمه خلیلیف فاطمه خلیلی

🌸%(#ff0000)[۱_]بیت، به ترتیب بیانگر کدام وادي عرفانی است؟
                            %(#ff0000)[الف)] صد هزاران مرد گم گردد مدام%(#ff0000)[/] تا یکی اسراربین گردد تمام
                            %(#ff0000)[ب)] کس در این وادي به جز آتش مباد%(#ff0000)[/] وانکه آتش نیست عیشش خوش مباد
                            %(#ff0000)[ج)] لیکن از عشقم ندانم آگهی%(#ff0000)[/] هم دلی پر عشق دارم هم تهی
                            %(#ff0000)[د)] گر دو عالم شد همه یک بار نیست%(#ff0000)[/] در زمین ریگی همان انگار نیست
                            ۱)استغنا حیرت عشق فنا
                            %(#ff0000)[۲)]استغنا، طلب، حیرت ،معرفت
                            %(#ff0000)[۳)]معرفت، طلب ،عشق، فنا
                            %(#ff0000)[۴)]معرفت ،عشق ،حیرت ،استغنا

OpalO آفلاین
                            OpalO آفلاین
                            Opal

فاطمه خلیلی در ☘ادبیات کنکور☘ گفته است:

🌸%(#ff0000)[۱_]بیت، به ترتیب بیانگر کدام وادي عرفانی است؟
                            %(#ff0000)[الف)] صد هزاران مرد گم گردد مدام%(#ff0000)[/] تا یکی اسراربین گردد تمام
                            %(#ff0000)[ب)] کس در این وادي به جز آتش مباد%(#ff0000)[/] وانکه آتش نیست عیشش خوش مباد
                            %(#ff0000)[ج)] لیکن از عشقم ندانم آگهی%(#ff0000)[/] هم دلی پر عشق دارم هم تهی
                            %(#ff0000)[د)] گر دو عالم شد همه یک بار نیست%(#ff0000)[/] در زمین ریگی همان انگار نیست
                            ۱)استغنا حیرت عشق فنا
                            %(#ff0000)[۲)]استغنا، طلب، حیرت ،معرفت
                            %(#ff0000)[۳)]معرفت، طلب ،عشق، فنا
                            %(#ff0000)[۴)]معرفت ،عشق ،حیرت ،استغنا

سلام🕊️
                            گزینه %(#ff0000)[4]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                            4

🌸%(#00ff00)[۲_]مفهوم کدام گزینه با بیت %(#ff0000)[«بگفتا دل ز مهرش کی کنی پاك / بگفت آن گه که باشم خفته در خاك»] قرابت دارد؟
                              %(#00ff00)[۱)]در آن نفس که مرا از لحد برانگیزند%(#00ff00)[/] حدیث عشق تو باشد نوشته بر کفنم
                              %(#00ff00)[۲)]مگر اجل برهاند مرا ز عشق، ارنه%(#00ff00)[/] به زندگی نتوانم رها شدن ز شما
                              %(#00ff00)[۳)]هر ذره اي ز خاکم سرمست عشق باشد %(#00ff00)[/]چون ذره ها برآید از خاك استخوانم
                              %(#00ff00)[۴)]گر مرده بُوَم برآمده سالی بیست%(#00ff00)[/]چه پنداری که گورم از عشق تهی است

OpalO آفلاین
                              OpalO آفلاین
                              Opal

🌸%(#00ff00)[۲_]مفهوم کدام گزینه با بیت %(#ff0000)[«بگفتا دل ز مهرش کی کنی پاك / بگفت آن گه که باشم خفته در خاك»] قرابت دارد؟
                              %(#00ff00)[۱)]در آن نفس که مرا از لحد برانگیزند%(#00ff00)[/] حدیث عشق تو باشد نوشته بر کفنم
                              %(#00ff00)[۲)]مگر اجل برهاند مرا ز عشق، ارنه%(#00ff00)[/] به زندگی نتوانم رها شدن ز شما
                              %(#00ff00)[۳)]هر ذره اي ز خاکم سرمست عشق باشد %(#00ff00)[/]چون ذره ها برآید از خاك استخوانم
                              %(#00ff00)[۴)]گر مرده بُوَم برآمده سالی بیست%(#00ff00)[/]چه پنداری که گورم از عشق تهی است

گزینه %(#0010f0)[2]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                              4

🌸%(#0010f0)[۳_]مفهوم مقابل منظومۀ «%(#0010f0)[اي منتظر، مرغ غمین در آشیانه! / من گل به دستت می دهم، من آب و دانه... / می کارمت در چشم ها گل نقش امید / می‌بارمت بر دیده ها باران خورشید»]از همۀ گزینه ها به جز ........................................................ دریافت می شود.
                                %(#0010f0)[۱)]هزار پلّه سبک بارتر بود قارون%(#0010f0)[/] ز تخم هاي امیدي که در گل است مرا
                                %(#0010f0)[۲)]ناامیدي می کند خون گریه بر احوال من%(#0010f0)[/] کشت امیدم ز چشم نوبهار افتاده است
                                %(#0010f0)[۳)]جگر سنگ به نومیدي من می سوزد %(#0010f0)[/]آب حیوانم و از ریگ روان تشنه ترم
                                %(#0010f0)[۴)ّ] آن چه اول غرق گردد کشتی امید ماست%(#0010f0)[/] گر سراب ناامیدي را فلک دریا کند

OpalO آفلاین
                                OpalO آفلاین
                                Opal

گزینه %(#ff0000)[3]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                4

%(#ff7777)[آ)] آتش روي تو ین گونه که در خلق گرفت %(#ff7777)[/]عجب از سوختگی نیست که خامی عجب است
                                  %(#ff7777)[ب)] راز من در عشق او پنهان نباشد تا مرا%(#ff7777)[/] روي زرد و باد سرد و دیدة گریان بود
                                  %(#ff7777)[پ)] با اهل هنر گوي گریبان بگشاي%(#ff7777)[/] وز نااهلان تمام دامن درکش
                                  %(#ff7777)[ت)] ز سوز نیمه شبانه کسی خبر دارد%(#ff7777)[/] که چون چراغ شبی زنده تا سحر دارد
                                  %(#ff7777)[ث)] از من اکنون طمع صبر و دل و هوش مدار %(#ff7777)[/]کان تحمل که تو دیدي همه بر باد آمد
                                  %(#ff7777)[ج)] آن را که غمی چون غم من نیست چه داند%(#ff7777)[/] کز شوق توام دیده چه شب می گذراند
                                  %(#ff7777)[۱)]ت آ ج
                                  %(#ff7777)[۲)]آ ب ث
                                  %(#ff7777)[۳)]ث ب ت
                                  %(#ff7777)[۴)]ت ج پ

OpalO آفلاین
                                  OpalO آفلاین
                                  Opal

%(#ff7777)[۱)]ت آ ج
                                  %(#ff7777)[۲)]آ ب ث
                                  %(#ff7777)[۳)]ث ب ت
                                  %(#ff7777)[۴)]ت ج پ

گزینه %(#ff0000)[4]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                  4

🌸%(#0ff777)[۵_]کدام گزینه با بیت %(#0ff777)[«یار در خوبی قیامت می کند / حسن بر خوبان غرامت می کند»] قرابت دارد؟
                                    %(#0ff777)[۱)]نیاز سرکشان حسن آشوبی دگر دارد %(#0ff777)[/]کمینگاه تغافل شد اگر ابرو خمید اینجا
                                    %(#0ff777)[۲)]اي خواجه غرامت مکش از اطلس و دیبا%(#0ff777)[/] آدم چقدر ناز کند، رو، جل خر پوش
                                    ّ %(#0ff777)[۳)]سرو ز قدش خجل گل ز رخش منفعل%(#0ff777)[/] غیرت گل رشک سرو، در شرف و در صفا
                                    %(#0ff777)[۴)]هر طرف از بوي اوست مشک فشان روز و شب%(#0ff777)[/] جیب نسیم سحر، دامن باد صب

OpalO آفلاین
                                    OpalO آفلاین
                                    Opal

گزینه %(#ff0000)[4]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                    4

🌸%(#ff0000)[۶_]کدام گزینه با بیت «%(#ff00ff)[دردناك است که در دام شغال افتد شیر / یا که محتاج فرومایه شود مرد کریم»] تناسب مفهومی دارد؟
                                      %(#ff00ff)[۲)]به چشم سفلگان دهر ظالم را بود شأنی %(#ff00ff)[/]مگس زنبور را شهباز زرین بال می بیند
                                      %(#ff00ff)[۳)] به خواري منگر اي منعم ضعیفان و نحیفان را%(#ff00ff)[/] که صدر مجلس عشرت گداي ره نشین دارد
                                      %(#ff00ff)[4)]نرگس ز برهنگی سرافکنده به پیش%(#ff00ff)[/] صد پیرهن حریر پوشیده پیاز

OpalO آفلاین
                                      OpalO آفلاین
                                      Opal

گزینه %(#ff0000)[4] 🤔

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                      4

🌸%(#ff774d)[۷_]همۀ گزینه ها به جز .................. دو بیت با هم ارتباط معنایی دارند.
                                        %(#ff774d)[۱)]«سینه خواهم شرحه شرحه از فراق %(#ff0000)[/] تا بگویم شرح درد اشتیاق»
                                        ّدردمندی کز محبت در دلش دردیست کو؟ %(#ff0000)[/]بی دلی کز درد داغی بر جگر دارد کو کجاست؟
                                        %(#ff774d)[۲)]«آتش عشق است کاندر نی فتاد%(#ff0000)[/] جوشش عشق است کاندر می فتاد»
                                        «خونین اگر بود سخن عشق، دور نیست%(#ff0000)[/] دل هاي چاك هم چو قلم در بنان اوست»
                                        %(#ff774d)[۴)]«هر که جز ماهی ز آبش سیر شد%(#ff0000)[/] هر که بی روزي است روزش دیر شد»
                                        تا نگرید دیدة عاشق نمی گیرد قرار%(#ff0000)[/] هست ماهی را مهیا بالش و بستر در آب

OpalO آفلاین
                                        OpalO آفلاین
                                        Opal

گزینه %(#00ff00)[4]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                        4

🌸%(#007787)[8_]آرایه های بیت %(#007787)[مژگان تو خنجر به رخ ماه کشید/ بابروت زده بر سر خورشید کمان را] کدام است؟

OpalO آفلاین
                                          OpalO آفلاین
                                          Opal

گزینه %(#ff0000)[1]

1 پاسخ آخرین پاسخ
                                          4
                                          پاسخ
                                          • پاسخ به عنوان موضوع
                                          وارد شوید تا پست بفرستید
                                          • قدیمی‌ترین به جدید‌ترین
                                          • جدید‌ترین به قدیمی‌ترین
                                          • بیشترین رای ها

• 1
                                          • 2
                                          • 17
                                          • 18
                                          • 19
                                          • 20
                                          • 21
                                          • 41
                                          • 42
                                          • درون آمدن

• حساب کاربری ندارید؟ نام‌نویسی

• برای جستجو وارد شوید و یا ثبت نام کنید
                                          • اولین پست
                                            آخرین پست
                                          0
                                          • دسته‌بندی‌ها
                                          • نخوانده ها: پست‌های جدید برای شما 0
                                          • جدیدترین پست ها
                                          • برچسب‌ها
                                          • سوال‌های درسی و مشاوره‌ای
                                          • دوره‌های آلاء
                                          • گروه‌ها
                                          • راهنمای آلاخونه
                                            • معرفی آلاخونه