تازه های پزشکی
-
نوشتهشده در ۲۰ تیر ۱۳۹۶، ۱۴:۱۹ آخرین ویرایش توسط انجام شده
پوزش میطلبم که این تاپیک دیر به دیر پست گذاشته میشه ...چندروز یبار..
حقیقت سایت های ایرانی در این زمینه خیلی فعال نیستن
و من مجبورم برای تهیه خبر سایت های خارجی رو چک کنم
و تهیه ترجمش و خلاصه سازیش زمان میبره
بازم عذرخواهی میکنم -
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۱۷ آخرین ویرایش توسط انجام شده
%(#ff0000)[سلول های سرطانی می توانند ژنوم های خود را ساده تر کنند تا بتوانند به سادگی گسترش پیدا کنند]
%(#5e00ff)[منبع:]sciencedaily
(خب نمیدونم دوستای تجربی میدونن ژنوم چی هس
البته فکر کنم بدونید
بهرحال واسه بچه ریاضی و...بقیه ...الان میگم چیه
من نمیدونستم
:hand: )
ژنوم (Genome) انسان همهٔ مادهٔ ژنتیکی یک فرد است که در اصل محتوای ژنتیکی یاخته آن فرد که شامل دیانای هسته، کلروپلاست و میتوکندری است میباشد. ژنوم دستورالعملهای ارثی برای ساخت، پیشبرد و نگهداری یک موجود زنده را دارا میباشد.
تحقیقات جدید نشان می دهد سلول های سرطانی ممکن است ژنوم های خود را ساده تر کنند تا بتوانند به راحتی تکثیر کنند. مطالعه انجام شده در هر دو سلول انسان و موش نشان می دهد که ژنوم سرطانی از کدهای توالی های تکراری که به نام DNA ریبوزومی شناخته می شوند، از دست می دهند. در حالیکه کوچک شدن ممکن است این سلول ها را سریع تر تکرار کند، به نظر می رسد که آنها را قادر به مقاومت در برابر آسیب DNA می کند.(مطلبش خیلی طولانی بود و با کلمات پزشکی که تعریف هرکدومو پیدا کردم حداقل 3 خطی میشد با خلاصه کردن که اونم باز پر از کلمه نا آشنا برای اکثریت
از توضیح بیشتر اجتناب میکنم که خسته نشید درهمین برای اطلاعات عمومی بدونید بد نیس یکم از دنیای پزشکی خبردار بشیم چی میگذره تو دنیا
)
-
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۴۳ آخرین ویرایش توسط Vezra انجام شده
%(#ff0000)[تولد چندگانه مرتبط با بهبود سکته مغزی]
تحقیقات جدید نتیجه گرفته اند که موش هایی که باردار بوده اند و چندین بار به دنیا آورده اند ممکن است بعد از سکته مغزی بهبود بیشتری نسبت به کسانی داشته باشند که هرگز باردار نبوده اند.
%(#0004ff)[سکته مغزی یک بیماری قلبی عروقی جدی و بالقوه در معرض خطر مرگ است که در آن انسداد یا پارگی در یک رگ خون خون از خون غنی از اکسیژن به بخشی از مغز قطع می کند.]
%(#47a128)[دو نوع اصلی از سکته مغزی وجود دارد: سکته ایسکمیک، که به علت لخته شدن خون است؛ و سکته های هموراژیک، که ناشی از شکستن رگ های خونی است. اکثریت قریب به اتفاق سکته مغزی ایسکمیک هستند و مطالعه جدید خود را به بررسی این نوع محدود می کند.]
%(#ed7b17)[همچنین نوع دیگری از سکته مغزی است که به نام حمله ایسکمیک گذرا یا مینی سکته مغزی است که به علت لخته شدن خون موقت ایجاد می شود. اگرچه لخته شدن ممکن است موقت باشد، اما این وضعیت هنوز باید جدی گرفته شود.]
%(#3c64c2)[بیماری های قلبی عروقی علت اصلی مرگ در سراسر جهان است. در سال 2015، آنها حدود 17.7 میلیون مورد مرگ را به عهده داشتند که 6.7 میلیون نفر به دلیل سکته مغزی بودند.در ایالات متحده، سکته مغزی شامل حدود 795000 نفر است و هر سال حدود 130،000** نفر رامیکشد.]**
منبع: medicalnewstoday
-
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۱:۵۹ آخرین ویرایش توسط انجام شده
-
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۰۹ آخرین ویرایش توسط انجام شده
%(#ff0000)[انواع سکته مغزی]
خب اینو که قبلا گفتماعصابم نداریم
%(#ff0066)[حالا علل سکته مغزی چیه]یکی از علل شایع، آترواسکلروز (سخت شدن شریان ها) می باشد. پلاک های ساخته شده از چربی، کلسترول، کلسیم و دیگر مواد در شریان ها، باعث تنگ شدن رگ خونی می شوند. یک لخته خونی ممکن است در این راه باریک بماند و باعث سکته مغزی ایسکمی شود.
سکته مغزی خونی هم در اثر فشار خون بالای کنترل نشده بوجود می آید.
-
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۱۹ آخرین ویرایش توسط انجام شده
%(#b01bb8)[آزمایش FAST برای تشخیص سکته مغزی]
%(#ff0040)[F همان Face (صورت) است]
پزشک از شما می خواهد لبخند بزنید. او می بیند که آیا آب دهانتان از یک طرف تراوش می کند.
%(#ff0040)[A همان Arms (بازوها) است]
پزشک از شما می خواهد بایستید. او می بیند که آیا یک طرف بدنتان رو به پایین است.
%(#ff0040)[S همان Speech (صحبت کردن) است]
. پزشک از شما می خواهد یک جمله ساده را چند بار تکرار کند. او می بیند که آیا شما دارای مشکل حرف زدن هستید و یا کلمه ای را جا می اندازید.
%(#ff0040)[T همان Time است]
زمان بسیار مهم است. اگر هر کدام از این علائم را دارید، باید فورا تحت درمان قرار بگیرید.یه نکته ای رو همینجا خدمتتون عرض کنم که
اینا راه های تشخیصی که گفتم صرفا برای دکتر ها نیست...اینارو گفتم که بلد باشید..خداای نکرده احساس کردید یکی همچین علائمی داره ...کمکش کنید...یادبگیریددد ایناروووو
پست بعدی راه تشخیص علت سکته مغزی -
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۲۵ آخرین ویرایش توسط Vezra انجام شده
%(#ff0000)[راه های تشخیص علت سکته مغزی]
هنگامی که فردی با علائم سکته به اورژانس می آید، اولین قدم این است که نوع سکته مشخص شود.
سی تی اسکن مشخص می کند که سکته مغزی ناشی از مسدود شدن رگ خونی است یا خونریزی در مغز.
آزمایش های دیگر نیز کمک می کند تا محل دقیق لخته خونی و یا خونریزی در مغز شناسایی شود.
پست بعدی
-
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۲۹ آخرین ویرایش توسط Vezra انجام شده
-
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۱ آخرین ویرایش توسط انجام شده
%(#ff0000)[عوامل خطر تغذیه ای]
یک رژیم غذایی نامناسب باعث افزایش خطر سکته می شود.
مصرف زیاد چربی ها و کلسترول باعث باریک شدن رگ های خونی توسط پلاک ها می گردد.
مصرف زیاد نمک باعث افزایش فشار خون می گردد.
مصرف زیاد کالری به چاق شدن می انجامد.
یک رژیم غنی از میوه ها و سبزیجات، غلات سبوس دار و ماهی ممکن است در کاهش سکته مغزی موثر باشد.
-
نوشتهشده در ۲۱ تیر ۱۳۹۶، ۱۲:۴۵ آخرین ویرایش توسط انجام شده
%(#ff0000)[عوامل خطر غیر قابل کنترل]
برخی عوامل تحت کنترل شما نیستند، از قبیل:
- افزایش سن و یا داشتن سابقه خانوادگی سکته
- جنسیت هم در این رابطه نقش دارد. مردان بیشتر دچار سکته می شوند.
- نژاد هم مهم است. آمریکایی های آفریقایی تبار، بومیان آمریکایی و بومیان آلاسکا در معرض خطر بیشتری قرار دارند.
%(#776dd1)[خب به سلامتی اطلاعات کافی راجع به سکته مغزی پیدا کردید.....البته امیدوارم کامل خونده باشید چون لازمههه دونستنش]
اعصابم نداریممم !!!
باتشکر:hand:
-
نوشتهشده در ۱۴ مهر ۱۳۹۶، ۷:۱۵ آخرین ویرایش توسط انجام شده
-
نوشتهشده در ۵ آبان ۱۳۹۶، ۲۰:۱۲ آخرین ویرایش توسط انجام شده
%(#ff0000)[صدور مجوز کاربرد نوع جدیدی از ربات در جراحیهای کمتر تهاجمی در آمریکا]
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) در یکی از جدیدترین تصمیمات خود مجوز استفاده از نوعی ربات را در جراحیهای به روش کم تهاجمی (Minimally invasive surgery) صادر کرده است. در این روش از جراحی، جراح به کمک کامپیوتر با کمترین صدمه به پیکر بیمار و در نتیجه کمترین شکاف موفق به جراحی میشود.
%(#0077ff)[ربات سنهنس (Senhance) توسط شرکت TransEnterix توسعه پیدا کرده و بهعنوان یک دستیار رباتیک جراحی (RASD) شناخته میشود. دستیاران رباتیک به جراح امکان استفاده از کامپیوتر برای به حرکت درآوردن و کنترل وسایل جراحی در فرآیندهایی که شامل یک یا چند برش بر بدن بیمار هستند را میدهند. ]
فیلم کوتاه از این ربات
-
نوشتهشده در ۳ مرداد ۱۳۹۷، ۱۵:۵۳ آخرین ویرایش توسط انجام شده
%(#00ffcc)[کشف ۱۲۷۱ ژن که تحصیلات آکادمیک را پیشبینی میکنند]
محققان در تحقیقی با حضور ۱.۱ میلیون شرکت کننده، ۱۲۷۱ ژن را کشف کرده اند که تحصیلات آکادمیک را حتی قبل از رفتن به مدرسه پیش بینی می کند.
به گزارش مهر به نقل از دیلی میل، طبق تحقیقی جدید می توان مدتها قبل از آنکه کودک وارد مدرسه شود، با کمک ژن ها دستاوردهای آکادمیک او را پیش بینی کرد.محققان ۱۲۷۱ ژن مختلف را شناسایی کرده اند که با سطح تحصیلات فرد مرتبط است. آنها با استفاده از این اطلاعات یک «نمره پلی ژنیک» ( polygenic score) ابداع کرده اند که قابلیت پیش بینی سال هایی را دارد که فرد صرف تحصیلات علمی می کند. ضریب خطای این روش ۱۳ درصد است.
تیمی از محققان بین المللی از جمله پژوهشگران دانشگاه کلورادو بولدر با همراهی دیگران طی دو سال این تحقیق را انجام داده اند.
در این پژوهش محققان به دنبال ارتباط میان ژن ها و تعداد سال هایی بودند که فرد در مدرسه گذرانده است. شرکت کنندگان در این تحقیق ۳۰ ساله و بالاتر و بیشتر از نژاد اروپایی بودند. اطلاعات ژنتیک از ۷۱ مخزن اطلاعاتی از جمله UKBiobank و شرکت های خصوصی مانند ۲۳and Me گرفته شد.
تحقیق مذکور با حضور ۱.۱ میلیون شرکت کننده از ۱۵ کشور دنیا انجام شد و یکی از بزرگترین پژوهش های ژنوم های انسانی به شمار می رود.
عوامل دموگرافیک مانند درآمد خانوار، میزان تحصیلات والدین و غیره نیز همین قدرت پیش بینی را دارند.
هرچند ژن های شناسایی شده، «ژن های مخصوص تحصیلات» نیستند، اما آنها نقش ژنتیک در تاثیرگذاری بر رفتارهای پیچیده انسانی را بهتر توضیح می دهند.