ایمنی
-
سلام دوستان. تفاوت درشت خواری و بیگانه خواری چیه؟
هردوتاشون شبیه آندوسیتوزه ولی اینکه میگن دوفرایند متفاوت اند رو درک نمیکنم!
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشم -
اینکه درک نمی کنی تقصیر تو نیست خود مولف های کتاب هم این بحثو قاطی کردن
آقای موقاریم ذکر کرد این موضوع رو -
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشم@m-sina
نمی دونم واژه درشت خواری رو کجا دیدی، ولی فکر کنم همچین واژه ای اصلا نداریم!
دو صفحه اول گفتار ۲ ایمنی رو ببین. بیگانه خواری داریم. ولی درشت خواری نه. بلکه، درشت خوار داریم که بیگانه خواری میکنه.
ما یه فرآیندی داریم به اسم فاگوسیتوز (ترجمه صحیحش رو گفته اند ذره خواری، ولی کتاب نوشته بیگانه خواری که گیر نمیدیم حالا ...). حالا هرکی این فرآیند فاگوسیتوز رو انجام بده میشه فاگوسیت (بیگانه خوار). کتاب ما ۴ تا بیگانه خوار معرفی کرده: ماکروفاژ (درشت خوار)، دندریتی (دارینه ای)، ماستوسیت و نوتروفیل.
بنابراین میشه گفت:« ماکروفاژ یک نوع (زیر مجموعه) از فاگوسیت هاست که فاگوسیتوز میکند».
ترجمه اش میشه:« درشت خوار یک نوع بیگانه خوار است که بیگانه خواری میکند».
ولی اشتباهه اگه بگی درشت خواری میکند!
آدم خواری شنیدی؟ یعنی خوردن آدم؟! درشت خواری شبیه اونه، یعنی خوردن درشت خوار ها (ماکروفاژ ها)!
پس اصلاً نمیشه درشت خواری رو یک فرآیند که شبیه بیگانه خواری است در نظر گرفت! کلی هم تفاوت دارند! -
@m-sina
نمی دونم واژه درشت خواری رو کجا دیدی، ولی فکر کنم همچین واژه ای اصلا نداریم!
دو صفحه اول گفتار ۲ ایمنی رو ببین. بیگانه خواری داریم. ولی درشت خواری نه. بلکه، درشت خوار داریم که بیگانه خواری میکنه.
ما یه فرآیندی داریم به اسم فاگوسیتوز (ترجمه صحیحش رو گفته اند ذره خواری، ولی کتاب نوشته بیگانه خواری که گیر نمیدیم حالا ...). حالا هرکی این فرآیند فاگوسیتوز رو انجام بده میشه فاگوسیت (بیگانه خوار). کتاب ما ۴ تا بیگانه خوار معرفی کرده: ماکروفاژ (درشت خوار)، دندریتی (دارینه ای)، ماستوسیت و نوتروفیل.
بنابراین میشه گفت:« ماکروفاژ یک نوع (زیر مجموعه) از فاگوسیت هاست که فاگوسیتوز میکند».
ترجمه اش میشه:« درشت خوار یک نوع بیگانه خوار است که بیگانه خواری میکند».
ولی اشتباهه اگه بگی درشت خواری میکند!
آدم خواری شنیدی؟ یعنی خوردن آدم؟! درشت خواری شبیه اونه، یعنی خوردن درشت خوار ها (ماکروفاژ ها)!
پس اصلاً نمیشه درشت خواری رو یک فرآیند که شبیه بیگانه خواری است در نظر گرفت! کلی هم تفاوت دارند! -
@amin-forouzan ببین متوجه ام چی میگی ولی اگه چیزی به اسم درشت خواری نداریم چرا به درشت خوار نمیگیم بیگانه خوار؟ چرا یه اسمی روش گذاشته شده که متمایزش کرده؟
@m-sina در ایمنی گفته است:
@amin-forouzan ببین متوجه ام چی میگی ولی اگه چیزی به اسم درشت خواری نداریم چرا به درشت خوار نمیگیم بیگانه خوار؟
من همچین حرفی نزدم. نگفتم به درشت خوار، بیگانه خوار نمیگیم. برگرد بخون، نوشته بودم:« درشت خوار نوعی بیگانه خوار است».
ما می دونیم که درشت خوار، بیگانه خواری میکنه، پس به درشت خوار میگیم بیگانه خوار و مشکلی هم نداره.
اگر تست نوشته بود:« یک بیگانه خوار که در ...»، تو اتفاقاً یکی از حالت هات درشت خوار هست. ۳ حالت دیگه هم داری ...@m-sina در ایمنی گفته است:
@amin-forouzan چرا یه اسمی روش گذاشته شده که متمایزش کرده؟
من پروفسور ایمنی شناس از دانشگاه یِل نیستم که برداشته چند هزار صفحه کتاب در مورد ایمنی نوشته، تقسیم بندی و نام گذاری کرده بعد همه جای دنیا نام گذاری و تقسیم بندیش رو رفرنس قرار میدن و درس میدن. جملاتی که بالا گفتم رو مطمئنم. در سطح کتاب خودم مطمئنم.
برای مطالعه بیشتر، درشت خوار، بیگانه خوار و بیگانه خواری (این ۳ تا کلمه) رو گوگل کن، صفحه ویکی پدیا فارسی شون رو بخون شاید اگر هنوز ابهامی داری اونجا برطرف شه. اگر نشد و سوال ریزی داشتی دوباره بیا بپرس. ولی، جملات من رو با همین واژه بندی هایی که فرستادم برات هم اونجا پیدا میکنی ... -
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشم@m-sina از اسم شون معلومه درشت خوار چیزای درشت رو میخوره ، درشت خوار معادل ماکروفاژ
بیگانه خوار بیگانه رو میخوره , بیگانه خواری معادل اسم فرایند فاگوسیتوز هستماکروفاژها که اسم دیگه شون درشت خوار هست چیزای درشت از خودی و بیگانه رو میخوره
حل شد؟ -
@m-sina از اسم شون معلومه درشت خوار چیزای درشت رو میخوره ، درشت خوار معادل ماکروفاژ
بیگانه خوار بیگانه رو میخوره , بیگانه خواری معادل اسم فرایند فاگوسیتوز هستماکروفاژها که اسم دیگه شون درشت خوار هست چیزای درشت از خودی و بیگانه رو میخوره
حل شد؟ -
z Gheibi یعنی شما میگید بیگانه خوار، هیچ وقت یاخته خودی رو نمیخوره؟
و خوردن یاخته های خودی وظیفه ی درشت خواره؟
اما نحوه ی بلعیدن و آندوسیتوزشون چی؟ توی این مورد باهم تفاوتی دارن؟@m-sina در ایمنی گفته است:
z Gheibi یعنی شما میگید بیگانه خوار، هیچ وقت یاخته خودی رو نمیخوره؟
هیچ و همیشه تو زیست چندان جایگاهی ندارن ، من ندیدم به جز ماکروفاژها بقیه جایی که خودی رو بخورن( ماکروفاژ = درشتخوار نوعی بیگانه خوار است)
و خوردن یاخته های خودی وظیفه ی درشت خواره؟
بله
اما نحوه ی بلعیدن و آندوسیتوزشون چی؟ توی این مورد باهم تفاوتی دارن؟
فکر نمی کنم تفاوت داشته باشن، نحوه بلعیدن بیشتر بسته به چیزیه که بلعیده میشه
-
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشماین پست پاک شده! -
دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا ریاضیا دانش-آموزان-آلاء بچه-های-تجربی-راه-ابریشم@m-sina سلام توی پست قبلی اشتباه جواب دادم درستش اینه
توی کتاب بهتر بود به جای بیگانه خواری می نوشت درشت خواری چون ترجوه اصلی فاگوسیتوز میشه درشت خواری و دلیل دیگه هم اینه که اقای موقاری گفتن سلول های ایمنی فقط غیرخودی ها رو نمی خورن بلکه بعضی از سلول های خودی رو هم می خورن
و در کل اینکه فرق خاصی هم باهم ندارن و کتاب جداشون نکرده ازهم