آرایش الکترونی
-
سلام
بعضی سوال ها هست که میگه طبق اصل آفبا آخرین الکترون در کدام زیرلایه قرار داره؟ یا مثلا میگه آخرین الکترون به کدام زیرلایه وارد میشه؟؟ یا میگه بیستمین الکترون وارد کدام زیرلایه میشه؟؟
خب این سوال هارو چیجوری باید حل کرد؟
مثلا بعضی از سوال ها برای حلشون باید آرایش الکترونی رو مرتب کنی بعضیارو مرتب نکنی تا جواب بدست بیاد
️
واقعا گیج شدم
️
-
سلام
بعضی سوال ها هست که میگه طبق اصل آفبا آخرین الکترون در کدام زیرلایه قرار داره؟ یا مثلا میگه آخرین الکترون به کدام زیرلایه وارد میشه؟؟ یا میگه بیستمین الکترون وارد کدام زیرلایه میشه؟؟
مثلا بعضی از سوال ها برای حلشون باید آرایش الکترونی رو مرتب کنی بعضیارو مرتب نکنی تا جواب بدست بیاد
️
واقعا گیج شدم
️
سلام
سلام
سوالتون خیلی کلی هست.... باید عنصر مورد نظر تست یا گزینه ها توجه کرد ک آخرین الکترون اون عنصر وارد کدوم زیر لایه یا لایه خواهد شد، ک میتونید بدون آرایش نویسی خودتون متوجه بشید.
۲۰ مین الکترون هم وارد زیرلایه ۴s میشه....برای Cr و Cu وارد ۳d میشه!خب این سوال هارو چیجوری باید حل کرد؟
️
منظورتون از مرتب کردن و مرتب نکردن چیه؟ بر اساس ترتیب یا الکترون گیری زیرلایه ها میگید؟! فک کنم اگه نمونه اون سوال یا تست رو بذارید بهتر بشه بهتون کمک کرد.
واقعا گیج شدم
️
نگران نباشید..وقتی تستی حل میکنید تحلیلش ک کردید خوب دقت کنید ببینید چی میخواسته و اینا...کلا برای این مبحث تست و سوال زیاد کار کنید دستتون راه میفته دیگه هر سوالی واستون عجیب یا گیج کننده نیست.
-
۲۰ مین الکترون هم وارد زیرلایه ۴s میشه....برای Cr و Cu وارد ۳d میشه!
بله دقت کنید طبق اصل افبا همون طور ک گفتم وارد زیرلایه ۴s میشه. ولی حتما خودتون میدونید ک دو تا عنصری ک گفتم استثنا هستند!
خب طبق اصل آفبا ۲۰ امین الکترون وارد زیرلایه 4s میشه نه 3d (طبق پاسخنامه کتاب کمک درسی)
بله.....باید به خواسته تست توجه کنید کاملا متوجه میشید ک چطوری در نظر بگیرید.
-
سلام
️
واقعا گیج شدم
️
@asd-h
دو مدل سوال در زمینه ارایش الکترونی میتونه مطرح بشه. یکی اینکه بیرونی ترین الکترون کجاست. دیگری اینکه اخرین الکترون که به اتماضافه میشه کجا میره.
در مورد هر دو باید ارایش افبا رو بنویسی که ترتیبش اینه:
1s 2s 2p 3s 3p 4s 3d 4p 5s 4d 5p 6s 4f 5d
6p 7s 4f 6d 7p الی اخر . ترتیب پر شدن زیر لایه ها اینجوریه. اخرین الکترون میره توی اخرین زیر لایه ای که داره پر میشه. اما در مورد بیرونی ترین الکترون باید بری سراغ اونی که n بزرگ تری داره. مثلا شما گفتی ۲۰ امین الکترون کجا میره خب طبق اصل افبا میره توی زیر لایه 4s اما اگر میگفت بیرونی ترین الکترون اتم مس کجاست باید بگی 4s! با اینکه 3d داره پر میشه اما اینو بدون ملاک پر شدن یه زیر لایه، داشتن کمترین سطح انرژیه. بین 4s و 3d ، الان 3d انرژی کمتری داره که داره پر میشه. اما بیرونی ترین الکترون توی زیر لایه 4s عه چون در بیرونی ترینلایه اصلی قرار گرفته