نکات تصویری از فصل دوم زیست دهم
-
خانم گلای عزیز سلام:cherry_blossom:
امکانش هست لطف کنید از نکاتی که توی کتابتون برای تصویر زیر نوشتید، عکس بدید که منم بتونم استفاده کنم^^؟

تجربیا دانش-آموزان-آلاء -
امکانش هست لطف کنید از نکاتی که توی کتابتون برای تصویر زیر نوشتید، عکس بدید که منم بتونم استفاده کنم^^؟

تجربیا دانش-آموزان-آلاءAnzw 18
سلام عزیزم خوبی؟
ببین من نکات خیلی زیادی از این شکل ندارم اما هستن چنتا نکته که به روده باریک و لوزالمعده مربوط هست:بخش برون ریز لوزالمعده پانکراس قوی ترین آنزیم های گوارش را به دروازهه (ابتدای روده باریک) میریزد.
آنزیم های لوزالمعده پانکراس از طریق دومجرا :- مجرای فرعی که بالا تر از 2) مجرای مشترک با صفرا قرار دارد.
بنداره پیلور (ابتدای روده باریک /انتهای معده) بالاتر از مجرای مشترک صفرا و لوزالمعده است
آنزیم ها در لوزالمعده پانکراس غیر فعال هستند و هنگامی که به دورن دروازهه میریزند فعال میشوند
چون در شیره لوزالمعده بیکربنات هست میتوان گفت لوزالمعده میتواند با ترشح بیکربنات کیموس اسیدی را خنثی کند و جلوی آسیب دیدن لایه مخاط دروازهه را بگیرد
لوزالمعده پایین تر از کبد و کیسه صفرا قرار گرفته با توجه به شکل، اما اگه بخوایم شکل قرار گیری لوزالمعده رو بصورت کلی بگیم زیر معده و موازی با معده قرار گرفته است
آنزیم های لوزالمعده میتواند روی هر 4 مولکول زیستی (کربوهیدرات، لیپیدها، نوکلئیک اسید ها، پروتئین ها) تاثیر بگذارد.
نمیدونم این نکات بدرد میخوره یا نه 🌺 - مجرای فرعی که بالا تر از 2) مجرای مشترک با صفرا قرار دارد.
-
فعال شدن پروتئاز های پانکراس، همانند پپسینوژن معده، در اثر شکستن فرم غیر فعال آنزیم و ایجاد مولکول کوچکتر میباشد.
صفرا توسط سلول های جگر یا همان کبد ساخته میشود نه کیسه صفرا!
کلسترول (از استروئید ها) و فسفولیپید هم در ساختار غشای سلولی و هم در ساختار صفرا مشاهده میشود.
صفرا کمی پس از کیموس به دروازهه میریزد یعنی وقتی کیموس وارد دروازهه میشود صفرایی وجود نداره؛ صفرا بعدش به دروازهه میریزد -

تجربیا دانش-آموزان-آلاءAnzw 18 اون خط روی کبد رو میبینی؟ اون خط وسط بدن هست. و نشون میده بخش اعظم کبد و کیسه صفرا سمت راست بدنه
-
نکته ی بعدی این که فقط یک مجرا به صفرا وارد میشه
«دقت کن تو تست بهت نندازه "به بخش حجیم کیسه صفرا") -

تجربیا دانش-آموزان-آلاءAnzw 18
سلام
اینطوری نکته یاد گرفتن بازدهی خیلی پایینی داره و زود فراموش میشه، بهتره چنتا تست درمورد این شکل بزنین یا اینکه چند روز اون شکلایی که مدنظرتون هستو در حد یکی دو دیقه ببینین و بررسی کنین که چی کجا هست و چی کدوم طرفه و ....اینکه اینطوری نکته یاد بگیرین خیلی تاثیرگذار نیست، بخاطر همینه که بیشتر رتبه های برتر میگن کتاب درسیو میخوندیم و بعد تست میزدیم و سراغ درسنامه نمیرفتن
-
بعد آخرین نکته ای که این شکل داره همون مجرا های لوزالمعده هست. که همیشه یادت باشه فقط یکیشون با مجرای صفرا مشترکه
-
و اینکه این شکل رو که نکاتش رو نوشتی برو روی بقیه شکل ها هم یه نگاهی بکن. کدوم عضو کدوم سمت بدن هست از سوالات پرتکرار این فصله
-
Anzw 18
سلام عزیزم خوبی؟
ببین من نکات خیلی زیادی از این شکل ندارم اما هستن چنتا نکته که به روده باریک و لوزالمعده مربوط هست:بخش برون ریز لوزالمعده پانکراس قوی ترین آنزیم های گوارش را به دروازهه (ابتدای روده باریک) میریزد.
آنزیم های لوزالمعده پانکراس از طریق دومجرا :- مجرای فرعی که بالا تر از 2) مجرای مشترک با صفرا قرار دارد.
بنداره پیلور (ابتدای روده باریک /انتهای معده) بالاتر از مجرای مشترک صفرا و لوزالمعده است
آنزیم ها در لوزالمعده پانکراس غیر فعال هستند و هنگامی که به دورن دروازهه میریزند فعال میشوند
چون در شیره لوزالمعده بیکربنات هست میتوان گفت لوزالمعده میتواند با ترشح بیکربنات کیموس اسیدی را خنثی کند و جلوی آسیب دیدن لایه مخاط دروازهه را بگیرد
لوزالمعده پایین تر از کبد و کیسه صفرا قرار گرفته با توجه به شکل، اما اگه بخوایم شکل قرار گیری لوزالمعده رو بصورت کلی بگیم زیر معده و موازی با معده قرار گرفته است
آنزیم های لوزالمعده میتواند روی هر 4 مولکول زیستی (کربوهیدرات، لیپیدها، نوکلئیک اسید ها، پروتئین ها) تاثیر بگذارد.
نمیدونم این نکات بدرد میخوره یا نه 🌺Maryam Nateqi سلام بسیااااااااااااااااااااااار متشکرم
- مجرای فرعی که بالا تر از 2) مجرای مشترک با صفرا قرار دارد.
-
Maryam Nateqi سلام بسیااااااااااااااااااااااار متشکرم
Anzw 18
سلام عزیزم، خواهش میکنم❤️
آها همونطور که یه دوست عزیزی گفتن خودت تست بزنی و یک نکته رو بفهمی بیشتر تو ذهنت میمونه و میفهمی طراح بیشتر رو کدوم قسمت متمرکزه، خودتم لذت میبری و....