زیست دهم اقای موقاری یا زبحی
-
سلام دوستان
برای زیست دهم کدوم تدریس رو. پیشنهاد میدید اخه چاپ کتاب 98با چاپ 96ک اقای موقاری تدریس میکنن متفاوته
نمیدونم با اقای موقاری فیلم ببینم ک چاپ 96تدریس میکنن یا اقای فتحی؟؟؟
تجربیا
تجربی
موقاری عاشقتیم
@دهم
دانش آموز کنکوری
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
دانشجو شریف -
miss ganji سلام پیشنهاد من اقای موقاری هست کتاب تغییرات انچنانی نداشته میتونید اون قسمت ها رو نبینید یا برا اطلاعات عمومی و تکمیلی اونا رو ببینید
-
Yeganeh Robat Sarpooshi ممنونم عزیزم
-
miss ganji
سلام
ذبحی
یا کلا ی نمونه از هر دو ببینید
هرچند من پیشنهادم ذبحی هست هم تدریس و هم نموداراشون، عالیه به خصوص برای جمع بندی.
و البته حجم فیلماشون کمتره و خیلی جدیدتره! -
سارا M 0 مرسی عزیزم
-
سارا M 0 یه سوال اسمز رو میشه واسم توضیح بدین؟؟
-
سارا M 0 مرسی عزیزم
خواهش میکنم گلم.
سارا M 0 یه سوال اسمز رو میشه واسم توضیح بدین؟؟
ببین اسمز یکی از راه های عبور مواد از غشای یاخته هست.
اسمز برای انتشار آب هست از غشای نیمه تراوا.
غشای نیمه تراوا یعنی چی؟! یعنی مثلا فقط نسبت به حلال تراواست، و ذرات حل شونده نمیتونند از اون عبور کنند. الان اینجا هم غشا به مولکول های آب اجازه عبور میده، ولی مولکول هایی ک درشت تر باشند نمیتونند عبور کنند. ی جورایی نفوذ پذیری انتخابی داره.
.
.
اسمز یک نوع انتشاره، چرا؟ چون مولکول های آب دارن از فضاهای بین مولکول های لیپیدی منتشر میشن.
خب حالا به چه صورت؟!
به این صورت که آب از جای رقیق تر با فشار اسمزی کمتر میره به جای غلیظ تر با فشار اسمزی بیشتر! این میشه اسمز!
جای رقیق تر میشه= جایی که آب بیشتری وجود داره و جای غلیظ تر= جایی که آب کمتره.
.
.
.
ی جورایی تو اینجور در نظر بگیر که جایی که آب کمتری داره تشنه تره و آبِ اون قسمت که بیشتره رو میکشه سمتِ خودش....و البته چون تشنه تره فشارش هم بیشتره چون میخواد فشار وارد کنه ک آب رو بکشه سمت خودش:)
هر چه محلول غلیظ تر باشه فشار اسمزیش بیشتره، چرا؟ چون تشنه تره.
حالا ی چنتا مثال:
معمولا ما به سالاد آخرِ سر نمک میزنیم....چون اگه همون اول بزنیم تا بیایم بخوریمش، بیرون موادِ سالاد چون غلیظ تره(نمک زدیم دیگه) آب خیار و گوجه رو میکشه بیرون:||| سالاد هم کلا حالت انگار وا رفته پیدا میکنه:| برا همین موقعی ک میخوایم بخوریمش، همون موقع نمک میزنیم، ک فشار اسمزی فرصت پیدا نکنه سالادمون رو خراب کنه.
یا مثلا کاهو رو میندازن تو سطل آب، که آب از سطل وارد سلول های کاهو بشه و کاهو شاداب بمونه
و کلی مثال دیگه ک اطراف خودمون هست:))
توی همه هم آب از جای رقیق تر(پر آب تر) رفته به جای غلیظ تر (کم آب تر). یعنی جایی ک فشار اسمزیش بیشتر بوده و تشنه تر بوده و فشارش باعث شده آب رو به سمت خودش بکشه. در سلول های بدن انسان هم همینطوره، غشای سلولی آب رو از بین فسلوپیدها عبور میده، اما مواده دیگه رو که باعث اختلاف غلظت میشن مثل پروتئین ها، قند ها، و یون ها به سختی ازش عبور داده میشه.
.
.
.
پ.ن: میدونم طولانی شد توضیحم، ولی میخواستم کامل همه چی رو بگم.... چون تعریف کلی و 2 خطه ی خوده اسمز کلی ابهام داره.
موفق باشی. -
سلام من خودم کلیپ های آقای موقاری رو تماشا میکنم و قسمت هایی که تغییر کرده باشه یا رد میکنم یا گوش میدم که مکمل بقیه بشه.
شما میتونی یک یا دو جلسه از هر دو استاد رو ببینی تا متوجه بشی با کدوم استاد بهتر یاد میگیری.
موفق باشی. -
سارا M 0 خیلی ممنونم عزیزم
لطف کردی -
@nazanin-nokpay ممنونم عزیزم
-
miss ganji کاربر گرامی فقط فقط آقای ذبحی ببین و به حرف بقیه گوش نکن تغییرات اصلی هم جزئی نیست بلکه بسیار بسیار کلیه !!
همین اسمزی که مشکل دارید رو خیلی قشنگ توضیح دادن ببینید کامل میفهمید
حتما ویویو های ایشون رو نگاه کنید تا بعدا پشیمون نشید