خنده جام

-
I IIAII marked this topic as a question on
-
@m-sina سلام
چهره معشوق داخل شراب افتاده ، بعد معشوق لبخند زده و شاعر اون چهره رو ، چهره ی شراب یا جام در نظر گرفته و استعاره داره ، و گفته طمع خام ، یعنی عارف اشتباه کرده ، ولی درباره خنده جام ، یکی از ابیات حافظ
خنده جام می و زلف گره گیر نگار
ای بسا توبه که چون توبه حافظ بشکستهمین معنی انعکاس تصویر لبخند معشوق ... رو داره و منظور موج و پرتوی که داخل شراب هم میتونه باشه .
-
@m-sina سلام خنده جام منظور ریختن می در جامه یا همون موجی که می در جام داره
انعکاس تصویر معشوق در جام موج برداشته و صورتش خندان دیده شده -
@m-sina سلام
چهره معشوق داخل شراب افتاده ، بعد معشوق لبخند زده و شاعر اون چهره رو ، چهره ی شراب یا جام در نظر گرفته و استعاره داره ، و گفته طمع خام ، یعنی عارف اشتباه کرده ، ولی درباره خنده جام ، یکی از ابیات حافظ
ای بسا توبه که چون توبه حافظ بشکستهمین معنی انعکاس تصویر لبخند معشوق ... رو داره و منظور موج و پرتوی که داخل شراب هم میتونه باشه .
@m-sina سلام
یعنی شمت میگی جام نمیتونه بخنده بلکه این تصویر معشوقه؟
-
@m-sina سلام
یعنی شمت میگی جام نمیتونه بخنده بلکه این تصویر معشوقه؟
-
@m-sina سلام من خنده جام رو توی یکی از اشعار حافظ به معنای صدای ریخته شدن شراب درون جام شنیده بودم که انگار شبیه شنیدن صدای خنده کوتاه آدمه(والا من ک نشنیدم اینطور ولی نوشته بود
) یا خنده ی جام اون درخشنگیه جامه مثلا میگه
و شاید معنی این بیت باشه که اون عارفه وقتی تصویر چهره اونی که داره خطاب بهش شعر میگه رو روی درخشنگی جام در حال پر شدن میبینه فکر و خیال باطل میکنه... -
سلام،
جام در اینجا استعاره از معشوق هست (استعاره مکنیه) و باید توجه داشت که استعاره گاهی می تواند با تشخیص نیز همراه باشد که در اینجا خنده جام تشخیص می سازد. -
@m-sina سلام من خنده جام رو توی یکی از اشعار حافظ به معنای صدای ریخته شدن شراب درون جام شنیده بودم که انگار شبیه شنیدن صدای خنده کوتاه آدمه(والا من ک نشنیدم اینطور ولی نوشته بود
و شاید معنی این بیت باشه که اون عارفه وقتی تصویر چهره اونی که داره خطاب بهش شعر میگه رو روی درخشنگی جام در حال پر شدن میبینه فکر و خیال باطل میکنه...@m-sina سلام من خنده جام رو توی یکی از اشعار حافظ به معنای صدای ریخته شدن شراب درون جام شنیده بودم که انگار شبیه شنیدن صدای خنده کوتاه آدمه(والا من ک نشنیدم اینطور ولی نوشته بود
و شاید معنی این بیت باشه که اون عارفه وقتی تصویر چهره اونی که داره خطاب بهش شعر میگه رو روی درخشنگی جام در حال پر شدن میبینه فکر و خیال باطل میکنه...کجا دیدی صدای ریخته شدن شرابه؟ منبعت چی بوده؟
-
و شاید معنی این بیت باشه که اون عارفه وقتی تصویر چهره اونی که داره خطاب بهش شعر میگه رو روی درخشنگی جام در حال پر شدن میبینه فکر و خیال باطل میکنه...کجا دیدی صدای ریخته شدن شرابه؟ منبعت چی بوده؟
-
@m-sina سلام
وقتی یار کنارش نشسته ،عکس صورت یار روی جام افتاده ،با اینکه یار در حال لبخند زدن نبوده اما بخاطر مدور و دایره ای بودن جام شراب،اون یارو که کنار یارش نشسته بوده،فکر میکنه یار داره میخنده. -
I IIAII has marked this topic as unsolved on