تشبیه ۲
-
سلام دوستان
به نظرتون توی این بیت چندتا از ارکان تشبیه موجوده؟
اگر بود شادی که هرگز نبود
چو برق امد و برق اسا گذشت -
S Sara_R marked this topic as a question on
-
سلام دوستان
چو برق امد و برق اسا گذشت -
سلام دوستان
چو برق امد و برق اسا گذشت@sara-haghighatrad
دوتا تشبیه داریم
شادی چو برق آمد / شادی برق آسا گذشت- ارکان تشبیه اول : مشبه : شادی ، مشبه به: برق ، ادات تشبیه : چو ، وجه شبه : محذوف
- ارکان تشبیه دوم : مشبه: شادی ، مشبه به: برق ، ادات تشبیه : آسا ، وجه شبه : محذوف
-
@sara-haghighatrad
دوتا تشبیه داریم
شادی چو برق آمد / شادی برق آسا گذشت- ارکان تشبیه اول : مشبه : شادی ، مشبه به: برق ، ادات تشبیه : چو ، وجه شبه : محذوف
- ارکان تشبیه دوم : مشبه: شادی ، مشبه به: برق ، ادات تشبیه : آسا ، وجه شبه : محذوف
خانومِ_دوست_داشتنی برق اسا ک صفته ینی خیلی سریع
شادی خیلی سریع رفت
تشبیه نداره ک -
@sara-haghighatrad در تشبیه ۲ گفته است:
چو برق
سلام بنظر من دوتا
چو => ادات
برق=> مشبه به
برق اسا هم ک صفته -
خانومِ_دوست_داشتنی برق اسا ک صفته ینی خیلی سریع
شادی خیلی سریع رفت
تشبیه نداره کsnow boy
آسا یا درواقع همون " سا " پسوند تشبیهه
برای اینکه این بخش از متن رو متوجه شد بهتره یکم قبل ترش رو هم بلد بود تا بشه خوانش بهتری داشت و نظر بهتری دربارش داد- غم هستی من- که جز غم نداشت
شتابان رسید و شکیبا گذشت
اگر بود شادی- که هرگز نبود
چو برق آمد و برق آسا گذشت
چه حاصل ز دیروز و امروز من
که این هر دو در فکر فردا گذشت
اینکه شادی سریع رفته درسته اما اینی که میگین معنی لفظیشه ، توی متن یه طور دیگه ای بیان کرده که دارای تشبیه شده ، سریع رفتن درواقع همون وجه شبهه که حذف شده
- غم هستی من- که جز غم نداشت
-
@sara-haghighatrad
دوتا تشبیه داریم
خانومِ_دوست_داشتنی
ممنونم🌸
فقط یه سوال
شادی که مشبه هست
توی مصراع دوم حذفه و نیستش
چرا با این حال میگیم هست؟ -
snow boy
آسا یا درواقع همون " سا " پسوند تشبیهه
برای اینکه این بخش از متن رو متوجه شد بهتره یکم قبل ترش رو هم بلد بود تا بشه خوانش بهتری داشت و نظر بهتری دربارش داد- غم هستی من- که جز غم نداشت
شتابان رسید و شکیبا گذشت
اگر بود شادی- که هرگز نبود
چو برق آمد و برق آسا گذشت
چه حاصل ز دیروز و امروز من
که این هر دو در فکر فردا گذشت
اینکه شادی سریع رفته درسته اما اینی که میگین معنی لفظیشه ، توی متن یه طور دیگه ای بیان کرده که دارای تشبیه شده ، سریع رفتن درواقع همون وجه شبهه که حذف شده
خانومِ_دوست_داشتنی اها درست میفرمایید
- غم هستی من- که جز غم نداشت
-
خانومِ_دوست_داشتنی
ممنونم🌸
فقط یه سوال
شادی که مشبه هست
توی مصراع دوم حذفه و نیستش
چرا با این حال میگیم هست؟@sara-haghighatrad وقتی میخواییم تشبیه رو توی بیت در نظر بگیریم هر دو مصراع رو باید چک کنیم ، تک مصراعی جلو نمیریم که
جاهایی که لازمه فقط یک مصراع رو چک کنیم ، توی سئوال همون یه دونه میاد . حتی گاهی وقتا برای ابیاتی که موقوف المعانی ان هر 4 مصراع توی صورت سئوال داده میشه تا بتونی درک بهتری داشته باشی. -
@sara-haghighatrad وقتی میخواییم تشبیه رو توی بیت در نظر بگیریم هر دو مصراع رو باید چک کنیم ، تک مصراعی جلو نمیریم که
جاهایی که لازمه فقط یک مصراع رو چک کنیم ، توی سئوال همون یه دونه میاد . حتی گاهی وقتا برای ابیاتی که موقوف المعانی ان هر 4 مصراع توی صورت سئوال داده میشه تا بتونی درک بهتری داشته باشی.خانومِ_دوست_داشتنی ممنونم🌸
-
S Sara_R has marked this topic as solved on