صفت و مضاف الیه
-
سلام دوستان
توی عربی اگه داشته باشیم: اسم + مضاف الیه + صفت
توی فارسی اینجوری تجرمه میکنیم: اسم + صفت + مضاف الیه
پس چرا توی این ترکیب رعایت نشده؟
من دارم قاعده رو اشتباه میگم یا این استثناعه؟

-
S Sara_R marked this topic as a question on
-
سلام دوستان
توی عربی اگه داشته باشیم: اسم + مضاف الیه + صفت
توی فارسی اینجوری تجرمه میکنیم: اسم + صفت + مضاف الیه
پس چرا توی این ترکیب رعایت نشده؟
من دارم قاعده رو اشتباه میگم یا این استثناعه؟

@sara-haghighatrad
تو داری درست میگی و اینجا هم استثنا نیست، ولی اون واسه حالتیه که صفت برای مضاف اومده باشه نه در اینجا که صفت واسه مضاف الیه اومده. یعنی اگر اسم، همزمان مضاف و همزمان موصوف واقع شده باشه اون طوری ترجمه می کنیم که تو گفتی. منظورم اینه که توی حالت (اسم + اسم + صفت)، اسم دوم مضاف الیه برای اسم اول و صفت هم برای اسم اول باشه. در اون صورت قاعده ترجمهاش همونه که تو گفتی.
اما، اینجا «الاسلامیه» صفت برای اسم دوم یعنی برای «الامت» هست و نه صفت برای اسم اول.از کجا فهمیدم؟ از معرفه بودن و مونث بودن جفتشون. پس اسم اول (یعنی اتحاد) موصوف واقع نشده. فقط مضاف واقع شده و اون حالت و قاعدهای که گفتی به وجود نیومده ... -
@sara-haghighatrad
تو داری درست میگی و اینجا هم استثنا نیست، ولی اون واسه حالتیه که صفت برای مضاف اومده باشه نه در اینجا که صفت واسه مضاف الیه اومده. یعنی اگر اسم، همزمان مضاف و همزمان موصوف واقع شده باشه اون طوری ترجمه می کنیم که تو گفتی. منظورم اینه که توی حالت (اسم + اسم + صفت)، اسم دوم مضاف الیه برای اسم اول و صفت هم برای اسم اول باشه. در اون صورت قاعده ترجمهاش همونه که تو گفتی.
اما، اینجا «الاسلامیه» صفت برای اسم دوم یعنی برای «الامت» هست و نه صفت برای اسم اول.از کجا فهمیدم؟ از معرفه بودن و مونث بودن جفتشون. پس اسم اول (یعنی اتحاد) موصوف واقع نشده. فقط مضاف واقع شده و اون حالت و قاعدهای که گفتی به وجود نیومده ...@amin-forouzan ممنونم لطف کردید🌸
-
S Sara_R has marked this topic as solved on
-
پ پنیرک این تاپیک را در ارجاع داد