مفهوم قرابت
-
سلام
کدام دلو فرو رفت و پر برون نامد؟/زچاه یوسف جان را چرا فغان باشد
این کوزه چو من عاشق زاری بوده است/در بند سر زلف نگاری بوده است(مگه منظور خیام از این شعر این نبوده که کوزه رو تشبیه به زمان خودش کرده که با معشوقه ش نشیته و دستشو گردن معشوقه انداخته و ......)
پس چرا الگو اینو به زندگی پس از مرگ ربط داده؟!بالاییم همینطور! -
M Mr. Wick marked this topic as a question on
-
سلام
این کوزه چو من عاشق زاری بوده است/در بند سر زلف نگاری بوده است(مگه منظور خیام از این شعر این نبوده که کوزه رو تشبیه به زمان خودش کرده که با معشوقه ش نشیته و دستشو گردن معشوقه انداخته و ......)
پس چرا الگو اینو به زندگی پس از مرگ ربط داده؟!بالاییم همینطور!@Mr-Wick سلام
بیت اول منظورش اینه که گاهی پایین رفتن و نزول (تشبیه ش به دفن انسان موقع مرگ هست) هست که باعث رشد و تعالی میشه و مثال هایی زده که پایین رفتن دلو خالی در چاه باعث پر آب شدن اون میشه . -
@Mr-Wick سلام
بیت اول منظورش اینه که گاهی پایین رفتن و نزول (تشبیه ش به دفن انسان موقع مرگ هست) هست که باعث رشد و تعالی میشه و مثال هایی زده که پایین رفتن دلو خالی در چاه باعث پر آب شدن اون میشه .@nazanin-mirzai ببخشید متوجهش نمیشم میشه بیشتر توضیح بدین؟
-
سلام
پس چرا الگو اینو به زندگی پس از مرگ ربط داده؟!بالاییم همینطور!@Mr-Wick
واللا درمورد اولی بازم میتونم منطقی باشم.
داره میگه سطل چاه وقتی میره پائین، پر میشه و میاد بالا. یوسف چرا باید توی چاه گریه کنه؟ یعنی فرورفتن و پائین رفتن باعث برتری میشه خیلی وقتا. حالا طراح اومده فرو رفتن رو مردن هم درنظر گرفته. این قبول...
اما درمورد کوزهٔ خیام... واقعا نمیدونم چرا. -
@Mr-Wick در واقع میخواد اینطور به مخاطب بفهمونه که آدما وقتی میمیرن و اونارو دفن میکنن این باعث نشده که به نیستی و نابودی بره و برای همیشه زندگی اون تموم بشه درواقع روح اون از جسمش جداشده و به عالم معنا رفته و در اصل باعث متعالی شدن او شده.
و با مثال هایی که زده میخواد این مفهوم رو برای مخاطب تصویر سازی کنه مثلا وقتی که یه دلو رو داخل چاه میندازیم در نگاه اول میگیم که دلو به قعر چاه رفته اما در ادامه وقتی که اون دلو رو بالا میکشیم و اینبار دلو پر آب میاد تازه میفهمیم که این به پایین انداختن دلو نه تنها براش بد نبوده و باعث نشده که اون به نیستی و نابودی بره بلکه باعث اضافه شدن یه ویژگی خوب ومثبت براش شده که اون پر آب شده.
و همینطور درباره ی داستان حضرت یوسف که او رو به داخل چاه انداختن و ما در نگاه اول میگیم که اون بدبدبخت شد ولی خب در ادامه داستان او به مصر رفت وعزیز مصر شده یعنی اگه درون چاه نمی افتاد که باعث نمی شد راهش به مصر بیافته. -
@nazanin-mirzai
@danial-hosseiny
ممنون از جفتتون
دومی رو واقعا نمیدونم چرا اینطوری در نظر گرفته اصلا مخم سوت کشید هیچ جوره نمیتونم ربط بدم گفتم شاید من اشتباه میکنم و نمیتونم درکش کنم. -
M Mr. Wick marked this topic as a regular topic on
-
@nazanin-mirzai
@danial-hosseiny
ممنون از جفتتون
دومی رو واقعا نمیدونم چرا اینطوری در نظر گرفته اصلا مخم سوت کشید هیچ جوره نمیتونم ربط بدم گفتم شاید من اشتباه میکنم و نمیتونم درکش کنم.@Mr-Wick خواهش میکنم،
درباره ی دومی من هم واقعا متوجه ی ربطش نشدم ولی بازم از دبیرمون میپرسم جوابشو بهتون میگم. -
@Mr-Wick خواهش میکنم،
درباره ی دومی من هم واقعا متوجه ی ربطش نشدم ولی بازم از دبیرمون میپرسم جوابشو بهتون میگم.@nazanin-mirzai لطف میکنید،ممنون
-
@nazanin-mirzai
@danial-hosseiny
ممنون از جفتتون
دومی رو واقعا نمیدونم چرا اینطوری در نظر گرفته اصلا مخم سوت کشید هیچ جوره نمیتونم ربط بدم گفتم شاید من اشتباه میکنم و نمیتونم درکش کنم.@Mr-Wick
خواهش میکنم -
@nazanin-mirzai
@danial-hosseiny
ممنون از جفتتون
دومی رو واقعا نمیدونم چرا اینطوری در نظر گرفته اصلا مخم سوت کشید هیچ جوره نمیتونم ربط بدم گفتم شاید من اشتباه میکنم و نمیتونم درکش کنم.@Mr-Wick در مفهوم قرابت گفته است:
@nazanin-mirzai
@danial-hosseiny
ممنون از جفتتون
دومی رو واقعا نمیدونم چرا اینطوری در نظر گرفته اصلا مخم سوت کشید هیچ جوره نمیتونم ربط بدم گفتم شاید من اشتباه میکنم و نمیتونم درکش کنم."این کوزه چو من عاشق زاری بوده است"
این تیکه رو دو جور برداشت میشه کرد اول اینکه گذشته ی خودش و وضعیتش با معشوقش رو در قالب تشبیه بیان میکنه و زاویه دید دوم که به دیدگاه خیام نزدیک تره اینه که روزی عاشقی زندگی میکرده که معشوقه خودش رو هم بغل میکرده که این عاشق مرده و سالها تبدیل به خاک شده و از خاک جسد اون عاشق کوزه فعلی ساخته شده که مثل سایه ای بیجان از زندگی گذشته ی این خاکه. خیام جهان رو پوچ میبینه و سعی میکنه قبل از مرگ به بهشت بره -
@Mr-Wick در مفهوم قرابت گفته است:
@nazanin-mirzai
@danial-hosseiny
ممنون از جفتتون
دومی رو واقعا نمیدونم چرا اینطوری در نظر گرفته اصلا مخم سوت کشید هیچ جوره نمیتونم ربط بدم گفتم شاید من اشتباه میکنم و نمیتونم درکش کنم."این کوزه چو من عاشق زاری بوده است"
این تیکه رو دو جور برداشت میشه کرد اول اینکه گذشته ی خودش و وضعیتش با معشوقش رو در قالب تشبیه بیان میکنه و زاویه دید دوم که به دیدگاه خیام نزدیک تره اینه که روزی عاشقی زندگی میکرده که معشوقه خودش رو هم بغل میکرده که این عاشق مرده و سالها تبدیل به خاک شده و از خاک جسد اون عاشق کوزه فعلی ساخته شده که مثل سایه ای بیجان از زندگی گذشته ی این خاکه. خیام جهان رو پوچ میبینه و سعی میکنه قبل از مرگ به بهشت بره -
درود. چرت و پرت زیاد در مورد خیام مینویسن. اما خیام بزرگ در مورد جهان پس از مرگ صحبتی ندکرده و اگه بخوام بدون پرده بگم اصلا اعتقادی به جهان پس از مرگ نداشته
-
درود. چرت و پرت زیاد در مورد خیام مینویسن. اما خیام بزرگ در مورد جهان پس از مرگ صحبتی ندکرده و اگه بخوام بدون پرده بگم اصلا اعتقادی به جهان پس از مرگ نداشته
Matin Mousavi 1
سلام درسته خیام به این موضوع شناخته شده بیشتر
حالا واقعیت چی بوده الله اعلم -
Matin Mousavi 1
سلام درسته خیام به این موضوع شناخته شده بیشتر
حالا واقعیت چی بوده الله اعلم@Mr-Wick واقعیت همینه. فیلسوف بزرگی مثل خیام که دقیق ترین تقویم تاریخ رو تنظیم کرده که هنوز هم بیماننده نمیتونسته دچار دوگانگی شخصیت باشه که امروز یه شعر بگه بعد بیاد خلافش رو بگه و نظرش عوض بشه. الان خیلی از شعر هایی که به خیام بزرگ نصبت میدن اصلا مال خیام نیست. خیام در تمام اشعارش یک نظر و فکر واحد دیده میشه
-
@Mr-Wick
یعنی اینکه عاقبت خاک گل ،کوزه گران خواهد شدیا اینکه کوزه ای که در دستان تو است روزی انسانی بوده و به خاک رفته الان در دستان من و توست و این دسته ای که دارد
دستی بوده که برگردن یاری بوده است.سلام مجدد
این مفهومی است که دبیرمون گفتن برای بیت دوم؛ ولی خب همونطور که بقیه ی دوستان هم گفتن واقعا چنین چیزی قابل برداشت نیست، در هر صورت مجبوریم اینطور برای کنکور در نظر بگیریم. -
@Mr-Wick
یعنی اینکه عاقبت خاک گل ،کوزه گران خواهد شدیا اینکه کوزه ای که در دستان تو است روزی انسانی بوده و به خاک رفته الان در دستان من و توست و این دسته ای که دارد
این مفهومی است که دبیرمون گفتن برای بیت دوم؛ ولی خب همونطور که بقیه ی دوستان هم گفتن واقعا چنین چیزی قابل برداشت نیست، در هر صورت مجبوریم اینطور برای کنکور در نظر بگیریم.@nazanin-mirzai نه برای کنکور هم مفهوم درستش رو باید بگی. البته اینم بگم امکان اینکه از اشعار خیام بزرگ برای کنکور بیاد خیلی کمه
-
@Mr-Wick
این مفهومی است که دبیرمون گفتن برای بیت دوم؛ ولی خب همونطور که بقیه ی دوستان هم گفتن واقعا چنین چیزی قابل برداشت نیست، در هر صورت مجبوریم اینطور برای کنکور در نظر بگیریم.@nazanin-mirzai در مفهوم قرابت گفته است:
@Mr-Wick
این مفهومی است که دبیرمون گفتن برای بیت دوم؛ ولی خب همونطور که بقیه ی دوستان هم گفتن واقعا چنین چیزی قابل برداشت نیست، در هر صورت مجبوریم اینطور برای کنکور در نظر بگیریم.سلام
خیلی ممنونم زحمت شد براتون
لطف کردید
دیگه چاره نیست برا کنکور باید همینو در نظر بگیریم