معنی بیت
-
@danial-hosseiny ایینه اب سبز زنگار میده معنی ادبی خاصی دارهه یا همون مفاهیم شیمی منظوره؟؟
Mahan Xodayi 2
الا یا ایها السلطان
اگه میدونستم که نمینوشتم «نمیدونم» 😂☺️ -
Mahan Xodayi 2
الا یا ایها السلطان
اگه میدونستم که نمینوشتم «نمیدونم» 😂☺️@danial-hosseiny 😂خوب به هر حال با این جملات تا حالا مواجه شدین امکان هست هون شیمی رو هدف بزاره؟؟؟؟
-
Sara_R
و یه مورد دیگهای...
خوانش میتونه به این شکل هم باشه.
روشندلان ز خصم ندارند جان دریغ
آئینه آب، سبزه زنگار میدهد
که معنیش اینجوری درمیاد
روشندلان از دشمنی جان ندارن. افسوس. همونطوری که آبی که شبیه آینهس، سبزه و لجن داخلش زنگارشه.@danial-hosseiny در معنی بیت گفته است:
Sara_R
و یه مورد دیگهای...
که معنیش اینجوری درمیاد
روشندلان از دشمنی جان ندارن. افسوس. همونطوری که آبی که شبیه آینهس، سبزه و لجن داخلش زنگارشه.Mahan Xodayi 2
من اصلا این معنی رو منطقیتر میدونم.
نظری درمورد سؤالت ندارم... -
@danial-hosseiny در معنی بیت گفته است:
Sara_R
و یه مورد دیگهای...
که معنیش اینجوری درمیاد
روشندلان از دشمنی جان ندارن. افسوس. همونطوری که آبی که شبیه آینهس، سبزه و لجن داخلش زنگارشه.Mahan Xodayi 2
من اصلا این معنی رو منطقیتر میدونم.
نظری درمورد سؤالت ندارم...@danial-hosseiny اهان،مرسی.....:)
-
@danial-hosseiny اهان،مرسی.....:)
Mahan Xodayi 2 🙌🏻♥
-
یه نکته بگم.
اینجا «آینه» و «زنگار» رو به معنی ظاهری نگیرید. تو اشعار عارفانه آینه استعاره از دل هست و زنگار هم استعاره از ناپاکی هایی که بر دل میشینه مثل کینه و گناه و ...
مثال:«آینهات دانی چرا غماز نیست/زآن که زنگار از رخش ممتاز نیست» الان این بیت رو با چیزی که گفتم می تونید بفهمید.
چرا اینجا این حرف رو می زنم؟ از کجا معلوم همون معنی ظاهری مدنظر نیست؟ چون مصرع اول واژه «روشندلان» رو داریم. که باعث میشه ذهنمون بره سمت مفاهیم و استعاره های عارفانه. اگر این واژه تو مصرع اول نمیومد نمیتونستم بگم آینه معنی استعاری دل عارف رو داره و بیتمون یه مفهوم عارفانه مدنظرشه.
احتمالاً آب و سبزه هم کنار آینه و زنگار معانی مجازی دارند. که نظری در موردشون ندارم.
می دونم که چیزی از گره معنی و مفهوم این بیت باز نکردم. تازه احتمالاً گیج تر هم شدید. ولی خب، در حد یه تیکه از پازل مصرع دوم رو جور کردم. شاید بقیش رو خودتون فهمیدید.
Sara_R پاسخنامه هیچ چیزی نگفته در مورد این بیت؟ -
یه نکته بگم.
اینجا «آینه» و «زنگار» رو به معنی ظاهری نگیرید. تو اشعار عارفانه آینه استعاره از دل هست و زنگار هم استعاره از ناپاکی هایی که بر دل میشینه مثل کینه و گناه و ...
مثال:«آینهات دانی چرا غماز نیست/زآن که زنگار از رخش ممتاز نیست» الان این بیت رو با چیزی که گفتم می تونید بفهمید.
چرا اینجا این حرف رو می زنم؟ از کجا معلوم همون معنی ظاهری مدنظر نیست؟ چون مصرع اول واژه «روشندلان» رو داریم. که باعث میشه ذهنمون بره سمت مفاهیم و استعاره های عارفانه. اگر این واژه تو مصرع اول نمیومد نمیتونستم بگم آینه معنی استعاری دل عارف رو داره و بیتمون یه مفهوم عارفانه مدنظرشه.
احتمالاً آب و سبزه هم کنار آینه و زنگار معانی مجازی دارند. که نظری در موردشون ندارم.
می دونم که چیزی از گره معنی و مفهوم این بیت باز نکردم. تازه احتمالاً گیج تر هم شدید. ولی خب، در حد یه تیکه از پازل مصرع دوم رو جور کردم. شاید بقیش رو خودتون فهمیدید.
Sara_R پاسخنامه هیچ چیزی نگفته در مورد این بیت؟@Amin-Forouzan ممنونم🌸
گفته مفهوم اینکه با بدان با نیکی رفتار کردن رو میده -
Sara_R
و یه مورد دیگهای...
که معنیش اینجوری درمیاد
روشندلان از دشمنی جان ندارن. افسوس. همونطوری که آبی که شبیه آینهس، سبزه و لجن داخلش زنگارشه.@danial-hosseiny ممنونم🌸🌸
الان با اون مفهموی که گفتم اون معنی اخرتون اوکیه ؟
-
S Sara_R marked this topic as a regular topic on
-
Sara_R
این تنها مفهومیه که هرگز نمیتونستم از این بیت استنباط کنم😂🤦🏻♂️😬 -
Sara_R
این تنها مفهومیه که هرگز نمیتونستم از این بیت استنباط کنم😂🤦🏻♂️😬@danial-hosseiny
ببینید تستش اینه

-
S Sara_R marked this topic as a question on
-
Sara_R
ببین سارا... نمیدونم... شاید طراح صرفا مصرع اول رو درنظر گرفته و رد شده. اینکه افراد روشندل، دشمنی ندارن با کسی.
اما درمورد مصرع دوم من واقعا دچار شک و تردیدم و هرچقدر که تا اینجا راجع بهش فکر کردم به نتیجهٔ درستی نتونستم برسم... -
S Sara_R marked this topic as a regular topic on
-
Sara_R
ببین سارا... نمیدونم... شاید طراح صرفا مصرع اول رو درنظر گرفته و رد شده. اینکه افراد روشندل، دشمنی ندارن با کسی.
اما درمورد مصرع دوم من واقعا دچار شک و تردیدم و هرچقدر که تا اینجا راجع بهش فکر کردم به نتیجهٔ درستی نتونستم برسم...@danial-hosseiny ممنونم🌸
-
S Sara_R marked this topic as a question on
-
S Sara_R has marked this topic as solved on
-
Sara_R خواهش میکنم♥