قرابت
-
-
Leili Salahi
سلام.
درمورد سؤال اول
بیت اولش میگه کِرْم که الآن در چوب زائیده شده، چوب رو درموقع وجود نهال نمیشناسه و میره.
بیت دومش میگه در سرم از عشق گل دیوانگی بسه. برای اینکه گل رعنا و خوشگل برای طلب من بسه.
بیت سوم میگه طاقت سیمرغ رو بلبل نداره. برای بلبل عشق یه گل بسه.
بیت چهارم میگه پشه کی میفهمه که این باغ از چه موقعی ساخته شده؟ که پشه توی بهاران به دنیا میاد و دی میمیره.
اینکه توی بیت دوم عشق گل برای شاعر بسه، اینکه توی سوم میگه بلبل طاقت نداره و همون عشق گل براش بسه و اینکه میگه پشه هیچوقت نمیفهمه این باغ قدیمی از چه زمانی درست شده، همهش کوتاهنظری رو میرسونه. البته بیت اول این مفهوم رو به خودی خود نداره.درکنار باقی ابیات میتونیم بهش این مفهوم رو اختصاص بدیم.
درمورد سؤال دوم
من از معنیِ خودم مطمئن نیستم برای این بیت.با این وجود که حتی خود پاسخنامه هم معنی کرده تا حدودی.
میگه نزدیک شدن به افراد خوش رو گدازنده و نابودکنندهس. همونطور که دق کردن رشته به خاطر گوهره.
و خب بیت اول هم میگه
نزدیک افراد خوب بودن، باعث دق کردن میشه. همونطور که رشته در کنار گوهر لاغر میشه.
احتمالا این یه قصهای قضیهای چیزی داره که من نمیدونم.
شما چیزی میدونین از کنار هم قرار گرفته رشته و گوهر؟
@Amin-Forouzan
علیرضا تمدنی -
@danial-hosseiny
نه والا گمونم قصه خاصی نداره. تصویر گوهر و رشته رو تو ذهنت تجسم کن و شعر رو بخون. این رشته و گوهر:
بیت اسلوب معادله داره.خودت رعایتش کردی. مصرع دوم گفته دلیل لاغری رشته گوهر هست. از نزدیک بودن به گوهر هست. مثل مصرع اول. که گفته بود نزدیکی به سیمین تنان باعث باریک شدن و آب شدن میشه.
و خب هنر شاعر بوده که وقتی نوشته «رنج باریک» نازکی رشته و معنای مهمترش واسه این بیت، دق کردن رو به یاد میاره.راستی اینکه میگه رشته به خاطر نزدیکی به گوهر دق کرده و لاغر شده، حسن تعلیل حساب میشه نه؟ چون دلیل شاعرانه و ادبی آورده. -
@danial-hosseiny
نه والا گمونم قصه خاصی نداره. تصویر گوهر و رشته رو تو ذهنت تجسم کن و شعر رو بخون. این رشته و گوهر:
بیت اسلوب معادله داره.خودت رعایتش کردی. مصرع دوم گفته دلیل لاغری رشته گوهر هست. از نزدیک بودن به گوهر هست. مثل مصرع اول. که گفته بود نزدیکی به سیمین تنان باعث باریک شدن و آب شدن میشه.
و خب هنر شاعر بوده که وقتی نوشته «رنج باریک» نازکی رشته و معنای مهمترش واسه این بیت، دق کردن رو به یاد میاره.راستی اینکه میگه رشته به خاطر نزدیکی به گوهر دق کرده و لاغر شده، حسن تعلیل حساب میشه نه؟ چون دلیل شاعرانه و ادبی آورده.@Amin-Forouzan
اگه واقعا همین باشه و بحث علت و معلولی ساخته باشه، آره حسن تعلیل داره. ولی اگه ما داریم اشتباه معنی میکنیم و چنین چیزی نیست، نه دیگه. حسن تعلیل نداره.
ولی این بحث رشته و گوهر همچنان برام عجیبه. -
Leili Salahi
سلام.
درمورد سؤال اول
بیت اولش میگه کِرْم که الآن در چوب زائیده شده، چوب رو درموقع وجود نهال نمیشناسه و میره.
بیت دومش میگه در سرم از عشق گل دیوانگی بسه. برای اینکه گل رعنا و خوشگل برای طلب من بسه.
بیت چهارم میگه پشه کی میفهمه که این باغ از چه موقعی ساخته شده؟ که پشه توی بهاران به دنیا میاد و دی میمیره.
اینکه توی بیت دوم عشق گل برای شاعر بسه، اینکه توی سوم میگه بلبل طاقت نداره و همون عشق گل براش بسه و اینکه میگه پشه هیچوقت نمیفهمه این باغ قدیمی از چه زمانی درست شده، همهش کوتاهنظری رو میرسونه. البته بیت اول این مفهوم رو به خودی خود نداره.درکنار باقی ابیات میتونیم بهش این مفهوم رو اختصاص بدیم.
درمورد سؤال دوم
من از معنیِ خودم مطمئن نیستم برای این بیت.با این وجود که حتی خود پاسخنامه هم معنی کرده تا حدودی.
میگه نزدیک شدن به افراد خوش رو گدازنده و نابودکنندهس. همونطور که دق کردن رشته به خاطر گوهره.
و خب بیت اول هم میگه
نزدیک افراد خوب بودن، باعث دق کردن میشه. همونطور که رشته در کنار گوهر لاغر میشه.
@Amin-Forouzan
علیرضا تمدنی@danial-hosseiny سپاس خیلی کامل بود
-
@danial-hosseiny سپاس خیلی کامل بود
Leili Salahi خواهش میکنم
-
@danial-hosseiny سپاس خیلی کامل بود
Leili Salahi
فقط لطفا هروقت تاپیک میزنی که سؤالی رو مطرح کنی، حالت تاپیکت رو بذار روی حالت سؤال، و بعد که سؤالت هم شد، بذارش رو حالت سؤال حل شده.
اینجوری بچهها متوجه میشن سؤالت از قبل پاسخ داده شده و دیگه وقتشون برای پاسخ به سؤالی که قبلا حل شده، تلف نمیشه. -
Leili Salahi
فقط لطفا هروقت تاپیک میزنی که سؤالی رو مطرح کنی، حالت تاپیکت رو بذار روی حالت سؤال، و بعد که سؤالت هم شد، بذارش رو حالت سؤال حل شده.
اینجوری بچهها متوجه میشن سؤالت از قبل پاسخ داده شده و دیگه وقتشون برای پاسخ به سؤالی که قبلا حل شده، تلف نمیشه.@danial-hosseiny چطور باید بذارم روی حالت سوال؟
-
@danial-hosseiny چطور باید بذارم روی حالت سوال؟
Leili Salahi
راهش اینطوریه که :
هر تاپیکی که میزنی یه دکمۀ تنظیمات اون بالا کنار عنوان تاپیک کنارش هست (این شکلی)
اول روی اون کلیک میکنی و فرم تاپیک رو به صورت سوال درمیاری.
بعد هرموقع هم که سوال حل شد، دوباره روی همین تنظیمات میزنی و فرم تاپیک رو به صورت سوال حل شده درمیاری
ممنونم ازت -
Leili Salahi
راهش اینطوریه که :
هر تاپیکی که میزنی یه دکمۀ تنظیمات اون بالا کنار عنوان تاپیک کنارش هست (این شکلی)
اول روی اون کلیک میکنی و فرم تاپیک رو به صورت سوال درمیاری.
بعد هرموقع هم که سوال حل شد، دوباره روی همین تنظیمات میزنی و فرم تاپیک رو به صورت سوال حل شده درمیاری
ممنونم ازت@danial-hosseiny تشکر
-
@danial-hosseiny تشکر
Leili Salahi خواهش میکنم
-
S S.daniyal hosseiny این تاپیک را در ارجاع داد
-
Leili Salahi
سلام.
درمورد سؤال اول
درمورد سؤال دوم
و خب بیت اول هم میگه
@Amin-Forouzan
علیرضا تمدنی@danial-hosseiny در قرابت گفته است:
البته بیت اول این مفهوم رو به خودی خود نداره.درکنار باقی ابیات میتونیم بهش این مفهوم رو اختصاص بدیم.
نمیدونم اون لحظهای که اینو نوشتم دقیقا داشتم به چی فکر میکردم.ولی شماها این قسمتو نادیده بگیرید
️
-
-
@danial-hosseiny
و خب هنر شاعر بوده که وقتی نوشته «رنج باریک» نازکی رشته و معنای مهمترش واسه این بیت، دق کردن رو به یاد میاره.راستی اینکه میگه رشته به خاطر نزدیکی به گوهر دق کرده و لاغر شده، حسن تعلیل حساب میشه نه؟ چون دلیل شاعرانه و ادبی آورده.@Amin-Forouzan
سلام وقتتون بخیر
بله حسن تعلیل داریم
تو مصرع اول میگه نزدیک شدن به زیبارویان و معشوقه سوزاننده هست و در مصرع دوم گفته شده رنجی که یک رشته باریک داره میکشه بهخاطر گوهرهای ارزشمندی هست که بهش وصل هستن (مثل یه گردنبند مروارید)
و دلیل ادبی برای نازک بودن رشته بیان شده که همان نزدیکی به گوهرهای ارزشمند هست -
@danial-hosseiny در قرابت گفته است:
البته بیت اول این مفهوم رو به خودی خود نداره.درکنار باقی ابیات میتونیم بهش این مفهوم رو اختصاص بدیم.
نمیدونم اون لحظهای که اینو نوشتم دقیقا داشتم به چی فکر میکردم.ولی شماها این قسمتو نادیده بگیرید
️
@danial-hosseiny چرا؟یعنی غلطه؟
-
L Leili Salahi marked this topic as a question on
-
L Leili Salahi has marked this topic as solved on
-
@danial-hosseiny چرا؟یعنی غلطه؟
Leili Salahi
همون قسمتی که نقل قول کردم و اصلا معلوم نیست داره درمورد چی حرف میزنه، بله. -
Leili Salahi
همون قسمتی که نقل قول کردم و اصلا معلوم نیست داره درمورد چی حرف میزنه، بله.@danial-hosseiny ببخشین اون تست ۷۹ ولی گزینه یک هم کوتاه نظری رو میرسونه،،داره میگه این کرم نمیشناسه نهال رو ..
گزینه دوم هم من متوجه نمیشم یعنی چی کلا -
@danial-hosseiny ببخشین اون تست ۷۹ ولی گزینه یک هم کوتاه نظری رو میرسونه،،داره میگه این کرم نمیشناسه نهال رو ..
گزینه دوم هم من متوجه نمیشم یعنی چی کلاLeili Salahi
بیت یک داره درمورد بیوفایی کرم صحبت میکنه نسبت به درخت. نه کوتاه نظریش.
بیت دوم رو هم معنی کردم که...
کجاشو مشکل داری...؟ -
Leili Salahi
بیت یک داره درمورد بیوفایی کرم صحبت میکنه نسبت به درخت. نه کوتاه نظریش.
بیت دوم رو هم معنی کردم که...
کجاشو مشکل داری...؟@danial-hosseiny اینکه عشق گل براش کافیه چرا کوتاه نظریه
-
@danial-hosseiny اینکه عشق گل براش کافیه چرا کوتاه نظریه
Leili Salahi
داستان سیمرغ عطار رو خوندی؟
توی اون قصه بلبل رو دچار عشق مجازی میدونن.اینجور که بلبل میگه عشق گل برام بسه. من نمیام سراغ سیمرغ.
به خاطر همین، این عشق بلبل رو کوتاهنظری میدونیم. -