مفهوم
-
سلام بچه ها
خسته نباشیدخمش باش و بجو عصمت سفرکن جانب حضرت
که نبود خواب را لذت چو بانگ خیز خیز آمدقسمت اولش میگه سفر کردن خوبه سفر کن
قسمت دوم نمیدونم چی میگه!
دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
M Mr. Wick marked this topic as a question on
-
در واقع شاعر معتقد هستش که اگر فقط خواب بودیم لذتی نداشت ولی این بیدار شدنه که به خواب معنی میده
بنظرم مفهومش اینه تضادهایی که در دنیا هست دنیا رو قشنگ کرده.... -
@Mr-Wick
به نظر من.
مصرع اول گفته سفر کن و سفر خوبه. اما چه سفری؟ چهاش مهمه. سفر به سوی جانب حضرت. یعنی بارگاه حق. در ادامه مصرع دوم میگه که خواب سبحگاه لذتی نداره وقتی که صدای «بلند شو به جانب حق حرکت کن» شنیده میشه. مصرع دوم تکمیل کننده مصرع اول و تاکید روی همون سفر به سوی حق هست.
مصرع دوم مثل این حکایت سعدی هست که تو کتاب هم اومده بود. هر دوتا تاکید دارند که وقت خوابیدن نیست وقت یاد خدا افتادنه:گفت: بلبلان را دیدم که به نالش در آمده بودند از درخت و کبکان از کوه و غوکان در آب و بهایم از بیشه.
اندیشه کردم که مروّت نباشد همه در تسبیح و من به غفلت خفته.
دوش مرغی به صبح مینالید
عقل و صبرم ببرد و طاقت و هوشگفتم این شرط آدمیت نیست
مرغ تسبیحگوی و من خاموش -
@Mr-Wick
به نظر من.
مصرع اول گفته سفر کن و سفر خوبه. اما چه سفری؟ چهاش مهمه. سفر به سوی جانب حضرت. یعنی بارگاه حق. در ادامه مصرع دوم میگه که خواب سبحگاه لذتی نداره وقتی که صدای «بلند شو به جانب حق حرکت کن» شنیده میشه. مصرع دوم تکمیل کننده مصرع اول و تاکید روی همون سفر به سوی حق هست.
مصرع دوم مثل این حکایت سعدی هست که تو کتاب هم اومده بود. هر دوتا تاکید دارند که وقت خوابیدن نیست وقت یاد خدا افتادنه:گفت: بلبلان را دیدم که به نالش در آمده بودند از درخت و کبکان از کوه و غوکان در آب و بهایم از بیشه.
اندیشه کردم که مروّت نباشد همه در تسبیح و من به غفلت خفته.
دوش مرغی به صبح مینالید
عقل و صبرم ببرد و طاقت و هوشگفتم این شرط آدمیت نیست
مرغ تسبیحگوی و من خاموش@Amin-Forouzan 👌
-
@Amin-Forouzan
Mahan Xodayi 2
ممنون عزیزان🙏🏽 -
M Mr. Wick has marked this topic as solved on