مفهوم
-
سلام بچه ها
خسته نباشیدهرکس چو قلم گاه سخن در بچکاند
خون سیه از تیغ زبانش بچکاندمفهوم اصلی بیت چیه؟
دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا -
M Mr. Wick marked this topic as a question on
-
سلام بچه ها
دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا@Mr-Wick
یه جورایی مثل نکوهش سخن گفتن و میگه؟ -
@Mr-Wick دکمه پاک کردن نداره 😂من برم محو شم سنگین تره
-
Sara_R خدایی چطوری ربط داده خیلی با اغماض میشه درنظر گرفت😑
من که نمیفهمم
مثل شما درنظر گرفته بودم تقریبا@Mr-Wick 😂🤷♀️
-
@Mr-Wick انصافاً نامردیه که از این یه بیت به این مفهوم رسیده. اگر کل غزل رو بخونید می بینید که مفهومی که گفته درسته و مال کل غزل هست. اما آخه از این یه بیت که نمی شد اینو فهمید. غزل:
https://ganjoor.net/khajoo/ghazal-khajoo/sh894
Sara_R شما نیز اعتماد بنفس خویش را حفظ بنمای و بنداز گردن خستگی آخر شب. یه وقت حو نشیا، محو شی انجمن فلج میشه چون دیگه کسی رو نداریم سوال بپرسه 🙄😊 -
@Mr-Wick انصافاً نامردیه که از این یه بیت به این مفهوم رسیده. اگر کل غزل رو بخونید می بینید که مفهومی که گفته درسته و مال کل غزل هست. اما آخه از این یه بیت که نمی شد اینو فهمید. غزل:
Sara_R شما نیز اعتماد بنفس خویش را حفظ بنمای و بنداز گردن خستگی آخر شب. یه وقت حو نشیا، محو شی انجمن فلج میشه چون دیگه کسی رو نداریم سوال بپرسه 🙄😊@Amin-Forouzan نه من توی پرانرژی بودن صبحشم نمیفهمیدم چه برسه به خستگی شب😂💔
ممنونم نه محو نمیشم خیالتون راحت😂 -
Sara_R شما نیز اعتماد بنفس خویش را حفظ بنمای و بنداز گردن خستگی آخر شب. یه وقت حو نشیا، محو شی انجمن فلج میشه چون دیگه کسی رو نداریم سوال بپرسه 🙄😊@Amin-Forouzan اره خدایی گیر پاچکردم
ولی معنی کلی که از خود این بیت میشه بدست آورد چیه؟اگه خود خالیشو بدن همینی که گفتمو در نظر بگیریم یا نه ویز دیگه ای معنی میده؟ -
سلام بچه ها
دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا@Mr-Wick
@Amin-Forouzan
Sara_R
بچهها، این مفهومی که طراح مدنظر گرفته واقعا نیاز به اغماض نداره...
معنی بیت میگه هرکسی که مثه قلم بعضی وقتا حرفی بزنه، از تیغ زبانش خون سیاه میریزه.
اینکه خون سیاه از زبان کسی بریزه، معنیِ مهمی داره. ما در حالت عادی و برای حرف زدن عادی که دچار مشکل نیستیم.
منظور شاعر دقیقا همینه که هرکسی که حرفی رو میزنه، مثل قلم، مثل نویسندگان و اهل هنر، خون سیاهی و کدری رو از درون وجودش منتقل میکنه.
این رو مطمئن باشید که
«اگر شعری آرامتان کرد، دعایی به حال شاعر بدحالش بکنید. ثواب دارد.»
در کل که اگه متنی سیاه نوشته میشه، به خاطر اینه که ذهن همون قلم رو تماما سیاهی گرفته... مثل تراویدن جوهر از ذهن قلم... سیاهیای که شاعر خیلی زیبا و توی لفافه به افکار چرک و اذیت شدن اهل هنر تشبیهش کرده. -
@Mr-Wick
@Amin-Forouzan
Sara_R
بچهها، این مفهومی که طراح مدنظر گرفته واقعا نیاز به اغماض نداره...
معنی بیت میگه هرکسی که مثه قلم بعضی وقتا حرفی بزنه، از تیغ زبانش خون سیاه میریزه.
اینکه خون سیاه از زبان کسی بریزه، معنیِ مهمی داره. ما در حالت عادی و برای حرف زدن عادی که دچار مشکل نیستیم.
منظور شاعر دقیقا همینه که هرکسی که حرفی رو میزنه، مثل قلم، مثل نویسندگان و اهل هنر، خون سیاهی و کدری رو از درون وجودش منتقل میکنه.
این رو مطمئن باشید که
«اگر شعری آرامتان کرد، دعایی به حال شاعر بدحالش بکنید. ثواب دارد.»
در کل که اگه متنی سیاه نوشته میشه، به خاطر اینه که ذهن همون قلم رو تماما سیاهی گرفته... مثل تراویدن جوهر از ذهن قلم... سیاهیای که شاعر خیلی زیبا و توی لفافه به افکار چرک و اذیت شدن اهل هنر تشبیهش کرده.@danial-hosseiny
ولی شما در مواجهه با این بیت توی تست، جفت مفاهیم رو درنظر داشته باشید. که هرکدوم که به باقی ابیات نزدیکتر بود رو درنظر بگیرید. -
@danial-hosseiny
ولی شما در مواجهه با این بیت توی تست، جفت مفاهیم رو درنظر داشته باشید. که هرکدوم که به باقی ابیات نزدیکتر بود رو درنظر بگیرید.@danial-hosseiny ممنون...
ولی شما که یه مفهوم اشاره کردی آقا دانیال.
اون یکی کدومه؟ -
سلام بچه ها
دانش-آموزان-آلاء دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا@Mr-Wick سلام
خب مصراع اول که منظورش هرکسی که چیزی بنویسه یا بکشه و ..(مثلا نویسنده یا هنرمند، نقاش و اینا)
مصراع دوم میگه این افراد انقد سختی میکشن که جوهر قلمشون انگار که خون زبونشونه که روی کاغذ میچکه
مفهوم کلی میشه سختی کشیدن هنرمندان -
@Mr-Wick
منظورم مفهومیه که خودتون از بیت درآوردید و مفهوم من. -
@Mr-Wick
منظورم مفهومیه که خودتون از بیت درآوردید و مفهوم من.@danial-hosseiny آها ممنون🌹
-
M Mr. Wick has marked this topic as solved on
-
@Mr-Wick خواهش میکنم♥