کنایه و تشبیه
-
سلام دوستان
تشبیه این بیت چیه؟
%(#cf2929)[اگر کساد شکر بایدت دهن بگشای]
%(#cf2929)[ورت خجالت سرو ارزو کند بخرام]و کنایه این بیت چیه؟
میگه مصراع اولش کنایس
%(#e07810)[دل رمیده گل از روزگار می چیند]
%(#e07810)[نشاط روی زمین از غزال صحرایی است]Sara_R
سلام.
واللا من تشبیهی توش نمیبینم سارا.
میگه که اگه میخوای شکر کساد و بیرونق بشه، دهن بگشا و حرف بزن. (شاید طراح گفته حرف زدن معشوق مثل شکره یا از شکر بهتره) و گر میخوای سرو خجالت بکشه، بلندشو و راه برو...
بیت دوم هم دلِ رمیده یعنی دلی که عاشق شده، گل از روزگار چیدن هم یعنی بهره بردن. -
Sara_R
سلام.
واللا من تشبیهی توش نمیبینم سارا.
میگه که اگه میخوای شکر کساد و بیرونق بشه، دهن بگشا و حرف بزن. (شاید طراح گفته حرف زدن معشوق مثل شکره یا از شکر بهتره) و گر میخوای سرو خجالت بکشه، بلندشو و راه برو...
بیت دوم هم دلِ رمیده یعنی دلی که عاشق شده، گل از روزگار چیدن هم یعنی بهره بردن.@danial-hosseiny
اینو تشبیه گرفته

من متوجهش نشدم 😶
کنایه رو فهمیدم مرسی -
Sara_R
یعععععععععععععععععععنی چه!!!
کساد شکر کجاش تشبیه داره!
یا من خیلی روزهم یا اینا واقعا یه وقتایی یه چیزیشون میشه. -
Sara_R
یا من خیلی روزهم یا اینا واقعا یه وقتایی یه چیزیشون میشه.@danial-hosseiny نمیدونم 😶
سوال کنکورم بوده -
Sara_R
یا من خیلی روزهم یا اینا واقعا یه وقتایی یه چیزیشون میشه.@danial-hosseiny
اینو تو نت الان دیدم

-
Sara_R
اینم غزل اصلیه
https://ganjoor.net/saadi/divan/ghazals/sh358
خودت یه مطالعهای بکن.
من هنوز واقعا نمیفهمم کساد شکر چرا تشبیه داره. -
Sara_R
حالا این بازم درمورد شکر منطقیه.
ولی چرا سرو باید شبیه خرامیدن معشوق باشه آخه
خدایا خداوندا پروردگارا... -
Sara_R
حالا این بازم درمورد شکر منطقیه.
ولی چرا سرو باید شبیه خرامیدن معشوق باشه آخه
خدایا خداوندا پروردگارا...@danial-hosseiny فک کنم همون سخن به شکر کافیه که تست و بزنم
ممنونم🌸🌸 -
S Sara_R has marked this topic as solved on
-
Sara_R
دانش-آموزان-آلاء
@mr.wick
@amin-forouzan
Faez Fateminia
تفقدی نظری چیزی؟ -
Sara_R
کافی که هست...
بیشتر بحثم سرِ اینه که چرا واقعا...
خواهش میکنم :heart_suit: -
Sara_R
دانش-آموزان-آلاء
@mr.wick
@amin-forouzan
Faez Fateminia
تفقدی نظری چیزی؟@danial-hosseiny والا تنها چیزی که به ذهنم میرسه سرچ تو اینترنته..
این راجع به یه سعر دیگس ولی مفهوم همینو گفته..👇
حافظ با تشخيصي زيبا تفضيل يار را بر سرو بيان مي كندامّا نه در بلندي قامت و از منظر سنت شعري،بلكه در خراميدن و حركت كردن و اين ترجيح نيز، ترجيحي معقول است زيرا سرو نميتواند بخرامد. در بيت با حُسن تعليلي ترجيح را ادبي ميكند زيرا سرو از شرم آن كه مبادا رفتار و حركت او رادرمقايسه با رفتار و حركت يار به سخره گيرند، ساكت و ساكن مانده است.تشبيه تفضيل زمينه عكس كردن تشبيه را فراهم ميسازد و گاه با آن يكي مي شود و در آن ميپيچد. به بياني ديگر تشبيه عكس صورت متهورانه تشبيه تفضيل است. در تشبيه تفضيل شاعر از فضيلت مشبه بر مشبهبه مي گويد و همين خيال برتري او را وا ميدارد تا جاي مشبه و مشبهبه را عوض كند و با تفضيل جابه جايي مشبه و مشبهبه را پيشنهاد ميكند
http://cheshmesokhan.blogfa.com/post/1
اینم منبعش ..
یه چیزای اندکی فهمیدم امیدوارم شما به جواب سوالتون برسید 🙂
Sara_R -
@danial-hosseiny والا تنها چیزی که به ذهنم میرسه سرچ تو اینترنته..
این راجع به یه سعر دیگس ولی مفهوم همینو گفته..👇
حافظ با تشخيصي زيبا تفضيل يار را بر سرو بيان مي كندامّا نه در بلندي قامت و از منظر سنت شعري،بلكه در خراميدن و حركت كردن و اين ترجيح نيز، ترجيحي معقول است زيرا سرو نميتواند بخرامد. در بيت با حُسن تعليلي ترجيح را ادبي ميكند زيرا سرو از شرم آن كه مبادا رفتار و حركت او رادرمقايسه با رفتار و حركت يار به سخره گيرند، ساكت و ساكن مانده است.تشبيه تفضيل زمينه عكس كردن تشبيه را فراهم ميسازد و گاه با آن يكي مي شود و در آن ميپيچد. به بياني ديگر تشبيه عكس صورت متهورانه تشبيه تفضيل است. در تشبيه تفضيل شاعر از فضيلت مشبه بر مشبهبه مي گويد و همين خيال برتري او را وا ميدارد تا جاي مشبه و مشبهبه را عوض كند و با تفضيل جابه جايي مشبه و مشبهبه را پيشنهاد ميكند
http://cheshmesokhan.blogfa.com/post/1
اینم منبعش ..
یه چیزای اندکی فهمیدم امیدوارم شما به جواب سوالتون برسید 🙂
Sara_RFaez Fateminia ممنونم