بزرگداشت خیام بزرگ
-
به به به رسیدیم به بزرگداشت شخصی که من دیوونشم. خیام بزرگ :
رباعیسرای ایرانی در دورهٔ سلجوقی است. گرچه جایگاه علمی خیام برتر از جایگاه ادبی اوست و لقبش «حجّةالحق» بودهاست،[۹] ولی آوازهٔ وی مدیون رباعیاتش است که شهرت جهانی دارد. رباعیات خیام به بیشترِ زبانهای زنده برگردان شدهاست. آوازهٔ وی در غرب بهطور مشخص بیشتر مدیون ترجمهٔ ادوارد فیتزجرالد[۱۰] از رباعیات او به زبان انگلیسی است.
زمینه کاری :
ریاضیات،اخترشناسی،شعر،فلسفه،تاریخ،گاهشماری،موسیقیدلیل سرشناسی :
تدوین تقویم جلالی،رباعیات،استاد بی بدیل فلسفه طبیعی،ریاضیات،منطق،متافیزیک،مثلث خیام-پاسکال،چهارضلعی خیام-ساکریاثر گذاشته بر :
خواجه نصیرالدین طوسی،خازنی،نظامی عروضی،حافظ،آندرهژید،جان والیس،ساکاری،ادوارد فیتز جرالد،موریس بوشور،آنری کزلیس،ژان شاپلن،امین معلوفخیام یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ بشریت هست. کسی که تفکرش در تقریبا ۹۰۰ سال قبل و در اون شرایط سخت از خیلی از انسان های امروزی جلوتر بود. کسی که تندیسش در سازمان ملل متحد هست و در تمام دنیا به عنوان دانشمند بزرگ و برجسته ایرانی شناخته و مورد احترام میباسد.
از جمله اشعارش:
**ای دوست بیا تا غم فردا نخوریم **
وین یک دم عمر را غنیمت شمریم
فردا که از این دیر کهن در گذریم
با هفت هزار سالگان سر به سریماین کوزه چو من عاشق زاری بوده است
در بند سر زلف نگاری بوده است
این دسته که بر گردن او میبینی
دستی است که بر گردن یا بوده استافلاک که جز غم نفزایند دگر
ننهند به جا تا نربایند دگر
ناآمدگان اگر بدانند که ما
از دهر چه میکشیم نایند دگرروز بزرگداشت این افتخار ایرانی رو به همهتون تبریک میگم. البته در اصل فرداست
ولی از اونجا که بی نهایت عاشق خیام هستم تا فردا طاقت نیاوردم
@بچه-های-تجربی-راه-ابریشم @بچه-های-تجربی-کنکور-1401 @بچه-های-ریاضی-راه-ابریشم @بچه-های-ریاضی-کنکور-1401 @بچه-های-همخوانی
-
چقدر فرهیخته هستید شما..
-
چقدر فرهیخته هستید شما..
-
درود. داستانی رو میگم که احتمالا شنیدید! حالا اگه هم نشنیدید، حالا بشنوید
خیام میخواست باده بنوشد ولی ناگهان باد تندی وزیدن گرفت وابریق( کوزه می) اش را شکست. پس خیام در حال نیمه مستی چنین سرود:
ابریق می مرا شکستی، ربی
بر من در عیش را ببستی، ربی
من، مِی خورم و تو میکنی بدمستی
خاکم به دهن مگر تو مستی، ربیحالا چون بخدا کفر گفته، اومدن این شعر رو منسوب به او دونستن یا که بعد خدا صورتشو سیاه کرد بعد این شعرو گفت صورتش سفید شد :
اینجا می گویند خدا قهر می کند و دست و دهان و غیره حکیم سیاه می شود و حکیم می گوید
ناکرده گنه در این جهان کیست بگو
ان کس که گنه نکرد چون زیست بگو
من بد کنم و تو بد مکافات دهی
پس فرق میان من و تو چیست بگوخدا به رحم امده و وی را شفا میدهد .
!!!!
خود خیام جواب داده :
قومی متفکرند در مذهب و دین
قومی به گمان فتاده در راه یقین
میترسم از آن که بانگ آید روزی
کای بیخبران راه نه آنست و نه اینقضاوت با شما
!
Mo Xo
@M-Shajarian
Alzahra
@Soniaaa
@Farzam-Yousefi
_MILAD_
@Señorita
@Hamid-s
@Hamed-s
@Elham650
Kosar A003
@امیرمسعود-جعفری
ramses kabir
@First
@Felli -
خیام میخواست باده بنوشد ولی ناگهان باد تندی وزیدن گرفت وابریق( کوزه می) اش را شکست. پس خیام در حال نیمه مستی چنین سرود:
ابریق می مرا شکستی، ربی
خاکم به دهن مگر تو مستی، ربیحالا چون بخدا کفر گفته، اومدن این شعر رو منسوب به او دونستن یا که بعد خدا صورتشو سیاه کرد بعد این شعرو گفت صورتش سفید شد :
اینجا می گویند خدا قهر می کند و دست و دهان و غیره حکیم سیاه می شود و حکیم می گوید
!!!!
خود خیام جواب داده :
!
Mo Xo
@M-Shajarian
Alzahra
@Soniaaa
@Farzam-Yousefi
_MILAD_
@Señorita
@Hamid-s
@Hamed-s
@Elham650
Kosar A003
@امیرمسعود-جعفری
ramses kabir
@First
@FelliMatin Mousavi 1 سرگذشت جالبیه ولی در مورد صدقش حرف زیاد هست.
-
چه تاپیک خوبی دمت گرم
-
Matin Mousavi 1 سرگذشت جالبیه ولی در مورد صدقش حرف زیاد هست.
@First آخه خیام کسی نبوده که دچار دوگانگی باشه
-
چه تاپیک خوبی دمت گرم
@First قربانت
-
ابریق می مرا شکستی، ربی
!!!!
خود خیام جواب داده :
!
Mo Xo
@M-Shajarian
Alzahra
@Soniaaa
@Farzam-Yousefi
_MILAD_
@Señorita
@Hamid-s
@Hamed-s
@Elham650
Kosar A003
@امیرمسعود-جعفری
ramses kabir
@First
@FelliMatin Mousavi 1
بعنوان داستان بشدت جذاب بود
اما بقول اقا مبین در مورد درستیش جای تامل و بحث هستش. -
@First آخه خیام کسی نبوده که دچار دوگانگی باشه
Matin Mousavi 1 شما در اون قرن زندگی میکردین؟
ببین بحث کردن در مورد یه شخصیت که حدود هشت صد سال پیش زندگی کرده سخته. ما صرفا میتونیم از ابیات مسندی که ازش باقی مونده استفاده خودمونو ببریم. برای زندگی بهتر و به سمت اهدافمون. اینکه خیام کافر بوده یا مسلمان یا هرچیز دیگه ای واقعا به من یکی ربطی نداره. همونطور که خودشم میگه:
گر من ز می مغانه مستم، هستم،
گر کافر و گبر و بتپرستم، هستم،
هر طایفهای به من گمانی دارد،
من زان خودم، چنانکه هستم هستم.بحث کردن درمورد اینکه واقعا چه فردی بوده بحث الکیه. بازم میگم ما صرفا تنها سودی که از افراد تاریخ میتونیم ببریم، بکار بردن اون قسمت از نظراتشون که میتونه در درست کردن ادمی بهتر برای جامعه سودمند باشه داخل زندگیمونه.
او زان خودش منم زان خودمتوام زان خودت
-
Matin Mousavi 1 شما در اون قرن زندگی میکردین؟
ببین بحث کردن در مورد یه شخصیت که حدود هشت صد سال پیش زندگی کرده سخته. ما صرفا میتونیم از ابیات مسندی که ازش باقی مونده استفاده خودمونو ببریم. برای زندگی بهتر و به سمت اهدافمون. اینکه خیام کافر بوده یا مسلمان یا هرچیز دیگه ای واقعا به من یکی ربطی نداره. همونطور که خودشم میگه:
گر من ز می مغانه مستم، هستم،
گر کافر و گبر و بتپرستم، هستم،
هر طایفهای به من گمانی دارد،
من زان خودم، چنانکه هستم هستم.بحث کردن درمورد اینکه واقعا چه فردی بوده بحث الکیه. بازم میگم ما صرفا تنها سودی که از افراد تاریخ میتونیم ببریم، بکار بردن اون قسمت از نظراتشون که میتونه در درست کردن ادمی بهتر برای جامعه سودمند باشه داخل زندگیمونه.
او زان خودش منم زان خودمتوام زان خودت
@First
آره درسته حرفات ولی وقتی چیزی رو به شخصی میچسبونن که مال خودش نیست خب خیانت به اون شخص و توهین به دوستدارانش هست! و کسی که واقعا دوستش داره و ازش بهرهای برده نباید بی تفاوت باشه!
دقیق گفتی که باید از چیزایی که از اون شخص مونده بهره ببریم برای مشخص کردن اینکه چه چیزی رو دارن از اون شخص تحریف میکنن! خب خیام در ۹۹ درصد اشعارش یک اندیشه واحد رو داره و با عقل جور در نمیاد که آخرش بیاد ۱۸۰ درجه بچرخه! مگر در فیلم های هندی!
-
ابریق می مرا شکستی، ربی
!!!!
خود خیام جواب داده :
!
Mo Xo
@M-Shajarian
Alzahra
@Soniaaa
@Farzam-Yousefi
_MILAD_
@Señorita
@Hamid-s
@Hamed-s
@Elham650
Kosar A003
@امیرمسعود-جعفری
ramses kabir
@First
@FelliMatin Mousavi 1
بسیار زیبا و سنگین -
@First
آره درسته حرفات ولی وقتی چیزی رو به شخصی میچسبونن که مال خودش نیست خب خیانت به اون شخص و توهین به دوستدارانش هست! و کسی که واقعا دوستش داره و ازش بهرهای برده نباید بی تفاوت باشه!
دقیق گفتی که باید از چیزایی که از اون شخص مونده بهره ببریم برای مشخص کردن اینکه چه چیزی رو دارن از اون شخص تحریف میکنن! خب خیام در ۹۹ درصد اشعارش یک اندیشه واحد رو داره و با عقل جور در نمیاد که آخرش بیاد ۱۸۰ درجه بچرخه! مگر در فیلم های هندی!
Matin Mousavi 1
درسته -
۲۸ اردیبهشت روز بزرگداشت خیام بزرگ