حرکت جسم در هل دادن
-
دوستان سلام
توی کتاب این سوال مطرح شده که چرا با اینکه جسم رو هل میدیم و اونم مارو هل میده(طبق قانون سوم)، اما جسم به حرکت در میاد درحالیکه ما اصلا تکون نمیخوریم! دلیلش رو اگه میدونید ممنون میشم بگید🌷🌈✨

@m-sina سلام
طبق قانون سوم نیوتون، نیرویی که شخص به جعبه وارد میکند برابر با نیرویی است که جعبه به شخص وارد میکند. ولی چون جرم جعبه در برابر جرم شخص کمتر است در نتیجه شتابی که جعبه به ازای نیروی یکسان میگیرد بیشتر از شتاب شخص میباشد در نتیجه جعبه با اعمال نیروی بیشتر حرکت میکند. -
I IIAII marked this topic as a question on
-
I IIAII has marked this topic as solved on
-
@m-sina سلام
طبق قانون سوم نیوتون، نیرویی که شخص به جعبه وارد میکند برابر با نیرویی است که جعبه به شخص وارد میکند. ولی چون جرم جعبه در برابر جرم شخص کمتر است در نتیجه شتابی که جعبه به ازای نیروی یکسان میگیرد بیشتر از شتاب شخص میباشد در نتیجه جعبه با اعمال نیروی بیشتر حرکت میکند. -
@m-sina سلام
@AmirAbbas2767
گفته جعبه سنگین که شما رو راهنمایی کنه جرم رو عامل قرار ندید. غلط هست.
طبق استدلال شما نباید بتونیم جعبه ای که جرمش از ما بیشتر هست رو حرکت بدیم. -
دوستان سلام
توی کتاب این سوال مطرح شده که چرا با اینکه جسم رو هل میدیم و اونم مارو هل میده(طبق قانون سوم)، اما جسم به حرکت در میاد درحالیکه ما اصلا تکون نمیخوریم! دلیلش رو اگه میدونید ممنون میشم بگید🌷🌈✨

@m-sina این سوال منم بود تا اینکه تو فصل اول فیزیک یازدهم فهمیدم چرا اینجوره فرض کن به یک جسم 30 نیوتون نیرو وارد کنیم چسم بر میگرده 30 تا رو به من وارد میکنه و جسم حرکت میکنه ولی چرا پس من حرکت نکردم دلیلش اینه که اون 30 نیوتون کافی بود برای حرکت جسم ولی برای حرکت ما کافی نیست مدت ها ذهنم درگیر بود که بلاخره یافتم جوابشو
-
@m-sina این سوال منم بود تا اینکه تو فصل اول فیزیک یازدهم فهمیدم چرا اینجوره فرض کن به یک جسم 30 نیوتون نیرو وارد کنیم چسم بر میگرده 30 تا رو به من وارد میکنه و جسم حرکت میکنه ولی چرا پس من حرکت نکردم دلیلش اینه که اون 30 نیوتون کافی بود برای حرکت جسم ولی برای حرکت ما کافی نیست مدت ها ذهنم درگیر بود که بلاخره یافتم جوابشو
@Rahman-Atafat اها چه خوب. اره میدونم چه حسی داره وقتی فهمیدی جواب سوالی رو که مدت ها دنبالش بودی.چون واسه خودمم اتفاق افتاده.
در واقع میشه گفت این توضیحت همون توضیح دوستمونه؟👇@AmirAbbas2767 در حرکت جسم در هل دادن گفته است:
طبق قانون سوم نیوتون، نیرویی که شخص به جعبه وارد میکند برابر با نیرویی است که جعبه به شخص وارد میکند. ولی چون جرم جعبه در برابر جرم شخص کمتر است در نتیجه شتابی که جعبه به ازای نیروی یکسان میگیرد بیشتر از شتاب شخص میباشد در نتیجه جعبه با اعمال نیروی بیشتر حرکت میکند.
-
@m-sina
البته به جرم بی ربط نیست اما استدلال قبلی دقیق نبود.
نکته اول : نیرو های کنش و واکنش به دو جسم وارد میشن پس نمیشه برآیند براشون در نظر گرفت. پس این که هم اندازه و خلاف جهت هم هستن دلیل نمیشه هم رو خنثی کنن چون به دو جسم مختلف اثر میکنن.حالا فرض کنید جسم ساکن رو قصد دارید هل بدید باید نیروی شما از نیروی اصطکاک ایستایی بیشینه وارد به اون جسم( fs,max = us X N) بیشتر بشه(برابر بشه جسم در آستانه حرکت قرار میگیره) درغیر اینصورت حرکت نمیکنه حالا اگر این نیروی لازم رو وارد کردید (که بزرگتر مساوی us X N باید باشه) جسم حرکت میکنه. این نیروی شما جسم رو حرکت میده ولی نیروی جسم به شما ، شما رو لزوما حرکت نمیده چون ممکنه این نیرو واکنش نتونه بر اصطکاک ایستایی بیشینه شما غلبه کنه ... اصطکاک ایستایی بیشینه وارد به شما به ضریب اصطکاک ایستایی شما و زمین بستگی داره و نیروی عمودی که از طرف سطح به شما اثر میکنه ...
-
@m-sina
البته به جرم بی ربط نیست اما استدلال قبلی دقیق نبود.
نکته اول : نیرو های کنش و واکنش به دو جسم وارد میشن پس نمیشه برآیند براشون در نظر گرفت. پس این که هم اندازه و خلاف جهت هم هستن دلیل نمیشه هم رو خنثی کنن چون به دو جسم مختلف اثر میکنن.حالا فرض کنید جسم ساکن رو قصد دارید هل بدید باید نیروی شما از نیروی اصطکاک ایستایی بیشینه وارد به اون جسم( fs,max = us X N) بیشتر بشه(برابر بشه جسم در آستانه حرکت قرار میگیره) درغیر اینصورت حرکت نمیکنه حالا اگر این نیروی لازم رو وارد کردید (که بزرگتر مساوی us X N باید باشه) جسم حرکت میکنه. این نیروی شما جسم رو حرکت میده ولی نیروی جسم به شما ، شما رو لزوما حرکت نمیده چون ممکنه این نیرو واکنش نتونه بر اصطکاک ایستایی بیشینه شما غلبه کنه ... اصطکاک ایستایی بیشینه وارد به شما به ضریب اصطکاک ایستایی شما و زمین بستگی داره و نیروی عمودی که از طرف سطح به شما اثر میکنه ...
-
@Physics-collegian اها متوجه شدم. یعنی میگید به اون اصطکاک ایستایی بیشینه بستگی داره و اونم خودش به نیروی عمودی تکیه گاه و... بستگی داره
ولی آخه این پرسش کتاب توی مبحث قانون سوم بود. یعنی توقع داره با همین قانون بهش جواب بدیم@m-sina ترتیب بیان مطالب در کتاب درسی یادم نیست.
من نظرم رو سعی کردم دقیق بگم میتونید از استادتون هم بپرسید اگر بخوام ساده کنم مطلب رو شاید غلط بشه ... مثلا اگر جرم جعبه از شما یک کیلوگرم بیشتر باشه شما اصلا نمیتونی هل بدیش ؟!
به نظر من نکته اصلی همینه که شما باید بتونی بر نیروی اصطکاک ایستایی بیشینه وارد به اون جسم غلبه کنی اما این که شما به خلاف جهت نمیرید به این دلیل هست که نیروی واکنش کافی نبوده برای غلبه بر اصطکاک ایستایی بیشینه وارد به شما ..
و نکته دیگه هم همون "نکته اول" که قبل تر گفتم ... .
-
@AmirAbbas2767
گفته جعبه سنگین که شما رو راهنمایی کنه جرم رو عامل قرار ندید. غلط هست.
طبق استدلال شما نباید بتونیم جعبه ای که جرمش از ما بیشتر هست رو حرکت بدیم. -
@AmirAbbas2767
فرض کنید جرم شما کمتر از جعبه باشه ، زمین زیر شما اصطکاک داشته باشه جعبه روی یخ با اصطکاک کم باشه. شما با این که جرمت کمتراز جعبه هست میتونی هلش بدی روی یخ.
این پاسخ بنده بود اما نگفتم پاسخ شما کاملا غلط هست. اگر دبیرتون اینطوری پاسخ دادن در امتحان هم همینقدر بیشتر نباید ازتون بخوان ، حتما جواب خودشون رو مدنظر قرار بدید احتمالا ایشون از اصطکاک و ... صرف نظر کردن.موفق باشید.