شیمی شیمی
-
سلام.
میخوام بین دوتا واکنش استوکیومتری ببندم.
بین گاز نیتروژن و اوزون.
برای اینکار باید ضرایب مشترک ها یکی بشن. مشکلم اینجاست که دو مورد مشترک هست.
یکی گاز اکسیژنه یکی هم نیتروژن مونوکسیده. کدومو باید یکی کرد. بعد هم اکسیژن که از قبل یکی بوده پس چرا کتاب مبتکران اومده دوباره اونا رو یکی کرده؟
ممنون میشم توضیح بدید. -
-
سلام.
بین گاز نیتروژن و اوزون.
یکی گاز اکسیژنه یکی هم نیتروژن مونوکسیده. کدومو باید یکی کرد. بعد هم اکسیژن که از قبل یکی بوده پس چرا کتاب مبتکران اومده دوباره اونا رو یکی کرده؟
ممنون میشم توضیح بدید.@Ahmadreza-Alipouryaan
سلام ،به نظر من اکسیژن رو انتخاب کنید بهتره ،چون توی هر دو واکنش ضرایب یکسانی هم داره .
البته باز این نظر منه و مطمئن نیستم که حرفم درسته یا نه -
سلام.
بین گاز نیتروژن و اوزون.
ممنون میشم توضیح بدید. -
خب باید با ماده ای برید که در دو طرف متفاوت تو واکنش ها باشه
امسیژن که یک سمته این برای واکنش های جمعی خوبه.
ولی این جا با no2 میایم شروع می کنیم. چون تو یکی سمت واکنش دهنده هست تو اون یکی سمت فرآورده.
پس هر مقدار که تو 2 دومی تولید شده باشه تو 3 ومی مصرف شده
خب از
واکنش اخری و یکی مونده به اخری بدست میایزیم بعد no میسه ماده مشترک اولی و دومی بعد بدست میاریم -
اکسیژن برای اون واکنش هایی هست که میگه این قدر اکسیژن داریم و.... این چیزا بعد ما باید این نبست ها بدست بیاریم.
و ماده مورد نظرش مقدار ش بدست بیایرم
. واکنش های جمعی فکر کنم اسمشونه. -
@Ahmadreza-Alipouryaan
سلام ،به نظر من اکسیژن رو انتخاب کنید بهتره ،چون توی هر دو واکنش ضرایب یکسانی هم داره .
البته باز این نظر منه و مطمئن نیستم که حرفم درسته یا نهپرستو بابایی منم اولش با اکسیژن رفتم اشتباه در اومد
-
در حقیقت برای اینه شما میگید تو واکنش اول دو مول No تولید شده که تو واکنش دوم واکنش دهنده است و مصرف میشه
و بین واکنش دو و سه هم باید ببینید کدوم تولید میشه و همون مصرف بشه تو واکنش بعدی که یکسان کنیم ضرایبشو مثلا تو واکنش ب دو مول no2 تولید شده که واکنش پ هم باید دو مول مصرف بشه برای همین ضرب در ۲ میکنیم .
سوالاتی که یکسان سازی ضرایب مواد مشترک جواب نمیده سوالاتی هست که بازده داره . در اون سوالات کلا زنجیر وار حل کنید سوالو بیاید جلو . یکسان سازی ضرایب نرید بعضی جاها نکته خاص داره که نمیتونم توضیح بدم اینجا طول میکشه . ولی کلا تو سوالات بازده دار یکسان سازی ضرایب نرید . -
نشستم چاپار شیمی رو دیدم فصل دو دهم
بازم آقای پویان نظر از سمت فراورده ها ضرایب رو اوکی کرد.
به نظرم یه جای کار میلنگه
یا یه Top Secret هست برا حل این سوال
یا کتاب مبتکران اشتباه کرده.