اشکال در مفهوم چگالی
-
@MaTiN-S در اشکال در مفهوم چگالی گفته است:
دو تا کره هم جنس دارید یکی تو پر یکی حفره دار. جدا جدا در ظرف آب قرار میدید تا ببینید کدوم آب بیشتری جابه جا میکنه. سوال شما الان همینه دیگه؟
دقیقاااا
ببخشید واقعا خیلی بد سوالمو مطرح کردم -
@_-Zahra-K در اشکال در مفهوم چگالی گفته است:
برداشت من از حرفتون اینکه:
یعنی حجم ظاهری برابر هست ولی به دلیل وجود حفره و کاهش جرم، جسم کمتر فرو میره و اب کمتری میریزه بیرون؟
فک کنم برداشتم اشتباههمن برداشتم عوض شد
یعنی منظورتون این هست با اینکه کره بیشتر یا کمتر فرو میره ولی بازم حجم اب بیرون ریخته شده در هر دو حالت برابر میشه@_-Zahra-K ببینید این شکلو مثلا
هر دو کره حجم ظاهری یکسانی دارن و از یه جنس ساخته شدن که چگالی جنس از چگالی آب بیشتره
خب وقتی کره تو پر باشه کاملا فرو میره و به اندازه حجم ظاهری کلش آب بالا میاد
وقتی کره تو خالیه ممکنه کاملا فرو نره و تا ی حدی فرو بره که نیروی شناوری با وزنش برابری کنه و خب در این حالت آب به اندازه حجم ظاهری فرو رفته بالا میاد ( ینی از حالت اول کمتر)

-
@MaTiN-S در اشکال در مفهوم چگالی گفته است:
دو تا کره هم جنس دارید یکی تو پر یکی حفره دار. جدا جدا در ظرف آب قرار میدید تا ببینید کدوم آب بیشتری جابه جا میکنه. سوال شما الان همینه دیگه؟
دقیقاااا
ببخشید واقعا خیلی بد سوالمو مطرح کردماگر خیلی کلی بخوایم بحث کنیم احتمال بیشتر گیج میشید.
فرض کنید یک کره توپر داریم با چگالی بیشتر از چگالی آب. خب این کره تو پر در آب قرار بدید.
وزن کره = چگالی کره * حجم واقعی کره * g
نیروی شناوری = چگالی آب * حجم آب جابه جا شده * gکره حفره نداره یعنی حجم واقعی و ظاهری برابر هستن. پس حتی اگر کل کره وارد آب بشه، بازم نیرو شناوری کمتره از وزن کره. چون در روابط بالا حجم و g برابرن اما چگالی کره بیشتره پس وزن کره بیشتره یعنی جسم کامل داخل آب فرو میره. خب توی این حالت که کره کامل وارد آب شده، حجم آب جابه جا شده هم برابر میشه حجم همین کره توپر.
حالا فرض کنیم کره حفره دار رو در آب گذاشتید.
وزن کره = چگالی کره * حجم واقعی کره * g
نیروی شناوری = چگالی آب * حجم آب جابه جا شده * gبازم چگالی کره بیشتره اما اینجا دیگه حجم ها(یعنی حجم کره و حجم آبی که جابه جا میکنه) برابر نیستن. چون کره حفره داره حجم آبی که جابه جا میکنه بیشتر از حجم واقعی خودشه پس اینجا ممکنه وزن کره با نیرو شناوری برابر بشه.
چگالی کره * حجم واقعی کره = چگالی آب * حجم آب جابه جا شده
پس :
حجم آب جابه جا شده = چگالی کره * حجم واقعی کره تقسیم بر چگالی آب
طبق رابطه بالا هرقدر حجم واقعی کره بیشتر باشه یعنی حجم حفره کمتر باشه حجم آب جابه جا شده بیشتره. در رابطه بالا اگر حفره 0 باشه حجمش کره تو پر هست. رابطه میگه برای تعادل کره تو پر، حجم آبی که جابه جا میکنه باید چند برابر حجم ظاهریه خود کره باشه یعنی لازمه حجم آب جابه جا شده از حجم ظاهری کره بیشتر بشه اما این اصلا ممکن نیست پس کره غرق میشه.
-
البته خیلی راحت تر هم میشه به قضیه نگاه کرد.
وزن آب جابه جا شده باید با وزن جسم برابر بشه تا جسم روی آب شناور بشه. یعنی جرم آب جابه جا شده باید با جرم جسم برابر بشه.خب هرقدر جرم جسم بیشتر باشه جرم آبی که جابه جا میشه هم باید بیشتر باشه دیگه تا با جرم جسم برابر بشه.
پس هر قدر جرم جسم بیشتر باشه(یعنی حجم حفره کم تر باشه) آب بیشتری باید جابه جا بشه تا جسم شناور بشه. -
. ._.Zahra.K has marked this topic as solved on
-
از هر دوتون بسیارررررر ممنونمممممم
مرسی از وقتی که گذاشتین
دمتون گررررم
@MaTiN-S
آدمک -
واقعا چه جوری به همه مباحث اینقدر تسلط دارید؟
فک کنم فارغ التحصیل هستید درسته؟
آدمک
@MaTiN-S -
@_-Zahra-K من فارغ التحصیل تجربی ام
اقا متین فارغ التحصیل ریاضی هستن من خودم بعضا از ایشون چیزی یاد میگیرم -
مرسی از وقتی که گذاشتین
دمتون گررررم
@MaTiN-S
آدمک@_-Zahra-K در اشکال در مفهوم چگالی گفته است:
مرسی از وقتی که گذاشتین
دمتون گررررمخواهش میکنم. موفق باشید.
@_-Zahra-K در اشکال در مفهوم چگالی گفته است:
واقعا چه جوری به همه مباحث اینقدر تسلط دارید؟
فک کنم فارغ التحصیل هستید درسته؟مطالعه زیاد + حل تعداد زیاد سوال
آدمک در اشکال در مفهوم چگالی گفته است:
من فارغ التحصیل تجربی ام
اقا متین فارغ التحصیل ریاضی هستن من خودم بعضا از ایشون چیزی یاد میگیرملطف دارین، همچنین