7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
پروترومبین
-
-
@Dopamine سلام
ارتباط بین صفرا و پروترومبین
رو میتونیم از یه طریق پیدا کنیمیکم نکتش عجیبه که ما بگیم وقتی مجاری صفرایی مسدود بشن
بعضی مواد مثل چربی ها و ویتامین ها و...... درست و حسابی جذب نمیشن
بعد این عامل رو ربط بدیم به تولید پروترومبین که از کبد تولید میشهوقتی مواد لازم برای تولید پروترومبین از طریق سیاهرگ باب به کبد نرسن
خب طبیعتا تولید پروترومبین کاهش پیدا میکنه و غلظتش در خون میاد پایین -
Amirhosein Abed ماشاء الله زیست شناسی هم تبدیل به محفل تئوری شده و چندتا طراح بی سواد می یان پیش خودشون چنین پیشگویی هایی می کنن می یان اینطوری چیزایی که هیچ ربطی به هم ندارن رو به هم ربط می دن در حالی که اگه بخوایم تاثیر یه بیماری رو توی بدن بررسی کنیم باید تاثیر رو توی کل بدن بررسی کنیم و خود بیماری رو مطالعه کنیم که در حقیقت این بیماری این علائم رو داره و این عوارض و این مشکلات و.... اما ما میگیم این چه کاریه تا وقتی بانو مائورینگ هست (املاش نمی دونم چطوریه ) چه نیازی به علم هست ما به پیشگویی بعضی از طراحان عزیز که خارج کتاب چرت و پرت می گن اعتماد می کنیم اینکه بزرگواران پیش بینی می کنن فلان اتفاق می افته یا ممکنه بیافته با اینکه واقعا می افتاه یا نه خیلی فرق داره!
-
Amirhosein Abed اها گفتی ویتامین تازه یادم اومد
ما تو انعقاد خون ویتامین k نیاز داریم خب وقتی مجاری صفرا مسدود بشن این ویتامین درست جذب نمیشه و زمانی که ویتامین k کم بشه عمل انعقاد در بدن کاهش پیدا میکنه و درواقع مصرف پروترومبین میاد پایین در نتیجه نیازی به تولیدش نیس و تولیدشم از حد عادی کمتر میشه -
@Rnn اره بابا کلا تو بدن همه چیز ب هم مربوطه
ولی طراح میشینه با خودش فکر میکنه ی نقشه ذهنی خاص میریزه انتظار داره از قبل دانش اموز اون نقشه ذهنیشو بلد باشه و طبق میل طراح به جواب برسه
خوده زیست قشنگه ولی زیست کنکور مزخرفه -
@Rnn صفرا تو گوارش و جذب چربی ها نقش داره
ویتامین k محلول در چربیه و وقتی چربی ها درست جذب نشن اونم درست جذب نمیشه -
@Rnn ببین اگه چربی گوارش پیدا نکنه نمیتونه جذب بشه
اصن چربی نه هرچیزی اصن کربوهیدرات یا پروتئین
اول باید گوارش پیدا کنن و بعدش جذب شن -
آدمک بله اینو قبول دارم اما ویتامین ها که گوارش پیدا نمی کنن
آدمک در پروترومبین گفته است:
ببین اگه چربی گوارش پیدا نکنه نمیتونه جذب بشه
اصن چربی نه هرچیزی اصن کربوهیدرات یا پروتئین
اول باید گوارش پیدا کنن و بعدش جذب شن -
@Rnn نه ویتامین که گوارش پیدا نمیکنه
ویتامینای محلول در چربی مثه K نیاز دارن همراه با مواد گوارش یافته چربی جذب شن
ینی اگه چربی خوب گوارش پیدا نکنه و جذب خوبی نداشته باشه ویتامینی مثه k هم نمیتونه -
آدمک در پروترومبین گفته است:
ویتامینای محلول در چربی مثه K نیاز دارن همراه با مواد گوارش یافته چربی جذب شن
ینی اگه چربی خوب گوارش پیدا نکنه و جذب خوبی نداشته باشه ویتامینی مثه k هم نمیتونهمن که مخالفتی ندارم فقط میگم منبعش رو از کتاب بگو می خوام برم بخونم چون یادم نیست یا احتمالا ندیدم
-
@Rnn حرفایی که زدم بجز محلول در چربی بودنه K تو کتاب هستن
محلول در چربی بودنه K تو متن کتاب درسی نظام جدید نیس(قدیم بود) ولی انقدر پر تکراره کلا به شکل ی نکته در اومده
ولی بجز اون میتونیم بگیم مطلب در سطح دبیرستانه چون تو یکی از کتابای شیمی دقیقا میگه ویتامین K محلول در چربیه -
@Rnn خب عزیز وقتی محلول در چربیه ینی وابستس
چربی جذب نشه ویتامین محلول در چربی چطور میخواد جذب بشه -
@Rnn الان اوکی نشد؟
-
@Rnn داری مقاومت زیادی نشون میدی
ببین قشنگ بخون چی میگم فعلا روده بزرگ رو بذار کنار
چربی و ویتامین K از غذایی که میخوریم وارد دوازدهه میشن
صفرا باید روی چربی اثر کنه تا چربی گوارش پیدا کنه و بتونه جذب بشه
موقع جذب چربی با خودش ویتامین k روهم وارد دیواره روده باریک میکنه
الان دیگه باید برات رفع شده باشهمقدار کمی ویتامین K توسط باکتریای روده بزرگ تولید میشه و جذب روده بزرگ میشه ولی مکانیزم جذبش کلا فرق داره و فکر کنم ناشناخته هس تا جایی ک میدونم