تست قشنگ فیزیک :)
-
@_-Reza-_ الان که دقت میکنم واقعا منطق سوال دوم رو نمیفهمم
طبق اطلاعاتی که داده
ما ی نیروی وزن داریم یه نیروی مقاومت هوا
چرا هیچ چیزه این سوال با عقل جور در نمیاد وقتی برایند نیروهارو مینویسیم براش

آدمک اینطور که رفتی m ها از دوطرف حذف میشه به جوابی نمیرسی پاسخنامشم یکم زیادی سختش کرده

چیزی ک نوشتمو یه نگاهی بنداز -
آدمک اینطور که رفتی m ها از دوطرف حذف میشه به جوابی نمیرسی پاسخنامشم یکم زیادی سختش کرده

چیزی ک نوشتمو یه نگاهی بنداز -
ولی واقعا ی چیزی این وسط میلنگه
مگه نیروی شناوری حاصله برخورده مولکول های هوا به جسم نیس؟ (ینی نیروی شناوری برابره نیروی مقاومت هواس)بخاطر همین من اول اونجوری حل کردم
ینی من نیروی شناوری و مقاومت هوارو یکی در نظر گرفتم که طبق صورت سوال در دو حالت یک دهم وزن کلهچرا باید تو حل نیروی شناوری رو از مقاومت هوا جدا بگیریم :| عجیبه
-
آدمک حل شد مشکلت ؟
-
آدمک حل شد مشکلت ؟
-
@_-Reza-_ مسئله پیچیده تر از این حرفاس
ولی طبق سرچایی که کردم متقاعد شدم نیروی شناوری هوا و مقاومت هوا اصلا یکی نیستن
بهتره هرکسی اینو ب عنوان یه نکته حفظ باشه
اره حله مشکلآدمک نیروی شناوری رو اصلا بیخیال شو حل عادیش رو برو قشنگ ب جواب میرسی این فقط باعث میشه خودت بیشتر گیج شی ... پاسخنامه فقط میخواد پیاز داغشو زیاد کنه
-

اینم قشنگه
آدمک -
آدمک نیروی شناوری رو اصلا بیخیال شو حل عادیش رو برو قشنگ ب جواب میرسی این فقط باعث میشه خودت بیشتر گیج شی ... پاسخنامه فقط میخواد پیاز داغشو زیاد کنه
-

اینم قشنگه
آدمک -
آدمک افرین 👌
-
آدمک اینجارو میگم دیگ اینجا تاثیری نداره مقاومت هوا و وزنو بررسی کنی تمومه دیگ :))
-
آدمک اینجارو میگم دیگ اینجا تاثیری نداره مقاومت هوا و وزنو بررسی کنی تمومه دیگ :))
@_-Reza-_ قبول داری ی چیزی بدجور تو طرح سوالای این بحث داره میلنگه
هیچوقت تو مسائل نیروی شناوری رو با مقاومت قاطی نمیکردن
ولی تو اون سوال همچین چیزی اومد وسط
تو اون سوال پایینیه اگه نیروی شناوری رو بیخیال شی همونطور که قانون دوم نیوتون رو نوشتم مسئله جواب پیدا نمیکنه
ولی وقتی نیروی شناوری رو در نظر میگیری تازه جواب پیدا میشهتو این مسئله سه گوی نیروی شناوری رو در نظر نگیری جواب پیدا میشه
عجب -
تو اون سوال پایینیه اگه نیروی شناوری رو بیخیال شی همونطور که قانون دوم نیوتون رو نوشتم مسئله جواب پیدا نمیکنه
ولی وقتی نیروی شناوری رو در نظر میگیری تازه جواب پیدا میشهتو این مسئله سه گوی نیروی شناوری رو در نظر نگیری جواب پیدا میشه
عجب -
عجبآدمک تا الان هرتستی زدم اسمی از این نیروی شناوری نشنیدم بقول شما اینجا فیلش یاد هندوستان کرده ... منم ربطش رو به این سوال متوجه نمیشم عجیبه واسم
-
-
@_-Reza-_
نیروی شناوری که به بالن وارد میشه از نیرو اصطکاک هوا مهم تره.
این نیرو باعث میشه بالون از زمین بلند بشه و ارتفاع بگیره.
توی خود سوال بهتون گفته حجم بالن تغییر نمیکنه از همین میشه بفهمید نیرو شناوری دخیل هست اما در هر دو حالت برابره.هر جسمی که داخل شاره هست (مثلا داخل آب یا هوا) از طرف شاره بهش یک نیرو به سمت بالا وارد میشه به اسم نیرو شناوری و طبق اصل ارشمیدس این نیرو شناوری برابر هست با وزن شاره ای که جسم جابه جا میکنه.
از نیرو شناوری برای بالن صرف نظر نمیکنیم. چرا؟ چون بالون از یک گاز سبک با چگالی پایین پر میشه پس وزن خود بالون کم هست اما داره شاره چگال تری یعنی هوا رو جابه جا میکنه و چون وزن هوایی که جابه جا ميکنه زیاد تر از وزن خودش هست پس نیرو شناوری رو به بالا بر گرانش رو به پایین غلبه میکنه و بالون بالا میره. در این حالت اصطکاک هوا مثل گرانش به پایین اثر میکنه. پس میبینید که اصطکاک و نیرو شناوری کاملا از هم متفاوتن.
اما مثلا یک سنگ رو اگر رها کنید به طرف زمین میاد چون وزنش خیلی زیاده نسبت به وزن هوایی که جابه جا میکنه. عموما چگالی گاز ها مثلا هوا از جامدات خیلی کمتره(چگالی هوا و سنگ رو گوگل کنید تفاوت رو ببینید!) برای همین وزن هوا جابه جا شده که برابر نیرو شناوری هست از وزن خود جسم خیلی کمتره و بیشتر مواقع در نظر گرفته نمیشه.
چیز هایی که گفتم رو باید یبار چک کنم بی دقتی نداشته باشه اما اگر جایی نامفهوم هست بپرسید ...
توی سوالتون نیرو شناوری در هر دو حالت برابره چون حجم بالون تغییر نمیکنه و احتمالا چگالی هوا هم ثابت گرفته تا در هر دو حالت نیروهای شناوری برابر بشن.
به نظر من که خیلی سوال جالبی نیست خصوصا اگر بالون توی کتاب نیومده باشه ...
-
@_-Reza-_
توی خود سوال بهتون گفته حجم بالن تغییر نمیکنه از همین میشه بفهمید نیرو شناوری دخیل هست اما در هر دو حالت برابره.هر جسمی که داخل شاره هست (مثلا داخل آب یا هوا) از طرف شاره بهش یک نیرو به سمت بالا وارد میشه به اسم نیرو شناوری و طبق اصل ارشمیدس این نیرو شناوری برابر هست با وزن شاره ای که جسم جابه جا میکنه.
از نیرو شناوری برای بالن صرف نظر نمیکنیم. چرا؟ چون بالون از یک گاز سبک با چگالی پایین پر میشه پس وزن خود بالون کم هست اما داره شاره چگال تری یعنی هوا رو جابه جا میکنه و چون وزن هوایی که جابه جا ميکنه زیاد تر از وزن خودش هست پس نیرو شناوری رو به بالا بر گرانش رو به پایین غلبه میکنه و بالون بالا میره. در این حالت اصطکاک هوا مثل گرانش به پایین اثر میکنه. پس میبینید که اصطکاک و نیرو شناوری کاملا از هم متفاوتن.
اما مثلا یک سنگ رو اگر رها کنید به طرف زمین میاد چون وزنش خیلی زیاده نسبت به وزن هوایی که جابه جا میکنه. عموما چگالی گاز ها مثلا هوا از جامدات خیلی کمتره(چگالی هوا و سنگ رو گوگل کنید تفاوت رو ببینید!) برای همین وزن هوا جابه جا شده که برابر نیرو شناوری هست از وزن خود جسم خیلی کمتره و بیشتر مواقع در نظر گرفته نمیشه.
چیز هایی که گفتم رو باید یبار چک کنم بی دقتی نداشته باشه اما اگر جایی نامفهوم هست بپرسید ...
توی سوالتون نیرو شناوری در هر دو حالت برابره چون حجم بالون تغییر نمیکنه و احتمالا چگالی هوا هم ثابت گرفته تا در هر دو حالت نیروهای شناوری برابر بشن.
-
@_-Reza-_
outsider مرسی داداش متوجه شدم 💚
-

این خیلی قشنگه ... آدمک