مسافر
-
@mk-mahdi
الآن چی شد؟!
دو معنی یکی مجازی یکی حقیقی گرفتیم برای مجاز؟!
و دو معنا میتونن درست باشن؟ -
@mk-mahdi
الآن چی شد؟!
دو معنی یکی مجازی یکی حقیقی گرفتیم برای مجاز؟!
و دو معنا میتونن درست باشن؟@danial-hosseiny
آرایه مجاز
مثل کنایه است ولی جمله نیست کلمه است
مثلا میگیم فلانی خون گریه کرد ، میگیم کنایه از اینکه خیلی ناراحت و غمگین بود
برای مجاز هم میگیم ایران به تیم ملی رفت.
ایران معنی حقیقیش کشور ایرانه ، کشور ایران که نمیره تیم ملی
تیم ایران میره و این معنی مجازیشه
و داخل شعر هم معنی مجازی کلمه ها قصد شاعره نه حقیقی که میشه مجاز -
@danial-hosseiny
آرایه مجاز
مثل کنایه است ولی جمله نیست کلمه است
مثلا میگیم فلانی خون گریه کرد ، میگیم کنایه از اینکه خیلی ناراحت و غمگین بود
برای مجاز هم میگیم ایران به تیم ملی رفت.
ایران معنی حقیقیش کشور ایرانه ، کشور ایران که نمیره تیم ملی
تیم ایران میره و این معنی مجازیشه
و داخل شعر هم معنی مجازی کلمه ها قصد شاعره نه حقیقی که میشه مجاز@mk-mahdi
آفرین.
پس شما که خودت اینو بلدی و حواست هست کنایه «یک کلمه»ست، پس باید حواست باشه وقتی با ترکیب روبرویی با مجاز سر و کار نداری.
دریای بیکران مجاز از جهان نیست. کنایه از جهانه. -
@mk-mahdi
آفرین.
پس شما که خودت اینو بلدی و حواست هست کنایه «یک کلمه»ست، پس باید حواست باشه وقتی با ترکیب روبرویی با مجاز سر و کار نداری.
@danial-hosseiny
جمله نداریم چرا کنایه بگیریم ، بی کران هم صفت دریاست
دریا هم میشه مجاز گرفت
نمیدونم ولی تحلیل من میگه مجازه@mk-mahdi
کنایه الزاما یک جمله نیست.
...
زین همرهان سستعناصر دلم گرفت
شیر خدا و رستم دستانم آرزوستمثلا توی این بیت مولوی، میگیم «شیر خدا» کنایه از حضرت علیه.
یا توی این بیت فردوسی:
تهمتن چنین داد پاسخ که نام
چه پرسی کزین پس نبینی تو کامتهمتن کنایه از رستمه
اگر درمورد علاقههای مجاز مطالعه میکردید توی دبیرستان، متوجه میشدین تفاوت کنایه با مجاز چیه و سردرگم نمیشدین. ولی خب حالا که اینجوری نیست، در کل بلد باشین اگه با عبارت سر و کار داشتین، با کنایه سر و کار دارین و مجاز میره کنار. -
Z Z.ns has marked this topic as solved on
-
ممنونم @danial-hosseiny @mk-mahdi
ولی هر جا نگاه میکنم اینو همون استعاره گرفته شما هم کنایه و مجاز درنظر نگیرین@Znbs
درست هم هست.
من بحثی که با این رفیقمون داشتم، سر بحث تفاوت مجاز و کنایه بود.
و الا که اون اول هم پرسیدم ازتون که مجاز از چی؟
دریای بیکران استعارهٔ مکنیهست از جهان.
جهان مانند دریا، بیکران است.
...
این حرفم ممکنه در نگاه اول، از دید بچههایی که بیرون از بودجهٔ کتب درسی مطالعه داشتن، با حرفای قبلی خودم در تضاد و تناقض باشه. اما اگر کسی بود که براش این سؤال و ابهام بیشتر شد، (نمیگم ابهام چیه تا تازه درگیر ابهام نشین) ابهامش رو مطرح کنه تا درموردش صحبت کنیم.
-
@mk-mahdi
آفرین.
@mk-mahdi
آفرین.
دریای بیکران مجاز از جهان نیست. کنایه از جهانه.@danial-hosseiny در مسافر گفته است:
پس شما که خودت اینو بلدی و حواست هست کنایه «یک کلمه»ست
اینجا یه کلمه اشتباه شده. درستش اینه:
پس شما که خودت اینو بلدی و حواست هست مجاز «یک کلمه»ست.
هرچند که توی ادبیات ما همچین مفاهیم کلی نداریم و ادبیات فرمول نداره... -
@Znbs
درست هم هست.
...
این حرفم ممکنه در نگاه اول، از دید بچههایی که بیرون از بودجهٔ کتب درسی مطالعه داشتن، با حرفای قبلی خودم در تضاد و تناقض باشه. اما اگر کسی بود که براش این سؤال و ابهام بیشتر شد، (نمیگم ابهام چیه تا تازه درگیر ابهام نشین) ابهامش رو مطرح کنه تا درموردش صحبت کنیم.
-
@danial-hosseiny در مسافر گفته است:
سلام
میشه بهم بگی اینجا استعاره مکنیه است یا مصرحه؟
همون موقع که پرسیدم دسترسیمو به حسابم از دست دادم و جواب را ندیدم، ممنون میشم محبت کنی دوباره بگی
@7e521f871c0e75
سلام. بعد از اینکه پرسیدی متوجه شدم کاملا داری درست میگی. جوابت رو هم دادم. منتظر بودم ببینی تا بیام اینجا مطرح کنم...
مصرحهست.
من به خاطر وجود وجه شبه، مکنیه گفتم. اما بعد که تو پرسیدی، رفتم انواع استعاره مصرحه رو بررسی کردم و دیدم که بله. مصرحهست.
از اینجا به بعد پیامم رو اصلا نیازی نیست برای دبیرستان بلدش باشین. فقط برای کنجکاوترا مینویسم
به صورت ساده، استعارهٔ مصرحه خودش چند نوعه، این نوع اسمش هست استعارهٔ مصرحهٔ مطلقه.
اینجا علاوه بر مشبه به، وجه شبه هم اومده. توی قوانینمون برای استعارهٔ مصرحه میگفتیم وقتی میگیم استعاره مصرحهست که فقط «مشبه به» رو آورده باشیم. اما این صرفا در حد بودجه بندی و تعاریف دبیرستانه.
مصرحهها اشکال دیگه هم دارن. -
@7e521f871c0e75
سلام. بعد از اینکه پرسیدی متوجه شدم کاملا داری درست میگی. جوابت رو هم دادم. منتظر بودم ببینی تا بیام اینجا مطرح کنم...
مصرحهست.
من به خاطر وجود وجه شبه، مکنیه گفتم. اما بعد که تو پرسیدی، رفتم انواع استعاره مصرحه رو بررسی کردم و دیدم که بله. مصرحهست.
از اینجا به بعد پیامم رو اصلا نیازی نیست برای دبیرستان بلدش باشین. فقط برای کنجکاوترا مینویسم
به صورت ساده، استعارهٔ مصرحه خودش چند نوعه، این نوع اسمش هست استعارهٔ مصرحهٔ مطلقه.
اینجا علاوه بر مشبه به، وجه شبه هم اومده. توی قوانینمون برای استعارهٔ مصرحه میگفتیم وقتی میگیم استعاره مصرحهست که فقط «مشبه به» رو آورده باشیم. اما این صرفا در حد بودجه بندی و تعاریف دبیرستانه.
مصرحهها اشکال دیگه هم دارن.@danial-hosseiny خب اعتراف میکنم حس مزخرفیه که به حسابت و چتت دسترسی نداشته باشی و فضولیتم گل کنه/:
جالب بود! چون من فکر میکردم "ابهامی" که گفتی ربطی به نوع استعاره داره... حالا ابهام چی بود؟
ولی من برای استعارهها مصرحه را اینجور یاد گرفتم که وقتی "مشبه" حذف میشه و برای مکنیه وقتی "مشبه به" حذف میشه.
ممنون توضیح دادی -
@danial-hosseiny خب اعتراف میکنم حس مزخرفیه که به حسابت و چتت دسترسی نداشته باشی و فضولیتم گل کنه/:
جالب بود! چون من فکر میکردم "ابهامی" که گفتی ربطی به نوع استعاره داره... حالا ابهام چی بود؟
ولی من برای استعارهها مصرحه را اینجور یاد گرفتم که وقتی "مشبه" حذف میشه و برای مکنیه وقتی "مشبه به" حذف میشه.
ممنون توضیح دادی@7e521f871c0e75
متوجه «ابهام» نمیشم که کی یا کجا گفتم
در حد تعاریف دبیرستان هم همینه.
مصرحه وقتیه که مشبه به رو داشته باشیم.
مکنیه وقتیه که مشبه و وجه شبه رو. -
@Znbs
درست هم هست.
...
-
@danial-hosseiny خب اعتراف میکنم حس مزخرفیه که به حسابت و چتت دسترسی نداشته باشی و فضولیتم گل کنه/:
ممنون توضیح دادی@7e521f871c0e75
اونو توی تاپیکی که درمورد کنایه و مجاز و استعاره میزنم متوجه میشی خودت