تفاوت کنایه و ضرب المثل
-
هر کسی از ظن خود شد یار من از درون من نجست اسرار من ...
دوستان این بیت گفته ضرب المثل داره میشه بگید دقیقا کدوم قسمت هست؟
و همچنین تفاوت ضرب المثل و کنایه رو میدونید؟ -
هر کسی از ظن خود شد یار من از درون من نجست اسرار من ...
دوستان این بیت گفته ضرب المثل داره میشه بگید دقیقا کدوم قسمت هست؟
و همچنین تفاوت ضرب المثل و کنایه رو میدونید؟msoq sharif
سلام. ببین یه مسئلهای وجود داره.
ضرب المثل اینجوریه که خب به خودی خود یک بیت، عبارت، کنایه یا هرچیزی، پس از گذشت زمان تبدیل شده به مفهومی عمومی که سر زبانها چرخیده و همه استفادهش کردن. در مواقعی که میخواستن مفهومی رو غیرمستقیم بگن ولی بگن.
ولی هر شعر یا عبارتی از ابتدای وجودش ضرب المثل نبوده و بعدها تبدیل به ضرب المثل میشه.
حالا تفاوت بین کنایه و ضرب المثل خب بعد از توضیحی که من دادم واضحه.
کنایه جنبهٔ عمومی نداره و سر زبانها نیست.
یعنی مثلا وقتی میگیم که
دستش به دهنش نمیرسه
کنایه از اینه که طرف فقیره. حالا این عبارتی که من نوشتم با گذر زمان تبدیل به ضرب المثل هم شده.
ولی مثلا این مصرع مولانا:
شیر خدا و رستم دستانم آرزوست
شیر خدا کنایه از امام علیه.
ولی به عنوان ضرب المثل مورد استفاده قرار نمیگیره
️
-
msoq sharif
سلام. ببین یه مسئلهای وجود داره.
ضرب المثل اینجوریه که خب به خودی خود یک بیت، عبارت، کنایه یا هرچیزی، پس از گذشت زمان تبدیل شده به مفهومی عمومی که سر زبانها چرخیده و همه استفادهش کردن. در مواقعی که میخواستن مفهومی رو غیرمستقیم بگن ولی بگن.
ولی هر شعر یا عبارتی از ابتدای وجودش ضرب المثل نبوده و بعدها تبدیل به ضرب المثل میشه.
حالا تفاوت بین کنایه و ضرب المثل خب بعد از توضیحی که من دادم واضحه.
کنایه جنبهٔ عمومی نداره و سر زبانها نیست.
یعنی مثلا وقتی میگیم که
دستش به دهنش نمیرسه
کنایه از اینه که طرف فقیره. حالا این عبارتی که من نوشتم با گذر زمان تبدیل به ضرب المثل هم شده.
ولی مثلا این مصرع مولانا:
شیر خدا و رستم دستانم آرزوست
شیر خدا کنایه از امام علیه.
ولی به عنوان ضرب المثل مورد استفاده قرار نمیگیره
️
@danial-hosseiny درسته ممنون از توضیحاتتون جناب حسینی الان پیام تون رو دیدم پس در واقع همه ضرب المثل ها کنایه هستن و اینطور نیست که ضرب المثلی وجود داشته باشه که کنایه نباشه
-
@danial-hosseiny درسته ممنون از توضیحاتتون جناب حسینی الان پیام تون رو دیدم پس در واقع همه ضرب المثل ها کنایه هستن و اینطور نیست که ضرب المثلی وجود داشته باشه که کنایه نباشه
msoq sharif
بله یه طورایی همینه. چونکه داریم یه حرفی رو میزنیم و غیرمستقیم به چیز دیگری اشاره داریم.
هر ضرب المثلی هم که توی ذهنمون بچرخه چون معنای دومی رو متبادر میکنه و اتفاقا اون معنیه که درستتره؛ حرف شما درسته.