7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
سلام
حتما باید سکته ی قلبی رخ بده تا خون به بخشی از ماهیچه نرسه و یاخته ها بمیرن؟
زیستاز در این مورد گفته
بسته شدن سرخرگ های کرونری توسط لخته یا سخت شدن دیواره، ممکن است باعث سکته ی قلبی شود که یکی از اثرات سکته ی قلبی نرسیدن خون به ماهیچه ی قلب و مرگ یاخته های آنها است.
چون من تو ذهن خودم این بود که اول باید یاخته ها بمیرن بعد بگیم سکته ی قلبی رخ داده و کتابم به نظرم بیانش همینطوریه.
@دوازدهم @دهم @یازدهم @تجربیا
IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
دهمی!زیست دان شو
-
سلام آلاییون عزیزم!
امیدوارم حال همتون خوب باشه
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست. -
🤔روال کار🤔
تو زندگیم همیشه از بلاتکلیفی متنفر بودماینکه ندونم وقتی تو یه مسیری پا میزارم چی پیش رومه یا اینکه وقتی وارد یه محیط جدید میشم از روال کار،نظم و دیسیپلینش آگاه نباشم،اذیتم میکنه.️پس اگه توهم مثل منی و چارچوب و دیسیپلین کار برات مهمه؛این پست برای توعه!
تواین تاپیک قراره باهم روزی ۱ صفحه زیست بخونیم.نکاتشو تا جای ممکن باهم مرور و شکل هاشونو باهم بررسی کنیم.
سعی میکنم تست های جالب رو هم حتی المقدور جا بدیم و باهم ببینیمشون.
پس،هرروز؛منکه نکته هامو گفتم؛توام اگه از همون مبحث نکته ای داری حتما بهمون بگوآخر هر هفته هم یه جمعبندی از مباحث طی هفته مون میکنیم -
این نکته ی آخرم بگم و بریم برای شروع:️
عزیزای دلم؛برای اینکه مطالب سه تا پایه باهمدیگه قاطی نشن؛این تاپیک با سه تا عنوان {دهمی زیست دان شو} ، {یازدهمی زیست دان شو} و {دوازدهمی زیست دان شو} بصورت موازی هم ایجاد شده و بیاری خدا پیش میره.پس اگه پایه بالاتر هستی و میخوای دوتا پایه دیگه رو هم داشته باشی؛میتونی از این تاپیک ها استفاده کنیبدرخشی
-
خببب الوعده وفااا
ببخشید یکم دیر شد
ولی خب هنوز سرحرفم هستم
پس بیاین شروع کنیمدهمیای قشنگم خیلی خوش اومدین به تاپیکتون
بچه ها فصلی که داریم واردش میشیم؛فصل اول کتابتونه و فصلیه که مطالبش به دودسته تقسیم میشن:
کلا غیر مرتبط و خیییلی مرتبط️
ینی اساسا هیچ حد وسط و تعادلی ندارهامّا اون مطالب مرتبطش تاااا آخرین سری زیست شناسیتون باهاتون میان و بشدت هم میتونن ترکیب بشن!
پس؛ازهمین الان اون قسمتای مهم که تاکید میکنیم روش و میگیم یادتون باشه رو بالاغیرتا یادتون باشهمتن صفحه ی اول کتاب درسیتون به این صورته بچه ها:
**دنیای زنده**
پروانه های مونارک یکی از شگفت انگیزترین مهاجرت ها را به نمایش می گذارند. جمعیت این
پروانه ها هر سال هزاران کیلومتر را از مکزیک تا جنوب کانادا و بالعکس می پیماید.
چگونه پروانه های مونارک مسیر خود را پیدا می کنند و راه را به اشتباه نمی روند؟ زیست شناسان
پس از سال ها پژوهش، به تازگی این معما را حل کرده اند. آنان در بدن پروانه مونارک، یاخته های
عصبی (نورون هایی) یافته اند که پروانه ها با استفاده از آنها، جایگاه خورشید در آسمان و جهت مقصد
را تشخیص می دهند و به سوی آن پرواز می کنند.
آیا علم زیست شناسی قادر است همۀ رازهای حیات را بیابد؟ زیست شناسان علاوه بر تلاش برای
پی بردن به رازهای آفرینش، سعی می کنند یافته های خود را در بهبود زندگی انسان به کار برند.
موجودات زنده چه ویژگی هایی دارند که آنها را از موجودات غیر زنده متمایز می کند. در این فصل به پاسخ
چنین پرسش هایی می پردازیم.خب این داداشم که میبینید پروانه ی مونارکه
ببین چقد گوگولیع
ولییییی همین گوگولی قراره تا سال کنکور پدرجدتونو بیاره جلو چشماتونچرا؟! چون از این لحظه تااا روز کنکوری قراره با همممه چی ترکیب شه و تو هرررفصلی هم بروز رسانی بشه
پس اجالتا از همین الان این رفیقمونو خوببب بخاطر بسپار. البته؛فعلا درحد آشنایی ساده کافیه جلوتر که بریم به مرور برات کامل میکنم نکاتشو{1}
همین اول کاری عکس کتابتو ببین!یادت باشه پروانه های مونارک گروهی زندگی میکنن.
اینجوری:
{۲}
گفته این پروانه ها چکار میکنن؟!آفرین مهاجرت !
اینو جلوتر میخونیا سال دوازدهمت ولی سخت نیست تو همینجا یادش بگیرمهاجرت یک جابجایی طولانی رفت و برگشتیه.
پس ویژگی هاش چیشد؟
جابجاییه
طولانیه
وازهمه مهم تر:رفت و برگشتیه
ینی هربار که پروانه مونارک میره کانادا و باز برمیگرده؛درمجموع یک بار مهاجرته!{۳}
درمورد نورون ها،اصلا کلا بافت عصبی و دستگاه عصبی سال بعدتون مفصلللل میخونید ولی خب خلاصه بخوام یه کلیت بگم دستتون بیاد
ازسال هشتمتون میدونید دیگه(دقت کن دارم از کل میام به جزء)
بدن انسان چندین دستگاه مختلف رو تو خودش داشت که این دستگاه ها هماهنگ و در ارتباط با هم کار میکردن و حیات فرد به کارکرد درست و بموقع این دستگاها وابسته بود.
یکی از این دستگاه ها؛دستگاه عصبی بود که دو بخش داشت:
۱_اعصاب مرکزی
۲_اعصاب محیطیاعصاب مرکزی که میشد مغزو نخاع
اعصاب محیطی هم که خب مشخصه اسمش کل اعصاب پیکری رو شامل میشدتمام و کمالحالا هر دستگاه از چی تشکیل شده بود؟آی باریک الله! از بافت
دستگاه عصبی هم چی داشت؟بافت عصبیبافت رو چی میساخت؟تعدادی سلول همکار
دقت کن!نگفتم مشابهگفتم همکار
چرا؟چون سلول های یک بافت لزوما مشابه نیستن ولی میتونن همکار باشن مثل سلول های خونی
یااصلا همین دستگاه عصبی؛توش سلول عصبی و انواعی غیر عصبی داریم که جلوتر میخونیدخب بااین حساب مهم ترین سلول های این بافت چی بودن ؟
سلول های عصبی یا بقول کتاب یاخته های عصبی بهشون نورون هم میگن.
این بزرگواران:
یه نورون بطور کلی از چه قسمت هایی تشکیل شده بود؟
از هشتم یادته
۱_دندریت که نمیدونم چرا ولی کتاب میگه دارینه(خودش میگه چون شبیه درخته)
۲_جسم سلولی یا جسم یاخته ای میگه کتاب
۳_آکسون که کتاب میگه آسهکارشون چیه این سلول ها؟هدایت و انتقال پیام عصبی
خب دستت درد نکنه گفتیا ولی صفحه اولی اینهمه مرور کردی که چی بگی؟نکتش چی بود؟
این بود بچه ها یکسری ازین پیام ها حسی هستن خب؟ و بنابراین یکسری ازین نورون ها دارن نقش گیرنده رو ایفا میکنن. الان مثلا همین نورون ها تو این پروانه ها...
دارن چکار میکنن؟آفرین از نور خورشید پیام حسی تولید میکنن تا پروانه هه بدونه کجاست🤌گرفتی نکته رو؟!
این نورون ها گیرنده های نوری هستن!{۴}
دقت کردی به جمله دوست من؟گفته چجوری مسیر یابی میکنن؟میان بااون گیرنده های نوری میسنجن خورشید کجاست و خودشون کجاست و حالا مقصد کدوم جهته و به سمتش حرکت میکنن. پس چی شد؟پس برای مسیر یابی ذاتا به خورشید نیاز دارن دیگه؟شبام که خورشید نیست مگه نه؟
این پروانه ها فقططططط تو روز سفر میکنن و شبا مثه بچه آدم میگیرن میخوابن و استراحت میکنن(ولی تو میری تو اینستا)
این تصویر رو به ذهنت بسپار که یادت بمونه مهاجرتشون به نور خورشید وابستس
{۵}
نکته آخر امروزم بگم و تمااام(نکته نکته آخر باشه جمع جمع آخر نباشهاینم ماءالشعیره)
ببین منو!این پروانه هه چیه؟حشره(نه باباا!جدی؟نمیدونستیم)
پس نکاتی که از حشره بلدی و بلد میشییی همشششش به این پروانه مربوطه
مثل چی؟
تومیدونی جانداره(توروخدا!)
تومیدونی جانوره
تومیدونی بندپاست
تو میدونی ۶پا داره
تومیدونی اسکلتش خارجیهبقیشم چه بدونی چه ندونی؛خورد خورد این دوسال یاد میگیری
مراقبت خودت باش
تو پست بعدی چنتا تست میزنیم ازهمین ۵ تا نکته که گفتیم -
مهشید حسن زاده 0 به به چه شروع پر قدرتی ️
-
مهشید حسن زاده 0 چقد خوب توضیح میدی🫠️
-
ممنون از محبتت️️
-
مهشید حسن زاده 0 در دهمی!زیست دان شو گفته است:
خببب الوعده وفااا
ببخشید یکم دیر شد
ولی خب هنوز سرحرفم هستم
پس بیاین شروع کنیمدهمیای قشنگم خیلی خوش اومدین به تاپیکتون
بچه ها فصلی که داریم واردش میشیم؛فصل اول کتابتونه و فصلیه که مطالبش به دودسته تقسیم میشن:
کلا غیر مرتبط و خیییلی مرتبط️
ینی اساسا هیچ حد وسط و تعادلی ندارهامّا اون مطالب مرتبطش تاااا آخرین سری زیست شناسیتون باهاتون میان و بشدت هم میتونن ترکیب بشن!
پس؛ازهمین الان اون قسمتای مهم که تاکید میکنیم روش و میگیم یادتون باشه رو بالاغیرتا یادتون باشهمتن صفحه ی اول کتاب درسیتون به این صورته بچه ها:
**دنیای زنده**
پروانه های مونارک یکی از شگفت انگیزترین مهاجرت ها را به نمایش می گذارند. جمعیت این
پروانه ها هر سال هزاران کیلومتر را از مکزیک تا جنوب کانادا و بالعکس می پیماید.
چگونه پروانه های مونارک مسیر خود را پیدا می کنند و راه را به اشتباه نمی روند؟ زیست شناسان
پس از سال ها پژوهش، به تازگی این معما را حل کرده اند. آنان در بدن پروانه مونارک، یاخته های
عصبی (نورون هایی) یافته اند که پروانه ها با استفاده از آنها، جایگاه خورشید در آسمان و جهت مقصد
را تشخیص می دهند و به سوی آن پرواز می کنند.
آیا علم زیست شناسی قادر است همۀ رازهای حیات را بیابد؟ زیست شناسان علاوه بر تلاش برای
پی بردن به رازهای آفرینش، سعی می کنند یافته های خود را در بهبود زندگی انسان به کار برند.
موجودات زنده چه ویژگی هایی دارند که آنها را از موجودات غیر زنده متمایز می کند. در این فصل به پاسخ
چنین پرسش هایی می پردازیم.خب این داداشم که میبینید پروانه ی مونارکه
ببین چقد گوگولیع
ولییییی همین گوگولی قراره تا سال کنکور پدرجدتونو بیاره جلو چشماتونچرا؟! چون از این لحظه تااا روز کنکوری قراره با همممه چی ترکیب شه و تو هرررفصلی هم بروز رسانی بشه
پس اجالتا از همین الان این رفیقمونو خوببب بخاطر بسپار. البته؛فعلا درحد آشنایی ساده کافیه جلوتر که بریم به مرور برات کامل میکنم نکاتشو{1}
همین اول کاری عکس کتابتو ببین!یادت باشه پروانه های مونارک گروهی زندگی میکنن.
اینجوری:
{۲}
گفته این پروانه ها چکار میکنن؟!آفرین مهاجرت !
اینو جلوتر میخونیا سال دوازدهمت ولی سخت نیست تو همینجا یادش بگیرمهاجرت یک جابجایی طولانی رفت و برگشتیه.
پس ویژگی هاش چیشد؟
جابجاییه
طولانیه
وازهمه مهم تر:رفت و برگشتیه
ینی هربار که پروانه مونارک میره کانادا و باز برمیگرده؛درمجموع یک بار مهاجرته!{۳}
درمورد نورون ها،اصلا کلا بافت عصبی و دستگاه عصبی سال بعدتون مفصلللل میخونید ولی خب خلاصه بخوام یه کلیت بگم دستتون بیاد
ازسال هشتمتون میدونید دیگه(دقت کن دارم از کل میام به جزء)
بدن انسان چندین دستگاه مختلف رو تو خودش داشت که این دستگاه ها هماهنگ و در ارتباط با هم کار میکردن و حیات فرد به کارکرد درست و بموقع این دستگاها وابسته بود.
یکی از این دستگاه ها؛دستگاه عصبی بود که دو بخش داشت:
۱_اعصاب مرکزی
۲_اعصاب محیطیاعصاب مرکزی که میشد مغزو نخاع
اعصاب محیطی هم که خب مشخصه اسمش کل اعصاب پیکری رو شامل میشدتمام و کمالحالا هر دستگاه از چی تشکیل شده بود؟آی باریک الله! از بافت
دستگاه عصبی هم چی داشت؟بافت عصبیبافت رو چی میساخت؟تعدادی سلول همکار
دقت کن!نگفتم مشابهگفتم همکار
چرا؟چون سلول های یک بافت لزوما مشابه نیستن ولی میتونن همکار باشن مثل سلول های خونی
یااصلا همین دستگاه عصبی؛توش سلول عصبی و انواعی غیر عصبی داریم که جلوتر میخونیدخب بااین حساب مهم ترین سلول های این بافت چی بودن ؟
سلول های عصبی یا بقول کتاب یاخته های عصبی بهشون نورون هم میگن.
این بزرگواران:
یه نورون بطور کلی از چه قسمت هایی تشکیل شده بود؟
از هشتم یادته
۱_دندریت که نمیدونم چرا ولی کتاب میگه دارینه(خودش میگه چون شبیه درخته)
۲_جسم سلولی یا جسم یاخته ای میگه کتاب
۳_آکسون که کتاب میگه آسهکارشون چیه این سلول ها؟هدایت و انتقال پیام عصبی
خب دستت درد نکنه گفتیا ولی صفحه اولی اینهمه مرور کردی که چی بگی؟نکتش چی بود؟
این بود بچه ها یکسری ازین پیام ها حسی هستن خب؟ و بنابراین یکسری ازین نورون ها دارن نقش گیرنده رو ایفا میکنن. الان مثلا همین نورون ها تو این پروانه ها...
دارن چکار میکنن؟آفرین از نور خورشید پیام حسی تولید میکنن تا پروانه هه بدونه کجاست🤌گرفتی نکته رو؟!
این نورون ها گیرنده های نوری هستن!{۴}
دقت کردی به جمله دوست من؟گفته چجوری مسیر یابی میکنن؟میان بااون گیرنده های نوری میسنجن خورشید کجاست و خودشون کجاست و حالا مقصد کدوم جهته و به سمتش حرکت میکنن. پس چی شد؟پس برای مسیر یابی ذاتا به خورشید نیاز دارن دیگه؟شبام که خورشید نیست مگه نه؟
این پروانه ها فقططططط تو روز سفر میکنن و شبا مثه بچه آدم میگیرن میخوابن و استراحت میکنن(ولی تو میری تو اینستا)
این تصویر رو به ذهنت بسپار که یادت بمونه مهاجرتشون به نور خورشید وابستس
{۵}
نکته آخر امروزم بگم و تمااام(نکته نکته آخر باشه جمع جمع آخر نباشهاینم ماءالشعیره)
ببین منو!این پروانه هه چیه؟حشره(نه باباا!جدی؟نمیدونستیم)
پس نکاتی که از حشره بلدی و بلد میشییی همشششش به این پروانه مربوطه
مثل چی؟
تومیدونی جانداره(توروخدا!)
تومیدونی جانوره
تومیدونی بندپاست
تو میدونی ۶پا داره
تومیدونی اسکلتش خارجیهبقیشم چه بدونی چه ندونی؛خورد خورد این دوسال یاد میگیری
مراقبت خودت باش
تو پست بعدی چنتا تست میزنیم ازهمین ۵ تا نکته که گفتیمدمت گرم دتر🫀
همینطوری ادامه بده ️