بخش خواص تناوبی عناصر
-
سلام
چند تا سوال از کتاب درسی!
ممنون میشم کمک کنید1 - صفحه 30
این جمله ینی چی؟
« اگرچه تا پیش از سال 1871 شماری از شیمی دان ها دسته بندیهای ویژه ای را برای عنصرها پیشنهاد کرده بودند اما گستردگی خصلت تناوبی در بین همه ی عنصرها در این سال شناخته شد . »
یعنی پیش از اون عنصرها برمبنای خواص گروه بندی نشده بودن یا ...؟---------------------------------------------------------------------------
2 - جدول صفحه 30 رو یه نگاه بندارین
مگه اسکاندیم اسمش اکابور نیست؟ چرا بور دو تا عنصر بالاتره ازش؟
همینطور آلومینیم دو تا بالاتر از گالیم ( اکاآلومینیم)
و همینطور ژرمانیم و سیلسیم
چرا؟؟؟
مگه شبیه بالاییه نیستن؟
جدول اصن چرا این ریختیه؟؟ تو هر گروهش دوتا گروهه؟ :/------------------------------------------------------------------
3 - جدول صفحه 34
نقطه جوشهارو یه نگاه بندازین؟
فاصله نقطه جوش ها هی کمتر میشه
ینی اختلاف نقطه جوش لیتیم سدیم حدودا 400 تاست
بعدش اختلاف سدیم و پتاسیم میشه حدود 100 تا
بعدی حدودا 100 تا باز
بعدی 10 تا:////
این الان علت داره؟-----------------------------------------------------------------------------
4 - صفخه 36
جدول خواص قلیایی خاکیها
چرا برلیم بیشترین نقطه ذوب و منیزیم کمترین نقطه ذوب رو داره؟
یکی دیگه هم اینکه چرا نقطه جوش و ذوب هی کم و زیاد میشه؟ مگه نباید یکدست کم بشه؟؟ جوش که دیگه خیلی قاطی پاطیه چرا؟؟؟ممنونم از شمایی که وقت میذارید:)
خیرین-کوچک-دریا-دل دانش-آموزان-آلاء فارغ-التحصیلان-آلاء همیار
-
سلام
این جمله ینی چی؟
« اگرچه تا پیش از سال 1871 شماری از شیمی دان ها دسته بندیهای ویژه ای را برای عنصرها پیشنهاد کرده بودند اما گستردگی خصلت تناوبی در بین همه ی عنصرها در این سال شناخته شد . »
یعنی پیش از اون عنصرها برمبنای خواص گروه بندی نشده بودن یا ...؟---------------------------------------------------------------------------
چرا؟؟؟
مگه شبیه بالاییه نیستن؟
جدول اصن چرا این ریختیه؟؟ تو هر گروهش دوتا گروهه؟ :/------------------------------------------------------------------
3 - جدول صفحه 34
بعدی حدودا 100 تا باز
این الان علت داره؟-----------------------------------------------------------------------------
4 - صفخه 36
جدول خواص قلیایی خاکیها
یکی دیگه هم اینکه چرا نقطه جوش و ذوب هی کم و زیاد میشه؟ مگه نباید یکدست کم بشه؟؟ جوش که دیگه خیلی قاطی پاطیه چرا؟؟؟ممنونم از شمایی که وقت میذارید:)
خیرین-کوچک-دریا-دل دانش-آموزان-آلاء فارغ-التحصیلان-آلاء همیار
@azma در بخش خواص تناوبی عناصر گفته است:
سلام
این جمله ینی چی؟
یعنی پیش از اون عنصرها برمبنای خواص گروه بندی نشده بودن یا ...؟سلام بر دوست همیشگی خخخخ
یه سری شمی دان هم اومدن با یه سری ملاک ها عنصر ها رو گروه بندی کردن ، اما گستردگی خصلت تناوبی ( اینکه سدیم شبیه لیتیم هم و پتاسیم شبیه اینا و... دقت کنی هی تکرار میشه >>>> با افزایش عدد اتمی ، هر داره تکرار میشه ) با گروه بندی مندلیف کشف شد
یعنی مندلیف بود که عمیقا این خصلت تناوبی رو بین عناصر ، با گروه بندی خواص خودش کشف کرد---------------------------------------------------------------------------
چرا؟؟؟
مگه شبیه بالاییه نیستن؟
جدول اصن چرا این ریختیه؟؟ تو هر گروهش دوتا گروهه؟ :/مندلیف گروه های اصلی و فرعی رو از هم جدا نکرده بود
برای همین در گروه سه >>> هم سه اصلی هست هم سه فرعی
در گروه سه مندلیف از بالا به پایین با جرم اتمی مرتب شدن
برای همین وقتی گروه سه اصلی و فرعی رو با هم قاطی میکنیم >>>> انگار یکی در میون قرار می گیرن ..! معجزه نیست ..! منطقیه!------------------------------------------------------------------
3 - جدول صفحه 34
بعدی حدودا 100 تا باز
این الان علت داره؟علتش داره ولی به کنکور مربوط نمیشه خخخخ!
شعاع که داره زیاد میشه از بالا به پایین >>>>.. پیوند ضعیف تر میشه >>>>>> نقه جوش کمتر میشه
جواب سوال تو هم اینه که شعاع اولش یهویی زیاد میشه >>>> بعدش کم کم ، کم میشه !!
علت اینم اگر میخوای بدونی صفحه 19 کتاب رو باز کن فکر کن به شکل بالای صفحه :)-----------------------------------------------------------------------------
4 - صفخه 36
جدول خواص قلیایی خاکیها
یکی دیگه هم اینکه چرا نقطه جوش و ذوب هی کم و زیاد میشه؟ مگه نباید یکدست کم بشه؟؟ جوش که دیگه خیلی قاطی پاطیه چرا؟؟؟منم علت اینکه چرا روند تغییرات نقطه ذوب و جوش گروه دو منظم نیست نمیدونم !! فقط می دونم منظم نیست
راستی : شیمی 2 سعی کن خیلی چرا نپرسی ..! نمی گم عمیق نشو ها ! ولی وقتی دیدی علتش رو کتاب نگفته و خارج از کتابه تو هم بیخیال شو :)ممنونم از شمایی که وقت میذارید:)
خواهش می کنم :winking_face: :upside-down_face: :smiling_face_with_smiling_eyes:
-
@azma در بخش خواص تناوبی عناصر گفته است:
سلام
این جمله ینی چی؟
یعنی پیش از اون عنصرها برمبنای خواص گروه بندی نشده بودن یا ...؟سلام بر دوست همیشگی خخخخ
یه سری شمی دان هم اومدن با یه سری ملاک ها عنصر ها رو گروه بندی کردن ، اما گستردگی خصلت تناوبی ( اینکه سدیم شبیه لیتیم هم و پتاسیم شبیه اینا و... دقت کنی هی تکرار میشه >>>> با افزایش عدد اتمی ، هر داره تکرار میشه ) با گروه بندی مندلیف کشف شد
یعنی مندلیف بود که عمیقا این خصلت تناوبی رو بین عناصر ، با گروه بندی خواص خودش کشف کرد---------------------------------------------------------------------------
چرا؟؟؟
مگه شبیه بالاییه نیستن؟
جدول اصن چرا این ریختیه؟؟ تو هر گروهش دوتا گروهه؟ :/مندلیف گروه های اصلی و فرعی رو از هم جدا نکرده بود
برای همین وقتی گروه سه اصلی و فرعی رو با هم قاطی میکنیم >>>> انگار یکی در میون قرار می گیرن ..! معجزه نیست ..! منطقیه!------------------------------------------------------------------
3 - جدول صفحه 34
بعدی حدودا 100 تا باز
این الان علت داره؟علتش داره ولی به کنکور مربوط نمیشه خخخخ!
شعاع که داره زیاد میشه از بالا به پایین >>>>.. پیوند ضعیف تر میشه >>>>>> نقه جوش کمتر میشه
علت اینم اگر میخوای بدونی صفحه 19 کتاب رو باز کن فکر کن به شکل بالای صفحه :)-----------------------------------------------------------------------------
4 - صفخه 36
جدول خواص قلیایی خاکیها
یکی دیگه هم اینکه چرا نقطه جوش و ذوب هی کم و زیاد میشه؟ مگه نباید یکدست کم بشه؟؟ جوش که دیگه خیلی قاطی پاطیه چرا؟؟؟منم علت اینکه چرا روند تغییرات نقطه ذوب و جوش گروه دو منظم نیست نمیدونم !! فقط می دونم منظم نیست
راستی : شیمی 2 سعی کن خیلی چرا نپرسی ..! نمی گم عمیق نشو ها ! ولی وقتی دیدی علتش رو کتاب نگفته و خارج از کتابه تو هم بیخیال شو :)ممنونم از شمایی که وقت میذارید:)
خواهش می کنم :winking_face: :upside-down_face: :smiling_face_with_smiling_eyes:
yasamanbanu در بخش خواص تناوبی عناصر گفته است:
سلام بر دوست همیشگی خخخخ
سلام جانم خخخ
ما فک میکردیم ادیب تشریف دارید
کاشف به عمل اومد شیمی دان هم هستید خخخیه سری شمی دان هم اومدن با یه سری ملاک ها عنصر ها رو گروه بندی کردن ، اما گستردگی خصلت تناوبی ( اینکه سدیم شبیه لیتیم هم و پتاسیم شبیه اینا و... دقت کنی هی تکرار میشه >>>> با افزایش عدد اتمی ، هر داره تکرار میشه ) با گروه بندی مندلیف کشف شد
یعنی مندلیف بود که عمیقا این خصلت تناوبی رو بین عناصر ، با گروه بندی خواص خودش کشف کردگستردگی خصلت تناوبی ینی چی؟ خود عبارتشو معنی میکنی؟ خود همین سه واژه!
مندلیف گروه های اصلی و فرعی رو از هم جدا نکرده بود
برای همین وقتی گروه سه اصلی و فرعی رو با هم قاطی میکنیم >>>> انگار یکی در میون قرار می گیرن ..! معجزه نیست ..! منطقیه!ایول حواسم نبود به این
ولی مندلیف مگه نمیگه همه ی عناصر یک گروه مشابهن؟
گروه جدول خودشو میگه دیگه خخخ
پ اون اسکاندیم اکابور نیست و اکاآلومینیمه:/
که غلط میشه خخخ
خب ینی مندلیف بین عناصر فرعی و اصلی تفاوت قائل بوده؟
پ چرا تو یه گروهن؟:/علتش داره ولی به کنکور مربوط نمیشه خخخخ!
علت اینم اگر میخوای بدونی صفحه 19 کتاب رو باز کن فکر کن به شکل بالای صفحه :)باریکلا خوشم اومد خخ
راستی : شیمی 2 سعی کن خیلی چرا نپرسی ..! نمی گم عمیق نشو ها ! ولی وقتی دیدی علتش رو کتاب نگفته و خارج از کتابه تو هم بیخیال شو :)
من میپرسم چون بعضی وقتها مطمئن نیستم سوالم از مخدوده کنکور فراتر باشه
بعدشم تو خود طرج سوال و جواب گرفتن کلی ذهنم نسبت به اون موضوع باز میشهممنون دوست خوب من
-
خصلت تناوبی میدونی یعنی چی؟؟
متناوب یعنی چی ؟؟ چیزی که هی تکرار میشه
خصلت تناوبی یعنی خصلتی که هی تکرار میشه
یعنی از عدد اتمی 3 شروع میکنی میری تا ده >>>>> خصلت های مختلفی رو می بینی
اما میای 11 >>>>> میبینی ویژگی های جدیدی اضافه نشد !! این یازدهه شبیه سه هست ..!
میری دوازده >>> میبینی شبیه چهارهه
میری سیزده >>>>> میبینی شبیه پنجهتا میری 18 >>>>>>> میبینی شبیه دهه
میری 19 >>>>>>> واییییییی میبنی شبیه سه و یازدهه !!
میبینی هی داریم دور میزنیم ؟؟؟
به این میگن خصلت تناوبیدر جدول تناوبی ، هر گروه یه سری ویژگی و خصلت دارن ؛ که محدود هستن..! وقتی با عدد اتمی میریم جلو >>>> وقتی می رسیم به آخر ، دوباره میایم از اول شروع می کنیم ( می بینی ؟ متناوب به این میگن ، هی داریم دور میزنیم )
حالا گستردگی خصلت تناوبی یعنی چی ؟
دانشمندای قبلی یه کوچولو کشف کرده بودن این خصلت تناوبی رو >>> میدیدن یه خبر هایی هست ولی کامل هنوز نفهمیده بودن
این دسته بندی که مندلیف انجام داد >>> خصلت تناوبی قشنگ دیده شد!!! >>>> مندلیف بود که خصلت تناوبی رو که دانشمندای قبلی یه کوچولو بهش پی برده بودن >>>> اومد تا این حد ، به این کاملی و گستردگی >>>> آشکار کرد
پس گستردگی خصلت تناوبی با گروه بندی مندلیف آشکار شددقت کنی گروه های فرعی و اصلی به هم مشابه هستن
قرار نیست که بالایی رو بگه در شباهت ، یا حتما دو تا بالایی رو بگه ؛ قانون نیست که این
اومده با توجه به مسائل مختلف ، با توجه به عناصر چپ و راست و... >>>>>>> گفته این حتما شبیه بور میشه >> اسمش رو گذاشته اکا بوراگر بین عناصر اصلی فرعی تفاوت قائل بود ، جداشون می کرد دیگه !!
علت اینکه یک در میان قرار گرفتن جرم اتمی هست ...!راس می گی بپرس
من خودمم می پرسم خخخخخخ
خیلی خوب گفتی ، ذهن آدم نسبت به مطلب باز میشه
انگار دیگه لازم نیست حفظ کنه ، یاد می گیره ... -
خصلت تناوبی میدونی یعنی چی؟؟
متناوب یعنی چی ؟؟ چیزی که هی تکرار میشه
خصلت تناوبی یعنی خصلتی که هی تکرار میشه
یعنی از عدد اتمی 3 شروع میکنی میری تا ده >>>>> خصلت های مختلفی رو می بینی
اما میای 11 >>>>> میبینی ویژگی های جدیدی اضافه نشد !! این یازدهه شبیه سه هست ..!
میری دوازده >>> میبینی شبیه چهارهه
میری سیزده >>>>> میبینی شبیه پنجهتا میری 18 >>>>>>> میبینی شبیه دهه
میری 19 >>>>>>> واییییییی میبنی شبیه سه و یازدهه !!
میبینی هی داریم دور میزنیم ؟؟؟
به این میگن خصلت تناوبیدر جدول تناوبی ، هر گروه یه سری ویژگی و خصلت دارن ؛ که محدود هستن..! وقتی با عدد اتمی میریم جلو >>>> وقتی می رسیم به آخر ، دوباره میایم از اول شروع می کنیم ( می بینی ؟ متناوب به این میگن ، هی داریم دور میزنیم )
حالا گستردگی خصلت تناوبی یعنی چی ؟
دانشمندای قبلی یه کوچولو کشف کرده بودن این خصلت تناوبی رو >>> میدیدن یه خبر هایی هست ولی کامل هنوز نفهمیده بودن
این دسته بندی که مندلیف انجام داد >>> خصلت تناوبی قشنگ دیده شد!!! >>>> مندلیف بود که خصلت تناوبی رو که دانشمندای قبلی یه کوچولو بهش پی برده بودن >>>> اومد تا این حد ، به این کاملی و گستردگی >>>> آشکار کرد
پس گستردگی خصلت تناوبی با گروه بندی مندلیف آشکار شددقت کنی گروه های فرعی و اصلی به هم مشابه هستن
قرار نیست که بالایی رو بگه در شباهت ، یا حتما دو تا بالایی رو بگه ؛ قانون نیست که این
اومده با توجه به مسائل مختلف ، با توجه به عناصر چپ و راست و... >>>>>>> گفته این حتما شبیه بور میشه >> اسمش رو گذاشته اکا بوراگر بین عناصر اصلی فرعی تفاوت قائل بود ، جداشون می کرد دیگه !!
علت اینکه یک در میان قرار گرفتن جرم اتمی هست ...!راس می گی بپرس
من خودمم می پرسم خخخخخخ
خیلی خوب گفتی ، ذهن آدم نسبت به مطلب باز میشه
انگار دیگه لازم نیست حفظ کنه ، یاد می گیره ...yasamanbanu در بخش خواص تناوبی عناصر گفته است:
دقت کنی گروه های فرعی و اصلی به هم مشابه هستن
اومده با توجه به مسائل مختلف ، با توجه به عناصر چپ و راست و... >>>>>>> گفته این حتما شبیه بور میشه >> اسمش رو گذاشته اکا بور
اگر بین عناصر اصلی فرعی تفاوت قائل بود ، جداشون می کرد دیگه !!
علت اینکه یک در میان قرار گرفتن جرم اتمی هست ...!اگه هر دو گروهو بندازیم رو هم که دیگه خواص مشابه ندارن خو
مندلیف رو چه حساب فک کرده اینا هم گروهن؟
گروه 3 کجا گروه 13 کجا
الان که میدونیم دو دسته و خانواده متفاوتن
مندلیف فازش چی بوده که گفته خواص مشابه دارن پس هم گروهی ان؟
بعد چرا عین بچه آدم زیر هم ننوشته شون؟
مندل بچه تیزی بود خدابیامرز یه چیزایی میدونسته فک کنم خخخخ
سوالمو گرفتی؟ -
دقت کنی گروه های فرعی و اصلی به هم مشابه هستن
اومده با توجه به مسائل مختلف ، با توجه به عناصر چپ و راست و... >>>>>>> گفته این حتما شبیه بور میشه >> اسمش رو گذاشته اکا بور
اگر بین عناصر اصلی فرعی تفاوت قائل بود ، جداشون می کرد دیگه !!
علت اینکه یک در میان قرار گرفتن جرم اتمی هست ...!اگه هر دو گروهو بندازیم رو هم که دیگه خواص مشابه ندارن خو
مندلیف رو چه حساب فک کرده اینا هم گروهن؟
گروه 3 کجا گروه 13 کجا
الان که میدونیم دو دسته و خانواده متفاوتن
مندلیف فازش چی بوده که گفته خواص مشابه دارن پس هم گروهی ان؟
بعد چرا عین بچه آدم زیر هم ننوشته شون؟
مندل بچه تیزی بود خدابیامرز یه چیزایی میدونسته فک کنم خخخخ
سوالمو گرفتی؟@_azar_
آره گرفتم
سه فرعی با سه اصلی شباهت دارن
سه اصلی کاتیون سه بار مثبت میده ، سه فرعی هم کاتیون سه بار مثبت میدهیه شباهات هایی بین سه اصلی و سه فرعی هست
اگر این دو گروه رو با هم ترکیب کنیم یه اتفاق جالب میوفته
به دلیل جرم اتمی ها یک در میان قرار می گیرن ( البته استثنا داره)مندلیف تیز بود >>>>>> اومد خصلت تناوبی رو به طور کامل پیدا کرد و مرز علم رو تا اونجا جلو برد
تیز های بعدی اومدن طبقه بندی رو ریز تر کردن >>>>>> عناصر واسطه رو کشیدن بیرون... ( مرز علم رو بردن جلو )
الان شده جدول تناوبی امروزیمن و تو باید چی کار کنیم آذر ؟؟؟ خخخخخخخخ
-
@_azar_
آره گرفتم
سه اصلی کاتیون سه بار مثبت میده ، سه فرعی هم کاتیون سه بار مثبت میدهیه شباهات هایی بین سه اصلی و سه فرعی هست
به دلیل جرم اتمی ها یک در میان قرار می گیرن ( البته استثنا داره)مندلیف تیز بود >>>>>> اومد خصلت تناوبی رو به طور کامل پیدا کرد و مرز علم رو تا اونجا جلو برد
تیز های بعدی اومدن طبقه بندی رو ریز تر کردن >>>>>> عناصر واسطه رو کشیدن بیرون... ( مرز علم رو بردن جلو )
@_azar_
آره گرفتم
اون فاصله بین عنصرا چیه پس
لابد یه چی میدونسته که عین بچه آذم زیر هم ننوشتهاگر این دو گروه رو با هم ترکیب کنیم یه اتفاق جالب میوفته
به دلیل جرم اتمی ها یک در میان قرار می گیرن ( البته استثنا داره)آره راس میگی
اون سه تای آخرو جرماشونو درست ننوشته آخه
(سوال پیش میاد چرا درست ننوشته؟ اسماشونو چرا این ریختی نوشته ؟ که میتونی نادیده بگیری این سوالو خخخ
همین طور این سه سوال که اون خونه خالیای جدول کشف نشده بودند؟
بعد اونایی که هایلایت شدنو اون عدد 100 تو گروه هفت و اون علامت سوالا پیش بینیای مندلیفن؟ پ چرا 9 تان؟؟؟
گروه هشت چه مرگشه که این ریختیه؟
که این چند سوالو رد کنی عاقبت بخیر تر میشی خخخ
حالا پرسیدم شاید بدونی ولی اگه نمیدونی وقت نذار روشون)من و تو باید چی کار کنیم آذر ؟؟؟ خخخخخخخخ
:face_with_tears_of_joy:
ببین من موقعیت درسی تو رو نمیدونم
ولی من پیشتر کلا نمیخوندم
با این که وقت نیس اصن ولی من چاره ای جز این ندیدم که این یه ماهو یکم روونو بدون سخت گیری کار کنم که عادت بدم خودمو به درس!
احساس من اینه که مهر برسه انقد سوالا زیاد بشه که عمدا یسریاشونو بالکل ندید بگیرم
اگه تو داری قوی کار میکنی و افتادی رو دور میتونی رو جزئیات مکث نکنی
ولی من همونطور که بارها گفتم این مدل نگاه به درسو اگه بتونم کنترلش کنم که سرریز نشه دیگه , عامل ترقی میدونم
ولی باید تمرین کنیم اصلیارو فدای فرعیا نکنیم
من یه جور بازی درسی میبینم اینکارو و یه فرحی بهم میده
که یکنواختی کارمو کم میکنه
در کل اسیرتم همیشه تو مسیرتم خخخخ -
@_azar_ سوالای شما و جوابای ایشون yasamanbanu خیلی مبحث جدول تناوبی جذاب کرد تا حالا با این دید بش نگاه نکرده بودم ... خدابیامرز مندلیف احتمالا حظ کرد :grinning_face_with_smiling_eyes:
-
@_azar_ سوالای شما و جوابای ایشون yasamanbanu خیلی مبحث جدول تناوبی جذاب کرد تا حالا با این دید بش نگاه نکرده بودم ... خدابیامرز مندلیف احتمالا حظ کرد :grinning_face_with_smiling_eyes:
Elimoon دیگه کاری بود که از دستم برمیومد :smiling_face_with_open_mouth_cold_sweat:
ممنونم:) -
@_azar_
آره گرفتم
yasamanbanu یاسمن میدونستی یه شیمی دان روسی به اسم لوتارمی یر همزمان با مندلیف رو تنظیم این جدول کار کرده ولی اطلاع نداشتن از کار هم
بعد چون مندلیف یه سال زودتر ارائه میده به اسم اون تموم میشه خخخ
سوال!
فک کنم زمان مندلیف گاز نجیب کشف نشده بوده نه؟
تو جدولش نیست آخه:/ -
yasamanbanu یاسمن میدونستی یه شیمی دان روسی به اسم لوتارمی یر همزمان با مندلیف رو تنظیم این جدول کار کرده ولی اطلاع نداشتن از کار هم
سوال!
تو جدولش نیست آخه:/@_azar_ در بخش خواص تناوبی عناصر گفته است:
سوال!
تو جدولش نیست آخه:/بله کشف نشده بود
-
@_azar_ در بخش خواص تناوبی عناصر گفته است:
سوال!
تو جدولش نیست آخه:/بله کشف نشده بود
@zahra-m1999 ممنونم:)