IMG_20241101_152035.jpg
سلام. من یک موضوعی رو خوب متوجه نمیشم. قسمت اول که داره نحوه اصلاح چشم یک فرد نزدیک بین رو نشون میده، میگه باید از عدسی واگرا استفاده کنیم. بعد داخل شکل نشون داده شده که پرتوهای موازی نور پس از برخورد به عدسی مقعر، واگرا میشن و هنگام عبور از عدسی چشم که محدب هست، به جای همگرا شدن، میزان تقعرشون بیشتر میشه (این قسمت رو با فلش مشخص کردم) و در نهایت، زمان تمرکز روی شبکیه همگرایی اتفاق میوفته.
به طور مشابه همین اتفاق برای شکل پایین که چشم یک فرد دوربین رو نشون میده اتفاق میوفته اما با این تفاوت که پرتوهای موازی نور بعد از عبور از قرنیه که محدب هست، به جای همگرایی، واگرا می شوند.
IMG_20241031_110419.jpg
سلام. عدسی دو تا تحدب داره یکی تحدب جلویی و یکی تحدب پشتی که محدب تر از جلویی هست. زمانی که پرتوهای موازی نور به اولین تحدب برخورد میکنند، شکست نور انتقال میوفته و پرتو ها همگرا میشوند. حالا پس از برخورد به دومین تحدب، چه اتفاقی میوفته؟ لطفا شکلش رو رسم کنید.
@یازدهم @دوازدهم @تجربیا
@دانش-آموزان-آلاء
a54f2bb4ee72f55d1910e2a61059a8b0.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
امیدوارم حال همتون خوب باشه💖
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
a511aace3e3229a285a9bdfec042761d.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
من مهشید حسن زاده آلاخونه هستم و یکی دیگه اون بیرون،اما چیزی که اینجا کافیه ازم بدونید؛دانشجوی سال سوم پرستاریم و زیست کنکور تدریس میکنم☺️
یه روزی مثل الان شما آلایی بودم و همینجا درس میخوندم.حالا هم که مدرس شدم؛اومدم اینجا تا نذرمو ادا کنم(یادمه زمان دانش آموزی ما آلا نذر حضرت زهرا(س) بود).
از صمیم قلبم امیدوارم این تاپیک و نکته هاش حسابی کمکتون کنه.🤗آخه آلا خونه ی ماست و مااینجا یه خونواده ایم.پس موفقیت تو،موفقیت منم هست.🤝😉
7359f0b618fd81d985f6ecbf4b44bc26.jpg
سلام آلاییون عزیزم!🤗
Screenshot_2024-10-27-18-29-59-865_com.google.android.apps.docs.jpg Screenshot_2024-10-27-18-30-13-527_com.google.android.apps.docs.jpg
سلام وقتتون بخیر 🥰
ببخشید این سوال گفته مناسب نیستند الف و ب و د غلطه ولی گفته مورد ج درسته سوال غلطه یا جواب غلطه؟
@دانش-آموزان-نظام-جدید-آلا
@دانش-آموزان-آلاء
@تجربیا
IMG_20241024_123317.jpg
IMG_20241024_123458.jpg
سلام. در ماده سفید نخاع رشته های عصبی میلین دار مشاهده میشه که اجتماعی از رشته های عصبی میلین دار و فاقد جسم سلولی هست. حالا گزینه ۳ (جزء موارد درست هست) گفته همه یاخته های این بخش ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند. از طرفی تمام یاخته های هسته دار بدن ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو دارند ولی فقط در نورون ها این ژن بیان میشه. الان ماده سفید که رشته های عصبی فاقد جسم سلولی و درنتیجه فاقد هسته داره، چطوری میتونه ژن مربوط به تولید ناقل عصبی رو داشته باشه؟
@یازدهم @تجربیا @دانش-آموزان-آلاء
سلام عصر بخیر
ی سوال اینک دقیقا بطن چهارم مغز کجاست؟!
داخل فعالیت دیدم ک نوشته شیار بین نیمکره های مخچه رو برش میدیم بعدش درخت زندگی و بطن چهارم دیده میشه
پس ینی بطن چهارم وسط مخچه هس؟!
حالا اگ اونطوری باشه درخت زندگی تو بخش سفید مخچه هس دیگ
پس بطن چهارم هم تو بخش سفیده؟! هدایت جهشی و این حرفا داریم!؟
@تجربیا
@بچه-های-تجربی-کنکور-1402
۲۰۲۴۱۰۱۴_۱۳۱۱۴۶.jpg
سلام دوستان
تو پاسخنامه سوال ۴۰۲ گفته این مورد برای همانند سازی نیمه حفاظتی و غیر حفاظتی درسته ولی استاد من گفتن که این گزاره تو کنکور اومده و پاسخنامه سنجش تشکیل پیوند هیدروژنی بین نوکلئوتید های جدید و قدیمی رو فقط برای نیمه حفاظتی در نظر گرفته
برای کنکور که خب قطعا باید فقط نیمه حفاظتی رو در نظر میگیریم .
حالا اگه تو نهایی همچین چیزی داد کدوم مورد درسته ؟
همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء
-
mohammadhasan در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
لطفا بقیه مباحث رو هم قرار بدید.
از تلاش های بی منت شما سپاسگزارم.
سلام به محض نوشتن ریز مباحث تدریس شده در جلساتی که رو سایت قرار گرفته، فیلم برداری قسمت های بعدی شروع میشه
البته فکر کنم یه جلسه ی دیگه هم فیلم گرفته شده! -
mohammadhasan
سلام به شما
شما همه ی فیلم ها رو دیدین؟باید همشون توضیح داشته باشن
اینا توضیحات رو شما و دوستاتون بنویسن آلا هم به موقع فیلم ها رو میرسونه -
mohammadhasan
ما می خواییم فیلم ها ریزمباحث داشته باشن نه یه عنوان کلی -
mohammadhasan
ممنون از شما
بله درست می فرمایین -
جلسه 64
دفاع در بدن انسان به دو صورت انجام میشود 1 اختصاصی 2 غیر اختصاصی
در دفاع اختصاصی دسته ای از اگرانولوسیت ها به نام لنفوسیت tوb نقش دارند
لنفوسیتb.....تولید...مغز قرمز استخوان ...بلوغ در مغز قرمز استخوان ...وارد خون میشوند....ذخیره ....دسته ای در لنف و خون در حال گردش اند .دسته ای در گره های لنفی طحال لوزه اپاندیس ذخیره میشوند
لنفوسیتt...تولید ..مغزقرمز اسنخوان ..وارد خون میشوند...بلوغ در تیموس....وارد خون...ذخیره ...در همان محل های ذکر شده
در طحال لوزه اپاندیس و گره های لنفی ....ماکروفار ها و لنفوسیت ها به کمک هم با عوامل بیماری زا مبارزه میکنند
ترتیب از عقب به جلو ...مری ... نای ....تیموس...جناغ....
لنفوسیتها اختصاصی عمل میکنند ینی هر لنفوسیتی برای شناسایی یک عامل بیماری زاست
درخون....لنفسیت b,tبالغ, tنابالغ
در مغز استخوان....لنفوسیت tوbنابلغ,bبالغ ...دیده میشود
این ینی اینکه از همان محل بالغ شدن توانایی مبارزه با عامل بیماری زا را پیدا میکنند
لنفوسیت bایمنی هومورال انجام میدهد ینی مربوط به مایعات بدن ...خون . لنف. مایع بین سلولی
ایمنی هومورال
لنفوسیتbداخل خون قرار دارد که به یک انتی رن برخورد کرده و ان را به عنوان عانل بیماری زا شناسایی میکند
ابتدا به دو سلول لنفوسیت متفاوت تقسیم میشود
بعد هر سلول رشد تقسیم تمایز مییابد
لنفوسیت نوع 1 .......فقط پلاسموسیت میسازد که کچل فعال است ینی فاقد گیرنده انتی رنی است اما پادتن ترشح میکند پس شبکه اندوپلاسمی زبر و جسم گلری وسیعی دارد توجه کنین که پلاسموسیت گیرنده های پروتیینی دیگری دارد اما گیرنده انتی رنی ندارد
لنفوسیت نوع 2 ......سلول خاطره و پلاسموسیت میسازد
که سلول خاطره برای برخوررد با همان انتی رن در بدن میماند
در برخورد دوم .......برخورد بین همان انتی رن با سلول خاطره رخ میدهد که دوباره همان مراحل تقسیم انجام میشود
امااااااا برخورد دوم نسبت به برخورد اول خاطره کمتر و پلاسموسیت بیشتر میسازد
نکات پادتن ها
1 پروتیین مشترک ایمنی هومورال و الرری است
ینی هم داخل خون پیدا میشود هو داخل بافت
2 ممکن است یک یا چند رشته ی پلی پپتیدی داشته باشد
3 اختصاصی عمل میکند
4 در مبارزه با سلول سرطانی اهمیت کمتری دارد
چند پادتن میتوانند به یک عامل بیماری زا وصل شوند یا اینکه 1 عامل حساسیت به 2 پادتن ماستوسیت و صل شود
توانایی از بین بردن عامل بیماری زا را ندارد امممممما میتواند ان را خنثی کند
از طریق اتصال به عامل بیماری زا 1 فاگوسیتوز سلولها را زیاد میکند 2 نمیگذارد عامل به سلول های عادی و سالم بدن متصل شود
لنفوسیت tمربوط به ایمنی سلولی
به انتی رن مشخصی وصل میشود
فققققط تکثیر میابد
به لنفوسیت tکشنده و خاطره تبدیل میشود
که خاطره برای برخورد دوم باقی میماند اما tکشنده به طور مستقیم با عامل بیماریزا مبارزه میکند
از راه ترشح پرفورین
1 ایجاد منفذ در سلول الوده به ویروس و سلول سرطانی
لنفوسیت ها
1 دیاپدز میکنند
2 فاگوسیتوز نمیکنند اما در این کار کمک میکنند http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5271 -
@مهساااا در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
جلسه 64 و 65
لنفوسیتb.....تولید...مغز قرمز استخوان ...بلوغ در مغز قرمز استخوان ...وارد خون میشوند....ذخیره ....دسته ای در لنف و خون در حال گردش اند .دسته ای در گره های لنفی طحال لوزه اپاندیس ذخیره میشوند
لنفوسیتt...تولید ..مغزقرمز اسنخوان ..وارد خون میشوند...بلوغ در تیموس....وارد خون...ذخیره ...در همان محل های ذکر شده
در طحال لوزه اپاندیس و گره های لنفی ....ماکروفار ها و لنفوسیت ها به کمک هم با عوامل بیماری زا مبارزه میکنند
این ینی اینکه از همان محل بالغ شدن توانایی مبارزه با عامل بیماری زا را پیدا میکنند
لنفوسیت bایمنی هومورال انجام میدهد ینی مربوط به مایعات بدن ...خون . لنف. مایع بین سلولی
ایمنی هومورال
لنفوسیتbداخل خون قرار دارد که به یک انتی رن برخورد کرده و ان را به عنوان عانل بیماری زا شناسایی میکند
لنفوسیت نوع 1 .......فقط پلاسموسیت میسازد که کچل فعال است ینی فاقد گیرنده انتی رنی است اما پادتن ترشح میکند پس شبکه اندوپلاسمی زبر و جسم گلری وسیعی دارد توجه کنین که پلاسموسیت گیرنده های پروتیینی دیگری دارد اما گیرنده انتی رنی ندارد
در برخورد دوم .......برخورد بین همان انتی رن با سلول خاطره رخ میدهد که دوباره همان مراحل تقسیم انجام میشود
نکات پادتن ها
3 اختصاصی عمل میکند
چند پادتن میتوانند به یک عامل بیماری زا وصل شوند یا اینکه 1 عامل حساسیت به 2 پادتن ماستوسیت و صل شود
از طریق اتصال به عامل بیماری زا 1 فاگوسیتوز سلولها را زیاد میکند 2 نمیگذارد عامل به سلول های عادی و سالم بدن متصل شود
فققققط تکثیر میابد
که خاطره برای برخورد دوم باقی میماند اما tکشنده به طور مستقیم با عامل بیماریزا مبارزه میکند
از راه ترشح پرفورین
لنفوسیت ها
1 دیاپدز میکنند
2 فاگوسیتوز نمیکنند اما در این کار کمک میکنند http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5271
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5274 -
@مهساااا در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
جلسه 64 و 65
ایمنی هومورال
نکات پادتن ها
3 اختصاصی عمل میکند
فققققط تکثیر میابد
از راه ترشح پرفورین
لنفوسیت ها
1 دیاپدز میکنند
2 فاگوسیتوز نمیکنند اما در این کار کمک میکنند http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5271
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Video/15/19/5274سلام عزیزم
دست گلت درد نکنه ولی واسه اینکه وقتت زیاد گرفته نشه میتونی فقط سر تیترا رو بنویسی و لازم نیس این همه کل مطالب تدرس شده رو بنویسی
مثلا من این 2 روزه 3 جلسه فیلم از زیست استاد امینی رو دیدم میتونی بری تو کامنتا ببینی چه جدریه
از طرفی همه ی بچه ها که کل این مطالبو نمیخونن فقط تتیرارو میخوان که چیا گفته شده تو جلسه همین
http://sanatisharif.ir/Sanati-Sharif-Lesson/15/16/#nodebb/comments اینجا رو ببین -
helen_amor نه مشکلی نیس
برا خودمم مرور شد
همه نکاتی رو که استاد گف ننوشته بودم یه سری از نکات خودمم نوشتم فقط برا جنبه مرورش
ولی خوب اگه سر تیترا رو بنویسم بازم نیاز هس یکی دیگه بیاد تکمیلش کنه
اون جوری اقا سهراب میگه ناقصه
زیاد وق نگرف ازم یه رب شد
تو استراحتم بود مشکلی نیستش
مرررسی که نگران شکستن دست منی ههههههه -
helen_amor نه مشکلی نیس
برا خودمم مرور شد
همه نکاتی رو که استاد گف ننوشته بودم یه سری از نکات خودمم نوشتم فقط برا جنبه مرورش
ولی خوب اگه سر تیترا رو بنویسم بازم نیاز هس یکی دیگه بیاد تکمیلش کنه
اون جوری اقا سهراب میگه ناقصه
> %(#ff0000)[زیاد وق نگرف ازم یه رب شد]
تو استراحتم بود مشکلی نیستش
مرررسی که نگران شکستن دست منی ههههههه -
-
sohrab در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
من چون رشته ام ریاضی بوده، سر در نمیارم مگرنه تفکیک می کردم خودم، خداییش روخوانی زیست هم سخته چه برسه به حفظ کردنش
الان میگم
از این خط به بعد برای ج
65 -
sohrab در همایش زیست شناسی پوریا رحیمی اردوی مطالعاتی آموزشی فرات ( 94-95) | آلاء گفته است:
من چون رشته ام ریاضی بوده، سر در نمیارم مگرنه تفکیک می کردم خودم، خداییش روخوانی زیست هم سخته چه برسه به حفظ کردنش
الان میگم
از این خط به بعد برای ج
65ممنون به سایت اضافه شدند