زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95)
-
من جلسه 10 رو دانلود کردم اما الان که فیلمشو میبینم جلسه 11هستش.....ینی جلسه 11 رو دو بار اپلود کردین؟؟؟؟؟
-
در ضمن با کیفیت عالی دانلودش کردم
-
استاد یه سوال دارم دست محبت رو باید اضافه اقتقانی گرفت یا استعاری و (در کتاب ما اصلا اضافه ی اقتقانی ذکر نشده(تجربی ام) و این که دست جزیی از کله
همینطور دیوار امت نباید اضافه استعاری باشه؟دیوار جزیی از خانه است.اما اضافه تشبیهی گرفته شده -
استاد یه سوال دارم دست محبت رو باید اضافه اقتقانی گرفت یا استعاری و (در کتاب ما اصلا اضافه ی اقتقانی ذکر نشده(تجربی ام) و این که دست جزیی از کله
همینطور دیوار امت نباید اضافه استعاری باشه؟دیوار جزیی از خانه است.اما اضافه تشبیهی گرفته شدهelinamoradi123
سلام جزوه رو یکبار دیگه مطالعه بکنین....در جزوه نوشته اگر تشابه رو نتونستین پیدا بکنین از نکته جز و کل استفاده بکنیندر مثال دوم که گفتین یعنی دیوار امت تشابه مشخص است و به سمت نکته جز و کل نمیریم
-
کتاب واسه ادبیات کنکور، ادبیات موضوعی گاج رو بگیرم یا کتاب دیگه ای پیشنهاد میکنین؟
-
نظرات و سوال هاي شما پيرامون ادبيات صفر تا صد كنكور آقاي راوش
جهت نمایش فیلم های این درس اینجا کلیک کنید!
sohrab
جلسه ی نهم آرایه های اسلوب معادله و حسن تعلیل
زمان : 32 دقیقه و 6 ثانیه
تدریس :
2 آرایه ی مهم و پر کاربرد در تست های کنکور سراسری هستند .
این دو آرایه از نظر سختی در یادگیری درجه ی دشواری 50 تا 60 را دارند و درکل آرایه های شختی برای یادگیری نیستند و
کاربرد زیادی دارند .
اسلوب معادله : آوردن مثال ( ضرب المثل ) برای یک موضوع.
اسلوب معادله یعنی 2 مصراع که همچون معادله ای برابر هستند.
دو مصراع گویی حرف های ظاهرا متفاوتی می زنند اما در نهایت نتیجه ها یکسان و برابر است .
+بررسی یک مثال
آوردن تصاویر برای درک بهتر آرایه ی اسلوب معادله.
7 شرط کلیدی برای اسلوب معادله :
1)هر دو مصراع از نظر دستوری مستقل باشند ، نه در ادامه ی هم (بتوان در پایان هر دومصراع نقطه گذاشت ) .2)عناصر به کار رفته در هر دو مصراع متفاوت باشند .
3)بتوان برای عناصر هر مصراع مصداقی در مصراع دیگر یافت .
4)معمولا یکی از مصراع ها جدی تر و معقول است و پیام دارد و دیگری غیر جدی ،محسوس شبیه به ضرب المثل است.
5)بتوان میان دو مصراع مساوی (همان طور که ) قرار داد .
6)بتوان جای دو مصراع را عوض کرد بی آنکه معنای بیت عوض شود .
7)در اواخر مصراع اول یا ابتدای مصراع دوم حروف ربط در معنای زیرا نباشد + مثال.
در شرط هفتم اگر حروف ربط در معنای زیرا باشد احتمالا آرایه ی حسن تعلیل داریم .
+بررسی یک مثال.
تذکر: از بین شروط بالا شرط های 1 و2 و5 مهم تراز بقیه هستند .
حل وبررسی مفصل یک تست از آرایه ی اسلوب معادله با درجه ی سختی 70 درصد.
نکته : لزومی ندارد مصراع اول همیشه پیام باشد و مصراع دوم مثال ؛ برعکس این حالت نیز ممکن است + مثال.
نکته : می تواند هر دو مصراع مثالی (ضرب المثلی) برای دیگری باشد و هیچکدام پیام مستقیم نباشد + مثال.راه یابی به اسلوب معادله :
مصراع مستقل موضوع + همانطورکه + مصراع مستقل مثال = اسلوب معادله.
منظور از مستقل ، استقلال دستوری و محتوایی دو مصراع از یکدیگر است به طوری که در نگاه اول بی ربط به نظر.
برسند + یک مثال.
حل وبررسی مفصل یک تست از آرایه ی اسلوب معادله با درجه ی سختی 75 درصد(سراسری 89 زبان ).
حسن تعلیل :
آوردن دلیلی شاعرانه و خیالی( بی ربط ! ) برای یک پدیده ( ی خیالی یا واقعی ).
استفاده از تصاویر برای درک بهتر آرایه ی حسن تعلیل + مثال.
حسن تعلیل یک جور پرسش و پاسخ درونی و غیر مستقیم است که گاهی نیز مستقیم طرح می شود ( + مثال درجزوه).
راه یابی به حسن تعلیل :
الف) چرا + یک پدیده ی طبیعی یا خیالی.
ب) زیرا ( به خاطر ) + یک دلیل بی ربط.
+بررسی یک مثال.
پس از گذاشتن( چرا و زیرا ) اگر جمله ها نیاز به ویرایش داشتند آنها را ویرایش می کنیم + مثال.
پرسش و پاسخ ( چرا و زیرا ) جای پابتی ندارد و حتی ممکن است هر دو در یک مصراع باشند.
نوشتن یک سری از توضیحات بر روی تخته.
حل و بررسی 7 تمرین برای درک بهتر آرایه ی حسن تعلیل.
وجود یک نکته در جزوه ی اصلی که در فیلم توضیح داده نشده است .
حل وبررسی مفصل یک تست از آرایه ی حسن تعلیل با درجه ی سختی 75 درصد .
-
یک کلاس ادبیات درست و حسابی و با جزوه ای کامل که بسیار ممنونیم از آقای راوش گرامی و ممنون از آلاء
-
یک کلاس ادبیات درست و حسابی و با جزوه ای کامل که بسیار ممنونیم از آقای راوش گرامی و ممنون از آلاء
amirreza_rahmani در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
ریز مباحث تدریس شده تو جلسات 10 و 11 رو قراره شما بنویسی ؟
-
amirreza_rahmani در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
sohrab در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
من مینویسم فردا صبح 11 رو
-
@مهساااا در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
نه خیر من مینویسم
-
سلام .آیا این تدریس برای رشته تجربی زیادی نیس؟
یعنی کلن ادبیات انسانی هم دارن به ما آموزش میدن.؟rahil.mdn در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
یعنی کلن ادبیات انسانی هم دارن به ما آموزش میدن.؟من کل جلسات آپلود شده رو ندیدم ولی تا اون جایی که من دیدم ، تشخیص مباحث انسانی که به ما مربوط نیست ، راحت بود . مثلا تشخیص نوع استعاره واسه ما مهم نیست ولی باید هر دو رو بشناسیم که بتونیم کلا استعاره رو تشخیص بدیم . یا مثلا واسه ی مجاز هم همینطوره . علاقه های مجاز فقط واسه اینه که بتونیم تشخیص بدیم کدوم کلمه مجازه . دسته بندی آرایه ها خب کلا واسه ما مهم نیست . نوع سجع مهم نیست . یعنی مثلا ندونید اسمش متوازنه مساله ای نیست فقط باید بتونید تشخیص بدید این دوتا کلمه که آخر عبارت اومدن و فقط هم وزن هستند هم سجع دارن و...
شما هرچی رو که دیدید اسمش به گوشتون نخورده تو کتابهای سالهای قبل ، بدونید به احتمال زیاد واسه تشخیص کلی اون آرایه است . پس به اسمها گیر ندید .
#نظرشخصی
-
rahil.mdn در زبان و ادبیات فارسی داریوش راوش صفر تا صد کنکور (96-95) گفته است:
یعنی کلن ادبیات انسانی هم دارن به ما آموزش میدن.؟من کل جلسات آپلود شده رو ندیدم ولی تا اون جایی که من دیدم ، تشخیص مباحث انسانی که به ما مربوط نیست ، راحت بود . مثلا تشخیص نوع استعاره واسه ما مهم نیست ولی باید هر دو رو بشناسیم که بتونیم کلا استعاره رو تشخیص بدیم . یا مثلا واسه ی مجاز هم همینطوره . علاقه های مجاز فقط واسه اینه که بتونیم تشخیص بدیم کدوم کلمه مجازه . دسته بندی آرایه ها خب کلا واسه ما مهم نیست . نوع سجع مهم نیست . یعنی مثلا ندونید اسمش متوازنه مساله ای نیست فقط باید بتونید تشخیص بدید این دوتا کلمه که آخر عبارت اومدن و فقط هم وزن هستند هم سجع دارن و...
شما هرچی رو که دیدید اسمش به گوشتون نخورده تو کتابهای سالهای قبل ، بدونید به احتمال زیاد واسه تشخیص کلی اون آرایه است . پس به اسمها گیر ندید .
#نظرشخصی
-
تدریس جلسه اول(تشبیه) که واقعا خیلی خوبه،امیدوارم جلسات بعدی-به خصوص دستور زبان- هم به همین کیفیت باشه.تشکر از آقای راوش و مجموعه آلا